Elämystalous työkenttänä (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3044
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 13.03.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opiskelija sopii näyttöraportin palautuspäivän oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.
Haagan kampus: Maija Niemelä
Porvoon kampus: Jaana Laaksonen
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö
Intro
Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.
Oppimateriaalit
Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa kirjallisena reflektoivana esseenä. Aiemmin hankittu osaaminen voi muodostua aiemmista opinnoista, työelämän tehtävistä, harrastustoiminnasta ja niiden yhdistelmästä.
Työelämäyhteydet
Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa. Opiskelijalla on vastuu myös mahdollisesti tarvittavan dokumentaation (työtodistukset, työnkuvauksen määrittelyt tms.) toimittamisesta näyttö ohjaavalle opettajalle.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä, Raportin palautus ohjaajan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.
Ei uusintamahdollisuutta.
Kansainvälisyys
Näyttöraportin aihealueeseen sisältyy myös kansainvälinen näkökulma.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
Oppimistehtävät
Reflektiivisessä esseessä opiskelijan on osoitettava osaamisensa ja oma roolinsa esimerkein kuvattuna
seuraavissa toiminnoissa:
vieraanvaraisuus (hospitality) palvelutuotannossa
elämyksellisyyden elementit ja niiden näyttäytyminen asiakkaalle palveluympäristöissä
elämystalouden toimintaklusterit ja verkostot
elämystalouden tunnistettu kehityskaari ja -tarve ja muutoksen mahdollistaminen
Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodle-sivuilla.
Arviointitavat
Raportin arviointi opintojakson arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteeri - arvosana 1
- Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja
- Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita
- Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
- Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä
- Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita
- Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
- Osaa hyödyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
Arviointikriteeri - arvosana 5
- Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
- Osaa analysoida alan toimijoita ja verkostoja
- Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassatoiminnassaan
- Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.