•   Advanced Wine Course HOS014AS3A-3004 19.08.2024-13.12.2024  5   (REB3PC1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
    Määrittää viinien ominaisuudet ja laadun systemaattisen maistelun avulla
    Selittää viinien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
    Kuvata tärkeimmät rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuudet
    Viinien myynnin ja markkinoinnin keskeiset periaatteet maahantuontiyrityksessä ja ravintoloissa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan perustason perehtymistä viineihin joko kurssin (esim. Ravintolan tuotevalikoima - HOS005AS2A) tai innokkaan harrastuksen kautta sekä myynnin ja markkinoinnin perusteiden hallintaa.
    Sisältö
    Systemaattisen maistelun periaatteet syventävästi
    Viinien tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät viinin viljelyssä ja valmistuksessa
    Keskeisimmät viinialueet Euroopassa ja muualla maailmassa sekä tärkeimmät rypälelajikkeet ja niiden ominaisuudet
    Viinien myynti- ja markkinointiperiaatteet maahantuontiyrityksessä
    Viinien markkinointi ja myynti ravintolatoiminnassa
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osoittaa syventävää kykyä maistaa tuotteita systemaattisesti. Tunnistaa keskeisiä tuotteita ja osaa kuvata niiden ominaisuuksia. Tunnistaa ja osaa kuvata tuotteiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä. Tunnistaa myynnin ja markkinoinnin välineitä maahantuonnissa ja ravintolatoimissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä syventävästi systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuuksia. Osaa soveltaa myynnin ja markkinoinnin välineitä maahantuonnissa ja ravintolatoiminnassa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tunnistaa ja kuvaa keskeisten tuotteiden ominaisuuksia ja osaa erotella niiden laatuun, tyyliin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä systemaattisen maistamisen avulla. Osaa kuvata rypälelajikkeiden ja viinialueiden ominaisuuksia. Pystyy tulkitsemaan myynnin ja markkinoinnin välineiden tehokkuutta maahantuonnissa ja ravintolatoiminnassa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kurssikirjallisuuteen perehtyminen, luennot ja maistelut

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Pakollinen kirja: Understanding wines : explaining style and quality : an accompaniment to WSET® Level 3 Award in Wines

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Kurssisuoritus:
    Tehtävät (80%) ja maistelutentti (20%)

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    19.08.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Esseemuotoiset oppimistehtävät, tästä tarkemmin Moodlessa. HUOM! Kurssille on ennakkotehtävä, joka on palautettava ennnen 1. luentoa

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 16.08.2024

    Aikataulu

    HUOM! Kurssille on ennakkotehtävä, joka on palautettava ennnen 1. luentoa.
    Hanki siis kurssikirja hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

    Luennot: viikot 43, 46, 49 maanantaisin ja tiistaisin.

    Ryhmä
    • REB3PC1
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB3HA2
    • REB3HA1
    • REB4PC1
    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5