Restonomi, ruokatuotanto, päivä ja monimuoto, Haaga: RESRU Restonomin koulutus, ruokatuotanto, päivä, Haaga, 22S
Opetussuunitelman tunnus: RESRU22
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2022
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus- tai rakennenäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 | Syksy 2022 | Kevät 2023 | Syksy 2023 | Kevät 2024 | Syksy 2024 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
RESRUAVAIN |
Avainosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 80 ) |
80 | |||||||||||||||||||||||||
RESRUVALMENTAVAT |
Valmentavat opinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 9 ) |
0 - 9 | |||||||||||||||||||||||||
ANA000HH1A | Matematiikan tasotesti | 0 | |||||||||||||||||||||||||
ANA002HH1A | Matematiikan valmentavat opinnot | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
SWE000HH1A | Ruotsin tasotesti | 0 | |||||||||||||||||||||||||
SWE002HH1A | Ruotsin valmentavat opinnot | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ENG000HH1A | Englannin tasotesti | 0 | |||||||||||||||||||||||||
ENG002HH1A | Englannin valmentavat opinnot | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUYHTEISET |
Yhteiset avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
50 | |||||||||||||||||||||||||
COM001HH1A | Ammatillinen viestintä | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
MAR001HH1A | Asiakasymmärrys ja markkinointi | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ICB001HH1A | ICT-valmiudet | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
SAL001HH1A | Asiakaskokemus ja myynti | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HRL001HH1A | Tiimityö ja projektiosaaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ANA001HH1A | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ECO001HH1A | Yrityksen talous | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ENT001HH1A | Yrittäjyys ja liiketoiminta | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ENG001HH1AE | Professional English | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
SWE001HH1A | Svenska för arbetslivet | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUAVAIMET |
Avaimet opiskeluun ja työelämään
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 ) |
5 | |||||||||||||||||||||||||
RESRUYHTOS |
Yhteinen osuus
(Valitaan kaikki ) |
1 | |||||||||||||||||||||||||
STU001HH1A | Johdanto opiskeluun | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUVALINOS |
Valinnainen osuus
(Valitaan opintopisteitä: 4 ) |
4 | |||||||||||||||||||||||||
STU002HH1A | Digistartti | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU003HH1A | Opiskelutaidot | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU004HH1A | Ajanhallinta | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU005HH1A | Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU006HH1A | Tunnista ja sanoita vahvuutesi | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU007HH1A | Oman urasuunnitelman kehittäminen | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU008HH1A | Työnhakutaidot | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU009HH1A | Uralle vauhtia alumnien avulla | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
STU010HH1A | Opiskelu ja yrittäjyys | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUTUTKINNON |
Tutkinnon avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
25 | |||||||||||||||||||||||||
HOS001RR1A | Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS002RR1A | Ruokakulttuuri | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
ECO001RE1A | Kannattavuuden suunnittelu | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
SER001RE1A | Innostava johtaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS003RR1A | Ammattikeittiön esihenkilötyö | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS003RE1A | Anniskelupassi | 0 | |||||||||||||||||||||||||
HOS004RE1A | Hygieniapassi | 0 | |||||||||||||||||||||||||
RESRUASIAN |
Asiantuntijaosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 85 ) |
85 | |||||||||||||||||||||||||
RESRUSUUNT |
Suuntautuminen
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
KEITTIOMESTARI |
Keittiömestari
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
HOS009AS2A | Raaka-aineesta tuotteeksi | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS010AS2A | Ruokatuotannon prosessit ja laatu | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS011AS2A | Ruoka ja ravitsemus | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS010AS3A | Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS011AS3A | Vastuullinen ruokatuotanto | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS012AS3A | Tuloksellinen ammattikeittiö | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUPROJ |
Projektit
(Valitaan kaikki ) |
20 | |||||||||||||||||||||||||
HOS012AS2A | Ravintola pop-up | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS013AS2A | Ruokaelämys-projekti | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS014AS2A | Liiketoiminta -projekti, suunnitelma | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
HOS015AS2A | Liiketoiminta -projekti, toteutus | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUTAYDAS |
Täydentävä asiantuntijaosaaminen
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ||||||||||||||||||
RESRUOSAAM |
Osaamiskokonaisuus
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUKIELET |
Kielet ja kulttuuri
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ||||||||||||||
FRE009AS2A | Gastronomian ranskaa | 5 | |||||||||||||||||||||||||
CHI006AS2AE | Chinese-speaking Market and Culture Studies | 5 | |||||||||||||||||||||||||
FRE008AS2AE | French-speaking Market and Culture Studies | 5 | |||||||||||||||||||||||||
RUS006AS2AE | Russian-speaking Market and Culture Studies | 5 | |||||||||||||||||||||||||
GER001AS2A | Saksa 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
GER002AS2A | Saksa 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
GER003AS2A | Saksa 3 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
FRE001AS2A | Ranska 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
FRE002AS2A | Ranska 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
RUS001AS2A | Venäjä 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
RUS002AS2A | Venäjä 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
SPA001AS2A | Espanja 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
SPA002AS2A | Espanja 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
ENG008AS2AE | Advanced Hospitality English | 5 | |||||||||||||||||||||||||
RESRUMUUT |
Muut tutkintoon sisällytettävät opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 | |||||||||||||||||||||||||
RESRUHARJOITTELU |
Työharjoittelu
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
PLA001RR1A | Harjoittelun orientaatio | 0 | |||||||||||||||||||||||||
PLA021HH1A | Perusharjoittelu | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
PLA021HH2A | Suuntautumisharjoittelu | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
PLA022HH2A | Suuntautumisharjoittelu 2 | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
RESRUOPINNAYTE |
Opinnäytetyö
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
THE7HH901 | Opinnäytetyö, vaihe 1 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
THE7HH902 | Opinnäytetyö, vaihe 2 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
THE7HH903 | Opinnäytetyö, vaihe 3 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
THE7HH904 | Kypsyysnäyte | 0 | |||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 71 | 57 | 61 | 0 | 44 | 27 | 30 | 27 | 31 | 30 | 0 | 22 | 22 | 13.5 | 13.5 | 15 | 15 | 13.5 | 13.5 | 15.5 | 15.5 | 15 | 15 | 0 | 0 |
Opintojen rakenne
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESRUAVAIN |
Avainosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 80 ) |
80 |
RESRUVALMENTAVAT |
Valmentavat opinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 9 ) |
0 - 9 |
ANA000HH1A | Matematiikan tasotesti | 0 |
ANA002HH1A | Matematiikan valmentavat opinnot | 3 |
SWE000HH1A | Ruotsin tasotesti | 0 |
SWE002HH1A | Ruotsin valmentavat opinnot | 3 |
ENG000HH1A | Englannin tasotesti | 0 |
ENG002HH1A | Englannin valmentavat opinnot | 3 |
RESRUYHTEISET |
Yhteiset avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
50 |
COM001HH1A | Ammatillinen viestintä | 5 |
MAR001HH1A | Asiakasymmärrys ja markkinointi | 5 |
ICB001HH1A | ICT-valmiudet | 5 |
SAL001HH1A | Asiakaskokemus ja myynti | 5 |
HRL001HH1A | Tiimityö ja projektiosaaminen | 5 |
ANA001HH1A | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 |
ECO001HH1A | Yrityksen talous | 5 |
ENT001HH1A | Yrittäjyys ja liiketoiminta | 5 |
ENG001HH1AE | Professional English | 5 |
SWE001HH1A | Svenska för arbetslivet | 5 |
RESRUAVAIMET |
Avaimet opiskeluun ja työelämään
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 ) |
5 |
RESRUYHTOS |
Yhteinen osuus
(Valitaan kaikki ) |
1 |
STU001HH1A | Johdanto opiskeluun | 1 |
RESRUVALINOS |
Valinnainen osuus
(Valitaan opintopisteitä: 4 ) |
4 |
STU002HH1A | Digistartti | 1 |
STU003HH1A | Opiskelutaidot | 1 |
STU004HH1A | Ajanhallinta | 1 |
STU005HH1A | Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot | 1 |
STU006HH1A | Tunnista ja sanoita vahvuutesi | 1 |
STU007HH1A | Oman urasuunnitelman kehittäminen | 1 |
STU008HH1A | Työnhakutaidot | 1 |
STU009HH1A | Uralle vauhtia alumnien avulla | 1 |
STU010HH1A | Opiskelu ja yrittäjyys | 1 |
RESRUTUTKINNON |
Tutkinnon avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
25 |
HOS001RR1A | Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto | 5 |
HOS002RR1A | Ruokakulttuuri | 5 |
ECO001RE1A | Kannattavuuden suunnittelu | 5 |
SER001RE1A | Innostava johtaminen | 5 |
HOS003RR1A | Ammattikeittiön esihenkilötyö | 5 |
HOS003RE1A | Anniskelupassi | 0 |
HOS004RE1A | Hygieniapassi | 0 |
RESRUASIAN |
Asiantuntijaosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 85 ) |
85 |
RESRUSUUNT |
Suuntautuminen
(Valitaan kaikki ) |
30 |
KEITTIOMESTARI |
Keittiömestari
(Valitaan kaikki ) |
30 |
HOS009AS2A | Raaka-aineesta tuotteeksi | 5 |
HOS010AS2A | Ruokatuotannon prosessit ja laatu | 5 |
HOS011AS2A | Ruoka ja ravitsemus | 5 |
HOS010AS3A | Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät | 5 |
HOS011AS3A | Vastuullinen ruokatuotanto | 5 |
HOS012AS3A | Tuloksellinen ammattikeittiö | 5 |
RESRUPROJ |
Projektit
(Valitaan kaikki ) |
20 |
HOS012AS2A | Ravintola pop-up | 5 |
HOS013AS2A | Ruokaelämys-projekti | 5 |
HOS014AS2A | Liiketoiminta -projekti, suunnitelma | 5 |
HOS015AS2A | Liiketoiminta -projekti, toteutus | 5 |
RESRUTAYDAS |
Täydentävä asiantuntijaosaaminen
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
RESRUOSAAM |
Osaamiskokonaisuus
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 |
RESRUKIELET |
Kielet ja kulttuuri
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
FRE009AS2A | Gastronomian ranskaa | 5 |
CHI006AS2AE | Chinese-speaking Market and Culture Studies | 5 |
FRE008AS2AE | French-speaking Market and Culture Studies | 5 |
RUS006AS2AE | Russian-speaking Market and Culture Studies | 5 |
GER001AS2A | Saksa 1 | 5 |
GER002AS2A | Saksa 2 | 5 |
GER003AS2A | Saksa 3 | 5 |
FRE001AS2A | Ranska 1 | 5 |
FRE002AS2A | Ranska 2 | 5 |
RUS001AS2A | Venäjä 1 | 5 |
RUS002AS2A | Venäjä 2 | 5 |
SPA001AS2A | Espanja 1 | 5 |
SPA002AS2A | Espanja 2 | 5 |
ENG008AS2AE | Advanced Hospitality English | 5 |
RESRUMUUT |
Muut tutkintoon sisällytettävät opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 |
RESRUHARJOITTELU |
Työharjoittelu
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 |
PLA001RR1A | Harjoittelun orientaatio | 0 |
PLA021HH1A | Perusharjoittelu | 10 |
PLA021HH2A | Suuntautumisharjoittelu | 10 |
PLA022HH2A | Suuntautumisharjoittelu 2 | 10 |
RESRUOPINNAYTE |
Opinnäytetyö
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
THE7HH901 | Opinnäytetyö, vaihe 1 | 5 |
THE7HH902 | Opinnäytetyö, vaihe 2 | 5 |
THE7HH903 | Opinnäytetyö, vaihe 3 | 5 |
THE7HH904 | Kypsyysnäyte | 0 |