•   Working within the Experience Economy HOS002RE1A-3039 18.08.2025-10.10.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
    Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
    Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
    Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
    Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
    Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
    Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
    Sisältö
    Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
    Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
    Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
    Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
    Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    lähiopetus
    toimialoihin tutustuminen
    elinkeinovierailut lähiympäristöön tai vierailuluennot
    elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
    alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
    palvelukonsepteihin tutustuminen ja niiden testaus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisalustan aineistot

    Työelämäyhteydet

    Vierailut alan yrityksiin, vierailuluennoitsijat.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Käytännön työskentelyyn orientoiva tentti, (vk 36)

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Toimialan kansainväliset esimerkit ja aineistot.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Oppimistehtävät

    Mystery Shopping, 20/100 pistettä Oppimispäiväkirja , 50/100 pistettä Käytännön testi, 10/100 pistettä Käytännön päivien reflektoiva tehtävä, 10/100 pistettä Käytännön päivät 5 pistettä/päivä, 10/100 pistettä Vähintään kolme tehtävävää tulee suorittaa, jotta arvosana voidaan antaa. Huomioi kuitenkin vähimmäispistemäärä toteutuksen läpäisemiseksi.

    Aikataulu

    Lähiopetus tiistaisin ja torstaisin klo 11 - 13.45
    Poikkeuksena viikot 36 ja 37, jolloin käytännön työskentely perjantait 6. ja 13.9 klo 9 - 16.

    Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1HA3
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study ja näyttö HH käytäntöjen mukaan

    Opettaja

    Jari Karjalainen, Anna-Liisa Aarti, Opri Laamanen, Maija Niemelä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
    90–100 pistettä 5
    80–89 pistettä 4
    70 - 79 pistettä 3
    60 - 69 pistettä 2
    50 - 59 pistettä 1

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5