•   Entrepreneurship and Business Operations ENT001HH1A-3153 19.08.2024-13.12.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus
    Tiimityöskentely
    Ohjaus liikeidean kehittämiseen ja esittämiseen (pitchaus).

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisalustan aineistot ja muu ohjaajan ilmoittama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Toimialan liiketoimintaan tutustuminen, Vierailuluennoitsijat

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamisen tentti, painoarvo 20% opintojakson arvioinnista. Suoritus viikkovälillä 47 - 49, tarkka ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainväliset trendit, kuluttajakäyttäytyminen ja toimialojen kehitys..

    Ajoitus

    19.08.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Tuntitehtävät pienryhmissä yrittäjyydestä ja liiketoiminnasta. Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Tiimitehtävänä liikeidean kehittäminen, esittäminen ja raportointi (BIC).60p Yksilötehtävä YOOP-raportti.20p Tentti 20p

    Ilmoittautumisaika

    12.08.2024 - 16.08.2024

    Aikataulu

    Lähiopetus keskiviikkoisin 11 - 13.45.
    BIC-finaali torstaina 14.11. klo 12 - 15

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study ja näyttö HH-käytäntöjen mukaisesti.

    Opettaja

    Jaana Laaksonen, Katja Laitinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti;
    90–100 pistettä 5
    80–89 pistettä 4
    70 - 79 pistettä 3
    60 - 69 pistettä 2
    50 - 59 pistettä 1

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5