•   Managing Dynamic Restaurant Business HOS006AS3A-3003 19.08.2024-30.07.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa luoda ja johtaa ennakoiden vastuullista kokonaisvaltaista ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa hyödyntää vastuullisuutta ja ymmärtää kannattavuuden merkityksen yrityksen osto- ja logistiikkatoiminnoissa. Osaa soveltaa yrityksen strategiaa käytännössä. Osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen. Osaa tunnistaa muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja arvioida niiden toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ravintolasuuntautumisen tason 2 opinnot suoritettu
    Sisältö
    Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi, johdanto käytännön strategiatyöhön. Verkostoituminen alalla. Tehokas ja laadukas sisäisten toimintojen vastuullinen kehittäminen ja johtaminen. Kannattavuuden laskennallinen analyysi käytännön liiketoiminnassa ja elinkeinon kehittäminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tuntee kokonaisvaltaisesti ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa toimia verkostoissa, ennakoida ja strategialähtöisesti kehittää ja luoda uutta ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    19.08.2024 - 30.07.2025

    Ilmoittautumisaika

    16.08.2024 - 16.08.2024

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Terhi Oksanen-Alén, Outi Rekola

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla.  Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. 

    Arvioinnissa käytetään sekä kirjaillisia itsenäisiä tehtäviä ja analyysejä. Myös projektiluontoisia tehtäviä ja/tai ryhmätehtäviä.
    Ryhmätehtävät vaativat aktiivista läsnäoloa ja osallistumista.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5