Restonomi, ruokatuotanto, päivä ja monimuoto, Haaga: RESRU Restonomin koulutus, ruokatuotanto, päivä, Haaga, 23S
Opetussuunitelman tunnus: RESRU22
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2023
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus- tai rakennenäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | Syksy 2023 | Kevät 2024 | Syksy 2024 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2026 | 4. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2026 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| RESRUAVAIN |
Avainosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 80 ) |
80 | |||||||||||||||||||||||||
| RESRUVALMENTAVAT |
Valmentavat opinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 9 ) |
0 - 9 | |||||||||||||||||||||||||
| ANA000HH1A | Matematiikan tasotesti | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| ANA002HH1A | Matematiikan valmentavat opinnot | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| SWE000HH1A | Ruotsin tasotesti | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| SWE002HH1A | Ruotsin valmentavat opinnot | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ENG000HH1A | Englannin tasotesti | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| ENG002HH1A | Englannin valmentavat opinnot | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUYHTEISET |
Yhteiset avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
50 | |||||||||||||||||||||||||
| COM001HH1A | Ammatillinen viestintä | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| MAR001HH1A | Asiakasymmärrys ja markkinointi | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ICB001HH1A | ICT-valmiudet | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| SAL001HH1A | Asiakaskokemus ja myynti | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HRL001HH1A | Tiimityö ja projektiosaaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ANA001HH1A | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ECO001HH1A | Yrityksen talous | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ENT001HH1A | Yrittäjyys ja liiketoiminta | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ENG001HH1AE | Professional English | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| SWE001HH1A | Svenska för arbetslivet | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUAVAIMET |
Avaimet opiskeluun ja työelämään
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 ) |
5 | |||||||||||||||||||||||||
| RESRUYHTOS |
Yhteinen osuus
(Valitaan kaikki ) |
1 | |||||||||||||||||||||||||
| STU001HH1A | Johdanto opiskeluun | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUVALINOS |
Valinnainen osuus
(Valitaan opintopisteitä: 4 ) |
4 | |||||||||||||||||||||||||
| STU002HH1A | Digistartti | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU003HH1A | Opiskelutaidot | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU004HH1A | Ajanhallinta | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU005HH1A | Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU006HH1A | Tunnista ja sanoita vahvuutesi | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU007HH1A | Oman urasuunnitelman kehittäminen | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU008HH1A | Työnhakutaidot | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU009HH1A | Uralle vauhtia alumnien avulla | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| STU010HH1A | Opiskelu ja yrittäjyys | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUTUTKINNON |
Tutkinnon avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
25 | |||||||||||||||||||||||||
| HOS001RR1A | Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS002RR1A | Ruokakulttuuri | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ECO001RE1A | Kannattavuuden suunnittelu | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| SER001RE1A | Innostava johtaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS003RR1A | Ammattikeittiön esihenkilötyö | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS003RE1A | Anniskelupassi | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| HOS004RE1A | Hygieniapassi | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| RESRUASIAN |
Asiantuntijaosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 85 ) |
85 | |||||||||||||||||||||||||
| RESRUSUUNT |
Suuntautuminen
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
| KEITTIOMESTARI |
Keittiömestari
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
| HOS009AS2A | Raaka-aineesta tuotteeksi | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS010AS2A | Ruokatuotannon prosessit ja laatu | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS011AS2A | Ruoka ja ravitsemus | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS010AS3A | Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS011AS3A | Vastuullinen ruokatuotanto | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS012AS3A | Tuloksellinen ammattikeittiö | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUPROJ |
Projektit
(Valitaan kaikki ) |
20 | |||||||||||||||||||||||||
| HOS012AS2A | Ravintola pop-up | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS013AS2A | Ruokaelämys-projekti | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS014AS2A | Liiketoiminta -projekti, suunnitelma | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOS015AS2A | Liiketoiminta -projekti, toteutus | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUTAYDAS |
Täydentävä asiantuntijaosaaminen
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ||||||||||||||||||
| RESRUOSAAM |
Osaamiskokonaisuus
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUKIELET |
Kielet ja kulttuuri
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ||||||||||||||
| FRE009AS2A | Gastronomian ranskaa | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| CHI006AS2AE | Chinese-speaking Market and Culture Studies | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| FRE008AS2AE | French-speaking Market and Culture Studies | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| RUS006AS2AE | Russian-speaking Market and Culture Studies | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| GER001AS2A | Saksa 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| GER002AS2A | Saksa 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| GER003AS2A | Saksa 3 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| FRE001AS2A | Ranska 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| FRE002AS2A | Ranska 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| RUS001AS2A | Venäjä 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| RUS002AS2A | Venäjä 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| SPA001AS2A | Espanja 1 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| SPA002AS2A | Espanja 2 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| ENG008AS2AE | Advanced Hospitality English | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| RESRUMUUT |
Muut tutkintoon sisällytettävät opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 | |||||||||||||||||||||||||
| RESRUHARJOITTELU |
Työharjoittelu
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
| PLA001RR1A | Harjoittelun orientaatio | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| PLA021HH1A | Perusharjoittelu | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PLA021HH2A | Suuntautumisharjoittelu | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PLA022HH2A | Suuntautumisharjoittelu 2 | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RESRUOPINNAYTE |
Opinnäytetyö
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
| THE7HH901 | Opinnäytetyö, vaihe 1 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HH902 | Opinnäytetyö, vaihe 2 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HH903 | Opinnäytetyö, vaihe 3 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HH904 | Kypsyysnäyte | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 71 | 57 | 61 | 0 | 44 | 27 | 30 | 27 | 31 | 30 | 0 | 22 | 22 | 13.5 | 13.5 | 15 | 15 | 13.5 | 13.5 | 15.5 | 15.5 | 15 | 15 | 0 | 0 |
Opintojen rakenne
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
|---|---|---|
| RESRUAVAIN |
Avainosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 80 ) |
80 |
| RESRUVALMENTAVAT |
Valmentavat opinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 9 ) |
0 - 9 |
| ANA000HH1A | Matematiikan tasotesti | 0 |
| ANA002HH1A | Matematiikan valmentavat opinnot | 3 |
| SWE000HH1A | Ruotsin tasotesti | 0 |
| SWE002HH1A | Ruotsin valmentavat opinnot | 3 |
| ENG000HH1A | Englannin tasotesti | 0 |
| ENG002HH1A | Englannin valmentavat opinnot | 3 |
| RESRUYHTEISET |
Yhteiset avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
50 |
| COM001HH1A | Ammatillinen viestintä | 5 |
| MAR001HH1A | Asiakasymmärrys ja markkinointi | 5 |
| ICB001HH1A | ICT-valmiudet | 5 |
| SAL001HH1A | Asiakaskokemus ja myynti | 5 |
| HRL001HH1A | Tiimityö ja projektiosaaminen | 5 |
| ANA001HH1A | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 |
| ECO001HH1A | Yrityksen talous | 5 |
| ENT001HH1A | Yrittäjyys ja liiketoiminta | 5 |
| ENG001HH1AE | Professional English | 5 |
| SWE001HH1A | Svenska för arbetslivet | 5 |
| RESRUAVAIMET |
Avaimet opiskeluun ja työelämään
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 ) |
5 |
| RESRUYHTOS |
Yhteinen osuus
(Valitaan kaikki ) |
1 |
| STU001HH1A | Johdanto opiskeluun | 1 |
| RESRUVALINOS |
Valinnainen osuus
(Valitaan opintopisteitä: 4 ) |
4 |
| STU002HH1A | Digistartti | 1 |
| STU003HH1A | Opiskelutaidot | 1 |
| STU004HH1A | Ajanhallinta | 1 |
| STU005HH1A | Hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen taidot | 1 |
| STU006HH1A | Tunnista ja sanoita vahvuutesi | 1 |
| STU007HH1A | Oman urasuunnitelman kehittäminen | 1 |
| STU008HH1A | Työnhakutaidot | 1 |
| STU009HH1A | Uralle vauhtia alumnien avulla | 1 |
| STU010HH1A | Opiskelu ja yrittäjyys | 1 |
| RESRUTUTKINNON |
Tutkinnon avainosaamiset
(Valitaan kaikki ) |
25 |
| HOS001RR1A | Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto | 5 |
| HOS002RR1A | Ruokakulttuuri | 5 |
| ECO001RE1A | Kannattavuuden suunnittelu | 5 |
| SER001RE1A | Innostava johtaminen | 5 |
| HOS003RR1A | Ammattikeittiön esihenkilötyö | 5 |
| HOS003RE1A | Anniskelupassi | 0 |
| HOS004RE1A | Hygieniapassi | 0 |
| RESRUASIAN |
Asiantuntijaosaamiset
(Valitaan opintopisteitä: 85 ) |
85 |
| RESRUSUUNT |
Suuntautuminen
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| KEITTIOMESTARI |
Keittiömestari
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| HOS009AS2A | Raaka-aineesta tuotteeksi | 5 |
| HOS010AS2A | Ruokatuotannon prosessit ja laatu | 5 |
| HOS011AS2A | Ruoka ja ravitsemus | 5 |
| HOS010AS3A | Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät | 5 |
| HOS011AS3A | Vastuullinen ruokatuotanto | 5 |
| HOS012AS3A | Tuloksellinen ammattikeittiö | 5 |
| RESRUPROJ |
Projektit
(Valitaan kaikki ) |
20 |
| HOS012AS2A | Ravintola pop-up | 5 |
| HOS013AS2A | Ruokaelämys-projekti | 5 |
| HOS014AS2A | Liiketoiminta -projekti, suunnitelma | 5 |
| HOS015AS2A | Liiketoiminta -projekti, toteutus | 5 |
| RESRUTAYDAS |
Täydentävä asiantuntijaosaaminen
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
| RESRUOSAAM |
Osaamiskokonaisuus
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 |
| RESRUKIELET |
Kielet ja kulttuuri
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
| FRE009AS2A | Gastronomian ranskaa | 5 |
| CHI006AS2AE | Chinese-speaking Market and Culture Studies | 5 |
| FRE008AS2AE | French-speaking Market and Culture Studies | 5 |
| RUS006AS2AE | Russian-speaking Market and Culture Studies | 5 |
| GER001AS2A | Saksa 1 | 5 |
| GER002AS2A | Saksa 2 | 5 |
| GER003AS2A | Saksa 3 | 5 |
| FRE001AS2A | Ranska 1 | 5 |
| FRE002AS2A | Ranska 2 | 5 |
| RUS001AS2A | Venäjä 1 | 5 |
| RUS002AS2A | Venäjä 2 | 5 |
| SPA001AS2A | Espanja 1 | 5 |
| SPA002AS2A | Espanja 2 | 5 |
| ENG008AS2AE | Advanced Hospitality English | 5 |
| RESRUMUUT |
Muut tutkintoon sisällytettävät opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
0 - 15 |
| RESRUHARJOITTELU |
Työharjoittelu
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 |
| PLA001RR1A | Harjoittelun orientaatio | 0 |
| PLA021HH1A | Perusharjoittelu | 10 |
| PLA021HH2A | Suuntautumisharjoittelu | 10 |
| PLA022HH2A | Suuntautumisharjoittelu 2 | 10 |
| RESRUOPINNAYTE |
Opinnäytetyö
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
| THE7HH901 | Opinnäytetyö, vaihe 1 | 5 |
| THE7HH902 | Opinnäytetyö, vaihe 2 | 5 |
| THE7HH903 | Opinnäytetyö, vaihe 3 | 5 |
| THE7HH904 | Kypsyysnäyte | 0 |