•   Tourism and Event Business Environment TOU006AS2A-3001 20.10.2025-12.12.2025  5   (RE3PCTOUM, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tunnistaa matkailu- ja tapahtuma-alan liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön, kuten keskeiset toimijat, liikeideat, verkostot, ja ymmärtää alan erityispiirteet. Hahmottaa matkailun ja tapahtuma-alan motivaatiotekijät. Osaa käyttää alan käsitteitä ja tilastoja sekä ymmärtää toimialojen merkityksen globaalisti ja lokaalisti. Tunnistaa toimialojen osaamistarpeet alalla toimimiseen sekä kehittää omaan osaamistaan; hahmottaa omaa urapolkua ja mahdollisuuksia työskennellä matkailu- ja tapahtuma-alalla.
    Sisältö
    Matkailu- ja tapahtuma-alan perusteet, käsitteet, työtehtävät ja aloilla tarvittava osaaminen.
    Matkailu- ja tapahtuma-alan keskeiset toimijat, toimintaympäristö, verkostot, liikeideat ja erityispiirteet. Riskienhallinta sekä matkailun että tapahtumien turvallisuus.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa nimetä joitakin matkailu- ja tapahtuma-alan peruskäsitteitä ja toimialaan vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija tunnistaa joiltakin osin liiketoiminnan vaikuttavuutta, erilaisia toimintamuotoja sekä riskeihin ja turvallisuuteen liittyvät keskeiset tekijät. Opiskelija tiedostaa alan päätoimijat ja verkostot. Osaa arvioida ja tunnistaa omaa osaamistaan matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisena auttavasti.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija tietää matkailu- ja tapahtuma-alan keskeiset käsitteet ja liiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä ja osaa käyttää niitä oikeassa kontekstissa. Opiskelija ymmärtää alan merkityksen ja tiedostaa alan merkittävimmät verkostot ja toimijat sekä niiden liikeideat. Opiskelija osaa ennakoida tärkeimpiä alaan liittyviä riskitekijöitä kohtalaisen hyvin turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Opiskelija tunnistaa omia vahvuuksiaan ja osaamistaan kohtalaisen hyvin liittyen omaan urapolkuun alan ammattilaisena
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida matkailu ja tapahtuma-alan liiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä eri näkökulmista, sekä eri toimijoiden välisiä riippuvuussuhteita, ja ymmärtää liiketoiminnan kokonaisuuden. Opiskelija osaa ennakoida monipuolisesti matkailuun ja tapahtumiin liittyviä riskejä turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Opiskelija tunnistaa omia vahvuuksia ja osaamistaan monipuolisesti liittyen omaan urapolkuun matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisena.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus, läsnäolo kontaktitunneilla vähintään 50%.
    Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
    Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlessa jaettava oppimismateriaali.
    Holloway & Humphreys: The Business of Tourism (2012, 9th Edition or 2016, 10th Edition).

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla käytetään työelämään liittyviä esimerkkejä. Opintokäynnit ja vierailuluennot.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Matkailuosuuden tentti ja uusintatenttiajat sovitaan opintojen alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla käytetään myös alan kansainvälistä aineistoa, kirjallisuutta ja esimerkkejä.

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Matkailualan käsitetentti. Ryhmä- ja yksilötehtävät.

    Aikataulu

    Tarkennetaan opintojen alussa.

    Ryhmä
    • RE3PCTOUM
    • RE3PCTOUT
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö.

    Opettaja

    Kati Naumanen, Heli Hajda-Kähkönen

    Paikkoja

    15 - 50

    Arviointitavat

    Tarkennetaan opintojen aluksi.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5