•   Productization of Food Tourism Experiences HOS033AS2A-3001 12.01.2026-13.03.2026  5   (RRB5HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    -Osaa Suomen matkailustrategian ja kansallisen ruokamatkailustrategian linjauksia ja suuntaviivoja sekä tunnistaa ruokamatkailun toimijoita ja verkostoja Suomessa
    -Ymmärtää palvelumuotoilun prosessin ja sen merkityksen tuotteistamisessa
    -Tunnistaa ruokamatkailun eri asiakasryhmiä ja kehittää niille suomalaisia ruokaelämyksiä vastuullisesti ja asiakaslähtöisesti, -Tunnistaa ruokamatkailun moninaisia muotoja ja ymmärtää ruoan oleellisena osana kaikissa matkailun eri teemoissa
    -Osaa tarinallistaa ruokamatkailuelämyksiä osana tuotteen tuotteistamista ja markkinointia
    -hahmottaa, miten ruokamatkailua markkinoidaan ja myydään digitaalisuus huomioiden.
    Sisältö
    -Ruokamatkailustrategia ja ruokamatkailun tuotesuositukset
    -Yhteistyö toimeksiantajan kanssa, verkostomainen toimintatapa,
    -Asiakasymmärrys ja palvelumuotoilun prosessi
    -Ruokamatkailutuotteen tarinallistaminen ja elämyksellinen tuotteistaminen
    -Ruokamatkailun markkinoinnin ja myynnin mahdollisuudet
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tuntee pääpiirteissään tärkeimmät aiheeseen liittyvät strategiat ja palvelumuotoilun prosessin. Pystyy kehittämään ja tuottamaan ruokamatkailutuotteen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää strategioiden merkityksen vastuullisten ruokamatkailutuotteiden kehittämisessä ja tuottamisessa. Ymmärtää palvelumuotoilun menetelmiä asiakaslähtöisesti. Ymnmärtää ruokamatkailun moninaisuuden ja tarinallistaa, ja osaa suunnitella myyntiä ja markkinointia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Ymmärtää strategioiden merkityksen ja osaa soveltaa niitä vastuullisten ruokamatkailutuotteiden kehittämisessä ja tuottamisessa verkostomaisesti. Osaa käyttää palvelumuotoilun menetelmiä sekä hyödyntää ko prosessia toimeksiannon mukaisesti ja asiakaslähtöisesti. Hyödyntää ruokamatkailun moninaisia mahdollisuuksia tuotekehityksessä ja osaa tarinallistaa, myydä ja markkinoida ruokamatkailuelämyksiä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Havas, K. & Adamsson, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen, Toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2022/03/Ruokamatkailustrategia-2020-2028-1.pdf. Luettu 9.6.2022. Kylli, R. 2021. Suomen ruokahistoria, suolalihasta sushiin. Gaudeamus. Helsinki. Maa- ja metsätalousministeriö & Business Finland 2022. Finland Toolbox. The Smart Taste of Nature. Luettavissa: https://toolbox.finland.fi/life-society/the-smart-taste-of-nature/. Luettu 6.9.2022. Visit Finland & Haaga-Helia amk 2020. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2021/09/ruokamatkailun-tuotesuositukset-2020.pdf. Luettu 9.6.2022. Visit Finland 2021. Kestävän ruokamatkailun opas. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-ruokamatkailun-opas-2021.pdf. Luettu 9.6.2022. Muu opettajien osoittama materiaali.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Ryhmä
    • RRB5HA1
    • RRB3HA1
    • RR4HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    Opettaja

    Sini Garam, Opri Laamanen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5