•   Restaurant Business Environment HOS004AS2A-3003 20.10.2025-12.12.2025  5   (RE3HAHOSR, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija tunnistaa ja osaa arvioida ravintoloiden erilaisia liikeideoita, osaa hyödyntää ravintola-alan tunnuslukuja ja tilastoja, hahmottaa vastuullisuuden merkityksen palvelutarjonnassa. Opiskelija ymmärtää ravintolan esihenkilöroolin monimuotoisuuden sekä verkostojen ja sidosryhmien tärkeyden. Hän osaa suunnitella ja hallita ravintolayrityksen henkilöstöresursseja tehokkaasti.
    Sisältö
    Ravintoloiden liiketoimintamallit, toimintaympäristö, vastuullisuus liiketoiminnassa ja palvelutarjonta. Esihenkilönä työskentely ravintolassa. Työvuorolistan laatiminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja ymmärtää vastuullisen liiketoiminnan merkityksen ravintolassa.
    Ymmärtää kannattavan palvelutarjonnan merkityksen sekä moninaisen esihenkilötyön.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja osaa soveltaa vastuullisuutta ravintolaliiketoiminnassa .
    Osaa soveltaa monipuolisesti palvelutarjontaa kannattavassa ravintolassa ja analysoida esihenkilötyön merkitystä liiketoiminnassa.
    Osaa soveltaa henkilöresursseja ja laatia yksinkertaisen työvuorolistan.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida ja kehittää ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja kehittää monipuolisesti ravintolan vastuullisuutta.
    Osaa kehittää palvelutarjontaa kannattavassa ravintolassa ja hyödyntää esihenkilötyön teoriaa ja käytänteitä toiminnassaan.
    Osaa laatia ravintolan tarpeet monipuolisesti huomioivan työvuorolistan.
    Ymmärtää miten henkilöresursseja suunnitellaan ja hallitaan.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen.
    Toteutus periodissa 2 ja luentoja 6 tuntia viikossa.
    Opetuksessa hyödynnetään vierailijaluentoja tai vierailuja, joiden sisältö kuuluu opetuksen arvoitavaan materiaaliin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali esitellään Moodle-alustalla toteutuksen alussa. Myös vierailijoiden luennot tai vierailut sisältyvät oppimateriaaliin.

    Työelämäyhteydet

    Tämä toteutus on vahvasti linkitetty ravintola-alan elinkeinoon sekä esihenkilötyöhön.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Toteutuksessa on tentti, jonka ajankohta on periodin lopussa viikolla 7 tai 8. Uusintatentin päivämäärä tarkentuu toteutuksen alussa.
    Tentin lisäksi myös ryhmässä tehtäviä ja itsenäisiä oppimistehtäviä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Ravintola-alan kansainvälisyyden tarkkailu ja globaalit trendit.

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Itsenäisiä tehtäviä ja tentti (60%) sekä ryhmätehtäviä (40%).

    Aikataulu

    Periodi 2 (2025)
    Toteutus sisältää lähiopetustunnit periodissa 2 (2025)

    Ryhmä
    • RE3HAHOSR
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Lähiopetus sisältää luennot, harjoituksia, ryhmätöitä, tehtäviä ja tenttejä. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Outi Rekola

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla.  Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. 

    Osaamistavoitteiden saavuttaminen arvioidaan erilaisten oppimistehtävien, tenttien ja muiden näyttöjen avulla. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojaksokuvauksessa vaaditut osaamiset.
    Samansisältöisen osaamisen voi osoittaa vain kerran.
    Suoritus arvioidaan käyttäen asteikkoa
    • kiitettävä (5)
    • erittäin hyvä (4)
    • hyvä (3)
    • tyydyttävä (2)
    • välttävä (1)
    • hylätty (0).

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5