Siirry suoraan sisältöön

Restonomi, ruokatuotanto, päivä ja monimuoto, Haaga: RESRU Restonomin koulutus, ruokatuotanto, päivä, Haaga, 22S

Opetussuunitelman tunnus: RESRU22

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2022
Opetuskieli
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 1. / 2025 2. / 2025
RESRUAVAIN
Avainosaamiset

(Valitaan opintopisteitä: 80 )

80
RESRUVALMENTAVAT
Valmentavat opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 9 )

0 - 9
ANA000HH1A Matematiikan tasotesti 0
ANA002HH1A Matematiikan valmentavat opinnot 3 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
SWE000HH1A Ruotsin tasotesti 0
SWE002HH1A Ruotsin valmentavat opinnot 3 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ENG000HH1A Englannin tasotesti 0
ENG002HH1A Englannin valmentavat opinnot 3 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUYHTEISET
Yhteiset avainosaamiset

(Valitaan kaikki )

50
COM001HH1A Ammatillinen viestintä 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
MAR001HH1A Asiakasymmärrys ja markkinointi 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ICB001HH1A ICT-valmiudet 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
SAL001HH1A Asiakaskokemus ja myynti 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HRL001HH1A Tiimityö ja projektiosaaminen 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ANA001HH1A Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ECO001HH1A Yrityksen talous 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ENT001HH1A Yrittäjyys ja liiketoiminta 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ENG001HH1AE Professional English 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
SWE001HH1A Svenska för arbetslivet 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUAVAIMET
Avaimet opiskeluun ja työelämään

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 )

5
RESRUYHTOS
Yhteinen osuus

(Valitaan kaikki )

1
STU001HH1A Johdanto opiskeluun 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUVALINOS
Valinnainen osuus

(Valitaan opintopisteitä: 4 )

4
STU002HH1A Digistartti 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU003HH1A Opiskelutaidot 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU004HH1A Ajanhallinta 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU005HH1A Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU006HH1A Tunnista ja sanoita vahvuutesi 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU007HH1A Oman urasuunnitelman kehittäminen 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU008HH1A Työnhakutaidot 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU009HH1A Uralle vauhtia alumnien avulla 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
STU010HH1A Opiskelu ja yrittäjyys 1 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUTUTKINNON
Tutkinnon avainosaamiset

(Valitaan kaikki )

25
HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS002RR1A Ruokakulttuuri 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
ECO001RE1A Kannattavuuden suunnittelu 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
SER001RE1A Innostava johtaminen 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS003RR1A Ammattikeittiön esihenkilötyö 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS003RE1A Anniskelupassi 0
HOS004RE1A Hygieniapassi 0
RESRUASIAN
Asiantuntijaosaamiset

(Valitaan opintopisteitä: 85 )

85
RESRUSUUNT
Suuntautuminen

(Valitaan kaikki )

30
KEITTIOMESTARI
Keittiömestari

(Valitaan kaikki )

30
HOS009AS2A Raaka-aineesta tuotteeksi 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS010AS2A Ruokatuotannon prosessit ja laatu 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS011AS2A Ruoka ja ravitsemus 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS010AS3A Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS011AS3A Vastuullinen ruokatuotanto 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS012AS3A Tuloksellinen ammattikeittiö 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUPROJ
Projektit

(Valitaan kaikki )

20
HOS012AS2A Ravintola pop-up 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS013AS2A Ruokaelämys-projekti 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS014AS2A Liiketoiminta -projekti, suunnitelma 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
HOS015AS2A Liiketoiminta -projekti, toteutus 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUTAYDAS
Täydentävä asiantuntijaosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUOSAAM
Osaamiskokonaisuus

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

0 - 15 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUKIELET
Kielet ja kulttuuri

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
FRE009AS2A Gastronomian ranskaa 5
CHI006AS2AE Chinese-speaking Market and Culture Studies 5
FRE008AS2AE French-speaking Market and Culture Studies 5
RUS006AS2AE Russian-speaking Market and Culture Studies 5
GER001AS2A Saksa 1 5
GER002AS2A Saksa 2 5
GER003AS2A Saksa 3 5
FRE001AS2A Ranska 1 5
FRE002AS2A Ranska 2 5
RUS001AS2A Venäjä 1 5
RUS002AS2A Venäjä 2 5
SPA001AS2A Espanja 1 5
SPA002AS2A Espanja 2 5
ENG008AS2AE Advanced Hospitality English 5
RESRUMUUT
Muut tutkintoon sisällytettävät opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

0 - 15
RESRUHARJOITTELU
Työharjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
PLA001RR1A Harjoittelun orientaatio 0
PLA021HH1A Perusharjoittelu 10 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
PLA021HH2A Suuntautumisharjoittelu 10 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
PLA022HH2A Suuntautumisharjoittelu 2 10 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
RESRUOPINNAYTE
Opinnäytetyö

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
THE7HH901 Opinnäytetyö, vaihe 1 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
THE7HH902 Opinnäytetyö, vaihe 2 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
THE7HH903 Opinnäytetyö, vaihe 3 5 ajoitettu ajoitettu ajoitettu ajoitettu
THE7HH904 Kypsyysnäyte 0
Yhteensä 210 71 57 61 0 44 27 30 27 31 30 0 22 22 13.5 13.5 15 15 13.5 13.5 15.5 15.5 15 15 0 0

Opintojen rakenne

1. Perusopinnot
Matematiikan tasotesti
Matematiikan valmentavat opinnot
Ruotsin tasotesti
Ruotsin valmentavat opinnot
Englannin tasotesti
Englannin valmentavat opinnot
Ammatillinen viestintä
Asiakasymmärrys ja markkinointi
ICT-valmiudet
Asiakaskokemus ja myynti
Tiimityö ja projektiosaaminen
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen
Yrityksen talous
Yrittäjyys ja liiketoiminta
Professional English
Svenska för arbetslivet
Johdanto opiskeluun
Digistartti
Opiskelutaidot
Ajanhallinta
Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot
Tunnista ja sanoita vahvuutesi
Oman urasuunnitelman kehittäminen
Työnhakutaidot
Uralle vauhtia alumnien avulla
Opiskelu ja yrittäjyys
Ruokakulttuuri
Kannattavuuden suunnittelu
Innostava johtaminen
Ammattikeittiön esihenkilötyö
Anniskelupassi
Hygieniapassi
2. Ammattiopinnot
Raaka-aineesta tuotteeksi
Ruokatuotannon prosessit ja laatu
Ruoka ja ravitsemus
Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät
Vastuullinen ruokatuotanto
Tuloksellinen ammattikeittiö
Ravintola pop-up
Ruokaelämys-projekti
Liiketoiminta -projekti, suunnitelma
Liiketoiminta -projekti, toteutus
Gastronomian ranskaa
Chinese-speaking Market and Culture Studies
French-speaking Market and Culture Studies
Russian-speaking Market and Culture Studies
Saksa 1
Saksa 2
Saksa 3
Ranska 1
Ranska 2
Venäjä 1
Venäjä 2
Espanja 1
Espanja 2
3. Työharjoittelu
Harjoittelun orientaatio
Perusharjoittelu
Suuntautumisharjoittelu
Suuntautumisharjoittelu 2
4. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö, vaihe 1
Opinnäytetyö, vaihe 2
Opinnäytetyö, vaihe 3
Kypsyysnäyte
Luokittelemattomat
Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto
Advanced Hospitality English

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
RESRUAVAIN
Avainosaamiset

(Valitaan opintopisteitä: 80 )

80
RESRUVALMENTAVAT
Valmentavat opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 9 )

0 - 9
ANA000HH1A Matematiikan tasotesti 0
ANA002HH1A Matematiikan valmentavat opinnot 3
SWE000HH1A Ruotsin tasotesti 0
SWE002HH1A Ruotsin valmentavat opinnot 3
ENG000HH1A Englannin tasotesti 0
ENG002HH1A Englannin valmentavat opinnot 3
RESRUYHTEISET
Yhteiset avainosaamiset

(Valitaan kaikki )

50
COM001HH1A Ammatillinen viestintä 5
MAR001HH1A Asiakasymmärrys ja markkinointi 5
ICB001HH1A ICT-valmiudet 5
SAL001HH1A Asiakaskokemus ja myynti 5
HRL001HH1A Tiimityö ja projektiosaaminen 5
ANA001HH1A Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5
ECO001HH1A Yrityksen talous 5
ENT001HH1A Yrittäjyys ja liiketoiminta 5
ENG001HH1AE Professional English 5
SWE001HH1A Svenska för arbetslivet 5
RESRUAVAIMET
Avaimet opiskeluun ja työelämään

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 )

5
RESRUYHTOS
Yhteinen osuus

(Valitaan kaikki )

1
STU001HH1A Johdanto opiskeluun 1
RESRUVALINOS
Valinnainen osuus

(Valitaan opintopisteitä: 4 )

4
STU002HH1A Digistartti 1
STU003HH1A Opiskelutaidot 1
STU004HH1A Ajanhallinta 1
STU005HH1A Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot 1
STU006HH1A Tunnista ja sanoita vahvuutesi 1
STU007HH1A Oman urasuunnitelman kehittäminen 1
STU008HH1A Työnhakutaidot 1
STU009HH1A Uralle vauhtia alumnien avulla 1
STU010HH1A Opiskelu ja yrittäjyys 1
RESRUTUTKINNON
Tutkinnon avainosaamiset

(Valitaan kaikki )

25
HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto 5
HOS002RR1A Ruokakulttuuri 5
ECO001RE1A Kannattavuuden suunnittelu 5
SER001RE1A Innostava johtaminen 5
HOS003RR1A Ammattikeittiön esihenkilötyö 5
HOS003RE1A Anniskelupassi 0
HOS004RE1A Hygieniapassi 0
RESRUASIAN
Asiantuntijaosaamiset

(Valitaan opintopisteitä: 85 )

85
RESRUSUUNT
Suuntautuminen

(Valitaan kaikki )

30
KEITTIOMESTARI
Keittiömestari

(Valitaan kaikki )

30
HOS009AS2A Raaka-aineesta tuotteeksi 5
HOS010AS2A Ruokatuotannon prosessit ja laatu 5
HOS011AS2A Ruoka ja ravitsemus 5
HOS010AS3A Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät 5
HOS011AS3A Vastuullinen ruokatuotanto 5
HOS012AS3A Tuloksellinen ammattikeittiö 5
RESRUPROJ
Projektit

(Valitaan kaikki )

20
HOS012AS2A Ravintola pop-up 5
HOS013AS2A Ruokaelämys-projekti 5
HOS014AS2A Liiketoiminta -projekti, suunnitelma 5
HOS015AS2A Liiketoiminta -projekti, toteutus 5
RESRUTAYDAS
Täydentävä asiantuntijaosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
RESRUOSAAM
Osaamiskokonaisuus

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

0 - 15
RESRUKIELET
Kielet ja kulttuuri

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
FRE009AS2A Gastronomian ranskaa 5
CHI006AS2AE Chinese-speaking Market and Culture Studies 5
FRE008AS2AE French-speaking Market and Culture Studies 5
RUS006AS2AE Russian-speaking Market and Culture Studies 5
GER001AS2A Saksa 1 5
GER002AS2A Saksa 2 5
GER003AS2A Saksa 3 5
FRE001AS2A Ranska 1 5
FRE002AS2A Ranska 2 5
RUS001AS2A Venäjä 1 5
RUS002AS2A Venäjä 2 5
SPA001AS2A Espanja 1 5
SPA002AS2A Espanja 2 5
ENG008AS2AE Advanced Hospitality English 5
RESRUMUUT
Muut tutkintoon sisällytettävät opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

0 - 15
RESRUHARJOITTELU
Työharjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
PLA001RR1A Harjoittelun orientaatio 0
PLA021HH1A Perusharjoittelu 10
PLA021HH2A Suuntautumisharjoittelu 10
PLA022HH2A Suuntautumisharjoittelu 2 10
RESRUOPINNAYTE
Opinnäytetyö

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
THE7HH901 Opinnäytetyö, vaihe 1 5
THE7HH902 Opinnäytetyö, vaihe 2 5
THE7HH903 Opinnäytetyö, vaihe 3 5
THE7HH904 Kypsyysnäyte 0
Siirry alkuun