•   Food and Drink as the Pull Factor in Tourism HOS023AS2A-3003 12.01.2026-13.03.2026  5   (RRB5HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Hallitsee ruokaturvallisuuden perusteet, ymmärtää asiakkaiden erilaisia ruokavalioita ja hahmottaa omavalvonnan kokonaisuuden Ymmärtää tilaustarjoilun kulun ja kaupallisen ruoanvalmistuksen perusteet osana ruokamatkailua sekä pystyy toimimaan tilaisuuden vetäjänä ja osallistujana
    Osaa hahmottaa elämysteorioita, tunnistaa elämysten merkityksen ja osaa niiden tuottamista käytännössä Osaa kiinnittää huomiota vastuullisuusnäkökulmasta ruokamatkailun ympäristövastuuseen Osaa kehittää ja valmistaa joitakin suomalaisia ruoka- ja juomaelämyksiä kannattavasti, vastuullisesti, esteettisesti, asiakaslähtöisesti ja vieraanvaraisesti ruokamatkailun näkökulmasta
    Osaa tuottaa vastuullisia ruoka- ja juomaelämyksiä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa matkailukohteisiin, tapahtumiin, kokouksiin, ohjelmapalveluihin sekä hyödyntää suomalaista luontoa ruokailuelämyksen toteuttamisessa.
    Sisältö
    -Ruokaturvallisuus ja erilaiset ruokavaliot,
    -Ruonvalmistuksen ja tilaisuuksien järjestäminen eri toimintaympäristöissä,
    -Elämysteorioiden soveltaminen ruokamatkailussa,
    -Vastuullisuus ja tuoteturvallisuus ruoka- ja juomaelämyksissä,
    -Olemassa oleviin verkostoihin ja sidosryhmiin tutustuminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa toimia ruokaturvallisuuden vaatimusten mukaisesti erityisruokavaliot huomioiden. Tunnistaa eri toimintaympäristöjen vaatimukset tilaisuuksien järjestämisessä. Osaa kuvata yhden elämysteorian, sekä kiinnittää sen ruoka- ja juomatuotteeseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa kehittää ja valmistaa joitain suomalaisia ruoka- ja juomatuotteita. Tunnistaa vastuullisuusnäkökulmat ruokamatkailussa. Osaa perustella ruokamatkailutuotteita elämysteorioiden avulla. Osaa järjestää tai ulkoistaa ruokamatkailutilaisuuden.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Hallitsee ruokaturvallisuuden ja erilaiset ruonvalmistuksen ja tilaisuuksien järjestäminen eri toimintaympäristöissä. osaa soveltaa ja arvioida elämysteorioita ruokamatkailun kehittämisessä. osaa analysoida vastuullisuutta ja tuoteturvallisuutta ruoka- ja juomaelämyksissä. Työskentelee aktiivisesti mahdollisten olemassa olevien verkostojen ja sidosryhmien kanssa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Ryhmä
    • RRB5HA1
    • RRB3HA1
    • RR4HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    Opettaja

    Liisa Wallenius, Opri Laamanen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5