•   Operative Planning and Management HOS007AS3A-3008 19.08.2024-30.07.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut osaa johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärtää operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaa viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
    Sisältö
    "Majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellinen päivittäisjohtaminen. Toimintojen ennakointi, suunnittelu ja toteutus palvelun liikeidea ja laatutaso huomioiden. Vastuullinen ja innostava henkilöstöjohtaminen majoitus- ja ravintola-alalla. Kannattavuuden hallinta ja operatiiviset tunnusluvut. Operatiivinen viestintä.

    "
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    "Tunnistaa ja hahmottaa majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Hahmottaa toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Tunnistaa vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Hahmottaa kannattavuuden tunnusluvut."
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    "Ymmärtää majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Ymmärtää toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Ymmärtää vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Ymmärtää kannattavuuden tunnusluvut."
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Ymmärtää ja osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Ymmärtää ja osaa analysoida toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Osaa konkretisoida vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Ymmärtää ja osaa analysoida kannattavuuden tunnusluvut.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia

    Työelämäyhteydet

    DEMO opiskelijan aikaisempi omakohtainen kokemus.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    19.08.2024 - 30.07.2025

    Oppimistehtävät

    1. Tehtävä, jonka tavoite on pohtia esihenkilötyön trendejä, haasteita ja vastuita. Opiskelija etsii aiheisiin liittyviä lähteitä; artikkeleita, blogeja, podcasteja, kirjoja sekä peilaa omakohtaiseen kokemukseensa. Yhteenvedossa opiskelija käsittelee neljää eri johtamisen teemaa viitaten lähteisiin. Raportti on noin 5 sivua pitkä ja arvioidaan asteikolla 1-5. Tehtävän painoarvo on 50% arvosanasta. 2. Tehtävä, jonka tavoite on osoittaa osaamista palveluliiketoiminnan analyysistä,ennakoinnista ja suunnittelusta operatiivisella tasolla. Kaksiosainen kehittämistehtävä tehdään viitaten omaan työpaikkaan tai itselleen tuttuun yritykseen. Tehtävä arvioidaan asteikolla 1-5 ja sen painoarvo on 50% arvosanasta.

    Ilmoittautumisaika

    16.08.2024 - 16.08.2024

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Lähiopetukseen osallistuminen.

    Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi näyttö –menettelystä.

    Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

    Opettaja

    Nina Niemi

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Näyttö eli DEMO arvioidaan asteikolla 1-5.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5