Please select the curriculum by the start year of studies and track.
Anna-Liisa Aarti, Janne Jokinen
Haaga Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pia Vapaavuori, Anna-Liisa Aarti
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pia Vapaavuori, Anna-Liisa Aarti
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pia Vapaavuori, Anna-Liisa Aarti
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Terhi Oksanen-Alén, Jouko Mykkänen
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Terhi Oksanen-Alén, Jouko Mykkänen
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Jouko Mykkänen
Haaga Campus
Finnish
14.08.2023 - 17.05.2024
14.08.2023 - 18.08.2023
1 - 250
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Jaana Laaksonen
Porvoo Campus
Finnish
14.08.2023 - 17.05.2024
14.08.2023 - 18.08.2023
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Luennot
Ryhmätyö
Yksilötehtävät
Käytännön harjoitteet
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Heli Hajda-Kähkönen, Monika Birkle
Asiantuntijaluennot ja yritysvierailut
Vuorovaikutustyökaluihin kuten Miro, Mentimeter, Kahoot, Slido, Padlet tutustuminen
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
Ilmoitetaan opintojakson alussa Moodle sivustolla
12.06.2023 - 18.08.2023
23.8. CONTACT Porvoo Campus
13.9. Online Zoom
11.10. Online Zoom
1.11. Online Zoom
29.11. CONTACT Pasila Campus
”Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study”
15 - 60
Ryhmätöiden arviointi
Yksilötyö
RESTO Hospitality and Tourism Management
2 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Heikki Ursin
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
1 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pekka Soive
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
12.06.2023 - 17.05.2024
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sari Sinisalmi-Airila
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
14.08.2023 - 17.05.2024
15 - 60
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Birgitta Nelimarkka
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
12.06.2023 - 17.05.2024
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Heikki Ursin
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
14.08.2023 - 17.05.2024
1 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sari Sinisalmi-Airila
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
28.05.2023 - 31.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Birgitta Nelimarkka, Pekka Soive
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
01.01.2022 - 01.01.2022
1 - 50
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kai Pietilä
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kirsimarja Vahevaara
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Hanna Moisio
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kalle Räihä
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pasi Romberg
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 30
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Hanna Moisio, Pirjo Saaranen
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Juan Borra
English
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (IT)
Kirsimarja Vahevaara
Haaga Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua. (not translated)
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark. (not translated)
Hanna Moisio
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta. (not translated)
Haaga Campus
Tuloslaskelma ja tase (max 20 p) ilmoitetaan myöhemmin
Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (max 40 p) ilmoitetaan myöhemmin
Yksinkertainen korkolasku (max 20 p) 31.12. mennessä
Koronkorkolasku (max 20 p) 31.12. mennessä
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa. (not translated)
Finnish
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia. (not translated)
23.10.2023 - 15.12.2023
Ei palautettavia oppimistehtäviä. (not translated)
14.08.2023 - 20.10.2023
Viikot 1 - 2: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta
Viikot 3 - 4: Katetuottolaskenta
Viikko 5: Hinnoittelu
Viikot 6 - 8: Korkolaskenta (not translated)
- AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista. (not translated)
15 - 40
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kirsimarja Vahevaara
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sirpa Kajarinne
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sirpa Kajarinne
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sirpa Kajarinne
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Timi Kohonen
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
61 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pasi Romberg
Porvoo Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetus ja itsenäinen työskentely. Lisätukena matematiikan pajat.
Saaranen, P., Kolttola, E. & Pösö, J. 2022 (tai 2016 tai uudempi). Liike-elämän matematiikka. Edita. Helsinki.
Moodlen materiaalit.
Timi Kohonen
Esimerkit ja tehtävät ovat liike-elämän arjesta.
Haaga Campus
Tentti on toteutuksen viimeisellä viikolla.
Uusintatentit järjestetään Examissa.
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
Tentti. Virtuaaliset oppimistehtävät, joista saa bonus-pisteitä tenttiin. Tuntiharjoitukset ja -esimerkit.
14.08.2023 - 18.08.2023
Opintojakson teemat ovat jaksotettuna 8 viikolle ja viimeisellä viikolla on tentti.
Virtuaalitoteutus ja online-toteutus.
15 - 40
Tentti, johon saa bonus-pisteitä viikoittaisista oppimistehtävistä.
Arviointi: Hyväksytty/ Hylätty
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetus ja itsenäinen työskentely. Lisätukena matematiikan pajat.
Saaranen, P., Kolttola, E. & Pösö, J. 2022 (tai 2016 tai uudempi). Liike-elämän matematiikka. Edita. Helsinki.
Moodlen materiaalit.
Timi Kohonen
Esimerkit ja tehtävät ovat liike-elämän arjesta.
Haaga Campus
Tentti on toteutuksen viimeisellä viikolla.
Uusintatentit järjestetään Examissa.
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
Tentti. Virtuaaliset oppimistehtävät, joista saa bonus-pisteitä tenttiin. Tuntiharjoitukset ja -esimerkit.
14.08.2023 - 20.10.2023
Opintojakson teemat ovat jaksotettuna 8 viikolle ja viimeisellä viikolla on tentti.
Virtuaalitoteutus ja online-toteutus.
15 - 40
Tentti, johon saa bonus-pisteitä viikoittaisista oppimistehtävistä.
Arviointi: Hyväksytty/ Hylätty
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetus ja itsenäinen työskentely. Lisätukena matematiikan pajat.
Saaranen, P., Kolttola, E. & Pösö, J. 2022 (tai 2016 tai uudempi). Liike-elämän matematiikka. Edita. Helsinki.
Moodlen materiaalit.
Timi Kohonen
Esimerkit ja tehtävät ovat liike-elämän arjesta.
Haaga Campus
Tentti on toteutuksen viimeisellä viikolla.
Uusintatentit järjestetään Examissa.
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
Tentti. Virtuaaliset oppimistehtävät, joista saa bonus-pisteitä tenttiin. Tuntiharjoitukset ja -esimerkit.
14.08.2023 - 18.08.2023
Opintojakson teemat ovat jaksotettuna 8 viikolle ja viimeisellä viikolla on tentti.
Virtuaalitoteutus ja online-toteutus.
15 - 40
Tentti, johon saa bonus-pisteitä viikoittaisista oppimistehtävistä.
Arviointi: Hyväksytty/ Hylätty
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Saaranen, P., Kolttola, E. & Pösö, J. 2022 (tai 2016 tai uudempi). Liike-elämän matematiikka. Edita. Helsinki.
Moodlen materiaalit.
Pasi Romberg
Esimerkit ja tehtävät ovat liike-elämän arjesta.
Porvoo Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 20.10.2023
Virtuaalitoteutus ja lähitoteutus.
15 - 60
Tentti, johon saa bonus-pisteitä viikoittaisista oppimistehtävistä.
Arviointi: Hyväksytty/ Hylätty
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anna Sarajas-Zino
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Arja Aktan-Helminen
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kieliopin kertausta luentojen, videoiden sekä kirjallisten ja suullisten harjoitusten avulla. (not translated)
Virtuaalinen oppimateriaali sekä opettajan laatimat tehtävät ovat Moodlessa. (not translated)
Riitta Forsnabba
Opintojaksolla kerrataan ja harjoitellaan työelämään liittyvää perussanastoa. (not translated)
Porvoo Campus
vk 48
vk 49 uusinta
vk 1-2 toinen uusinta (not translated)
Finnish
Opintojakson aihepiiriin kuuluu elämä Pohjoismaissa. (not translated)
21.08.2023 - 15.12.2023
Suullisia ja kirjallisia harjoituksia liittyen sanastoon ja peruskielioppiin kuten adjektiiveihin, substantiiveihin, verbeihin, prepositioihin, sanajärjestykseen ja numeroihin. (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
21.8-15.12.2023 (not translated)
15 - 50
Arvioinnissa huomioidaan opintojakson harjoitustehtävien suoritus ja loppukoe.
Hyväksytty-Hylätty (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kieliopin kertausta luentojen, videoiden sekä kirjallisten ja suullisten harjoitusten avulla. (not translated)
Virtuaalinen oppimateriaali sekä opettajan laatimat tehtävät ovat Moodlessa. (not translated)
Riitta Forsnabba
Opintojaksolla kerrataan ja harjoitellaan työelämään liittyvää perussanastoa. (not translated)
Porvoo Campus
vk 48 koe
vk 49 uusinta
vk 1-2 toinen uusinta (not translated)
Finnish
Opintojakson aihepiiriin kuuluu elämä Pohjoismaissa. (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
Suullisia ja kirjallisia harjoituksia liittyen sanastoon ja peruskielioppiin kuten adjektiiveihin, substantiiveihin, verbeihin, prepositioihin, sanajärjestykseen ja numeroihin. (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
21.8-13.10.2023 (not translated)
15 - 40
Arvioinnissa huomioidaan opintojakson harjoitustehtävien suoritus ja loppukoe.
Hyväksytty-Hylätty (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Arja Aktan-Helminen
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anna Sarajas-Zino
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anna Sarajas-Zino
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Taina Pallonen
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
12.06.2023 - 10.05.2024
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
1 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Hai Guo
Haaga Campus
English
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Hai Guo
Haaga Campus
English
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Hai Guo
Porvoo Campus
English
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
5 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Markus Kauppinen, Katja Laitinen
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
2 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Katriina Kolu, Kati Selvenius
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Vesa Multanen
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Depending on the implementation, learning takes place for example in intercampus camps, workshops, project work, independent studies, teamwork and peer-to-peer learning. The assessment of one’s own learning.
Books and articles on the content topics, companies’ web-portals, industry related reports and statistics, and different kinds of development tools.
Mariitta Rauhala, Erkki Häkkilä, Mario Passos Ascencao, Marika Alhonen
Haaga Campus
English
15.01.2024 - 17.05.2024
The main idea is learn to create Super Experiences, which truly enhance the customer engagement. The professional profile of an experience designer needs specific competences, which in this entity are
• Empathy
Empathy is about the ability of truly and deeply understanding the life, needs and desires of a customer. It is also measured through teamwork skills: how well do the teams and the individuals enhance each other's strengths and respect each other's differences.
• Sense-making
Sense-making is about the rationality, profitability and doability but also about the meaningfulness of the actions, ideas and concepts created by the teams.
• Curiosity
Curiosity measures the initiative and fearlessness of the designer. It is about approaching people and challenges with an open and accepting mindset. Curiosity is also about daring to see and try unconventional and unexpected solutions.
• Volition is about actually getting things done. It is about taking control of the task and not waiting for orders.
• WOW-ness is a key competence of an experience designer. Ability to create something for customers that really affects their feelings.
15 - 40
Passed course is assessed on a scale of 1 to 5. The assessment criteria are presented for grades 1 - 3 - 5
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Depending on the implementation, learning takes place for example in intercampus camps, workshops, project work, independent studies, teamwork and peer-to-peer learning. The assessment of one’s own learning.
Books and articles on the content topics, companies’ web-portals, industry related reports and statistics, and different kinds of development tools.
Mariitta Rauhala, Erkki Häkkilä, Mario Passos Ascencao, Marika Alhonen
Porvoo Campus
English
15.01.2024 - 17.05.2024
The main idea is learn to create Super Experiences, which truly enhance the customer engagement. The professional profile of an experience designer needs specific competences, which in this entity are
• Empathy
Empathy is about the ability of truly and deeply understanding the life, needs and desires of a customer. It is also measured through teamwork skills: how well do the teams and the individuals enhance each other's strengths and respect each other's differences.
• Sense-making
Sense-making is about the rationality, profitability and doability but also about the meaningfulness of the actions, ideas and concepts created by the teams.
• Curiosity
Curiosity measures the initiative and fearlessness of the designer. It is about approaching people and challenges with an open and accepting mindset. Curiosity is also about daring to see and try unconventional and unexpected solutions.
• Volition is about actually getting things done. It is about taking control of the task and not waiting for orders.
• WOW-ness is a key competence of an experience designer. Ability to create something for customers that really affects their feelings.
15 - 40
Passed course is assessed on a scale of 1 to 5. The assessment criteria are presented for grades 1 - 3 - 5.
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Depending on the implementation, learning takes place for example in intercampus camps, workshops, project work, independent studies, teamwork and peer-to-peer learning. The assessment of one’s own learning.
Books and articles on the content topics, companies’ web-portals, industry related reports and statistics, and different kinds of development tools.
Mariitta Rauhala, Erkki Häkkilä, Mario Passos Ascencao, Marika Alhonen
Porvoo Campus
English
15.01.2024 - 17.05.2024
The main idea is learn to create Super Experiences, which truly enhance the customer engagement. The professional profile of an experience designer needs specific competences, which in this entity are
• Empathy
Empathy is about the ability of truly and deeply understanding the life, needs and desires of a customer. It is also measured through teamwork skills: how well do the teams and the individuals enhance each other's strengths and respect each other's differences.
• Sense-making
Sense-making is about the rationality, profitability and doability but also about the meaningfulness of the actions, ideas and concepts created by the teams.
• Curiosity
Curiosity measures the initiative and fearlessness of the designer. It is about approaching people and challenges with an open and accepting mindset. Curiosity is also about daring to see and try unconventional and unexpected solutions.
• Volition is about actually getting things done. It is about taking control of the task and not waiting for orders.
• WOW-ness is a key competence of an experience designer. Ability to create something for customers that really affects their feelings
15 - 40
Passed course is assessed on a scale of 1 to 5. The assessment criteria are presented for grades 1 - 3 - 5
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Johanna Förnäs
Haaga Campus
Finnish
20.05.2024 - 16.08.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Veera Nguyen, Merike Koskinen
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Veera Nguyen, Timo Rima
English
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sonja Haaksluoto
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 60
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Leena Törmälä
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
2 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kati Naumanen, Leena Törmälä
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 50
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Vuorovaikutteiset luennot, pienryhmä-, pari- ja yksilötyöskentelyä. Opiskelija saa palautetta tehtävistä opettajalta ja vertaispalautetta muilta opiskelijoilta.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Moodlen materiaalit
Johanna Stenros
Opintojaksolla käytetään esimerkkejä alan yrityksistä.
Haaga Campus
Oppimistehtävät arvioidaan ja arviointien perusteella muodostuu kokonaisarvosana opintojaksosta.
Tällä opintojaksolla ei ole tenttiä.
Finnish
Opintojaksolla hyödynnetään myös kansainvälisiä yritysesimerkkejä.
21.08.2023 - 13.10.2023
- Myyntikansio, jossa tutkitaan vapaavalintaisen yrityksen myyntiä ja asiakaskoksemusta
- Onnistunut myynnin kohtaaminen -harjoitus, jossa harjoitellaan asiakkaalle arvon luomista vuorovaikutustilanteessa
- Oman myyntiosaamisen reflektointi
12.06.2023 - 18.08.2023
Lähiopetus tiistaisin ja torstaisin klo 14-16.45 (periodi 1: 22.8.-12.10.23)
Tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan Moodlessa lähempänä opintojakson alkua.
AHOT sovittava opettajan kanssa opintojakson alussa.
Haaga-Helian avainosaamisten näytöt 2022-2023 (kurssiavain: näyttö)
Asiakaskokemus ja myynti
Asiakaskokemus ja myynti -opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa?
-määritellä myynnin prosessit sekä peruskäsitteet
-tunnistaa asiakkaiden tarpeita ja asiakaskokemuksen kehittämiskohteita
-kuvata myyntikohtaamisen eri vaiheet ja myydä omat ideansa muille?
-toimia palveluhenkisesti ja tuottaa ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin myyntitavoitteiden saavuttamiseksi ?
-arvioida asiakaskokemukseen vaikuttavia tekijöitä, myös eettisestä ja kestävän kehityksen näkökulmasta.
Näytössä osoitat aiemmin hankitun osaamisesi, joka kattaa opintojakson osaamistavoitteet. Tutustu huolellisesti opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin opinto-oppaasta ennen näyttöön osallistumista.
Voit osallistua Asiakaskokemus ja myynti -opintojakson näyttöön vain kerran. Näyttöjä vastaanotetaan joka kuukausi (ei kesä - heinäkuussa). Joka kuukauden viimeiseen päivään mennessä palautuneet tehtävät arvioidaan seuraavan kuukauden alussa.
Vastuuopettaja:
Merike Koskinen, merike.koskinen@haaga-helia.fi, p. 040 488 7082
Näyttöohjeet
Näyttö sisältää kolme tehtävää. Tehtävien tarkat ohjeet löydät alta kohdasta Tehtävät. Noudata videossa pyydettyä pituutta.
Aloita tehtävien tekeminen vasta sen jälkeen, kun olet lukenut luvun 5.5 Myyntityö s. 371–404 kirjasta Bergström, S. & Leppänen, A. Yrityksen asiakasmarkkinointi, 16.-19. painos. 2015–2021. Edita. Helsinki. Kirja on lainattavissa Haaga-Helian kirjastossa myös e-kirjana.
Arviointi:
Saat palautteen tehtävistäsi Moodleen. Voit saada näytöstä maksimissaan 50 pistettä, jotka jakautuvat tehtävittäin seuraavasti:
- Ominaisuus-Etu-Hyöty -analyysi max 10 p
- Tarvekartoituskysymykset ja vastaväitteet max 20 p
- Myyntitilanteen video max 20 p
Lopullinen arvosana näytöstä muodostuu näin:
25–29 p = arvosana 1
30–34 p = arvosana 2
35–40 p = arvosana 3
41–45 p = arvosana 4
46–50 p = arvosana 5
Arvosanan saatuasi voit halutessasi varata Moodlen kautta ajan lyhyeen etätapaamiseen, jossa käsittelet saamaasi kirjallista palautetta yhdessä opettajan kanssa.
Oma edistymiseni
Materiaalit
Bergström, S. & Leppänen, A. Yrityksen asiakasmarkkinointi,16.-19. painos 2015–2021. Edita, Helsinki
(Lue kirjasta luku 5.5 Myyntityö, s. 371–404).
Tehtävät
Tarkempi tehtäväohje ja lomakepohjaTiedosto
Syksyn 2022 palautuskansio Asiakaskokemus ja myynti -näytön tehtävilleTehtävä
Suorittamatta: Syksyn 2022 palautuskansio Asiakaskokemus ja myynti -näytön tehtäville
Piilotettu opiskelijoilta
Näyttöjä vastaanotetaan joka kuukausi (ei kesä - heinäkuussa). Joka kuukauden viimeiseen päivään mennessä palautuneet tehtävät tarkastetaan seuraavan kuukauden alussa.
Kevään 2023 palautuskansio Asiakaskokemus ja myynti -näytön tehtävilleTehtävä
Suorittamatta: Kevään 2023 palautuskansio Asiakaskokemus ja myynti -näytön tehtäville
Näyttöjä vastaanotetaan joka kuukausi (ei kesä - heinäkuussa). Joka kuukauden viimeiseen päivään mennessä palautuneet tehtävät tarkastetaan seuraavan kuukauden alussa.
Varaa arvosanan saatuasi halutessasi keskusteluaika täältäVerkko-osoite
Arvosanan saatuasi voit halutessasi varata ajan 10 minuutin mittaiseen etätapaamiseen, jossa voit keskustella saamastasi kirjallisesta palautteesta opettajan kanssa. Aika on mahdollista varata tehtävien palautuksesta seuraavalle kuukaudelle.
15 - 50
Opintojakson tehtävät. Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät Moodlesta.
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Johanna Förnäs
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 50
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Leena Törmälä
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kurssi on monimuotototeutus. Lisäksi tehdään oppimistehtävät (1 ja 2) ryhmätyönä. Tunneilla on ryhmätyöskentelyä. Toteutus vaatii itseopiskelua. (not translated)
Oppikirjana käytetään "Yrityksen asiakasmarkkinointi, Bergström ja Leppänen, 2021". Lisälukemistot löytyvät Moodlesta. (not translated)
Eira Vatanen
Oppimistehtävät (A ja B) linkitetään yrityselämään. (not translated)
Haaga Campus
Toteutuksen lopussa Moodle-tentti, joka pohjautuu oppikirjaan ja kurssimateriaaliin. (not translated)
Finnish
Oppikirja on suomeksi, mutta muuta materiaalia voi olla myös englanniksi. (not translated)
15.01.2024 - 17.05.2024
Opintojaksoon sisältyy ryhmässä tehtävät oppimistehtävät (1 ja 2). Lisäksi on Moodle-tentti. (not translated)
Kurssi on jaettu 7 teemaan (teema per kurssiviikko). Moodlesta löytyvä aikataulu on suuntaa-antava ja tehty helpottamaan kurssilla työskentelyä.
Aloitustehtävä tehdään ensimmäisen kurssiviikon aikana. Tekemällä aloitustehtävän aikataulussa varmistat paikkasi toteutuksella. (not translated)
Mahdollisuus Ahotoida. (not translated)
15 - 40
Kurssi arvoidaan asteikolla 1-5. Se koostuu oppimistehtävistä A ja B sekä tentistä. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Riitta Räisänen
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sonja Haaksluoto
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Monimuoto-opetukseen perustuvassa toteutuksessa oppimistavat ovat:
- lähiopetus (luennot, ryhmätehtävät tunnilla, keskustelut, projektitöiden esitykset)
- itsenäinen opiskelu (projektityöskentely, tiedonhaku ja tenttiin valmistautuminen)
- projektityö: asiakaspersoonan määrittely, asiakkaan ostopolun kuvaus ja markkinointimixin soveltaminen omaan liikeideaan (ryhmätyö)
- tentti (yksilösuoritus) (not translated)
Bergström S. & Leppänen A. Yrityksen asiakasmarkkinointi. 2015 tai uudempi painos.
Kotler, P. Principles of marketing. 2017 tai uudempi painos.
Armstrong, G., Kotler, P. Principles of marketing. 2016 tai uudempi painos. (not translated)
Anu Seppänen
Työelämän konsultointi oman liikeidean kehittelyprosessissa. (not translated)
Porvoo Campus
Finnish
Kansainväliset lähteet ja kirjallisuus. (not translated)
15.01.2024 - 17.05.2024
Oppimistehtävä 1: Asiakaspersoonan määrittely ja asiakkaan ostopolun kuvaus.
Oppimistehtävä 2: Markkinointimix
Oppimistehtävä 3: Tentti (not translated)
Vko
34 Opintojakson esittely, orientoituminen markkinointiajatteluun
35 Asiakasymmärrys, asiakastiedon kerääminen
36 Oppimistehtävän 1 aloitus + segmentointi (lähi)
37 Asiakaspersoonan luominen
38 Ostokäyttäytyminen ja ostopolku
39 Oppimistehtävän 1 esitys (lähi)
40 Oppimistehtävän 1 viimeistely ja palautus
41 Markkinointimix, tuote ja brändi
42 Intensiiviviikko
43 Markkinointimix, hinta + oppimistehtävän 2 aloitus (lähi)
44 Markkinointimix, saatavuus
45 Markkinointimix, markkinointiviestintä
46 Markkinointimix, henkilöstö, palveluympäristö ja prosessit
47 Oppimistehtävän 2 esitys (lähi)
48 Vastuullisuus markkinoinnissa
49 Oppimistehtävän 2 palautus
50 Tentti (lähi) (not translated)
a) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
b) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta. (not translated)
15 - 40
Opintojaksoon liittyy kaksi oppimistehtävää ja tentti. Näistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
85-100 pistettä 5
75-84 pistettä 4
65-74 pistettä 3
55-64 pistettä 2
40-54 pistettä 1
Oppimistehtävät tehdään tiimeissä ja niiden painoarvot ovat seuraavat
T1 Asiakaspersoonan määrittely ja asiakkaan ostopolun kuvaus 0–20 pistettä
T2 Markkinointimixin soveltaminen kohdeyritykseen 0-50 pistettä
Opintojakson tentti, 0-30 pistettä
Arvosanan saaminen opintojaksosta edellyttää molempien oppimistehtävien ja
tentin suorittamista hyväksytysti sekä aktiivista osallistumista opetukseen ja tiimityöhön.
Tiimi saa yhteisen arvosanan oppimistehtävävistä 1 ja 2.
Tiimin tasosta poikkeava yksilösuoritus voi vaikuttaa opiskelijan arvosanaan. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anu Seppänen, Tarja Autio
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (FIN)
Lähiopetukseen perustuvassa toteutuksessa oppimistavat ovat:
- lähiopetus (luennot, ryhmätehtävät tunnilla, keskustelut, projektitöiden esitykset)
- itsenäinen opiskelu (projektityöskentely, tiedonhaku ja tenttiin valmistautuminen)
- projektityö: asiakaspersoonan määrittely, asiakkaan ostopolun kuvaus ja markkinointimixin soveltaminen omaan liikeideaan (ryhmätyö)
- tentti (yksilösuoritus) (not translated)
Bergström S. & Leppänen A. Yrityksen asiakasmarkkinointi. 2015 tai uudempi painos.
Kotler, P. Principles of marketing. 2017 tai uudempi painos.
Armstrong, G., Kotler, P. Principles of marketing. 2016 tai uudempi painos. (not translated)
Anu Seppänen
Työelämän konsultointi oman liikeidean kehittelyprosessissa. (not translated)
Porvoo Campus
Tentti järjestetään viikolla 49, uusintatentti viikolla 50. (not translated)
Finnish
Kansainväliset lähteet ja kirjallisuus. (not translated)
21.08.2023 - 15.12.2023
Oppimistehtävä 1: Asiakaspersoonan määrittely ja asiakkaan ostopolun kuvaus.
Oppimistehtävä 2: Markkinointimix
Oppimistehtävä 3: Tentti (not translated)
14.08.2023 - 18.08.2023
Vko
34 Opintojakson esittely, orientoituminen markkinointiajatteluun
35 Asiakasymmärrys, asiakastiedon kerääminen + oppimistehtävä 1
36 Asiakasymmärrys, segmentointi
37 Asiakaspersoonan määrittely + oppimistehtävä 1
38 Asiakasymmärrys, ostokäyttäytyminen ja ostopolku
39 Asiakkaan ostopolun kuvaus + oppimistehtävä 1
40 Oppimistehtävän 1 palautus
41 Markkinointimix, tuote ja brändi + oppimistehtävä 2
42 Intensiiviviikko, ei lähiopetusta
43 Markkinointimix, hinta ja saatavuus + oppimistehtävä 2
44 Markkinointimix, markkinointiviestintä
45 Markkinointimix, markkinointiviestintä + oppimistehtävä 2
46 Markkinointimix, henkilöstö, palveluympäristö ja prosessit + oppimistehtävä 2
47 Vastuullisuus markkinoinnissa
48 Oppimistehtävän 2 palautus
49 Tentti
50 Uusintatentti (not translated)
a) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
b) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta. (not translated)
15 - 40
Opintojaksoon liittyy kaksi oppimistehtävää ja tentti. Näistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
85-100 pistettä 5
75-84 pistettä 4
65-74 pistettä 3
55-64 pistettä 2
40-54 pistettä 1
Oppimistehtävät tehdään tiimeissä ja niiden painoarvot ovat seuraavat
T1 Asiakaspersoonan määrittely ja asiakkaan ostopolun kuvaus 0–30 pistettä
T2 Markkinointimixin soveltaminen kohdeyritykseen 0-40 pistettä
Opintojakson tentti, 0-30 pistettä
Arvosanan saaminen opintojaksosta edellyttää molempien oppimistehtävien ja
tentin suorittamista hyväksytysti sekä aktiivista osallistumista opetukseen ja tiimityöhön.
Tiimi saa yhteisen arvosanan oppimistehtävävistä 1 ja 2.
Tiimin tasosta poikkeava yksilösuoritus voi vaikuttaa opiskelijan arvosanaan. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomitutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Kirja Yrityksen asiakasmarkkinointi (Bergström & Leppänen 2015 tai uudempi)
Sonja Haaksluoto
Hospitality-alan vieraat, lisäksi tehtävissä sovelletaan opittua valittuihin kohdeyrityksiin.
Haaga Campus
Ei aikaan ja paikkaan sidottua tenttiä.
Finnish
Opinnoissa hyödynnetään kansainvälisiä esimerkkejä.
21.08.2023 - 13.10.2023
1. Käsite- ja termitentti, yksilötehtävä
2. Käytäntöön soveltava ryhmätyö asiakasymmärryksestä ja markkinoinnin kilpailukeinoista
3. Tehtävä kestävän kehityksen ja kulttuurien merkityksestä markkinointiin liittyen
14.08.2023 - 18.08.2023
Kontaktitunnit Haagan kampuksella 21.8. - 9.10. maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.00 - 10.45.
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetus, kahdet viikkotunnit maanantaisin ja torstaisin lukujärjestyksen mukaan.
Opettajan alustukset teemoihin ja tuntiharjoitteet. Lisäksi tiimissä tehdään kaksi oppimistehtävää tiimityönä sekä kurssin alussa esittäytymistehtävä yksilötyönä.
Yrityksen asiakasmarkkinointi / Bergström & Leppänen, 2021
Lisäksi lisämateriaalia halukkaille (tieto löytyy Moodlesta)
Sari Auranen
Esimerkit marata-alalta. Mahdollisesti vierailijaluento
Oppimistehtävässä tarkastellaan marata-alan yritystä
Haaga Campus
Käsitentti kurssin viimeisellä viikolla.
Tentin uusinta HH tutkintosäännön mukaan Haagan kampuksen yleisinä tenttipäivinä.
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
Oppimistehtävä 1
Oppimistehtävä 2
Tentti (not translated)
14.08.2023 - 18.08.2023
8 viikon kurssi, kahdet viikkotunnit a´3 tuntia lukujärjestyksen mukaisesti. Lähiopetus
Tehtävien palautusajankohdat julkaistaan Moodlessa kurssin alkaessa
AHOT tai Work&Study - asiasta on sovittava opettajan kanssa mieluusti jo ennen toteutuksen alkua
15 - 40
Oppimistehtävä 1 / 30 pistettä
Oppimistehtävät 2 / 40 pistettä
Tentti / 30 pistettä.
Max pisteet yhteensä 100 pistettä
Lisäksi kotitehtävät, jotka voidaan arvioida hyväksytty/hylätty asteikolla
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Vuorovaikutteiset luennot, pienryhmä-, pari- ja yksilötyöskentelyä. Opiskelija saa palautetta tehtävistä opettajalta ja vertaispalautetta muilta opiskelijoilta.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät. (not translated)
Opintojakson kirjalähteet:
Bergström & Leppänen, 2021, Yrityksen asiakasmarkkinointi
Lisälukemisto:
Kotler, Principles of Marketing
Armstrong – Kotler: Marketing: an introduction, International edition, 2015 tai uudempi painos. Upper Saddle River, New Jersey: Pearson Education, Inc.
Muut Moodlessa jaettavat materiaalit (not translated)
Eira Vatanen
Opintojaksolla käytetään yrityksesimerkkejä ja oppimistehtävät linkitetään yrityselämään. (not translated)
Haaga Campus
Opintojakson lopussa Moodle-tentti, joka pohjautuu oppikirjaan ja kurssimateriaaliin. Uusintatentti on Examissa. (not translated)
Finnish
Oppikirja on suomeksi, mutta muuta materiaalia voi olla myös englanniksi. Opintojaksolla hyödynnetään myös kansainvälisiä yritysesimerkkejä. (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
Kaksi ryhmätyönä toteutettavaa asiakaspersoona & markkinointimix-tutkimusta kohdeyritykselle. (not translated)
14.08.2023 - 18.08.2023
Viikkotunnit lukujärjestyksen mukaan. Aloitustehtävien aikataulunmukaisella palautuksella varmistat paikkasi toteutuksella. Opintojakso vaatii ryhmätyöskentelyä. Moodle-tentti on kurssin viimeisellä viikolla. (not translated)
AHOT sovittava opettajan kanssa opintojakson alussa. (not translated)
15 - 40
Tentti ja opintojakson tehtävät (T1 ja T2). Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät Moodlesta. Kurssi arvoidaan asteikolla 1-5. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomitutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Tällä toteutuksella opiskelu on pääosin itsenäistä kontaktikertojen välillä. Viisi kontaktikertaa Haagan kampuksella elo-marraskuun 2023 aikana, tällöin viedään opittua käytäntöön keskustellen ja harjoituksilla.
Kirja Yrityksen asiakasmarkkinointi (Bergström & Leppänen 2015 tai uudempi)
Sonja Haaksluoto
Hospitality-alan vieraat, lisäksi tehtävissä sovelletaan opittua valittuihin kohdeyrityksiin.
Haaga Campus
Ei aikaan ja paikkaan sidottua tenttiä.
Finnish
Opinnoissa hyödynnetään kansainvälisiä esimerkkejä.
21.08.2023 - 15.12.2023
1. Käsite- ja termitentti, yksilötehtävä
2. Käytäntöön soveltava ryhmätyö asiakasymmärryksestä ja markkinoinnin kilpailukeinoista
3. Tehtävä kestävän kehityksen ja kulttuurien merkityksestä markkinointiin liittyen
14.08.2023 - 18.08.2023
Kontaktikerrat Haagan kampuksella:
ma 28.8. klo 11-13.45
ma 11.9. klo 11-13.45
ma 9.10. klo 11-13.45
ti 31.10. klo 8-10.45
ti 28.11. klo 8-10.45
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Taija Ihamäki
Sari Haavisto
English
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (ENG)
Opri Laamanen, Päivi Forsblom
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Johtamisen alueeseen liittyvät kirjallisuuslähteet ja artikkelit (not translated)
Mari Raaska
Finnish
01.08.2023 - 31.05.2024
0 - 200
TRATI Business Information Technology, TRALI Business Administration, LIIKO Bachelor of Sport Studies, RESTO Hospitality and Tourism Management, MEDIA Journalism, RESRU Culinary Management
5 cr
H-5
Tällä toteutuksella tehdään käytännön projekti, jossa hyödynnetään asiakaskokemuksen ja asiakasymmärryksen näkökulmia.
Projektissa hyödynnetään palvelmuotoilun välineitä. Opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat projektin. (not translated)
Käytettävä materiaali esitellään toteutuksen aluksi. Materiaali saatavilla Moodlessa.
Toteutuksella hyödynnetään myös aikaisempien toteutusten sisältöä ja menetelmiä (palvelumuotoilun perusteet, elämyksellisyys, projektin hallinnan menetelmät ja työkalut jne.) (not translated)
Nina Niemi, Anna-Liisa Aarti
Tämä projekti linkittyy vahvasti elinkeinoon. Projektissa hyödynnetään sidosryhmiä sekä alan toimijoita. (not translated)
Haaga Campus
Tällä toteutuksella ei ole tenttiä. (not translated)
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
Totetuksella on projekti, joka arvioidaan oppijakson suoritustehtävänä. Projektiarviointiin liitty itsenäisiä reflektointeja, ryhmässä suoritettuja kirjallisia sekä käytännöllisiä osioita sekä raportointia. Opiskelijan osallistuminen projektiin sen kaikissa vaiheissa on ensisijaisen tärkeää kurssin suorittamiseksi. (not translated)
12.06.2023 - 20.10.2023
Periodi 2 / 2023 (not translated)
15 - 40
Opiskelijan ja ryhmän suoritusta projektin kaikissa vaiheissa arvioindaan (yksilön osaaminen sekä ryhmä onnistuminen).
Lisäksi kirjallisia suunnittelutehtäviä sekä toteutuksen ja onnistumisen analyysejä (Raportti tai vastaava) (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tällä opintojaksolla toteutetaan ravintolaliiketoiminnan projekti Haagan kampuksella.
Opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat projektin.
Keskeisinä teemoina on projektin hallinta, asiakaskokemuksen kehittäminen sekä operatiivinen ravintolalliiketoimita. (not translated)
Käytettävä materiaali esitellään toteutuksen aluksi. Materiaali saatavilla Moodlessa.
Toteutuksella hyödynnetään myös aikaisempien toteutusten sisältöä ja menetelmiä (palvelumuotoilun perusteet, elämyksellisyys, projektin hallinnan menetelmät ja työkalut jne.) (not translated)
Maija Niemelä, Outi Rekola, Hanna Rinne
Tämä projketi linkittyy vahvasti työlemännä. Projektissa hyödynnetään sidosryhmiä sekä alan toimijoita. (not translated)
Haaga Campus
Tällä toteutuksella ei ole tenttiä. (not translated)
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
Totetuksella on prjoketi, joka arvioidaan oppijakson suoritustehtävänä.
Projektiarviointiin liitty itsenäisiä reflektointeja, ryhmässä suoritettuja kirjallisia sekä käytännöllisiä osioita sekä raportointia.
Opiskelijan osallistuminen projektiin sen kaikissa vaiheissa on ensisijaisen tärkeää kurssin suorittamiseksi. (not translated)
12.06.2023 - 20.10.2023
Periodi 2 / 2023
Tapahtuman toteutuspäivä tarkentuu 6 / 23 (not translated)
15 - 40
Opiskelijan ja ryhmän suoritusta projektin kaikissa vaiheissa arvioindaan (yksilön osaaminen sekä ryhmä onnistuminen).
Lisäksi kirjallisia suunnittelutehtäviä sekä toteutuksen ja onnistumisen analyysejä (Raportti tai vastaava) (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anna-Liisa Aarti, Jaana Laaksonen
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anna-Liisa Aarti, Jaana Laaksonen
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
• Kontaktitunnit kampuksella
• Osoitetut tuntiharjoitteet
• Itsenäinen opiskelu
• Tiimityöskentely
• Yksilö- ja tiimitehtävät
• Tentti (not translated)
Korkiakoski, K. & Karhinen, R. (2019). Asiakaskokemus ja henkilöstökokemus: Uusi aika, uudenlainen johtaminen. Helsinki: Alma Talent.
Saatavana myös e-kirjana: https://bisneskirjasto-almatalent-fi.ezproxy.haaga-helia.fi/teos/BAGBGXDTEB#piste:t1
Fischer, M. & Vainio, S. (2015). Potkua palvelubisnekseen: Asiakaskokemus luodaan yhdessä (2. p.). Helsinki: Talentum Pro.
Saatavana myös e-kirjana https://www.ellibslibrary.com/book/978-952-14-2132-7
Opintojaksolla jaettu muu materiaali. (not translated)
Anna-Liisa Aarti, Jaana Laaksonen
Haaga Campus
Opintojaksoon sisältyy osasuorituksena tentti, joka ajoittuu lukujärjestyksen mukaiseen lähiopetukseen. Tarkempi ajankohta uusintapäivineen ilmoitetaan lukukauden alussa. (not translated)
Finnish
Toimialan trendejä, liikeideoita, konsepteja ja asiakassegmenttejä tarkastellaan myös kv- näkökulmasta. (not translated)
21.08.2023 - 15.12.2023
Opintojaksolla ilmoitettavat yksilötehtävät ja tiimiharjoitteet. (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
Lukujärjestyksen mukaiset lähitunnit, opintojakso kokonaisuudessaan yhden lukukauden puitteissa. (not translated)
Toteutusvaihtoehtoina
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, tiimityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä tentti
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi. (not translated)
15 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Englanniksi (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Niina Moilanen, Antti Petteri Kurhinen
Porvoo Campus
English
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kati Naumanen, Päivi Forsblom, Ulla Kuisma
Porvoo Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Salla Ursin, Rilla Engblom
Haaga Campus
English
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Salla Ursin, Rilla Engblom
Haaga Campus
English
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Markus Kauppinen, Katja Laitinen
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Annika Konttinen, Anu Seppänen
Porvoo Campus
English
25.03.2024 - 17.05.2024
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
5 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Jussi Mertanen
Haaga Campus
English
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Olav Vidjeskog
Porvoo Campus
Finnish
08.01.2024 - 21.01.2024
15 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Olav Vidjeskog
Porvoo Campus
Finnish
14.08.2023 - 22.08.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
15 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (FIN)
Kristiina Huff
Haaga Campus
Finnish
14.08.2023 - 18.08.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
15 - 200
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kristiina Huff
Haaga Campus
Finnish
14.08.2023 - 18.08.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
15 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Ilkka Malinen
Haaga Campus
Finnish
20.05.2024 - 16.08.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Jaana Laaksonen, Maija Niemelä
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kysessä on opintojakson ENT001HH1A Yrittäjyys ja liiketoiminta osaamisen tunnistaminen näyttönä.
Lisätietoja opintojaksojen suorittamisesta näyttönä löytyy: https://www.haaga-helia.fi/fi/nayta-osaamisesi . Lue ohjeet ja noudata niitä. Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan Moodleen https://hhmoodle.haaga-helia.fi/course/view.php?id=36875§ion=0 .
Älä ilmoittaudu suoraan tälle toteutukselle, vaan noudata em. ohjeita. (not translated)
Ilkka Malinen, Anne Leinovaara-Matomäki
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (IT)
Petra Lindell
English
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (ENG)
Jaana Laaksonen
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetuskertoja on kolme. Ne sisältävät luentoja, tuntitehtäviä sekä keskusteluita. Palautettavat tehtävät tehdään lähiopetuskertojen välissä. (not translated)
Tarkemmat tiedot Moodlessa (not translated)
Katja Laitinen
Haastattelutehtävä sekä vieraileva luennoitsija (not translated)
Porvoo Campus
Opintojaksolla ei ole tenttiä. (not translated)
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
Opintojaksolla tehdään yksilö- ja ryhmätehtäviä. Myös tuntitehtävät kuuluvat opintojakson sisältöön. (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
Lähiopetus:
21.8.
9.10.
27.11. (not translated)
15 - 30
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Osaa
- ottaa vastuun tehtävistään
- kuvata ja pohtia yrittäjyyttä ja liiketoimintaa sekä
- tuntee liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden sisältöä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Edellisen lisäksi osaa
- arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
- arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
- tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa sekä
- tuntee hyvin liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden yhteydet liiketoimintaan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Edellisen lisäksi osaa
- arvioida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia sekä
- analysoida ja arvioida liiketoimintamahdollisuuksia, strategisia valintoja ja liiketoimintamalleja. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Jaana Laaksonen
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
2 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Jaana Laaksonen
Porvoo Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
2 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Juuso Kokko, Maija Niemelä, Sami Benamed
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Riitta Räisänen, Maija Niemelä
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tapahtuman Viaporin Kekri liiketoiminta-analyysi.
Opintojaksolla osallistutaan tapahtumaan työntekijänä ja tehdään havainnointia ja haastatteluja
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Pia Vapaavuori, Heli Hajda-Kähkönen, Monika Birkle
Porvoo Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
Liiketoiminta-analyysi tehtävä ryhmissä
Yksilötehtävä
12.06.2023 - 20.10.2023
Katso lukujärjestys
”Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study”
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Päivi Käri-Zein
Pasila Campus
Finnish
06.11.2023 - 12.11.2023
Opintojakso on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyössä 3AMK:n kanssa.
Ilmoittautuminen: 3AMKin verkkosivuilla viimeistään 8.10.2023.
Intensiiviviikko: viikolla 45 (6.–12.11.) online-toteutuksena
Maanantaista perjantaihin tulee osallistua yhteen 1,5 tunnin ryhmäcoachingiin (joko Ullan, Päivin tai Elviran ryhmään). Ryhmät kokoontuvat klo 09.00-17.00 välisenä aikana, riippuen ryhmästä. Muu aikataulu on itsenäistä opiskelua, jota voi tehdä heti ennakkotehtävän hyväksymisen jälkeen ennen intensiiviviikkoa.
Ryhmäcoachingit:
Ullan coachaus:
Ryhmä 1: 09.00-10.30
Ryhmä 2: 10.45-12.15, paitsi pe 10.00-11.30
Ryhmä 3: 13.00-14.30, paitsi pe 15.30-17.00
Päivin coachaus:
Ryhmä 1: 11.00-12.30
Ryhmä 2: 13.00-14.30
Ryhmä 3: 15.00-16.30
Elviran coachaus:
Ryhmä 1: 09.30-11.00
Ryhmä 2: 11.30-13.00
Ryhmä 3: 13.30-15.00 (not translated)
15 - 65
HELI Degree Programme in Business Management, TRALI Business Administration, RESTO Hospitality and Tourism Management
5 cr
H-5
Continuous Learning
Kati Naumanen, Ulla Kuisma
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Blended, monimuoto toteutus
5 kontaktikertaa. Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta. Mahdollinen projekti toimeksiantajalle. (not translated)
1. Tarssanen, S. 2009. Elämystuottajan käsikirja.
2. Hänninen, E. 2016. Elämystalouden käsikirja. https://docplayer.fi/1975539-Elamystalouden-kasikirja.html
3. Tussyadiah, I.P, 2014. Toward a theoretical foundation for Experience Design in Tourism
4. Pine, B.J &Gilmore, J.H. 1998. Welcome to the Experience Economy in Harvard Business Review
5. Oppimisalustan aineistot (not translated)
Niina Moilanen, Kati Naumanen
Opintojaksolla käytetään työelämään liittyviä esimerkkejä ja voidaan toteuttaa projekti toimeksiantajalle. (not translated)
Porvoo Campus
Ei tenttiä (not translated)
Finnish
Opintojaksolla käytetään myös alan kansainvälistä aineistoa, kirjallisuutta ja esimerkkejä. (not translated)
21.08.2023 - 15.12.2023
Kurssilla on 4 arvioitavaa oppimistehtävää, jotka tarkentuvat kurssin ensimmäisellä kerralla. Oppimistehtävien ohjeet aikatauluineen löytyvät kurssialustalta (katso myös alla) (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
ALUSTAVA aikataulu: Niina Moilanen/Kati Naumanen
Ti 22.8. kello 11.30-14 Elämyksen ulottuvuudet ja toimeksianto
Ennakkotehtävät:
- lue Elämyksen ulottuvuudet -materiaalista diat 1, 2 ja 3 ja tee sivun kolme tehtävä
Tuntien sisältö:
- kurssin rakenne, tehtävät
-Toimeksiannon esittely sekä ryhmien muodostaminen
- ennakkotehtävän purku ryhmissä: elämyskolmio ja elämysten ulottuvuudet:
- tutustumista projektiin ryhmissä
- Oppimistehtävän 1 ohjeet: (yksilö- tai parityö) 15 %, palautus 3.9. mennessä
Ti 12.9. kello 11.30 : palvelu-/elämysmuotoilun työkalut osa 1
-Oppimistehtävän purkamista ryhmissä
-Experience/service design ja menetelmät (5 times why)
-projektin tekemistä ryhmissä: miten projekti etenee ja miten menetelmiä sovelletaan (empathy map/empatiakartta ja benchmarking)
Ti 10.10. kello 11.30
-Oppimistehtävän 2 ja siihen liittyvän materiaalin esittely:
Oppimistehtävä 2: (yksilö- tai parityö) 10 %, deadline 29.10. Ei käydä läpi tunnilla.
-Palvelu-/elämysmuotoilun työkalut osa 2
- Projektin etenemisen esittely, palaute ja coaching:
- empatiakartta ja yksinkertaistettu persoona
- benchmarking + ideointi
Seuraavaksi kerraksi prototyypin tekeminen ja testaus kohderyhmällä
Prosessin dokumentointi: Prosessi Power Point
Ti 31.10. kello 11.30
Projektin etenemisen purkamista - kenraaliharjoitus
Esitetään alustava versio toimeksiantajaesityksestä ohjaajille, palaute ja coaching
Prosessin dokumentointi: prosessi Power Point
Ti 28.11. kello 11.30
- esitykset ja palaute kurssista
Projekti + esitys = 75 prosenttia (esitykset toimeksiantajalle 45%, prosessi Power Point 30%) (not translated)
15 - 30
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Kati Naumanen, Päivi Forsblom, Ulla Kuisma
Porvoo Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Salla Ursin, Rilla Engblom
Haaga Campus
English
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Salla Ursin, Rilla Engblom
Haaga Campus
English
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Heli Hajda-Kähkönen, Monika Birkle
Porvoo Campus
Finnish
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Opetus toteutetaan monimuoto-opetuksena, sisältäen viisi kontaktikertaa ja tarvittavan etäohjauksen kontaktikertojen välillä. (not translated)
Oppimateriaalit Moodlessa. (not translated)
Pekka Heikkilä, Katja Laitinen
Opintojaksolla tehdään käytännön yritystoimintaan sovellettava ryhmätehtävä joka esitetään myyntipuheena potentiaalisille rahoittajille. (not translated)
Haaga Campus
Opintojaksolla ei erillistä tenttiä, osaaminen osoitetaan ryhmätyötehtävän esittämisellä (myyntipuhe rahoittajille), raportoinnilla ja itse- ja vertaisarvioinnilla. (not translated)
Finnish
Opintojaksolla noudatetaan kansainvälistä Feasibility Study -raportointikäytäntöä. (not translated)
21.08.2023 - 15.12.2023
Oppimistehtävä (ryhmätyö) esitellään opintojakson ensimmäisellä kontaktikerralla. (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
Kontaktiopetuskerrat:
ke 30.8.2023 klo 14,00 - 16,30 (Pekka Heikkilä)
ke 27.9.2023 klo 14,00 - 16,30 (Katja Laitinen)
ke 25.10.2023 klo 14,00 - 16,30 (Pekka Heikkilä)
ke 8.11.2023 klo 14,00 - 16,30 (Katja Laitinen)
ke 22.11.2023 klo 14,00 - 16,30 Ryhmätöiden esitykset virtuaalisesti Zoomissa (Katja Laitinen ja Pekka Heikkilä) (not translated)
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan. (not translated)
15 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opinto-oppaassa asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan ryhmätehtävään liittyvät osa-suoritukset pisteyttäen:
• Raportti 60 p
• Myyntipuhe 20 p
• Itse- ja vertaisarvio, henkilökohtainen raportti 20 p
Yht. max 100 p
Arvosanat suhteessa etätehtävien yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 % (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
2 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Liisa Wallenius, Kristiina Adamsson
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
X-MaRA Majoitus ja ravitsemisliiketoiminta, Opri Laamanen
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Catherine Metivier
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Laurianne Bellotti
Haaga Campus
English
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Laurianne Bellotti
Haaga Campus
English
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Catherine Metivier
Porvoo Campus
English
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 45
RESTO Hospitality and Tourism Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Opri Laamanen, Jaana Laaksonen
Haaga Campus
English
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Thomas Kingelin, Hanna Rinne
Haaga Campus
English
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Thomas Kingelin, Hanna Rinne
Haaga Campus
English
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Liisa Wallenius, Heli Hajda-Kähkönen
Porvoo Campus
English
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Liisa Wallenius, Hanna Rinne
Haaga Campus
English
01.08.2023 - 29.07.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Opri Laamanen, Pasi Tuominen
Haaga Campus
English
21.08.2023 - 13.10.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lectures, class activities and teamwork. Study visits and guest lectures as feasible. Individual learning assignments Experiential and reflective learning, problem-based learning.
Competences (Porvoo peda) communication, teamwork, digital literacy, sustainability, diversity
Digital material provided during the course
Literature and reading list published as the course starts.
Outi Rekola, Hanna Rinne
Visits to industry if feasible. Authentic materials and examples from tourism and hospitality.
Haaga Campus
No exam.
English
International perspectives into tourism and hospitality. A selection of international cases, resources and reading materials.
21.08.2023 - 13.10.2023
Subject to change by the start of the course/learning module. The deadlines will be finalized by 22 August 2022.
14.08.2023 - 18.08.2023
NB subject to change. Please, always check the timetables for changes.
Week 1 Course introduction Introduction to tourism and hospitality
Week 2 Time travel from Luxor to SpaceX
Week 3 Travelling into the future (tourism today and how it might develop)
Week 4 The concept of culture:
- Dimensions of National Cultures
Pitstop - where are we, how far have we come
Week 5 Cultures in Organizations
+ Implications: skills and competences needed in International Business / leadership / multicultural teams in Tourism and Hospitality … etc.
Visiting lecturer
Week 6 Customs & culture and international influences
Characteristics of Finnish customs
Week 7 Driving forces shaping the future of the tourism and hospitality industry: trends and megatrends
Week 8 Key forces for change and trends affecting the future of the tourism and hospitality industry
Demonstration of competence as recognition of prior learning (exams), contact teachers Violeta Salonen, Haaga and Sari Sinisalmi-Airila, Porvoo: For more information see Haaga-Helia student pages Recognition of Learning https://www.haaga-helia.fi/en/recognition-learning
15 - 40
Continuous assessment: active participation in the lectures, activities, and study visits/guest lectures. Learning blog with learning assignments and reflection 100% Assessment of the learning assignments during the course with grades and brief comments. Also, general feedback. The students are required to pass all parts of the course and to submit all the assignments in the learning blog on time. One grade point will be deducted from each possible late submission.
Assessing one’s own learning is a compulsory part of the course.
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lectures, class activities and teamwork.
Study visits and guest lectures as feasible.
Individual learning assignments
Experiential and reflective learning, problem-based learning
Competences (Porvoo peda)
communication, teamwork, digital literacy, sustainability, diversity
Digital material provided during the course
Literature and reading list published as the course starts.
Susanna Perikangas, Hanna Rinne
Visits to industry if feasible. Authentic materials and examples from tourism and hospitality.
Haaga Campus
No exam
English
International perspectives into tourism and hospitality. A selection of international cases, resources and reading materials.
21.08.2023 - 15.12.2023
Subject to change by the start of the course/learning module.
The deadlines will be finalized by 22 August 2022.
Learning blog, 1-5, individual
part 1 learning objectives, competences to be developed individual, 10%
learning reflection, bi-weekly, individual
part 2 Culture assignments 1- 5, 20%
part 3: individual, 1-5, 20%,
Customs: How do you experience the prevalent customs from your point of view in the context of tourism and hospitality? Do the customs and values reflect your own ones? Reflect on what type of changes there might appear in customs in the near future?
part 4: Guest lecture or study visit report, reflect on the guest lecture or study visit as instructed, individual, 1-5, 20%
part 5: Future, 1-5, 20%
Write yourself / someone else a letter from year 2042 (20 years in the future) (approx 400 words)
In the letter, describe where you are travelling, with who you are travelling, how you are travelling, what you are doing once you get there. Effectively, how the world has changed in 20 years, and how that has impacted tourism and hospitality.
Inspiration for this: Aarni did a research project like this in 2019. We got 600+ letters written from year 2039; see https://travel2039.org/
part 6: final reflection, a video, reaching the individual goals 10%
Instructions for blog available on Moodle as the course starts.
14.08.2023 - 18.08.2023
NB subject to change
Lectures on Tuesdays at 8:15 – 10:45 in room A420 / Aican
Please, always check the timetables for changes.
13.9 Course introduction
Introduction to tourism and hospitality
4.10 The concept of Culture
1.11 Customs & Culture
29.11 Driving forces shaping the future of the tourism and hospitality industry: trends and megatrends
13.12 Online: Conclusion and discussion - reaching objectives
Demonstration of competence as recognition of prior learning (exams), contact teachers Violeta Salonen, Haaga and Sari Sinisalmi-Airila, Porvoo:
For more information see Haaga-Helia student pages Recognition of Learning
https://www.haaga-helia.fi/en/recognition-learning
15 - 40
Continuous assessment: active participation in the lectures, activities, and study visits/guest lectures.
Learning blog with learning assignments and reflection 100%
Assessment of the learning assignments during the course with grades and brief comments. Also, general feedback.
The students are required to pass all parts of the course and to submit all the assignments in the learning blog on time. One grade point will be deducted from each possible late submission.
Assessing one’s own learning is a compulsory part of the course.
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Opri Laamanen, Thomas Kingelin
Haaga Campus
English
23.10.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 20.10.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Contact lessons according to the schedule, attendance required
Independent study
homework assignments
Course assignments in a learning blog
Material on Moodle
Liisa Wallenius, Niina Moilanen
Case studies and industry examples
Visit to the restaurant an d
Porvoo Campus
No exam
English
developing global competences
case studies and analysis
21.08.2023 - 15.12.2023
Assignment 1: Learning objectives, 1-5, 20%
Assignment 2: Traveller´s time line, 1-5, 20%
Assignment 3: Improve your global competence, 1- 5, 20%
Assignment 4: Future letter, 1-5, 20%
Class activities 10%, 10% and pass/fail.
Assignments graded down in case of late submissions.
14.08.2023 - 18.08.2023
29.8. 8.30 - 11 Course introduction, Introduction to tourism and hospitality
12.9. 8.30 – 11 Historical perspectives into tourism and hospitality/Liisa
10.10. 8.30 – 11 Global competence and customs / Niina
23.10. 8.30 – 11 Future of tourism and hospitality, Liisa and Niina
20.11. 8.30 – 11 Future of Hospitality and Tourism, Course Summary, Niina and Liisa
RPL restonomien avainosaaminen, contact Liisa Wallenius
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Annika Konttinen, Anu Seppänen
Porvoo Campus
English
25.03.2024 - 17.05.2024
25 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
5 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sirpa Kajarinne
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Sirpa Kajarinne
Haaga Campus
Finnish
25.03.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Nina Niemi, Antti Petteri Kurhinen
Haaga Campus
English
21.08.2023 - 17.05.2024
12.06.2023 - 18.08.2023
1 - 6
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Itsenäinen opiskelu
Hygieniapassitesti (not translated)
Ruokavirasto 2022. Tietoa elintarvikehygieniasta. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/. Luettu: 14.9.2022.
Itseisopiskelumateriaali Moodlessa (not translated)
Mirjami Willman, Birgitta Nelimarkka, Jaana Laaksonen, Saija Laitinen
Haaga Campus
Hygieniapassitesteja järjestetään sekä kevät- että syyslukukaudella. Syksyllä testejä järjestetään seuraavasti:
2.10. klo 14.00 luokassa L302
30.10. klo 10.00 luokassa L302
20.11. klo 9.00 luokassa L302
Ilmoittautuminen testiin Moodlessa viimeistään 3 arkipäivää ennen testiä.
Maksu (10 €) Lyytin kautta ennen testiin osallistumista. Maksulinkki sekä ohjeet maksamiseen löytyvät Moodlesta. (not translated)
Finnish
14.08.2023 - 17.05.2024
14.06.2023 - 14.06.2023
Mikäli hygieniapassi on suoritettu muualla, saat opintosuorituksen Peppiin esittämällä hygieniapassin. Suoritusmerkintää varten tarvitset hygieniapassista kortin tai paperisen todistuksen. Suoritus kirjataan Opintopalveluissa, jonka infopiste sijaitsee Haagan kirjastossa. (not translated)
1 - 250
Testi on kirjallinen O/V –testi, jossa on 40 kysymystä. Testi on hyväksytty, mikäli oikeita vastauksia on vähintään 34. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Itsenäinen opiskelu
Hygieniapassitesti (not translated)
Ruokavirasto 2022. Tietoa elintarvikehygieniasta. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/. Luettu: 14.9.2022.
Itseisopiskelumateriaali Moodlessa
Elintarvikehygienian perusteet, SEFO konsultointi (not translated)
Päivi Forsblom
Tutustutaan matkailu-, majoitus- ja ja ravitsemisyritysten käytäntöihin hygieniasäädösten totetuttamisessa (not translated)
Porvoo Campus
Hygieniapassitesteja järjestetään sekä kevät- että syyslukukaudella. Syksyllä testejä järjestetään seuraavasti:
4.10. klo 9.30 tilassa 3424
24.10 klo 17.00 tilassa 2624
22.11. klo 9.00 luokassa 2624
Ilmoittautuminen testiin Moodlessa viimeistään 3 arkipäivää ennen testiä.
Maksu (10 €) Lyytin kautta ennen testiin osallistumista. Maksulinkki sekä ohjeet maksamiseen löytyvät Moodlesta. (not translated)
Finnish
Hygienia asioita tarkastellaan myös kansainväliesti toimivan yrityksen näkökulmasta (not translated)
14.08.2023 - 17.05.2024
Itsenäinen opiskelu (not translated)
24.08.2023 - 31.03.2024
Hygieniaosaamistesti
Monimuoto-opiskelijoille (not translated)
Mikäli hygieniapassi on suoritettu muualla, saat opintosuorituksen Peppiin esittämällä hygieniapassin. Suoritusmerkintää varten tarvitset hygieniapassista kortin tai paperisen todistuksen. Suoritus kirjataan Opintopalveluissa, merkinnän kirjaa nimetty opintoneuvojasi. (not translated)
1 - 100
Oppimistehtävät ja osaamistesti
Hygieniapassin saaminen edellyttää hyväksytysti suoritettua hygieniaosaamistestiä
Testi on kirjallinen O/V –testi, jossa on 40 kysymystä. Testi on hyväksytty, mikäli oikeita vastauksia on vähintään 34. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Anna-Maria Asell
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tiina Jokinen
Porvoo Campus
Finnish
15.01.2024 - 17.05.2024
15 - 40
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
ICT-valmiuksien näyttö (aiemmin hankitun osaamisen toteaminen).
Toteutukselle ei ilmoittauduta Pepissä. Kirjaudu Moodlessa olevaan toteutukseen: "Haaga-Helian avainosaamisten näytöt 2023-2024 (kurssiavain: näyttö)"
Näyttö suoritetaan Moodlessa. (not translated)
Anna-Maria Asell
Finnish
21.08.2023 - 17.05.2024
01.08.2022 - 01.08.2022
Moodle-testi on auki koko syys- ja kevätlukukauden. (not translated)
ICT-valmiuksia voi opiskella myös CONTACT-toteutuksena. (not translated)
1 - 100
Arvosana määräytyy siten, että 50 % arvosanasta tulee ennakkotehtävistä ja 50 % Moodle-testistä. Ennakkotehtävät on suoritettava hyväksytysti ennen Moodle-tenttiä. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (IT)
Hanna Mäenpää
English
21.08.2023 - 17.05.2024
15.11.2021 - 15.11.2021
1 - 100
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Business Administration (IT)
Lähiopetusta on kahdesti viikossa, 3 oppituntia kerrallaan. Lähiopetukseen osallistuminen on vahvasti suositeltavaa.
Opiskelija tekee itsenäisesti oppimistehtäviä ja opiskelee myös Moodlessa olevan materiaalin perusteella. (not translated)
Toteutuksen Moodleen on kerätty materiaalia monista eri lähteistä, monessa eri muodossa (verkkolinkkejä, diasettejä, videoita). (not translated)
Anna-Maria Asell
Toteutuksella käytetään hyvin yleisesti työelämässä käytössä olevia ohjelmia (Microsoft 365 ohjelmat, Zoom). (not translated)
Haaga Campus
Toteutuksella ei ole tenttiä, katso Oppimistehtävät-kohta. (not translated)
Finnish
Toteutuksella opiskellaan ja käytetään työkaluja, jotka ovat maailmanlaajuisesti käytössä.
Toteutuksella käytetään ohjelmista englanninkielisiä versioita, mutta opetus on suomeksi. (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
Opintojakso suoritetaan oppimistehtävillä. Osa on harjoitustehtäviä ja osa on eri osioiden lopputöitä, jotka arvioidaan.
Lopputöitä palautetaan 4 kpl:
- Tietoturva ja tietosuoja + Teams + Zoom (painotus arvosanaan 20%)
- Word (30%)
- Excel (35%)
- PowerPoint (15%) (not translated)
14.08.2023 - 18.08.2023
Oppimistehtäviä tehdään viikoittain. Lopputyöt palautetaan kunkin osion päätteeksi. (not translated)
Opintojakso on mahdollista suorittaa näytöllä:
https://hhmoodle.haaga-helia.fi/course/view.php?id=33230 (not translated)
15 - 40
Arviointi perustuu eri osioiden lopputöistä (Oppimistehtävät) saatujen arvosanojen painotettuun keskiarvoon.
Lopputöitä ei voi uusia kuin siinä tapauksessa, ettei niistä pääse läpi.
Uusinnan max arvosana on 3. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetusta on kahdesti viikossa, 3 oppituntia kerrallaan. Lähiopetukseen osallistuminen on vahvasti suositeltavaa.
Opiskelija tekee itsenäisesti oppimistehtäviä ja opiskelee myös Moodlessa olevan materiaalin perusteella. (not translated)
Toteutuksen Moodleen on kerätty materiaalia monista eri lähteistä, monessa eri muodossa (verkkolinkkejä, diasettejä, videoita). (not translated)
Maija-Kerttu Sarvas
Toteutuksella käytetään hyvin yleisesti työelämässä käytössä olevia ohjelmia (Microsoft 365 ohjelmat, Zoom). (not translated)
Haaga Campus
Toteutuksella ei ole tenttiä, katso Oppimistehtävät-kohta. (not translated)
Finnish
Toteutuksella opiskellaan ja käytetään työkaluja, jotka ovat maailmanlaajuisesti käytössä.
Toteutuksella käytetään ohjelmista englanninkielisiä versioita, mutta opetus on suomeksi. (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
Opintojakso suoritetaan oppimistehtävillä. Osa on harjoitustehtäviä ja osa on eri osioiden lopputöitä, jotka arvioidaan. Lopputöitä palautetaan 4 kpl: - Tietoturva ja tietosuoja + Teams + Zoom (painotus arvosanaan 20%) - Word (30%) - Excel (35%) - PowerPoint (15%) (not translated)
14.08.2023 - 18.08.2023
Oppimistehtäviä tehdään viikoittain. Lopputyöt palautetaan kunkin osion päätteeksi. (not translated)
Opintojakso on mahdollista suorittaa näytöllä:
https://hhmoodle.haaga-helia.fi/course/view.php?id=33230 (not translated)
15 - 40
Arviointi perustuu eri osioiden lopputöistä (Oppimistehtävät) saatujen arvosanojen painotettuun keskiarvoon.
Lopputöitä ei voi uusia kuin siinä tapauksessa, ettei niistä pääse läpi.
Uusinnan max arvosana on 3. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Moodlessa on videoita ja kirjallista materiaalia. Toteutuksella tehdään oppimistehtäviä. (not translated)
Marika Elovaara