•   Accommodation Business Environment HOS001AS2A-3003 20.10.2025-12.12.2025  5   (RE3HAHOSM, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut osaa:
    - Tunnistaa majoitusliiketoiminnan liiketoimintaympäristön, kuten toimijat, liikeideat ja tunnusluvut
    - Osaa käyttää majoitusalan käsitteitä ja tilastoja
    - Ymmärtää palvelutarjonnan ja erilaisten toimintamallien merkityksen, sekä vastuullisuuden osana toimintaa
    - Osaa suunnitella ja hallita majoitusalan henkilöstöresursseja tehokkaasti. Osaa työehtosopimuksen keskeisen sisällön ja laatia työvuorolistan.
    Sisältö
    Majoitusalan eri toimijat, verkostot, liikeideat ja tunnusluvut. Liiketoimintamallit, vastuullisuus ja palvelutarjonta. Majoitusalan käsitteet, määritelmät ja tilastot. Työehtosopimus ja työvuorolista.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa majoitusliiketoiminnan erilaisia liikeideoita ja ymmärtää vastuullisen liiketoiminnan merkityksen
    Ymmärtää kannattavan palvelutarjonnan merkityksen sekä moninaisen esihenkilötyön.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida majoitusliiketoiminnan erilaisia liikeideoita ja osaa soveltaa vastuullisuutta majoitusliiketoiminnassa .
    Osaa soveltaa monipuolisesti palvelutarjontaa ja analysoida esihenkilötyön merkitystä liiketoiminnassa.
    Osaa soveltaa henkilöresursseja ja laatia työvuorolistan.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida ja kehittää majoitusliiketoiminnan erilaisia liikeideoita ja kehittää monipuolisesti vastuullisuutta.
    Osaa kehittää palvelutarjontaa kannattavassa majoitusliiketoiminnassa ja hyödyntää esihenkilötyön teoriaa ja käytänteitä toiminnassaan.
    Osaa laatia monipuolisesti huomioivan työvuorolistan.
    Ymmärtää miten henkilöresursseja suunnitellaan ja hallitaan.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot, lähiopiskelu luokassa perustuen keskusteluihin ja ryhmätehtäviin, sekä opiskelu tuntien ulkopuolella itsenäisesti ja ryhmässä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    MaRaVa TES (työehtosopimus) ja oppimisalustan aineistot.

    Työelämäyhteydet

    Esimerkit alalta. Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden reflektointi.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Toimialan kansainväliset esimerkit ja aineistot.

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Kolme isompaa tehtävää ja tuntitehtävät.

    Ryhmä
    • RE3HAHOSM
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö, joka tarkoittaa aiemmin hankitun osaamisen näyttöä.

    Opettaja

    Anna-Liisa Aarti

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:

    90–100 pistettä 5
    80–89 pistettä 4
    70 - 79 pistettä 3
    60 - 69 pistettä 2
    50 - 59 pistettä 1

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5