Gastronomy of FrenchLaajuus (5 cr)
Course unit code: FRE009AS2A
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opiskelija pystyy tulkitsemaan sanakirjaa apuna käyttäen ranskankielisiä ruokalistoja ja reseptejä sekä tuntee alan terminologiaa, joka on omaksuttu ranskasta suomeen.
Opiskelija tutustuu syvällisesti Ranskan ruokakulttuuriin sekä Ranskan eri maakuntien ruoka- ja juomaerikoisuuksiin.
Harjoitellaan klassisten ruokalajien ja tunnetuimpien viinien nimien oikeaa ääntämistä.
Contents
Ranskan kulttuurilliset alueet gastronomian näkökulmasta: ruuat, raaka-aineet, juomat.
Ruokalistoissa ja ravintolasanastossa käytettävän ranskan sanaston muodostuminen.
Resepteissä käytettävä kieli.
Ääntämisharjoituksia.
Tiedonhakua ranskalaisista lähteistä.
Starting level and linkage with other courses
Suositellaan ranskan alkeisopintojaksojen tueksi ja opiskelijoille, joilla on jonkun verran aikaisempia ranskan opintoja.
Implementation methods, demonstration and Work&Study
Tuntiaktiivisuus, kirjalliset ja suulliset tehtävät, projektityö. Ei tenttiä.
Jos on opiskellut ranskaa esim. ammattioppilaitoksessa tai peruskoulussa/lukiossa, kurssia voi myös suorittaa itsenäisesti.
Assessment criteria - grade 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Assessment criteria - grade 3
Osaa muokata apuneuvojen kanssa yksinkertaisia ruokalistoja ranskasta suomeksi ja ääntää ruokien ja juomien nimiä oikein. Tunnistaa tärkeimmät klassikkoruoat ja raaka-aineiden ranskankieliset vastineet. Osaa valita tarkoituksenmukaiset lähteet tiedonhakuun. Osaa esitellä ranskalaista ruokakulttuuria suomeksi.
Assessment criteria - grade 5
Osaa ääntää oikein gastronomiset termit ruokien ja juomien osalta. Osaa laatia ranskankielisen menuehdotuksen sanakirjan kanssa. Soveltaa tiedonhakuun monipuolisia lähteitä ranskankielisten ruokasivustojen, blogien, verkkosanakirjojen ja -julkaisujen sekä ammattikirjallisuuden muodossa. Osaa tulkita ranskankielistä reseptiikkaa suomeksi. Osaa analysoida ranskalaisen ruokakulttuurin ilmiöitä.
Learning materials
Opettajan laatima ja kokoama materiaalipaketti sekä verkkopohjainen aineisto, josta Moodlessa erillinen lista. Ranskalaisten ja suomalaisten ravintoloiden ruokalistat ja menu-kortit.