•   Experience Design Processes and Tools TOU003AS2A-3012 23.03.2026-15.05.2026  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintokokonaisuuden käytyään opiskelija
    * ymmärtää elämysmuotoilun prosessin sekä sen merkityksen elämyksiin ja transformaation pohjautuvien tuotteiden kehittämisessä;
    * osaa käyttää ja analysoida elämysmuotoilunprosessia erilaisissa liiketoimintaympäristöissä;
    * osaa käyttää ja arvioida muotoilun menetelmiä ja työkaluja merkityksellisen kokemuksen suunnittelussa.
    * osaa rakentaa prototyyppejä ja visualisoida konsepteja.
    Sisältö
    * Elämysmuotoilun prosessi
    * Elämysmuotoilun menetelmät ja työkalut
    * Asiakokemus ja kokemuksellisuuden prosessi
    * Asiakasarvon ja merkityksen luominen
    * Tunnekokemus elämyksessä
    * Kokemusmaiseman yhteisluominen
    * Prototypointi ja nopea testaus
    * Inklusiivinen muotoilu
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija
    -Osaa arvioida välttävästi elämysmuotoilun prosessia.
    -Tunnistaa välttävästi elämysmuotoilun menetelmät ja työkalut.
    -Osaa selittää välttävästi asiakaskokemuksen ja kokemuksellisuuden prosessin.
    -Osaa välttävästi ilmaista arvon ja merkityksellisyyden luomisen asiakkaalle.
    -Osaa keskustella välttävästi asiakkaiden tunnekokemuksesta elämyksessä.
    -Tunnistaa kokemusmaiseman yhteisluomisen välttävästi.
    -Osaa rakentaa elämyksen prototyypin ja visualisoida konseptin välttävästi.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa arvioida hyvin elämysmuotoilun prosessia. Osaa tunnistaa hyvin elämysmuotoilun menetelmiä ja työkaluja. Osaa selittää hyvin asiakaskokemuksen ja kokemuksellisuuden prosessin. Osaa ilmaista hyvin asiakkaiden arvon ja merkityksen luomisen. Osaa keskustella hyvin asiakkaiden tunnekokemuksesta. Osaa tunnistaa hyvin kokemusmaiseman yhteisluomisen. Osaa soveltaa hyvin prototyyppejä elämyksen ja konseptin visualisointiin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa arvioida erinomaisesti elämysmuotoilun prosessia. Osaa tunnistaa ja käyttää elämysmuotoilun menetelmiä ja työkaluja erinomaisesti. Osaa selittää ja suunnitella erinomaisesti asiakaskokemuksen ja kokemuksellisuusprosessin. Osaa ilmaista ja esittää arvon luonnin ja merkityksen muodostumisen erinomaisesti. Pystyy keskustelemaan kriittisesti asiakkaiden tunnekokemuksesta. Osaa tunnistaa ja suunnitella kokemusmaiseman yhteisluomista. Osaa suunnitella ja valmistaa erinomaisesti elämyksen kokemuksen prototyypin ja visualisoida sillä konseptin.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus, läsnäolo kontaktitunneilla vähintään 50%.
    Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
    Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta. Projekti toimeksiantajalle.
    Tutkiva-, kehittävä oppiminen.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    1. Mäntyneva, M. 2016. Hallittu projekti. Jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen.
    2. Tarssanen, S. 2009. Elämystuottajan käsikirja.
    3. Hänninen, E. 2016. Elämystalouden käsikirja. https://docplayer.fi/1975539-Elamystalouden-kasikirja.html
    4. Tussyadiah, I.P, 2014. Toward a theoretical foundation for Experience Design in Tourism
    5. Pine, B.J &Gilmore, J.H. 1998. Welcome to the Experience Economy in Harvard Business Review
    6. Oppimisalustan aineistot

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso toteutetaan yhteisprojektina toimeksiantajan kanssa.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälinen oppimateriaali ja esimerkit.

    Ajoitus

    23.03.2026 - 15.05.2026

    Oppimistehtävät

    Projektityöskentely. Yksilö- ja ryhmätehtävät. Tarkennetaan opintojen alussa.

    Aikataulu

    Tarkennetaan opintojen alussa.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • REB2PC1
    • BLENDED
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö.

    Opettaja

    Kati Naumanen, Päivi Forsblom

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Oppimistehtävät sekä projekti toimeksiantajalle.
    Opettaja-, vertais- ja toimeksiantajapalaute.

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5