•   Operative Planning and Management HOS007AS3A-3006 20.10.2025-12.12.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut osaa johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärtää operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaa viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
    Sisältö
    "Majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellinen päivittäisjohtaminen. Toimintojen ennakointi, suunnittelu ja toteutus palvelun liikeidea ja laatutaso huomioiden. Vastuullinen ja innostava henkilöstöjohtaminen majoitus- ja ravintola-alalla. Kannattavuuden hallinta ja operatiiviset tunnusluvut. Operatiivinen viestintä.

    "
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    "Tunnistaa ja hahmottaa majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Hahmottaa toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Tunnistaa vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Hahmottaa kannattavuuden tunnusluvut."
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    "Ymmärtää majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Ymmärtää toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Ymmärtää vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Ymmärtää kannattavuuden tunnusluvut."
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Ymmärtää ja osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Ymmärtää ja osaa analysoida toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Osaa konkretisoida vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Ymmärtää ja osaa analysoida kannattavuuden tunnusluvut.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus ja ohjaus Haagan kampuksella.
    Itsenäinen lukeminen ja kirjoittaminen.
    Ryhmäkeskustelu.

    Työelämäyhteydet

    Moodlen materiaali.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä. Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä. Tehtävä 2: Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä. Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä. 40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

    Aikataulu

    Periodi ja 1 ja 2 lukujärjestyksen mukaisesti.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB4HA1
    • REB1HA3
    • REB2HA3
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    AHOT, anotaan ennakkoon.
    Work & Study, sovitaan erikseen OSO:n kanssa.

    Opettaja

    Nina Niemi, Hanna Rinne

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.

    Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.

    Tehtävä 2:

    Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
    Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.


    40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5