•   Restaurant Beverages and Drinking Culture HOS026AS3A-3003 13.01.2025-16.05.2025  5   (RRB5HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa maistaa ammattimaisesti ja kuvailla juomien makuominaisuuksia.
    Osaa kertoa erilaisista juomista asiakaslähtöisesti sekä hallitsee juomien tarjoilukäytänteet.
    Sisältö
    Johdatus juomien maisteluun ja tarjoiluun
    Aperatiivista aveciin (klassiset juomasekoitukset, avecit, viinit, panimotuotteet)
    Kansainväliset ja kansalliset juomatrendit ja juomakulttuuri.
    Vastuullisuus ja kestävän kehityksen näkökulmat juomien myynnissä.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia juomia sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa kuvailla ja analyisoida juomien makuominaisuuksia. Soveltaa kansainvälisiä ja kansallisia juomatrendejä tarjoilussa.

    Analysoi juomien vastuullisuustekijöitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun vastuullisuuden näkökulmat huomioiden.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä toteutus on suunnattu monimuotoryhmille. Se on suppeampi , sillä siinä on selkeästi vähemmän lähiopetusta kevään toiseen toteutukseen verrattuna. Muille kuin monimuoto-opiskelijoille suositellaan opintojakson toista samaan aikaan alkavaa toteutusta.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    1. Sessio 1: a) Viinien maistelu b) Railakas hapokkuus: Riesling. c) Sauvignon Blancin salat: Sancerre ja Marlborough

    2. Sessio a) Aatelisviineistä kansanviineihin: Bordeaux ja muut Cabernet-sekoitukset. b) Nousevat trendit: Alkuviinit ja roseet.

    3. Sessio: Kuohuviinien trendit: Samppanja ja Prosecco, Cava ja Corpinnat.

    4. Sessio: a) Karvaus ja hedelmäisyys vastakohtina oluissa ja siidereissä b) Viskit Single Malt ja Bourbon

    5. Sessio: a) Ginistä on moneksi cocktaileissa ja lonkeroissa. b) Vastuullisuus lyö läpi ravintolajuomissakin

    Ryhmä
    • RRB5HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB5HA1
    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5