•   Fundamentals and Future in Tourism and Hospitality HOS001RE1A-3002 13.01.2025-16.05.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa:

    1. Hahmottaa matkailu- ja vieraanvaraisuusalan tärkeimmät kehitysvaiheet.
    2. Ymmärtää alan sidosryhmien (esim. asiakkaat, työntekijät, yritykset)
    tarpeiden ja toiveiden muutokset eri ajanjaksoilla.
    3. Ymmärtää kansainvälisen kompetenssin tärkeyden vieraanvaraisuusalla, mukaan lukien kulttuurin, perinteet, tavat ja etiketin.
    4. Hahmottaa tärkeimmät muutosvoimat ja suuntaukset,
    jotka vaikuttavat vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    1. Vieraanvaraisuuden historia ja kehitys.
    2. Historiallisen kontekstin merkitys nykypäivän vieraanvaraisuusalalle.
    3. Tavat ja kulttuuri vieraanvaraisuusalalla.
    4. Vieraanvaraisuusalan tulevaisuutta muokkaavat liikkeellepanevat voimat.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot, lähiopiskelu luokassa perustuen keskusteluihin ja ryhmätehtäviin ja opiskelu tuntien ulkopuolella itsenäisesti ja ryhmässä.

    Yksilöllisesti ja ryhmässä tehtävät oppimistehtävät.

    Kokemuksellinen ja reflektiivinen oppiminen, ongelmalähtöinen oppiminen.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kurssin aikana tarjottava digitaalinen materiaali Moodlessa.

    Kirjallisuus ja lukulista julkaistaan opintojakson alkaessa.

    Työelämäyhteydet

    Autenttisia materiaaleja ja esimerkkejä matkailusta ja vieraanvaraisuudesta. Mahdollinen opintokäynti Hotelli- ja ravintolamuseoon.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Vieraanvaraisuusalan historiaan ja tulevaisuuteen tutustuminen kansainvälisten ja suomalisten esimerkkien ja materiaalin avulla. Osa materiaalista englanniksi. Alan englanninkieliseen perustermistöön tutustuminen.

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Tällä opintojaksolla on neljä (4) yksilöllistä arvosteltua oppimistehtävää, jotka kaikki arvostellaan asteikolla 1–5 ja jotka palautetaan oppimisblogiin (linkkeinä tehtäväpalautukseen). Jokaisen tehtävän painoarvo on 20 % loppuarvosanasta. Tehtävät 1. Oppimistavoitteet 20 % Tehtävä 2: Matkailijan aikajana 20 % Tehtävä 3: Kansainvälinen kompetenssi 20 % Tehtävä 4: Kirje tulevaisuuteen 20 % Tämän lisäksi kurssiin kuuluu kaksi (2) luokassa tehtävää ryhmätehtävää, jotka suoritetaan ryhmässä tunnilla (kontakti-, online-ja blended-kurssit) tai valmistella etukäteen ja esittää luokassa. Nämä tunneilla suoritettavat tehtävät arvioidaan ja niiden painoarvo on 10 % lopullisesta arvosanasta. Tuntitehtävä 1 Matkailijan aikajana ryhmätehtävä 10 % Tuntitehtävä 2: Tavat ja etiketti ryhmätehtävä 10 % Tuntitehtävä 3: Oppimisen reflektointi, yksilötehtävä, hyväksytty/hylätty

    Ilmoittautumisaika

    07.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Monimuotototeutus, Porvoo syksy 2024

    20.8.-13.12.2024

    Lähiopetus:
    28.1. klo 14-16.45
    25.2. klo 14-16.45
    25.3. klo 14-16.45
    15.4..klo 14-16.45
    13.5. klo 14-16.45

    Huom! Opiskelua ja tehtäviä on aikataulutettu koko jakson 28.1.–16.5.2025

    Ryhmä
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB1PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Teet näyttösi omalla DEMO-toteutuksella HOS001RE1A-3010, jolle ilmoittaudut PEPISSÄ.

    Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät Matkailijan aikajana, Kansainvälinen kompetenssi ja Kirje tulevaisuudesta. Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.
    Tarkemmat ohjeet löydät DEMO-toteutuksen Moodlesta

    Opettaja

    Liisa Wallenius, Pia Kiviaho-Kallio

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5