•   Fundamentals and Future in Tourism and Hospitality HOS001RE1A-3017 18.08.2025-10.10.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa:

    1. Hahmottaa matkailu- ja vieraanvaraisuusalan tärkeimmät kehitysvaiheet.
    2. Ymmärtää alan sidosryhmien (esim. asiakkaat, työntekijät, yritykset)
    tarpeiden ja toiveiden muutokset eri ajanjaksoilla.
    3. Ymmärtää kansainvälisen kompetenssin tärkeyden vieraanvaraisuusalla, mukaan lukien kulttuurin, perinteet, tavat ja etiketin.
    4. Hahmottaa tärkeimmät muutosvoimat ja suuntaukset,
    jotka vaikuttavat vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    1. Vieraanvaraisuuden historia ja kehitys.
    2. Historiallisen kontekstin merkitys nykypäivän vieraanvaraisuusalalle.
    3. Tavat ja kulttuuri vieraanvaraisuusalalla.
    4. Vieraanvaraisuusalan tulevaisuutta muokkaavat liikkeellepanevat voimat.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot, luokka-aktiviteetit ja ryhmätyöskentely.
    Opintovierailut ja vierasluennot mahdollisuuksien mukaan.
    Yksilölliset oppimistehtävät
    Kokemuksellinen ja reflektiivinen oppiminen

    Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Digitaalinen materiaali Moodlessa.
    Materiaalilinkit kirjallisuuteen ja teksteihin julkaistaan kurssin alkaessa.

    Työelämäyhteydet

    Materiaalit ja esimerkit matkailusta ja vieraanvaraisuusalalta

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainväliset näkymät matkailuun ja vieraanvaraisuuteen. Luentomateriaalien kansainväliset lähteet, esimerkit ja lukumateriaalit.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1HA4
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Lähiopetus sisältää luennot, harjoituksia, ryhmätöitä, tehtäviä ja tenttejä. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Mirjami Willman, Opri Laamanen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Arviointikriteeri – arvosana 1
    Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.

    Arviointikriteeri – arvosana 3
    Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.

    Arviointikriteeri – arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja tulevaisuutta varten.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5