Elämystalous työkenttänä (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3033

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Maija Niemelä
Ryhmät
DEMO
Näyttö
Opintojakso
HOS002RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:

alle 0 hylätty

1 välttävä

2 tyydyttävä

3 hyvä

4 kiitettävä

5 erinomainen

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus

lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö

Intro

Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.

Oppimateriaalit

Kirjallisuusluettelo, videomateriaalit, artikkelit ja luentoesitykset löytyvät opintojakson Moodle-alustalta

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:

Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja –myyntiä
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.


Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä

Oppimistehtävät

Ryhmänäyttö: Akvaariokeskustelu, vertaisarviointi 1-5.
Palvelualan toimijat ja konseptit
Trendit ja alan kehitys
Vieraanvaraisuus ja palvelukulttuuri

Go back to top of page