TRATI Tradenomi tietojenkäsittely
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, 210 op


Tradenomi (AMK)

  • Ohjelma
  • Opetussuunnitelmat
  • Opintotarjonta

Tutkintonimike tai pätevyys ja koulutuksen taso

Tradenomi, AMK-tutkinto

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Ammattikorkeakoululaki 932/2014 25 §

Tutustu hakutietoihin Opintopolku-sivustolla ennen hakua!

Laajuus ja kesto

210 opintopistettä, keskimäärin 3,5 vuotta

Osaamisen tunnistaminen

Opiskelija voi edetä opinnoissaan myös hyödyntämällä aiemmin hankittua tai opintojen aikana työssä karttuvaa osaamista. Tutustu Haaga-Helian aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen periaatteisiin.

Opiskelumuoto

Päivä- ja monimuotototeutus

Opiskelukieli

Koulutuksen opiskelukieli on suomi.

Vaatimukset ja asetukset

Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen, pakollinen harjoittelu, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 ja Haaga-Helian tutkintosääntö.

Opintosuoritukset ja arviointi

Opintojaksojen arviointikriteerit löytyvät opintojaksokuvauksista. Lue lisää tutkintosäännöstä ja arviointiprosessista.

Tavoitteet ja rakenne

SUUNTAUTUMISET

Digitaaliset palvelut

Oppimispolut: Digitaalisen palvelun kehittäjä, Palvelumuotoilija, UX-/UI-suunnittelija, Front End -kehittäjä (Digitaaliset palvelut)

Digitaalisten palveluiden suuntautumisopinnot valmentavat sinua toimimaan monikanavaisten digitaalisten palveluiden liiketoimintalähtöisenä kehittäjänä.

Ohjelmistokehitys

Oppimispolut: Full Stack -kehittäjä, Back End -kehittäjä, Front End -kehittäjä (Käyttöliittymäohjelmoija), Tietokanta-asiantuntija

Opinnoissa korostuvat ohjelmistokehittämisen menetelmät, prosessit ja työkalut. Erityistä huomiota kiinnitetään myös ohjelmistotuotantoon liiketoimintana.

ICT-infra ja pilvipalvelut

Oppimispolut: Järjestelmäasiantuntija, Pilvipalveluasiantuntija, Tietoturva-asiantuntija

Opinnoissa korostuvat erityisesti palvelinratkaisut, käyttöjärjestelmät, tietoverkot ja tietoturva sekä yksittäisen palvelun että organisaation näkökulmasta.

ICT ja liiketoiminta

Oppimispolut: ICT Ratkaisukonsultti, Tietohallinnon asiantuntija, Tietojärjestelmäasiantuntija, Data-analytiikan kehittäjä

Valmistu ICT-ratkaisuja hyödyntäväksi liiketoiminnan kehittäjäksi sekä tietohallinnon asiantuntijaksi.

Kansainvälistyminen

Opetussuunnitelma on yhteinen englanninkielisen tietojenkäsittelyn koulutuksen kanssa mahdollistaen aivan uudenlaisen lähestymistavan yhteisten opintokokonaisuuksien toteuttamisessa. Koulutukseen kuuluu monikulttuurisen työskentelyn ohella englannin kielellä toteutettuja opintojaksoja, osa opinnoista saattaa olla tarjolla pelkästään englanniksi (suuntautumisopinnot). Englanninkielisillä opintojaksoilla voi olla osallistujia partnerikorkeakouluista. Oman kiinnostuksesi mukaan voit myös yhdistellä tutkintoosi opintoja Haaga-Helian muusta englanninkielisestä koulutustarjonnasta yli tutkintorajojen (esim. kieliopinnot). Tämä kaikki edistää omalta osaltaan opiskelijoiden kansainvälistymistä. Kv-vaihtomahdollisuuksia on tarjolla runsaasti: voit hakea opiskelijavaihtoon yli 200 yhteistyökorkeakouluun 44 maassa. Tarjoamme opiskelijoillemme myös mahdollisuuden kaksoistutkintoon yhteistyössä HES-SO University of Applied Sciences and Arts Western Switzerlandin kanssa.

Harjoittelu ja työelämäyhteistyö

Opiskeluun liittyy pakollinen työharjoittelu IT-alan tehtävässä. Työharjoittelu on mahdollista suorittaa myös ulkomailla.

Opiskelijat ja opettajat toteuttavat vuosittain lukuisia yhteisiä projekteja ja seminaareja yhteistyössä yritysten, yhdistysten ja elinkeinoelämän kanssa. Lisäksi opintojaksoillamme vierailee säännöllisesti ICT-alan edustajia luennoimassa ja kouluttamassa sekä opiskelijoitamme että opettajiamme.

Uramahdollisuudet

ICT:n merkitys liiketoiminnalle kasvaa ja sen hyödyntäminen on organisaatioiden strategisessa keskiössä kaikilla toimialoilla. Perinteisen toiminnan mahdollistavien infrastruktuurien ja työkalujen lisäksi ICT on yhä useammin osa kaikkia tuotteita, palveluita ja myyntiä.

Toimintojen digitalisaatio sekä ICT:n aiempaa monipuolisempi hyödyntäminen avaavat loistavia uramahdollisuuksia tietojenkäsittelyn tradenomille joko ICT-alan yrityksissä tai tietotekniikkaa toiminnassaan hyödyntävien organisaatioiden palveluksessa. Alalta valmistuvien työllisyystilanne on perinteisesti hyvä. Uravaihtoehtona myös yrittäjyys StartUp Schoolin palveluita hyödyntäen.

Tietojenkäsittelyn tradenomin opinnoissa syntyvä osaaminen ja korkeakoulututkinto edistävät opiskelijan urakehitystä myös jatkossa, sillä tutkintoa voi myöhemmin helposti laajentaa esimerkiksi erikoistumisopinnoilla tai ylemmän AMK:n tietojärjestelmätutkinnolla.

Jatko-opinnot

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden ylempään ammattikorkeakoulututkintoon esimerkiksi Haaga-Heliassa ja maisteriopintoihin useissa yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa.

Alumnitoiminta

Haaga-Heliassa järjestetään aktiivisesti alumnitoimintaa ja erilaisia alumnitapahtumia. Lue lisää alumnitoiminnasta ja jätä yhteystietosi, jotta voimme kertoa tulevista tapahtumistamme.

Yhteystiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Tietojenkäsittelyn koulutus

Pasilan kampus
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Tutkintojohtaja
Antonius Camara, puh. 040 832 5655

Osaamisaluejohtaja
Niina Kinnunen, puh. 040 488 7312

Osaamisaluejohtaja
Taina Lintilä, puh. 050 407 1668

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi