Please select the curriculum by the start year of studies and track.
Jouko Mykkänen
Haaga Campus
Finnish
15.08.2022 - 15.06.2023
1 - 250
RESTO Hospitality and Tourism Management, RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Birgitta Nelimarkka
Haaga Campus
Finnish
16.01.2023 - 19.05.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
1 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Birgitta Nelimarkka, Sakari Ketolainen
Haaga Campus
Finnish
19.09.2022 - 07.10.2022
01.01.2022 - 01.01.2022
0 - 50
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua. (not translated)
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark. (not translated)
Hanna Moisio
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta. (not translated)
Haaga Campus
Tuloslaskelma ja tase (max 20 p) 8.11.22
Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (max 40 p) 29.11.
Yksinkertainen korkolasku (max 20 p) 15.12.
Koronkorkolasku (max 20 p) 15.12.
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa. (not translated)
Finnish
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia. (not translated)
24.10.2022 - 16.12.2022
Ei palautettavia oppimistehtäviä. (not translated)
15.08.2022 - 21.10.2022
Viikot 1 - 2: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta
Viikot 3 - 4: Katetuottolaskenta
Viikko 5: Hinnoittelu
Viikot 6 - 8: Korkolaskenta (not translated)
- AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista. (not translated)
15 - 40
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta, itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtävien tekoa. Valtaosa opintojakson opiskelusta on itseohjautuvaa Moodle-oppimisympäristön avulla. (not translated)
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark. (not translated)
Hanna Moisio
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta. (not translated)
Haaga Campus
Tentti 1: tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta (auki Moodlessa 28.2. - 12.3.)
Tentti 2: Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (auki Moodlessa 4. - 16.4.)
Tentti 3: Yksinkertainen korkolasku (auki Moodlessa 25.4. - 7.5.)
Tentti 4: Koronkorkolasku (auki Moodlessa 25.4. - 14.5.)
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa. (not translated)
Finnish
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia. (not translated)
16.01.2023 - 19.05.2023
Ei palautettavia oppimistehtäviä. (not translated)
09.01.2023 - 13.01.2023
31.1.2023 klo 8.15 - 10.45 Tuloslaskelma ja tase
28.2.2023 klo 8.15 - 10.45 Tuloslaskelman ja taseen tulkinta
14.3.2023 klo 8.15 - 10.45 Katetuottolaskenta
4.4.2023 klo 11 - 13.45 Hinnoittelu
25.4.2023 klo 11 - 13.45 Korkolaskut (not translated)
- AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista. (not translated)
15 - 40
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Opintojakso koostuu lukujärjestykseen merkityistä luennoista sekä opiskelijan itsenäisestä ja tiimityöskentelystä, josta muodostuu yhteensä 135 h opiskelijan työtä. Opetusmenetelminä käytetään luentoja, erityyppisiin materiaaleihin tutustumista ja tehtäviä.
Lähiopetukseen (CONTACT) perustuvassa toteutuksessa oppimistavat ovat:
- lähiopetus (luennointi, ryhmätehtävät tunnilla, keskustelut, projektitöiden esitykset)
- itsenäinen opiskelu (esim. tiedonhaku ja tenttiin valmistautuminen)
- projektityö
Aiheeseen liittyvä kirjallisuus (myös E-kirjat ja online-artikkelit)
Verkkotutoriaalit
Toimialaan liittyvät raportit ja tilastot
Yritysten verkkosivut
Muu aiheeseen liittyvä materiaali
Kirjallisuus:
Armstrong – Kotler: Marketing: an introduction, International edition
Bergström & Leppänen, Yrityksen asiakasmarkkinointi
Kotler, Principles of Marketing
Johanna Stenros
Tehtävät kytkeytyvät tiiviisti työelämään markkinoinnin näkökulmasta.
Vierailuluennoitsijoita organisaatioista
Haaga Campus
Opintojaksolla on kaksi palautettavaa tehtävää ja opintojakson päätteeksi on Moodle tentti.Tentin kysymykset koostuvat luentomateriaaleista. Tentin tekemistä voi yrittää Moodlessa vain yhden kerran, uusintatentti on Examissa.
Finnish
Vierailuluennoitsijoita kansainvälisistä organisaatioista, kansainvälinen oppimateriaali.
24.10.2022 - 16.12.2022
Opintojaksolla käsitellään seuraavia teemoja:
- markkinoinnin peruskäsitteet
- markkinoinnin kehittyminen ja sen merkitys yritykselle
- kuluttajakäyttäytymisen ja asiakkaisiin liittyvän tiedon yhdistäminen asiakasprofiilien rakentamisessa (asiakasymmärrys)
- markkinoinnin kilpailukeinot 4p:stä ( tuote, hinta, saatavuus ja markkinointiviestintä) laajennettuun 7 p:hen (henkilöstö, asiakaspalvelu sekä prosessit )
- brändin merkitys kilpailuetuna
- vastuullisuus ja kansainvälisyys markkinoinnissa
15.08.2022 - 21.10.2022
Aikataulu julkaistaan opintojakson alussa Moodlessa kurssialustalla.
Mikäli sinulla on aiempaa osaamista, opintojakson voi suorittaa näyttönä. Tarkemmat ohjeet avainosaamisten näytöistä löytyy Moodlesta (Haaga-Helian avainosaamisten näytöt).
15 - 40
0-5 (ajallaan palautetut oppimistehtävät)
0-3 (myöhästyneet palautukset)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Toteutus vain Work&Study -opiskelijoille, näyttömuotoinen toteutus.
Itsenäinen opiskelu ja opitun soveltaminen omalle työpaikalle/kohdeyritykseen. (not translated)
- Opettajan luentomateriaalit videona ja pdf-tiedostoina.
- Yrityksen asiakasmarkkinointi (Bergström & Leppänen 2015 tai uudempi), saatavilla Haaga-Helian kirjastosta painettuna ja e-kirjana.
- Suositeltava tukiteos on Consumer Behavior (Solomon 2015 tai uudempi), saatavilla Haaga-Helian kirjastosta painettuna ja e-kirjana. (not translated)
Sonja Haaksluoto
Hospitality-alaan liittyvät esimerkit, tehtävissä sovelletaan opittua valittuihin kohdeyrityksiin. (not translated)
Haaga Campus
Ei tenttiä. (not translated)
Finnish
Opinnoissa hyödynnetään kansainvälisiä esimerkkejä. (not translated)
16.01.2023 - 19.05.2023
1. Käsitetehtävä, yksilötyö
2. Käytäntöön soveltava yksilö- tai parityö asiakasymmärryksestä ja markkinoinnin kilpailukeinoista (not translated)
09.01.2023 - 13.01.2023
Kontaktitunnit Haagan kampuksella: ma 30.1. klo 14-16.45, ti 14.3. klo 14-16.45 sekä opitun näyttötilaisuus ma 24.4. klo 14-16.45. (not translated)
15 - 40
RESRU Culinary Management
4 cr
H-5
Restonomi
Kristiina Huff, Marjaana Halsas, Arja Aktan-Helminen, Anna Sarajas-Zino
Haaga Campus
Finnish
15.08.2022 - 19.08.2022
15.08.2022 - 19.08.2022
0 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Kristiina Huff
Haaga Campus
Finnish
09.01.2023 - 13.01.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
0 - 60
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Sami Rekola, Mirjami Willman, Jari Karjalainen
Haaga Campus
Finnish
24.10.2022 - 16.12.2022
15.08.2022 - 21.10.2022
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Mirjami Willman, Jari Karjalainen
Haaga Campus
Finnish
27.03.2023 - 30.08.2023
09.01.2023 - 24.03.2023
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Lähiopetus
Keittötyöskentely opetuskeittiössä ruoanvalmistusilmiöiden havainnointi ja raportointi (not translated)
Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2010. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.
Muut opettajien jakamat ja osoittamat materiaalit (not translated)
Saija Laitinen, Sakari Ketolainen
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan. (not translated)
Haaga Campus
Viikoittaiset quizit, Uusintamahdollisuuksista tiedotetaan opintojakson edetessä. (not translated)
Finnish
Kotikansainvälisyys (not translated)
27.03.2023 - 19.05.2023
Quizit elintarviketiedosta
Havainnointititehtävät opetuskeittiössä (not translated)
02.01.2023 - 24.03.2023
Opetus tiistaisin klo 8.30-14.00
G314 ja Opetuskeittiö Nuijamies (not translated)
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study (not translated)
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Kurssi toteutetaan lähiopetuksena. Monet tehtävät tehdään itsenäisesti kurssin aikana. Tehtävät palautetaan joko Moodleen tai opettajan sähköpostiin kurssin alussa ilmoitetun mukaisesti. Lisäksi tehdään kotitehtäviä, jotka käydään yhdessä läpi seuraavalla lähiopetuskerralla.
Lähituntien välillä opettajan tavoittaa parhaiten sähköpostilla catherine.metivier@haaga-helia.fi (not translated)
Opettajan laatima ja kokoama materiaali. Tukena on välttämätöntä käyttää sanakirjoja, joista verkkoversiot toimivat parhaiten erikoissanastoa opiskeltaessa.
Lisäksi suositellaan tutustumista Haagan kirjastossa saatavilla oleviin ranskankielisiin lehteen: Cuisine et Vins de France ja kokoelman keittokirjoihin, jotka käsittelevat ranskalaista ruokakulttuuria.
Culinaria-sarjan (Könemann) teos Ranska on suomenkielinen ja se on erittäin suositeltava kurssin tueksi. (not translated)
Catherine Metivier
Käytetään oppimistehtävien materiaalina opiskelijoiden työpaikkojen ruokalistoja esimerkiksi käännöstehtävissä. (not translated)
Haaga Campus
Kurssilla ei ole tenttiä. (not translated)
Finnish
Hyödynnetään autenttista ranskankielistä materiaalia. Kannustetaan opiskelijoita hakeutumaan vaihtoon ja/tai harjoitteluun ranskankielsiin maihin. Erityisen suositeltava on Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance -vaihto. (not translated)
27.03.2023 - 19.05.2023
Oppimistehtävät ovat osin valinnaisia ja ne palautetaan Moodleen tai opettajan sähköpostiin. Tehtävistä osa on raporttimuotoisia ja osa käännöksiä. Tehtävien vaativuusastetta voi muokata opiskelijan lähtötason mukaan. (not translated)
02.01.2023 - 24.03.2023
Periodi 4 keskiviikkoisin klo 14-16 ja perjantaisin klo 11.00-13.00 luokassa L401. (not translated)
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Oppimistehtävä(t): jos opiskelijalla on entuudestaan ranskan opintoja siinä määrin, että itsenäinen tehtävien teko on mahdollista
(c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen). Tämä edellyttäisi sitä, että työpaikalla on mahdollista saada sama osaaminen kuin kurssin tavoitteissa, eli työhön tulisi sisältyä ranskankielisen ravintolasanaston käyttö ja esim. ruokalistojen kääntäminen jne.) (not translated)
15 - 40
Arviointi pohjautuu aktiivisuuteen lähiopetuksessa ja palautettuihin tehtäviin. Arviointi tehtävistä on sanallinen Passable (+) eli 1-2 - Assez bien (3) - Bien (4)- Très bien (5). Tehtäviä ei pisteytetä. (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Itsenäinen opiskelu
Hygieniapassitesti (not translated)
Ruokavirasto 2022. Tietoa elintarvikehygieniasta. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/. Luettu: 14.9.2022.
Itseisopiskelumateriaali Moodlessa (not translated)
Mirjami Willman, Birgitta Nelimarkka, Saija Laitinen
Haaga Campus
Hygieniapassitestejä järjestetään seuraavina ajankohtina:
3.10. klo 13.00 luokassa G318
25.10. klo 14.00 luokassa L302
15.11. klo 14.00 luokassa L302
Ilmottautuminen testiin Moodlessa opintojaksolla Hygieniapassi - HOS004RE1A-3001 viimeistään 3 arkipäivää ennen testiä.
Maksu (10 €) Lyytin kautta ennen testiin osallistumista osoitteessa:
https://www.lyyti.in/Hygieniapassikurssi_5436 (not translated)
Finnish
15.08.2022 - 16.12.2022
Mikäli hygieniapassi on suoritettu muualla, saat opintosuorituksen Peppiin esittämällä hygieniapassin. Suoritusmerkintää varten tarvitset hygieniapassista kortin tai paperisen todistuksen. Suoritus kirjataan Opintopalveluissa, jonka infopiste sijaitsee Haagan kirjastossa ja on avoinna ti, ke ja to klo 11.30–13.30. (not translated)
1 - 250
Testi on kirjallinen O/V –testi, jossa on 40 kysymystä. Testi on hyväksytty, mikäli oikeita vastauksia on vähintään 34. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management, RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Itsenäinen opiskelu
Hygieniapassitesti (not translated)
Ruokavirasto 2022. Tietoa elintarvikehygieniasta. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/. Luettu: 14.9.2022. (not translated)
Mirjami Willman, Birgitta Nelimarkka, Saija Laitinen
Haaga Campus
Hygieniapssitestejä järjestetään seuraavina ajankohtina:
3.10. klo 13.00 luokassa G318
25.10. klo 14.00 luokassa L302
15.11. klo 14.00 luokassa L302
24.1. klo 12.00 luokassa L402
8.2. klo 10.00 luokassa L402
20.4. klo 12.00 luokassa L401
Ilmottautuminen testiin Moodlessa opintojaksolla Hygieniapassi - HOS004RE1A-3001 viimeistään 3 arkipäivää ennen testiä.
Maksu (10 €) Lyytin kautta ennen testiin osallistumista osoitteessa:
https://www.lyyti.in/Hygieniapassikurssi_5436 (not translated)
Finnish
09.01.2023 - 19.05.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
Mikäli hygieniapassi on suoritettu muualla, saat opintosuorituksen Peppiin esittämällä hygieniapassin. Suoritusmerkintää varten tarvitset hygieniapassista kortin tai paperisen todistuksen. Suoritus kirjataan Opintopalveluissa, jonka infopiste sijaitsee Haagan kirjastossa ja on avoinna ti, ke ja to klo 11.30–13.30. (not translated)
1 - 80
Testi on kirjallinen O/V –testi, jossa on 40 kysymystä. Testi on hyväksytty, mikäli oikeita vastauksia on vähintään 34. (not translated)
RESTO Hospitality and Tourism Management, RESRU Culinary Management
Restonomi
Eira Vatanen
Haaga Campus
Finnish
22.08.2022 - 14.10.2022
15.08.2022 - 19.08.2022
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Petri Säilynoja
Haaga Campus
Finnish
16.01.2023 - 19.05.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Opintojaksosta tarjotaan monipuolisesti erilaisia toteutusmuotoja lukuvuoden aikana. Tutkinto-opiskelijoille ensisijainen suoritustapa on kontaktiopetus.
Johdanto opiskeluun -opintojaksoa ei ole mahdollista suorittaa näytöllä tai opinnollistaa, sillä opintojakson tarkoitus on tukea opiskelijoita opintoihin orientoitumisessa.
Johdanto opiskeluun -opintojakso on lähtölaukaus Haaga-Heliassa opiskelulle. Opintojaksolla opit lisää opiskelemastasi alasta, opintojen suunnittelusta, opiskelijoille tarjottavista palveluista sekä opintoihin liittyvistä mahdollisuuksista. Näillä eväillä varmistat sujuvan aloituksen opinnoillesi (not translated)
Opintojaksolla jaettava materiaali löytyy opintojakson Moodle-sivulta.
Käsiteltävät materiaalit löytyvät pääosin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Opiskelijan sivuilta. (not translated)
Birgitta Nelimarkka
Opintojaksolla tutustutaan omaan ammattialaan ja tavataan alumneja. (not translated)
Haaga Campus
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Opintojakson tehtävät tulee olla suoritettuna. (not translated)
Finnish
22.08.2022 - 14.10.2022
Johdanto opiskeluun -opintojakson ensimmäinen tehtävä on opintoihin orientoiva Minä ja opiskelu -tehtävä. Sitä voidaan hyödyntää osana ensimmäistä ohjauskeskustelua oman opinto-ohjaajan kanssa.
Tämän lisäksi opiskelija perehtyy välilehtien teemoihin materiaalinen ja itsenäisten oppismistehtävien avulla. Teemat ovat
opiskelu ammattikorkeakoulussa
opiskelijahyvinvointi
kirjastopalvelut, tiedonhakua ja lähteiden käyttö
kurkistus omalle alalle
kansainvälistyminen opintojen aikana.
Opintojakso merkitään suoritetuksi, kun kaikki oppimistehtävät on tehty hyväksytysti. (not translated)
15.08.2022 - 19.08.2022
Kahdeksan opetuskertaa, jossa seuraavat teemat:
TOTEUTUSTAPA 1: LÄHIOPETUS
Vko 1: Opiskelu ammattikorkeakoulussa, osa 1
Asiat
- Hopsin rakenne
- Oppimistyylit
- Opiskelutekniikat
- Opiskelumenetelmät (Esim. lähi/virtuaali, luennot/ryhmätyöt/projektit, itseohjautuvuus jne)
Toteutus
- Käydään läpi hopsia ja sen rakennetta yleisellä tasolla
- Keskustellaan oppimistyyleistä ja oppimistekniikoista.
Vko 2: Terveys ja hyvinvointipalvelut
Asiat
- Terveyspalveluiden tarjonta
- Erityisopettajien palvelut
Toteutus
- Käydään yhdessä tutustumassa minkälaisia terveys- ja hyvinvointipalveluita on tarjolla.
- Erityisopettajan tervehdys tai video, jossa palvelut esillä.
Vko 3: Opiskelu ammattikorkeakoulussa, osa 2
Asiat
- Tutkintosääntö
- Hopsin hyväksyttäminen
- Arviointi
Toteutus
- Tutkintosääntö käsitellään muutaman esimerkkikeissin kautta.
- Käydään läpi, miten Hopsia muokataan ja miten ja miksi se lähetetään hyväksyttäväksi.
- Tutkintosääntöön pohjautuen käydään läpi arvioinnin perusperiaatteita ja opiskelijan oikeuksista.
Vko 4: Kirjastopalvelut ja tiedonhaku
Asiat
- Kirjastopalveluiden esittely
- Tiedonhaku
Toteutus
- Kirjasto esittelemässä omat palvelunsa ja tiedonhaun perusteet. Mikäli ei onnistu, niin ohjaaja käy nämä läpi kirjaston tuottamien videoiden ja materiaalien avulla.
- Tiedonhaun tehtävä Moodlessa
Vko 5: Kurkistus oman alan uramahdollisuuksiin
Asiat
- Omaan alaan ja sen uramahdollisuuksiin tutustuminen
- Työharjoittelu
Toteutus
- Opiskelijat tutustuvat opiskeltavaan alaan liittyviin avoimiin työpaikkoihin ja niiden tehtävänkuvauksiin. Työpaikkoja ohjataan katsomaan myös JobTeaseristä.
- Käydään läpi työharjoittelun perusperiaatteet Haaga-Heliassa. Ohjataan opiskelijat tutustumaan tutkintokohtaisiin työharjoittelukäytäntöihin.
- Keskustellaan työharjoittelu ja uravaihtoehdoista ryhmissä.
-Alumnin vierailu mikäli mahdollista
Vko 6: Kurkistus oman alan opiskeluvaihtoehtoihin
Asiat
- Omaan koulutusalaan ja sen mahdollisuuksiin tutustuminen
- Oman koulutusalan jatko-opinnot
Toteutus
- Opiskelijat tutustuvat oman tutkinnon opinto-oppaaseen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.
- Keskustellaan ryhmissä oman tutkinnon muiden opiskelijoiden kanssa löydetyistä mahdollisuuksista ja mietitään minkälaisia opintoja erilaisista uramahdollisuuksista kiinnostuneiden opiskelijoiden kannattaisi valita.
Vko 7: Kansainvälistyminen opintojen aikana
Asiat
- Kansainvälistymismahdollisuuksien esittely
- Kansainvälistymismahdollisuudet omalla alalla
- Opiskelijapalautekysely (?)
Toteutus
- Kv-palveluiden puheenvuoro
- Keskustelua ryhmissä kansainvälistymiskokemuksista ja omaan uraan liittyvistä kansainvälistymismahdollisuuksista
-Opiskelijapalautekyselyn toteuttaminen (?)
Vko 8: Yhteenveto ja opiskelijoiden toivomat aiheet
Asiat
- Kertausta opintojaksona aikana käydyistä asioista
- Ohjauksen opintojakson 1op pakettien esittely
- Teema tai teemat, joista opiskelijat haluavat vielä keskustella
Toteutus
- Käydään läpi johdanto-osion teemat ja keskustellaan yhdessä kokonaisuudesta. Nouseeko esille, jotain teemoja, joista halutaan lisätietoa?
- Keskustellaan ryhmää puhuttavista teemoista.
- Jokainen tekee alustavan suunnitelman ohjauksen opintojaksoon valittavista osioista. (not translated)
15 - 40
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan asteikolla Hyväksytty tai Hylätty.
Hyväksytty arvosana edellyttää opintojaksoon kuuluvien tehtävien suorittamista hyväksytysti.
Opintojakso kuuluu Avaimet opiskeluun ja työelämään -opintokokonaisuuteen, jonka hyväksytty suorittaminen edellyttää Johdanto opiskeluun -opintojakson (1 op) ja vähintään neljän muun kokonaisuuteen kuuluvan opintojakson (4 op) hyväksyttyä suoritusta. (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Birgitta Nelimarkka
Haaga Campus
Finnish
16.01.2023 - 19.05.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Jari Kaari, Hanna Moisio
Haaga Campus
Finnish
15.08.2022 - 19.08.2022
15.08.2022 - 19.08.2022
0 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Jari Kaari, Hanna Moisio
Haaga Campus
Finnish
09.01.2023 - 13.01.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
0 - 60
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Opetus on yhdistelmä lähiopetusta ja moodle-oppimisalustalla opiskelua.
Ensisijainen toimintaympäristö on Haagan restonomikampuksen opetuskeittiö (not translated)
Opintojakson Moodle-sivuilla olevat materiaalit
Ruoanvalmistuksen käsikirja. (Lehtinen, Peltonen, Talvinen)
Kokin käsikirja
Modernist Cuisine (not translated)
Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen
Harjoittelun orientointi antaa valmiuksia työskennellä perusharjoittelussa.
Ruoka-alan verkostoihin tutustuminen. (not translated)
Haaga Campus
Finnish
15.08.2022 - 25.08.2022
Orientoitumistehtävä
Oppimisen reflektointi (not translated)
15.08.2022 - 19.08.2022
Keskiviikko 24.8.2022 klo 11.00-18.00 Luokkatila G317, Ravintolapalvelutila ja Opetuskeittiö Nuijamies
Torstai 25.8.2022 klo 11.00-18.00 Ravintolapalvelutila ja Opetuskeittiö Nuijamies A222 (not translated)
5 - 25
Toteutus hyväksytään, kun opiskelija on:
*hyväksytysti suorittanut itsenäisen opiskelun Moodlessa
*osallistunut käytännön harjoittelupäiviin
Suoritettuuaan opiskelija saa 30h, jotka hyväksiluetaan ensimmäiseen harjoitteluun. (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Opintojakso koostuu lukujärjestykseen merkityistä luennoista sekä opiskelijan itsenäisestä ja tiimityöskentelystä, josta muodostuu yhteensä 135 h opiskelijan työtä. Opetusmenetelminä käytetään luentoja, erityyppisiin materiaaleihin tutustumista ja tehtäviä.
Kortesuo, K. 2019. Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille. Helsingin seudun kauppakamari. Helsinki
Kurvinen, J., Tolvanen V. & Laine T. 2017. Henkilöbrändi. Asiantuntijasta vaikuttajaksi. Alma Media. Helsinki.
Virtanen, S. 2020. Somemarkkinoinnin työkirja. Helsingin seudun kauppakamari. Helsinki
Opettajan ilmoittama muu oheismateriaali, joka löytyy opintojakson Moodlesta. Verkossa oleva ja lähitunneilla jaettava materiaali sekä tiedotusvälineistä löytyvä ajankohtaisaineisto.
Katja Kuuramaa, Johanna Stenros
Tehtävät kytkeytyvät tiiviisti työelämään viestinnän näkökulmasta.
Haaga Campus
Opintojakson arvioitavat tehtävät etenevät kumulatiivisesti, niihin valmistaudutaan luentojen aikana valmistavilla tehtävillä, joihin saa sekä ohjausta että vertaispalautetta. Ei uusintamahdollisuutta eikä tenttiä.
Finnish
Käytetään esimerkkejä myös kansainvälisistä yhteyksistä ja analysoidaan yrityksen kansainvälisten kohderyhmien huomioimista sisällöissä.
22.08.2022 - 14.10.2022
Opintojaksolla käsitellään mm. seuraavia asioita:
- Verkkokeskustelu henkilöbrändäyksen merkityksestä
- Oman osaamisen tunnistaminen, sanallistaminen ja markkinointi
- Työnhakuvideo tai muu vastaava oman osaamisen markkinointiin liittyvä esiintyminen, palautteen antaminen ja vastaanottaminen
- Yritysviestinnän eri kanavien ja viestintätapojen analyysi ryhmissä
- Esitysmateriaalin tuottaminen
- Ryhmäesitys analyysistä innovatiivisilla ja ryhmien kesken vaihtelevilla tavoilla
- Yritysviestintäanalyysin perusteella yksilötyönä tehty intranet-uutinen tai vastaava tiedottava teksti
15.08.2022 - 19.08.2022
Opintojakson tarkempi aikataulu on Moodlessa sekä ryhmän Teams kanavalla.
. Syvennyt henkilöbrändiin. (osuus arvosanasta 10 pistettä)
- Tutkit digitaalista jalanjälkeäsi.
- Asetat nykytila-analyysin jälkeen oman tahtotilasi.
- Tunnistat ja sanallistat vahvuuksiasi ja osaamistasi.
- Tämän kirjoitustehtävän tarkastaa automaatti.
2. Teet työnhakuvideon.
- Analysoit kolme työnhakuvideota. (arviointi: hyväksytty)
- Opettelet markkinoimaan osaamistasi. Laadit työnhakuvideoon käsikirjoituksen (osuus arvosanasta 20 pistettä). Opettaja antaa sinulle palautteen, jota kannattaa hyödyntää videosi toteuttamisessa.
- Valmiiseen työnhakuvideoon saat palautteen opettajalta. (osuus arvosanasta 30 pistettä)
3. Analysoit yritysviestinnän eri kanavien ja viestintätapojen käyttöä.
- Laadit tekstin, jossa analysoit yhden valitsemasi organisaation tai brändin viestintää. (osuus arvosanasta 10 pistettä). Tehtävän tarkastaa automaatti.
- Kirjoitat analyysisi perusteella intranetissa julkaistavan sisäisen tiedotteen. Saat palautteen opettajalta. (osuus arvosanasta 30 pistettä)
4. Annat opintojaksopalautteen Pepin kautta.
Opiskelija voi osoittaa aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) sopimalla näytöstä opettajan kanssa.
15 - 40
0-5
Arvosanan muodostumisen pisteet
88 - 100 > 5
78 - 87,9 > 4
68 - 77,9 > 3
58 - 67,9 > 2
40 - 57,9 > 1
alle 40 > 0
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Tämä opintojakso toteutetaan Work & Study opinnollistamismallilla. Work & Study mahdollistaa työn ja opintojen joustavan yhdistämisen.
Opinnollistamalla voi tehdä sekä pakollisia että vapaavalintaisia opintoja, jos työtehtäväsi tukevat tutkinnon osaamistavoitteita. Käytännön tekeminen kytketään aiheeseen liittyvään tietoperustaan. Työ voi olla palkkatyötä, yrittäjyyttä tai myös esimerkiksi vapaaehtoistyötä tai harrastustoimintaa.
Opinnollistaminen tarkoittaa, että tutkinnossa edellytettävää osaamista hankitaan suunnitelmallisesti, opettajan ohjauksessa työtä tekemällä ja kytkemällä käytännön tekeminen aiheeseen liittyvään tietoperustaan.
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
- viestiä suullisesti ja kirjallisesti tavoitteiden ja kohderyhmien edellyttämällä tavalla vastuullisuusnäkökulmat huomioiden
- hyödyntää useita viestinnän keinoja, kanavia ja digitaalisia alustoja
- tunnistaa oman osaamisensa ja markkinoida osaamistaan vakuuttavasti
- kohdata ja kuunnella muita sekä antaa ja vastaanottaa palautetta, ja viestiä kielitietoisesti
- arvioida erilaisia tietolähteitä, niiden toimintatapoja ja motiiveja kriittisesti sekä tuntea vastuunsa tiedosta, jota välittää eteenpäin. (not translated)
Kortesuo, K. 2019. Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille. Helsingin seudun kauppakamari. Helsinki
Kurvinen, J., Tolvanen V. & Laine T. 2017. Henkilöbrändi. Asiantuntijasta vaikuttajaksi. Alma Media. Helsinki.
Virtanen, S. 2020. Somemarkkinoinnin työkirja. Helsingin seudun kauppakamari. Helsinki.
Opettajan ilmoittama muu oheismateriaali, joka löytyy opintojakson Moodlesta. Verkossa oleva ja lähitunneilla jaettava materiaali sekä tiedotusvälineistä löytyvä ajankohtaisaineisto. (not translated)
Johanna Stenros
Tehtävät kytkeytyvät tiiviisti työelämään viestinnän näkökulmasta. (not translated)
Haaga Campus
Opintojakson päätteeksi esität oman osaamisesi pitäen esityksen muille opiskelijoille, tenttimällä, portfoliolla, raportilla tai videolla. Nämä käydään tarkemmin ensimmäisellä lähikerralla. (not translated)
Finnish
Käytetään esimerkkejä myös kansainvälisistä yhteyksistä ja analysoidaan yrityksen kansainvälisten kohderyhmien huomioimista sisällöissä. (not translated)
16.01.2023 - 19.05.2023
Work & Studyn kautta voit tehdä joko Haaga-Helian tarjonnassa olemassa olevia opintojaksoja tai sitten räätälöidä itsellesi oman kokonaisuuden. Olemassa olevien opintojaksojen opinnollistamisessa noudatetaan opintojaksolle määriteltyä laajuutta ja osaamistavoitteita. Räätälöidyssä kokonaisuudessa laajuus ja osaamistavoitteet määritellään opiskelijan kanssa yhdessä.
Oppimismenetelmät:
Tässä mallissa (monimuoto/ work&study) menetelmänä oman osaamisen reflektointi, teoriatieto ja käytännön osaaminen yhdistyvät.
Work & Study prosessin aikana opiskelijat usein pitävät esim. blogia tai muuta oppimispäiväkirjaa. Tämän lisäksi näytät oman osaamisesi prosessin päätteeksi pitäen esityksen muille opiskelijoille, tenttimällä, portfoliolla, raportilla tai videolla. (not translated)
09.01.2023 - 13.01.2023
Toteutuksen lähiopetuskerrat periodilla 3 ajoittuu viikoille 5 ja 11 ja periodilla 4 viikolle 17.
Periodit 3 & 4 Haagan kampuksella:
Vko 5: tiistai 31.1. klo 14-16.45 aloitusinfo
Vko 11: tiistai 13.3. klo 14-16.45 väliarviointi
Vko 17: maanantai 24.4. klo 8-10.45 näyttöpäivä (not translated)
Jos olet hankkinut tutkintotavoitteiden mukaista osaamista esimerkiksi työkokemuksen, vapaaehtoistyön, harrastuksen tai muun kuin korkea-asteen opiskelun kautta, voit osoittaa osaamisesi näytöillä. Näyttötapoja ovat esimerkiksi esitys, raportti, portfolio, haastattelu, ryhmäkeskustelu, näyttökoe tai näiden yhdistelmä. Opintojaksojen vastuuopettajat päättävät miten näyttö toteutetaan. Arviointi tehdään samoilla kriteereillä kuin normaalit kurssisuoritukset.
Voit hakea aiemmin hankitun osaamisen tunnustamista milloin tahansa opintojen aikana, mutta toivottavaa on että se hoidetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näyttöön voit osallistua vain yhden kerran ennen opintojakson alkua. Hyväksytty näyttö arvioidaan opintojaksojen tapaan asteikolla 1–5, eikä näytöstä saatua arvosanaa voi korottaa. Jos saat näytöstä hylätyn arvosanan, voit osallistua toteutukselle normaalisti.
Toimi näin
Näyttöjen organisointitavoissa on hieman eroja riippuen tutkinnosta ja osaamisalueesta.
Haaga-Helian yhteisten avainosaamisten sekä perusharjoittelun näyttöohjeet löytyvät kootusti Näytä osaamisesi -sivulta (https://www.haaga-helia.fi/fi/nayta-osaamisesi).
Muiden opintojaksojen näyttöohjeet löydät kyseisen opintojakson opintojaksokuvauksesta tai kysymällä opintojakson vastuuopettajalta.
Tarvittaessa voit kysyä apua opinto-ohjaajaltasi. He osaavat ohjata sinut eteenpäin näyttöasioissa.
Huom! Tutustu huolellisesti opintojaksokuvaukseen ja osaamistavoitteisiin ennen näyttöön ilmoittautumista. Osaamisen näyttö perustuu opintojakson osaamistavoitteisiin. (not translated)
15 - 40
Arviointi tapahtuu samoilla periaatteilla kuin normaalillakin (kuten lähiopetus/contact) opintojaksolla.
Arviointi 0-5
Myöhästyneet tehtävien palautukset arvioidaan asteikolla 0-3. (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Lähiopetus teorialuokassa ja opetuskeittiössä
Projektimainen oppiminen
Ryhmäprosessi (not translated)
Moodlesivuilla olevat materiaalit
Täydentävänä materiaalina
Ruoanvalmistuksen käsikirja. (Lehtinen, Peltonen, Talvinen)
Kokin käsikirja
Modernist cuisine (not translated)
Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen
Pop up-projekti toteutetaan kampuksen ulkopuolisen tahon toimeksiannosta.
Lähiopetuksessa vierailee yrityspartnerin edustaja (not translated)
Haaga Campus
Ei tenttiä (not translated)
Finnish
27.03.2023 - 19.05.2023
Ryhmäprosessin suunnittelu
Pop up -projektin suunnittelu ja käytännön toteutus
Toteutuksen raportointi
Toteutuksen arviointi (not translated)
02.01.2023 - 24.03.2023
Opetus torstaisin klo 8.30-14.00
Lukujärjestykseen merkityn opetuksen lisäksi pop up -projektin toteutukseen liittyvät tuotetestaukset, esivalmistelut ja valmistelut pop up-toteutuksen edellyttämän aikataulun mukaisesti. (not translated)
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study (not translated)
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Mentorointiohjelma on mentoroitavan (Haaga-Helia opiskelija) ja mentorin (alumni) välinen kehittymisprosessi. Mentorointi on yhdessä oppimista, kokemusten ja osaamisen jakamista vuorovaikutuksen avulla. Tavoitteena on opiskelijan ammatillisen kasvun, valmistumisen ja työelämään sijoittumisen tukeminen. Mentorointiohjelman yksilölliset tavoitteet nousevat mentoroitavan henkilökohtaisista tarpeista.
Mentorointiohjelma muodostuu mentorin ja mentoroitavan välisistä kahdenkeskisistä mentorointitapaamisista sekä yhteisistä ryhmätapaamista sekä itseopiskelumateriaaleista Moodlessa. Mentorointitapaamisten sisältö voi liittyä esimerkiksi urasuunnitteluun, työelämän haasteisiin, opiskelun päätösvaiheen haasteisiin, itsensä kehittämiseen tai asiantuntijuuden syventämiseen. Alkuryhmätapaamisessa käydään läpi mentoroinnin tavoitteet ja pelisäännöt, laaditaan mentorointisopimus, jaetaan kokemuksia mentorointiprosessista ja kehitetään vuorovaikutusosaamista.
HUOM! Opintojakso on avoinna kaikille tutkinto-opiskelijoille kampuksista tai koulutusohjelmista tai suuntautumisista riippumatta. Master opiskelijat voivat ilmoittautua mutta opintopisteet eivät sisälly tutkintoon. (not translated)
Materiaali jaetaan Moodlessa. (not translated)
Tesi Binder
Opintojakso toteutetaan työelämälähtöisesti yhteistyössä Haaga-Helian alumnien kanssa, jotka toimivat ohjelmassa mentoreina. (not translated)
Pasila Campus
Toteutukseen ei sisälly tenttiä. (not translated)
Finnish
16.01.2023 - 19.05.2023
Opintojaksolle hyväksymisen jälkeen saat webropol-kyselyn, johon vastaaminen on edellytys osallistumiselle. Kyselyn vastausten perusteella muodotetaan parit. Kyselyyn tulee vastata mennessä
https://link.webropolsurveys.com/S/CBC3156F3733CC29
Opintojaksolla palautetaan oppimispäiväkirja lyhyenä erikseen ohjeistettuna raporttina. (not translated)
02.01.2023 - 13.01.2023
Mentorointitapaamiset 5 x 2 h = 10 h
Ryhmätapaamiset 3 x 2 h = 6 h
Itsenäinen opiskelu 10 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Ohjelman aloitustapaaminen ke 1.2. kello 16.30-18.30 Pasila
Välitapaaminen ke 29.3. kello 16.30-18.30 Pasila
Päättäjäiset ke 17.5. kello 16.30-18.30 Pasila
Parien väliset tapaamiset sovitaan parin kanssa erikseen. (not translated)
15 - 40
Mentorointitapaamisiin valmistautuminen ja osallistuminen (hyväksytty / hylätty)
Ryhmätapaamisiin osallistuminen (hyväksytty / hylätty) (not translated)
TRATI Business Information Technology, TRALI Business Administration, LIIKO Bachelor of Sport Studies, RESTO Hospitality and Tourism Management, MEDIA Journalism, RESRU Culinary Management
H-5
Mentorointiohjelma on mentoroitavan (Haaga-Helia opiskelija) ja mentorin (alumni) välinen kehittymisprosessi. Mentorointi on yhdessä oppimista, kokemusten ja osaamisen jakamista vuorovaikutuksen avulla. Tavoitteena on opiskelijan ammatillisen kasvun, valmistumisen ja työelämään sijoittumisen tukeminen. Mentorointiohjelman yksilölliset tavoitteet nousevat mentoroitavan henkilökohtaisista tarpeista.
Mentorointiohjelma muodostuu mentorin ja mentoroitavan välisistä kahdenkeskisistä mentorointitapaamisista sekä yhteisistä ryhmätapaamista sekä itseopiskelumateriaaleista Moodlessa. Mentorointitapaamisten sisältö voi liittyä esimerkiksi urasuunnitteluun, työelämän haasteisiin, opiskelun päätösvaiheen haasteisiin, itsensä kehittämiseen tai asiantuntijuuden syventämiseen. Alkuryhmätapaamisessa käydään läpi mentoroinnin tavoitteet ja pelisäännöt, laaditaan mentorointisopimus, jaetaan kokemuksia mentorointiprosessista ja kehitetään vuorovaikutusosaamista.
HUOM! Opintojakso on avoinna kaikille tutkinto-opiskelijoille kampuksista tai koulutusohjelmista tai suuntautumisista riippumatta. Master opiskelijat voivat ilmoittautua mutta opintopisteet eivät sisälly tutkintoon. (not translated)
Materiaali jaetaan Moodlessa. (not translated)
Marjaana Halsas, Tesi Binder
Opintojakso toteutetaan työelämälähtöisesti yhteistyössä Haaga-Helian alumnien kanssa, jotka toimivat ohjelmassa mentoreina. (not translated)
Pasila Campus
Toteutukseen ei sisälly tenttiä. (not translated)
Finnish
22.08.2022 - 27.01.2023
Opintojaksolle hyväksymisen jälkeen saat webropol-kyselyn, johon vastaaminen on edellytys osallistumiselle. Kyselyn vastausten perusteella muodotetaan parit. Kyselyyn tulee vastata 15.8.2022 mennessä.
https://link.webropolsurveys.com/S/CBC3156F3733CC29
Opintojaksolla palautetaan oppimispäiväkirja lyhyenä erikseen ohjeistettuna raporttina. (not translated)
13.06.2022 - 19.08.2022
Mentorointitapaamiset 5 x 2 h = 10 h
Ryhmätapaamiset 3 x 2 h = 6 h
Itsenäinen opiskelu 10 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Ohjelman aloitustapaaminen 28.9. kello 16.30-18.30 zoom/Pasila
Välitapaaminen 2.11. kello 16.30-18.30.
Päättäjäiset 25.1.2023 kello 16.30-18.30
Parien väliset tapaamiset sovitaan parin kanssa erikseen. (not translated)
15 - 50
Mentorointitapaamisiin valmistautuminen ja osallistuminen (hyväksytty / hylätty)
Ryhmätapaamisiin osallistuminen (hyväksytty / hylätty) (not translated)
TRATI Business Information Technology, TRALI Business Administration, LIIKO Bachelor of Sport Studies, RESTO Hospitality and Tourism Management, MEDIA Journalism, RESRU Culinary Management
H-5
Tradenomi
Mirjami Willman, Sami Rekola
Haaga Campus
Finnish
22.08.2022 - 14.10.2022
15.08.2022 - 19.08.2022
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Blended (not translated)
Moodle -materiaali ja muu osoitettu materiaali (not translated)
Mirjami Willman, Jari Karjalainen
Haaga Campus
Finnish
16.01.2023 - 19.05.2023
1. Mediaseuranta H/T (ryhmätyö)
2. Ruokapalvelut ja omavalvonta (yksilötyö)
3. Ruokapalvelut ja turvallisuus (yksilötyö)
4. Opintojaksotehtävä (ryhmätyö) (not translated)
09.01.2023 - 13.01.2023
Ti 31.1. A420 klo 11.15.–13.45.
Kurssin aloitus, tehtävien esittely, ryhmäytyminen. Ruokapalvelut toimialana.
Ti 28.2. A420 klo 11.15.–13.45.
Elintarviketurvallisuus, omavalvonta ja turvallisuus.
Ti 14.3. A420 klo 11.15.–13.45.
Opintojaksotehtävän väliesitykset ja palaute.
Ti 4.4. L403 8.30.–10.45
Vastuullisuus ruokaketjussa.
Ti 25.4. L403 8.30.–10.45
Opintojaksotehtävän esitykset ja vertaisarviointi (not translated)
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Arja Aktan-Helminen
Haaga Campus
Finnish
15.08.2022 - 19.08.2022
15.08.2022 - 19.08.2022
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Arja Aktan-Helminen, Anna Sarajas-Zino
Haaga Campus
Finnish
09.01.2023 - 13.01.2023
09.01.2023 - 13.01.2023
15 - 60
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Osaamistavoitteet
• Osaat toimia tavoitteellisesti organisaation jäsenenä eri rooleissa.
• Osaat toimia vastuullisesti monimuotoisissa tiimeissä sekä kehittää tiimityötä.
• Osaat projektimuotoisen työskentelytavan
• Osaat hyödyntää projektityöhön liittyviä hyviä käytäntöjä.
Oppiminen tapahtuu tiimeissä ja itsenäisesti perehtyen. (not translated)
Kirjallisuus ja muu suositeltava materiaali:
Linkkejä videomateriaaleihin opintojakson Moodlessa.
Voit käyttää tehtävissä apuna mitä tahansa tiimi- ja projektityöskentelyyn liittyviä kirjoja ja artikkeleita. Seuraavassa joitakin hyviksi todettuja teoksia:
• Aaltonen, P., Koivula, A., Pankakoski, M., Teikari, V. & Ventä, M. 1996. Tiimistä toimeen. Kuinka kirkastat tiimin tavoitteet ja luot mittariston sekä palautejärjestelmän. Working Paper no 3/1996; TKK.
• Burke, R. & Barron, S. 2014. Project management leadership. John Wiley & Sons.
• Gido, J., Clements, J. & Baker, R. 2017. Successful project management. South-Western College Pub.
• Katzenbach, J.R. & Smith, D. K. 1993 The wisdom of teams. Creating the high-performance organization. Boston: Harvard Business School Press. tai sama suomeksi 1996 nimellä Tiimit ja tuloksekas yritys. Weilin+Göös.
• Kettunen, S. 2009. Onnistu projektissa. WSOYPro.
• Lencioni, P. 2019. Viisi toimintahäiriötä tiimissä. Tarina johtajuudesta. Päiväosakeyhtiö.
• Leppälä, K. 2011. Projektitoiminnan musta kirja. Miten aikamme menestynein käytäntö saadaan takaisin raiteilleen. Bookwell.
• Mäntyneva, M. 2016. Hallittu projekti: jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen. Kauppakamari.
• Pankakoski, M., Ventä, M., Aaltonen, P. & Teikari, V. 1999. Tositarinoita tiimityöstä. Hakapaino.
• Project Management Institute. 2020. A guide to the project management body of knowledge. The Stationery Office Ltd.
• Ruuska, K. 2007. Pidä projekti hallinnassa. Talentum.
• Salminen, J. 2017. Onnistu tiimityössä. Tiimin jäsenen kirja. J-Impact.
• Sawyer, K. 2007. Group genius. The creative power of collaboration. Basic Books.
• Stewart, G. L., Manz, C. C., Sims, H. P. & Brown, K. G. 1998. Team work and group dynamics. John Wiley & Sons. (not translated)
Päivi Forsblom, Jari Karjalainen
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan. (not translated)
Haaga Campus
Ei tenttiä. (not translated)
Finnish
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa ja tehtävissä. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle. (not translated)
24.10.2022 - 16.12.2022
Opintojaksolla on kolme palautettavaa tehtävää. Kaikki tehtävät arvioidaan asteikolla 0-5. Tehtävät 1 ja 2 ovat pakollisia ja on suoritettava hyväksytyksi opintojakson läpipääsemiseksi. Jos jätät tehtävän 3 palauttamatta, on sen arvosana nolla.
Tehtävät ovat seuraavat:
• Tehtävä 1. Tiimityötaitojen analyysi (yksilötehtävä). 40% opintojakson arvosanasta.
• Tehtävä 2. Projektityö (tiimitehtävä). 40% opintojakson arvosanasta.
• Tehtävä 3. Projektipohdinta (yksilötehtävä). 20% opintojakson arvosanasta.
Tarkemmat ohjeet tehtävistä ensimmäisessä tapaamisessa. (not translated)
15.08.2022 - 21.10.2022
Lähiopetus Haagan Kampuksella lukujärjestyksen mukaan (ei lähiopetusta ti 6.12. 2022).
Tämä toteutus perustuu lähitapaamisiin, eikä opintojaksoa ole mahdollista suorittaa samanaikaisesti virtuaalisesti. (not translated)
Avainosaamisten näyttö
Opintojakson voi suorittaa myös näyttönä. Ennen näyttöön osallistumista, tutustu näytettävän tiimityö- ja projektiosaamisen opintojaksokuvaukseen. Vertaa omaa osaamistasi opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin. Näytössä osoitat aiemmin hankitun osaamisesi, joka kattaa opintojakson osaamissisällöt. Tutustu huolellisesti osaamissisältöihin ja arviointikriteereihin jo ennen kuin ilmoittaudut. Ennen näyttöön pääsemistä sinun on tehtävä ennakkotehtävät hyväksytysti. Lisätietoa avainosaamisten näyttö Moodlesta (kurssiavain: näyttö). (not translated)
15 - 40
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 1: Osaa tulkita tiimityössä vastuullisuuteen liittyviä kysymyksiä. Osaa kuvata ryhmädynamiikkaa tiimityössä. Osaa antaa vertaispalautetta tiimissä. Osaa kuvata erilaisia projektityön tapoja.
Arvosana 3: Osaa toimia tiimissä vastuullisesti. Osaa antaa ja vastaanottaa tiimi- ja vertaispalautetta ja arvioida omaa toimintaansa. Osaa asettaa tavoitteita ja toimia projektissa sovitun mukaisesti.
Arvosana 5: Osaa arvioida tiimin työskentelyn vastuullisuutta. Osaa tukea muita tiimin tuloksellisessa toiminnassa. Osaa palautteen perusteella analysoida tiimin toimintaa ja asettaa itselleen kehittämistavoitteita. Osaa toimia projektissa tavoitteellisesti ja vastuullisesti hyödyntäen valittuja työkaluja sekä arvioida projektin toteutusta. (not translated)
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
The student who has completed this course or acquired the equivalent competence is able to:
• Function in a goal oriented and responsible way in a multicultural and diverse team.
• Develop teamwork
• Work in a project
• Utilize good project practices, yet is also able to recognize strengths and opportunities that diversity potentially brings in
Bibliography, videos, articles and lectures in Moodle
Susanna Perikangas
Haaga Campus
Toteutuksella ei ole tenttiä. (not translated)
Finnish
27.03.2023 - 30.08.2023
Team skills analysis (individual assignment)
Project plan (group work) / Learning blog about a project (individual assignment)
Self reflection (individual assignment)
09.01.2023 - 24.03.2023
Näyttö: Lue lisää https://www.haaga-helia.fi/fi/nayta-osaamisesi (not translated)
15 - 40
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
Birgitta Nelimarkka, Sakari Ketolainen
Haaga Campus
Finnish
19.09.2022 - 12.10.2022
01.01.2022 - 01.01.2022
0 - 50
RESRU Culinary Management
H-5
Restonomi
There is no implementations attached to this degree programme.
Restonomi (AMK)
Ammattikorkeakoululaki 932/2014 25 §
Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua!
210 opintopistettä, 3,5 vuotta
Opiskelija voi edetä opinnoissaan myös hyödyntämällä aiemmin hankittua tai opintojen aikana työssä karttuvaa osaamista. Tutustu Haaga-Helian aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen periaatteisiin
Haettavissa sekä päivä- että monimuoto-ohjelmaan
Suomi
Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen, pakollinen harjoittelu, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.
Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö
Opintojaksojen arviointikriteerit löytyvät opintojaksokuvauksista. Lue lisää arvioinnista Haaga-Helian tutkintosäännöstä
Ruokatuotannon koulutuksen tavoitteena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin. Koulutuksessa yhdistyvät vahva ammatillinen identiteetti ja liikkeenjohdollinen ajattelutapa.
Ruokatuotannon koulutuksen kärkenä on työllistyminen. Opetussuunnitelma kytkee työelämän vahvasti osaksi opintoja, tähdäten valmistuvien restonomien työllistymiseen. Kaikki opetussuunnitelman moduulit on suunniteltu työelämälähtöisesti ja työelämä on konkreettisesti mukana moduuleissa muun muassa yritystoimeksiantojen, työharjoittelujen ja vierailijoiden muodossa.
Opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Hän saa samalla laajan kuvan koko palveluelinkeinosta. Opintojen sisältöjä suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä toimialan yritysten ja kansainvälisten partnereiden kanssa.
Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. Koulutus ja työkokemus antavat restonomille hyvät valmiudet toimia palvelualan, erityisesti ruokatuotannon sidosryhmien esimies-, asiantuntija-, suunnittelu-, opetus-, myynti- ja kehittämistehtävissä sekä yrittäjänä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suuntautumisena Keittiömestari
Suuntautumisopinnot sisältävät kuusi 5 opintopisteen opintojaksoa. Suuntautumisopinnoissa edetään ammatillisista perusteista kohti suurempien kokonaisuuksien hallintaa ja johtamiskyvykkyyttä.
Suuntautumisopintojen lisäksi opinnot sisältävät yleisiä liikkeenjohdollisia opintoja kuten markkinointia, laskentatoimea, johtamista, ja kieliopintoja. Opintoihin sisältyvät myös työharjoittelu, vapaa valintaiset opinnot sekä opinnäytetyö.
Opintojen rakenne
Avainosaamiset: 85 op
Asiantuntijaosaamiset: 80 op
Työharjoittelu: 30 op
Opinnäytetyö: 15 op
Yhteensä: 210 op
Haaga-Helialla on laaja kansainvälinen verkosto. Opinnoissa työskennellään monikulttuurisissa ryhmissä ja tiimeissä ja siihen sisältyy kansainvälistymistä tukevia kielten ja kulttuuriosaamisen opintoja. Osa opintokokonaisuuksista sisältää opintomatkan ja projektien toimeksiantajat voivat olla kansainvälisiä toimijoita. Opiskelijoita kannustetaan lisäksi suorittamaan osa opinnoistaan ulkomailla, joko opiskelijavaihdossa tai kansainvälisessä työharjoittelussa.
Harjoittelu koostuu perus- ja suuntautumisharjoittelusta ja on yhteensä 30 op.
Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään ja niissä yhdistyvät teoriamallinnukset ja käytännön työelämä. Useat opintojaksot toteutetaan kiinteässä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa ja opiskelijat pääsevät kehittämään elinkeinoa case-pohjaisten opintojaksojen kautta.
Työskentely mm. ruokapalvelualan yritysten ja sidosryhmien esimies-, asiantuntija-, myynti- tai kehittämistehtävissä, erityisesti keittiöpäällikköinä ja -mestareina sekä yrittäjinä.
Ylempi amk-tutkinto: Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
Yliopisto-opinnot
Haaga-Heliassa järjestetään aktiivisesti alumnitoimintaa ja erilaisia alumnitapahtumia.
Lue lisää alumnitoiminnasta ja jätä yhteystietosi, jotta voimme kertoa tulevista tapahtumistamme.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Haagan kampus
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
Sähköposti: opintopalvelut(at)haaga-helia.fi
Tutkintojohtaja Risto Karmavuo, puh. 040 053 8740
Sähköposti: etunimi.sukunimi (at) haaga-helia.fi
Haaga-Helian vaihde: (09) 229 611