•   Entrepreneurship and Business Operations ENT001HH1A-3161 13.01.2025-16.05.2025  5   (BLENDED, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti Restonomi-tutkinnon monimuoto-opiskelijoille.

    Verkkoluennot, itsenäinen opiskelu verkkomateriaalien avulla ja tehtävät.

    Opettajalta saa ohjausta verkko-opetuskertojen yhteydessä, Moodlessa sekä sähköpostitse.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlesta löytyvä materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Liiketoimintamalli (BMC) sekä raportti tehdään opiskeljoiden valitsemista yrityksistä. Tämä kytkee kurssin selvästi työelämä kontekstiin ja mahdollistaa opiskelijoille tutustumisen toimialoihin ja yrityksiin, jotka aidosti kiinnostavat esim. tulevan urakehityksen näkökulmasta.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Toteutuksella ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisyys huomioidaan osana yritysten liiketoimintaa.

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä. Arvioitavat tehtävät: Minä ja Yrittäjyys – Yksilötehtävä Liiketoimintamalli (BMC) Raportti valitun yrityksen liiketoiminnasta Lisäksi Moodlessa, etenemistä estäviä ja oppimista tukevia, tenttejä, joita saa uusia rajoittamattomasti.

    Ilmoittautumisaika

    07.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Verkkoluennot lukujärjestyksen mukaisina ajankohtina. (5 kertaa, noin 4 viikon välein.)

    Opiskelu on toteutukselle muuten aikaan ja paikkaan sitomatonta. Tehtävät tulee palauttaa ilmoitettuna ajankohta. Yrittäjyyteen liittyvät tehtävät toteutuksen puolivälissä ja liiketoimintaan liittyvät tehtävät toteutuksen lopussa.

    Ryhmä
    • BLENDED
    • ONLINE
    • REB1PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Osaamisen tunnistaminen. Lisätietoja opintojaksokuvauksesta sekä Haaga-Helian kotisivuilta.

    Opettaja

    Petteri Tiljander

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Minä ja Yrittäjyys (50 %)
    Liiketoimintamalli (BMC) (25 %)
    Raportti yrityksen liiketoiminnasta (25 %)
    Tarkempi ohjeistus sekä arviointimatriisit Moodlessa.

    Huom! Kaikki tehtävät tulee suorittaa hyväksyttävästi.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5