LIIKO Liikunnanohjaaja
Liikunnan ammattikorkeakoulututkinto, 210 op


Liikunnanohjaaja (AMK)

  • Ohjelma
  • Opetussuunnitelmat
  • Opintotarjonta

Tutkintonimike tai pätevyys ja koulutuksen taso

Liikunnanohjaaja (AMK)

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Ammattikorkeakoululaki 932/2014 25 §

Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua.

Laajuus ja kesto

210 opintopistettä, keskimäärin 3,5 vuotta.

Osaamisen tunnistaminen

Koulutuksessa sovelletaan aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamis- ja tunnustamismenettelyä (AHOT). Lisäksi Haaga-Helian työn opinnollistamisen mallin (Work & Study) avulla voi olla mahdollista kerryttää opintopisteitä työpaikalla opintojen aikana. Tutustu Haaga-Helian aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen periaatteisiin

Opiskelumuoto

Opinnot Vierumäen kampuksella toteutetaan päiväopintoina ja niiden kesto on 3,5 vuotta. Päiväopinnoissa tulee varautua läsnäoloon kampuksella maanantaista perjantaihin. Koulutuksen menestyksekäs suorittaminen vaatii tavoitteellista opiskelua ja merkittävää ajallista panostusta sekä sitoutumista opintoihin.

Tampereen sivutoimipisteen monimuoto-opinnoissa lähiopetusta on pääsääntöisesti 3-4 pv/lähijakso. Lähijaksoja on noin 1krt/kk ja niillä edellytetään läsnäoloa. Monimuoto-opiskelussa keskeistä ovat lähijaksojen lisäksi etäjaksojen aikana työstettävät erilaiset laajat omaa osaamista kehittävät oppimistehtävät. Oppimistehtäviä suoritetaan sekä itsenäisesti että ryhmissä myös sähköisiä työkaluja hyödyntäen. Oppimistehtävät pyritään mahdollisuuksien mukaan opinnollistamaan ja kytkemään opiskelijan omiin työtehtäviin.

Opiskelukieli

Suomi

Vaatimukset ja asetukset

Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen, pakollinen harjoittelu, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.

Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö

Opintosuoritukset ja arviointi

Opintojaksojen arviointikriteerit löytyvät opintojaksokuvauksista. Lue lisää arvioinnista Haaga-Helian tutkintosäännöstä

Tavoitteet ja rakenne

Liikunnanohjaaja (AMK) tutkinnon opinnot koostuvat liikunta-alan avain- ja asiantuntijaosaamisista. Lisäksi tutkintoon kuuluu yleisiä työelämässä tarvittavia avainosaamisia sekä työelämän oppimisympäristöissä tapahtuvaa harjoittelua. Opinnoissaan opiskelija suuntautuu joko liikunta- ja hyvinvointipalveluiden tai urheilun toimintaympäristöön ja rakentaa yksilöllisen oppimispolkunsa tavoitteidensa suunnassa.

Suuntautumisopinnot

Voit suunnitella yksilöllistä oppimispolkuasi opintojen aikana seuraavien teemojen ympärille:

- Terveysliikunta ja hyvinvointipalvelut: hyvinvointivalmennus, terveyden ja liikunnan edistäminen, terveysliikunnan kouluttajuus)
- Liikunta- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen
- Urheiluvalmennus: urheilijalähtöinen valmennus, urheiluvalmennuksen ja urheilutoiminnan kehittäminen, vastuullinen seuratoiminta ja johtaminen, osaamisen kehittäminen

Lisäksi opiskelijan on mahdollista liittää oppimispolkuunsa opintoja koko Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laajasta tarjonnasta.

Yksilölliset oppimispolut

Opinnoissa korostuu yhdessä tekeminen, ajantasaisen tiedon hyödyntäminen, verkostoituminen liikunta-alan eri toimijoihin sekä monipuoliset yksilön oppimista tukevat pedagogiset ratkaisut.

Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle nimetään oma opinto-ohjaaja, joka auttaa ja ohjaa opiskelijaa kehittämään itseään kohti unelmatyötä. Opinto-ohjaaja toimii opiskelijan tukena koko tutkinnon ajan oppimiseen, harjoitteluihin, vaihto-opiskeluun ja urasuunnitelmiin liittyvissä asioissa.

Kansainvälistyminen

Suomenkielisessä koulutuksessa voit valita vapaasti myös Haaga-Helian englanninkielisestä opetustarjonnasta. Hyödynnämme kansainvälistä verkostoa opetuksemme kehittämisessä ja tarjoamme opiskelijoille kansainvälisiä verkottumismahdollisuuksia opintojen aikana.

Haaga-Heliassa sinulla on lisäksi mahdollisuus opiskella laaja ja monipuolinen ammatillinen kielitaito. Kielivalikoimiimme kuuluvat englanti, espanja, japani, kiina, ranska, ruotsi, saksa, suomi, venäjä ja viro. Voit myös hakea opiskelijavaihtoon yhteistyökorkeakouluihimme useassa eri maassa.

Harjoittelu ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu koostuu perus- ja suuntautumisharjoittelusta ja on yhteensä 30 op. Harjoittelut voi tehdä 5 opintopisteen kokonaisuuksina. Perusharjoittelua suositellaan tekemään jo heti opintojen alussa.

Osa opintojaksoista toteutetaan osin työelämään linkitettyinä oppimistehtävinä, joissa yhdistetään sekä teoriaa että käytäntöä. Näiden opintojaksojen aikana opiskelija pääsee kehittämään todellisia työtehtäviä case-tapahtumien kautta.

Uramahdollisuudet

Koulutuksemme avaa sinulle ovet mitä moninaisempiin liikunta-alan työpaikkoihin ja verkostoihin sekä Suomessa että kansainvälisesti. Haaga-Helian liikunnanohjaajat ovat arvostettuja ammattilaisia, jotka toimivat asiantuntija-, kehittämis- ja esimiestehtävissä liikunnan eri toimintaympäristöissä.

Opiskelijamme ovat viime vuosina työllistyneet mm. hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden kehittäjiksi, hyvinvointivalmentajiksi ja -koordinaattoreiksi, tapahtumatuottajiksi, seuratoiminnan- tai valmennuksen kehittäjiksi, urheiluvalmentajiksi, valmennuspäälliköiksi, liikunta-alan yrittäjiksi sekä erilaisiin kouluttaja- ja projektitehtäviin.

Jatko-opinnot

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden ylempään ammattikorkeakoulututkintoon esimerkiksi Haaga-Heliassa ja maisteriopintoihin useissa yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa.

Alumnitoiminta

Haaga-Heliassa järjestetään aktiivisesti alumnitoimintaa ja erilaisia alumnitapahtumia.
Lue lisää alumnitoiminnasta ja jätä yhteystietosi, jotta voimme kertoa tulevista tapahtumistamme.

Yhteystiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Vierumäen kampus
Kaskelantie 10
19120 Vierumäki

Opintopalveluiden yhteystiedot ja aukioloajat
Sähköposti: opintopalvelut(at)haaga-helia.fi

Tutkintojohtaja Teemu Lehmusto, puh. 050 412 2923
Sähköposti: etunimi.sukunimi (at) haaga-helia.fi

Haaga-Helian vaihde: (09) 229 611