•   Sustainable Experience Economy TOU003RE1A-3012 20.10.2025-12.12.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija:
    • Hahmottaa yritysvastuun merkityksen liiketoiminnassa ja sen vaikutukset.
    • Ymmärtää kiertotalouden periaatteet ja tavoitteet.
    • Tuntee Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman tavoitteet ja kriteerit.
    • Tunnistaa keskeiset turvallisuusasiat ja riskit matkailu- ja vieraanvaraisuusalalla.
    Sisältö
    • Yritysvastuun käsitteet ja merkitys liiketoiminnassa
    • Kiertotalouden perusteet
    • Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman perusteet
    • Turvallisuus matkailu- ja vieraanvaraisuusalalla
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Hahmottaa yritysvastuun käsitteistöä ja pääpiirteitä.
    Osaa nimetä kiertotalouden peruskäsitteitä.
    Tunnistaa Visit Finland STF-ohjelman.
    Ymmärtää turvallisuuden merkityksen elämystaloudessa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa hyödyntää vastuullisen liiketoiminnan periaatteita käytännössä.
    Osaa edistää kiertotalouden käyttöä elämystalouden yrityksissä.
    Osaa soveltaa STF-ohjelman oppeja yrityksen vastuullisuuden edistämiseen.
    Osaa käyttää keskeisiä turvallisuuskäytänteitä elämystalouden yrityksissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida vastuullisuuden kehittämiskohteita liiketoiminnassa.
    Osaa luoda uusia kiertotalouteen perustuvia ratkaisuja elämystalouden yrityksissä.
    Osaa arvioida kriittisesti STF-ohjelman merkitystä liiketoiminnan kannalta.
    Osaa kehittää turvallisuuskäytänteitä elämystalouden yrityksissä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus, itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät ja tentti.
    Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    1. Menesty yritysvastuulla: käsikirja kokonaisuuteen. E-kirja. Liappis, Hanna; Pentikäinen, Merja; Vanhala, Anne. Edita Publishing Oy 2019.
    2. Miten siirtyä kiertotalouteen? Oppimateriaali POLKU 2.0 -hanke. 2023. Avointen oppimateriaalien kirjasto.
    3. Visit Finland. Sustainable Travel Finland -verkkomateriaali. https://www.visitfinland.fi/liiketoiminnan-kehittaminen/vastuullinen-matkailu/sustainable-travel-finland
    4. Visit Finland. Turvallinen matkailu. https://www.visitfinland.fi/liiketoiminnan-kehittaminen/vastuullinen-matkailu/turvallinen-matkailu
    5. Oppimisalustan aineistot.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla käytetään työelämään liittyviä esimerkkejä ja tapauksia.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Kurssin loppupuolella on tentti vastuullisen elämystalouden käsitteistä. Tarkemmat tiedot tentin ja sen uusintamahdollisuuden aikataulusta ilmoitetaan kurssialustalla.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    EU-lainsäädäntö ja kansainväliset vastuullisuussäännöt ja toimintamallit.

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Kurssilla on 3-4 arvioitavaa oppimistehtävää, jotka tarkentuvat kurssin ensimmäisellä kerralla. Oppimistehtävien ohjeet aikatauluineen löytyvät kurssialustalta.

    Aikataulu

    Ilmoitetaan opintojakson alussa.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1HA3
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study.

    Opettaja

    Susanna Perikangas

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointiasteikko 0-5

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5