Elämystalous työkenttänäLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HOS002RE1A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
Sisältö
Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.
Oppimateriaalit
Oppimisalustan aineistot