•   Hospitality Law LAW001RE1A-3011 12.01.2026-13.03.2026  5   (REB3PC1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
    - hakea ja käyttää elämystalouden juridista tietoa, arvioida lähteiden luotettavuutta ja perustella näkemyksensä,
    - tunnistaa elämystaloutta koskevaa sääntelyä ja siihen liittyvät keskeiset velvoitteet ja juridiset käsitteet,
    - sopimuksen syntymiseen ja voimassaoloon liittyvät pääperiaatteet,
    - tunnistaa kuluttajan oikeuksia ja suojakeinoja,
    - keskeiset työnantajan ja työntekijän velvoitteet ja
    - henkilötietojen käsittelyn pääperiaatteet.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Opintojakso on osa restonomitutkinnon avainosaamisia.
    Sisältö
    Elämystalouden keskeinen lainsäädäntö
    Sopimusoikeus
    Kuluttajansuoja
    Työoikeus
    Tietosuoja
    Juridiikka
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä elämystalouden yrityksen toimintaan liittyviä yksinkertaisia oikeudellisia kysymyksiä ja niihin liittyviä olennaisia oikeuslähteitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija tunnistaa elämystalouden yrityksen toimintaan liittyviä tyypillisiä oikeudellisia kysymyksiä sekä löytää sopivia oikeuslähteitä ja vastauksia alan yksinkertaisiin perustilanteisiin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija tunnistaa elämystalouden yrityksen toimintaan liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, osaa hakea niihin tietoa monipuolisesti oikeuslähteistä ja pystyy soveltamaan tietoa alan yritysten tavanomaisiin tilanteisiin.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Ryhmä
    • REB3PC1
    • CONTACT
    • BLENDED
    Opettaja

    Pia Vapaavuori

    Paikkoja

    15 - 45

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5