Elämystalous työkenttänä (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3043

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.08.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Mona Eskola
Ryhmät
REB1HA2
Restonomi, monimuoto, 1.lukukausi, Haaga, ryhmä 2
BLENDED
Monimuotototeutus
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS002RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tarkka aikataulu Moodlessa

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus

lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö

Intro

Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.

Oppimateriaalit

Artikkelit:

Gentile, C., Spiller, N., Noci, G. 2007. How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal. 25, 5, s. 395-410.

Kirjat/e-kirja:

Karkulehto, S., Venäläinen, J. 2016. Kulttuurin arvo elämystalouden aikana. Teoksessa: Karkulehto, S., Lähdesmäki, T. & Venäläinen, J. (toim.) Elämykset kulttuurina ja kulttuuri elämyksinä. Kulttuuritutkimuksen näkökulmia elämystalouteen.

Pine, B.J.II, Gilmore, J. 2020. The Experience Economy. Competing for Customer Time, Attention, and Money.

Sundbo, J. & Sørensen, F. 2013. Handbook on the experience economy.

Tarssanen, S. (toim.) 2009. Elämystuottajan käsikirja.

Listaa saatetaan päivittää kurssin aikana.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Toimialoihin tutustuminen
Elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
Alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
Palvelukonsepteihin tutustuminen ja niiden testaus

Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

Työelämäyhteydet

Esimerkit alalta
Mystery Shopping
Alan yrityksiin tutustuminen
Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden reflektointi

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä

Oppimistehtävät

Oppimistehtävät ja niiden painoarvot

Tehtävä 1. Mediaseuranta – 15/100 pistettä.

Tehtävä 2. Tutustuminen yritykseen – 25/100 pistettä

Tehtävä 3. Mystery Shopping – 25/100 pistettä

Tehtävä 4. Verkostot, klusterit ja unelmien työpaikka – 35/100 pistettä

80 % tehtävistä pitää olla hyväksytysti tehtynä, jotta arvosana on mahdollista saada.

Arviointitavat

Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:

50 p tai alle 0 hylätty

51 – 60 p 1 välttävä

61 – 70 p 2 tyydyttävä

71 – 80 p 3 hyvä

81 – 90 p 4 kiitettävä

91 – 100 p 5 erinomainen

Siirry alkuun