Elämystalous työkenttänä (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3033
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 07.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:
alle 0 hylätty
1 välttävä
2 tyydyttävä
3 hyvä
4 kiitettävä
5 erinomainen
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö
Intro
Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.
Oppimateriaalit
Kirjallisuusluettelo, videomateriaalit, artikkelit ja luentoesitykset löytyvät opintojakson Moodle-alustalta
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja –myyntiä
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä
Oppimistehtävät
Ryhmänäyttö: Akvaariokeskustelu, vertaisarviointi 1-5.
Palvelualan toimijat ja konseptit
Trendit ja alan kehitys
Vieraanvaraisuus ja palvelukulttuuri