•   Event Business Environment SER011AS2A-3002 21.10.2024-13.12.2024  5   (RE3PCTOUT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Kurssin osaamistavoitteina on tutustua tapahtumateollisuuteen toimialana; tunnistaa eri tapahtumatyypit, alan toimintaympäristö, sen erilaiset toimijat ja sidosryhmät. Lisäksi tavoitteena on tunnistaa alan keskeinen lainsäädäntö velvoitteineen, olennaiset markkinointiin ja tietosuojaan liittyvät säännöt sekä ennakoida toimintaympäristöön liittyvät riskitekijät. Näiden lisäksi kurssin tavoitteena on tunnistaa osaamistarpeet alalla toimimiseen sekä kehittää omaa osaamistaan; hahmotella omaa urapolkua ja mahdollisuuksia työskennellä laaja-alaisesti tapahtuma-alalla.
    Sisältö
    Tapahtuma-alan perusteet, työtehtävät ja osaaminen. Tapahtumien tyypit ja erityispiirteet. Tapahtuma-alan toimijat ja toimintaympäristö Suomessa. Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen alalla, ammatillinen kehittyminen. Riskienhallinta ja tapahtumien turvallisuus. Alan keskeinen lainsäädäntö. Markkinoinnin juridiikka ja tietosuojasäännöt. Turvallisuuslainsääntö tapahtuma-alalla.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa tärkeimmät tapahtumatyypit, tapahtumalainsäädäntöön, tapahtuman riskeihin ja turvallisuuteen liittyvät keskeiset tekijät. Osaa arvioida ja tunnistaa omaa osaamistaan tapahtuma-alan ammattilaisena auttavasti.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija tunnistaa kohtalaisesti tapahtumatyyppejä ja tuntee jokseenkin hyvin tapahtumalainsäädäntöä ja osaa ennakoida tärkeimpiä tapahtumiin liittyviä riskitekijöitä kohtalaisen hyvin turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Opiskelija tunnistaa omia vahvuuksiaan ja osaamistaan kohtalaisen hyvin liittyen omaan urapolkuun tapahtuma-alan ammattilaisena
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija tunnistaa tapahtumatyyppejä monipuolisesti sekä tuntee tapahtumalainsäädäntöä laaja-alaisesti ja osaa ennakkokoida monipuolisesti tapahtumiin liittyviä riskejä turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Opiskelja tunnistaa omia vahvuuksia ja osaamistaan monipuolisesti liittyen omaan urapolkuun tapahtuma-alan ammattilaisena.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tapahtuman Viaporin Kekri liiketoiminta-analyysi.
    Opintojaksolla osallistutaan tapahtumaan työntekijänä ja tehdään havainnointia ja haastatteluja

    Kurssilla myös lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua. Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ilmoitetaan opintojakson alussa

    Työelämäyhteydet

    Kurssilla opiskellaan aiheita käytännön työelämän esimerkkeja käyttäen.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    21.10.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Tapahtuma-alan liiketoimintaan liittyvät tehtävät: -Liiketoiminta-analyysi tehtävä ryhmissä -Yksilötehtävä Juridiikan tehtävät: -tietosuojatehtävä (hyväksytty/hylätty); suoritettava hyväksytysti -tapahtuma-alan lainsäädäntöön liittyvä esitystehtävä Tehtävien tarkemmat ohjeet, arviointikriteerit ja aikatalulut tulevat kurssialustalle. Tekemättömän tehtävän arvosanaksi katsotaan 0. Arvioitavien tehtävien lisäksi kurssilla voi olla tuntiharjoitteita ja valmistautumistehtäviä seuraavia tunteja varten. Kurssin yhteydessä suoritetaan myös Elämystalouden turvallisuusosio opiskelemalla itsenäisesti erillisen Moodle-kurssin avustuksella turvallisuusasiat ja tekemällä aiheesta tentti. Tentistä on saatava vähintään 70% oikein, että turvallisuusosion saa hyväksytysti suoritettua ja että siitä saa suoritusmerkinnän tapahtuma-alan liiketoimintaympäristökurssin yhteyteen.

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 18.10.2024

    Aikataulu

    Katso lukujärjestys

    Ryhmä
    • RE3PCTOUT
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    ”Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study”

    Opettaja

    Pia Vapaavuori, Heli Hajda-Kähkönen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Juridiikan osuus opintojaksosta on 2 op eli koko opintojakson arvosanaan juridiikan arvosana vaikuttaa 40%. Vastaavasti muiden tapahtuma-alan liiketoimintaympäristöön liittyvien opintojen laajuus on 3op eli niiden arvosana vaikuttaa koko opintojakson arvosanaan 60%.

    Juridiikan oppimistehtävistä tällä opintojaksolla voi saada yhteensä 40 pistettä. Juridiikan opintojen hyväksytty suorittaminen edellyttää, että niistä on saanut vähintään yhteensä 20 pistettä ja että tietosuojatehtävä on suoritettu hyväksytysti. Muista matkailualan liiketoimintaympäristöön liittyvistä opinnoista tällä opintojaksolla voi saada yhteensä 60 pistettä ja tämän osion hyväksytty suorittaminen edellyttää, että niistä on saanut vähintään yhteensä 30 pistettä. Tarkemmat tiedot arvioinnista löytyy kurssialustalta.

    Lisäksi tämän kurssin yhteydessä suoritettavasta turvallisuusosion tentistä on saatava vähintään 50% oikein, että siitä saa hyväksytyn suorituksen.

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5