Elämystalous työkenttänä (5op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3014
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 14.08.2023 - 18.08.2023
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 21.08.2023 - 13.10.2023
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Toimipiste
 - Porvoon toimipiste
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikkoja
 - 15 - 40
 
- Koulutus
 - RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
 
- Opettajat
 - Heli Hajda-Kähkönen
 - Ulla Kuisma
 
- Ryhmät
 - 
                        CONTACTLähitoteutus
 - 
                        RE1PC1Restonomi, päivä, 1. lukukausi, Porvoo, ryhmä 1
 
- Opintojakso
 - HOS002RE1A
 
Arviointiasteikko
H-5
                    
Aikataulu
Lähiopetus tiistaisin ja torstaisin kello 14.-16.45	 
Käytännön harjoittelu perjantaina 15.9. ja maanantaina 2.10. klo 11 - 17 
Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.
 
                Johdanto elämystalouteen ja vieraanvaraisuusalaan 
ti 22.8.      Tervetuloa  kurssille- kurssin esittely (sisältö, ohjelma, tehtävät, arviointi)
                Johdanto elämystalouteen ja eläysklusteriin
to 25.8.	Elämystuote on palvelutuote
                Palveluosaamisen ja vieraanvaraisuuden perusteet. Mitä on vieraanvaraisuus?
 
	        Alan toimijat ja yhteistyöverkostot 
Ti 29.8.	Klusteri, alan toimijat ja työroolit 
To 31.8.	Alan työroolit, ohjeistus Mystery Shopping - tehtävään
                Majoitus- ja ravintola-ala
Ti 5.9.	Ei lähiopetusta Vierumäkipäivä
To 7.9	Majoitus-ja ravintola-ala
                Käytännön harjoitteluun liittyvä itsenäinen opiskelu ja käytännön harjoittelu
ti 12.9.      Ei lähiopetusta - itsenäinen opiskelu Moodlen ohjeistuksen mukaan
to 14.9.     Ei lähiopetusta - itsenäinen opiskelu Moodlen ohjeistuksen mukaan
pe 15.9.    klo 11 - 17 Käytännön harjoittelu Pro-keittiö
ti 19.9.     ei lähiopetusta
to 21.9.    ei lähiopetusta
               Yritysvierailut / vierailuluennot
ti 26.9.    Yritysvierailut / vierailuluennot 
to 28.9.   Yritysvierailut / vierailuluennot
ma 2.10. klo 11 - 17 Käytännön harjoittelu Pro-keittiö
              Matkailu - ja tapahtuma-ala
ti 3.10.   Vierailuluento
to 5.10.  Matkailu-ja tapahtuma-ala
              Oppimispäiväkirjan palautus 8.10.
              Resto-messut ja Mystery Shopping tehtävän purku
ti 10.10. Resto-messut Haaga klo 10 - 14
to 12.10. Mystery Shopping - tehtävän purku
                    
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
 lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö
                    
Intro
Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.
                    
Oppimateriaalit
Oppimisalustan aineistot
                    
Opetusmenetelmät ja ohjaus
lähiopetus
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai vierailuluennot
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tutustuminen ja niiden testaus
                    
Työelämäyhteydet
esimerkit alalta
vierailu alan yritykseen, vierailuluennoitsijat
RestoMessut 10.10 joilla tutustutaan alan yrityksiin
                    
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei tenttiä
                    
Kansainvälisyys
alan esimerkit ja materialit
                    
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Work & Study ja näyttö
                    
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1:Mystery shopping 25 p
Oppimistehtävä 2: Oppimispäiväkirja 60 p
Oppimistehtävä 3: Käytännöt -testi 15 p
                    
Arviointitavat
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
90–100 pistettä               5
80–89 pistettä                 4
70 - 79 pistettä                3
60 - 69 pistettä                2
50 - 59 pistettä                1