•   Fundamentals and Future in Tourism and Hospitality HOS001RE1A-3011 12.01.2026-13.03.2026  5   (RE2HA3, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa:

    1. Hahmottaa matkailu- ja vieraanvaraisuusalan tärkeimmät kehitysvaiheet.
    2. Ymmärtää alan sidosryhmien (esim. asiakkaat, työntekijät, yritykset)
    tarpeiden ja toiveiden muutokset eri ajanjaksoilla.
    3. Ymmärtää kansainvälisen kompetenssin tärkeyden vieraanvaraisuusalla, mukaan lukien kulttuurin, perinteet, tavat ja etiketin.
    4. Hahmottaa tärkeimmät muutosvoimat ja suuntaukset,
    jotka vaikuttavat vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    1. Vieraanvaraisuuden historia ja kehitys.
    2. Historiallisen kontekstin merkitys nykypäivän vieraanvaraisuusalalle.
    3. Tavat ja kulttuuri vieraanvaraisuusalalla.
    4. Vieraanvaraisuusalan tulevaisuutta muokkaavat liikkeellepanevat voimat.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kontaktitunnit lukujärjestyksen mukaisesti.
    Yksilö- ja tiimitehtävät opintojakson puitteissa.
    Vierailut ja /tai vierailijaluennot.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Digitaalinen materiaali Moodlessa.
    Materiaalilinkit kirjallisuuteen ja teksteihin julkaistaan opintojakson alkaessa.

    Työelämäyhteydet

    Opinnot ja tehtävät linkittyvät toimialaan, sen historiaan, nykykäytäntöihin ja tulevaisuuden skenaarioihin..

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisen toimintaympäristön ja sen kehittymisen tarkastelu, trendit ja toimialan tulevaisuus globaalisti..

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Oppimistehtävät

    Opintojakson tehtävät sisältävät sekä tiimi- että yksilötehtävuiä: Tuntitehtävät ja esitykset pienryhmissä. (20%) Yksilötehtävät.(80%)

    Aikataulu

    Lähiopetus lukujärjestyksen mukaisesti.
    Opintojaksolla suoritettavat tehtävät Moodlessa ilmoitettavan aikataulun puitteissa.

    Ryhmä
    • RE2HA3
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study ja näyttö HH-käytäntöjen mukaisesti.

    Opettaja

    Jaana Laaksonen, Opri Laamanen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5