RuokakulttuuriLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: HOS002RR1A

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.

Sisältö

Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei edeltävyysvaatimuksia

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

Oppimateriaalit

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun