Elämystalous työkenttänä (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3044

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
12.01.2026 - 13.03.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Jaana Laaksonen
Ryhmät
DEMO
Näyttö
Opintojakso
HOS002RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opiskelija sopii näyttöraportin palautuspäivän oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.

Haagan kampus: Maija Niemelä
Porvoon kampus: Jaana Laaksonen

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus

lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö

Intro

Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.

Oppimateriaalit

Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa kirjallisena reflektoivana esseenä. Aiemmin hankittu osaaminen voi muodostua aiemmista opinnoista, työelämän tehtävistä, harrastustoiminnasta ja niiden yhdistelmästä.

Työelämäyhteydet

Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa. Opiskelijalla on vastuu myös mahdollisesti tarvittavan dokumentaation (työtodistukset, työnkuvauksen määrittelyt tms.) toimittamisesta näyttö ohjaavalle opettajalle.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä, Raportin palautus ohjaajan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.
Ei uusintamahdollisuutta.

Kansainvälisyys

Näyttöraportin aihealueeseen sisältyy myös kansainvälinen näkökulma.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.

Oppimistehtävät

Reflektiivisessä esseessä opiskelijan on osoitettava osaamisensa ja oma roolinsa esimerkein kuvattuna
seuraavissa toiminnoissa:
vieraanvaraisuus (hospitality) palvelutuotannossa
elämyksellisyyden elementit ja niiden näyttäytyminen asiakkaalle palveluympäristöissä
elämystalouden toimintaklusterit ja verkostot
elämystalouden tunnistettu kehityskaari ja -tarve ja muutoksen mahdollistaminen

Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodle-sivuilla.

Arviointitavat

Raportin arviointi opintojakson arviointikriteerien mukaisesti.

Arviointikriteeri - arvosana 1
- Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja
- Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita
- Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.

Arviointikriteeri - arvosana 3
- Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä
- Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita
- Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
- Osaa hyödyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.

Arviointikriteeri - arvosana 5
- Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
- Osaa analysoida alan toimijoita ja verkostoja
- Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassatoiminnassaan
- Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

Go back to top of page