Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma 2021: RUOKAT21S
Opetussuunitelman tunnus: RUOKAT21
- Tutkintonimike
 - Restonomi (AMK)
 
- Laajuus
 - 210 op
 
- Kesto
 - 3.5 vuotta (210 op)
 
- Aloituslukukausi
 - Syksy 2021
 
- Opetuskieli
 - suomi
 
Valitse opintojen ajoitus- tai rakennenäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | Syksy 2021 | Kevät 2022 | Syksy 2022 | Kevät 2023 | Syksy 2023 | Kevät 2024 | Syksy 2024 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ERIKOISTUMISRUOKAT18-3 | 
                                             
                           Erikoistumisalaopinnot
                         
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                45 | |||||||||||||||||||||||||
| FPR2RR001 | Ruoka-alan toimintaympäristö | 9 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR2RR002 | Raaka-aineet ja ravitsemus | 9 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR3RR007 | Tuotekehitys ja aistinvarainen arviointi | 9 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR3RR008 | Ruokatuotannon prosessit | 9 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR3RR005 | International Kitchen Management | 9 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PRORUOKAT18-3 | 
                                             
                           Projektit
                         
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                20 | |||||||||||||||||||||||||
| FPR1RR009 | Ammattikeittiön tukitoiminnot -projekti | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR1RR002 | Ruokatuotanto-projekti | 4 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR1RR010 | Ruokaelämyksen rakentaminen -projekti | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR1RR004 | Kaupallistaminen-projekti | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FPR1RR005 | Business Development Project | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| TYDRUOKAT18-1001 | 
                                             
                           Täydentävät opinnot
                         
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                90 | |||||||||||||||||||||||||
| PERUSRUOKAT18-3 | 
                                             
                           Perusopinnot
                         
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                55 | |||||||||||||||||||||||||
| SLF1HA001 | Itsensä johtaminen ja urasuunnitelman kehittäminen 1 | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RES1RH002 | Johdatus ravintolajuomiin | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ACC1HA001 | Laskentatoimen ja Excelin perusteet hotelli-, ravintola- ja matkailualalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RES1HR002 | Ruoan ja juoman yhdistäminen | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ENG1HR001 | Managerial English | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ACC2HA001 | Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| COM1HA001 | Kirjallinen viestintä | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| LEA1HA001 | Toiminta projekteissa | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| FRE1RR001 | Ravintolaranska | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| YHT1PI006 | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ANA001HH1A | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| COM1HA002 | Esiintymistaito ja vuorovaikutteinen palveluviestintä | 3 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| LAW2HA001 | Juridiikka hotelli-, ravintola- ja matkailualalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| SLF1HA002 | Itsensä johtaminen ja urasuunnitelman kehittäminen 2 | 1 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| MAR1HR001 | Markkinoinnin ja myynnin perusteet | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| AMMATTIRUOKAT18-3 | 
                                             
                           Ammattiopinnot
                         
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                35 | |||||||||||||||||||||||||
| LEA2HA003 | Strategiatyö ja henkilöstöjohtaminen hotelli-, ravintola- ja matkailualalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| RES2HR001 | Ravintolayrityksen sähköinen liiketoiminta | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| TOU2RR001 | Ruokamatkailu | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| SWE2HA001 | Svenska i hotell-, restaurang- och turismbranschen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| ENG2HA001 | Hospitality and Tourism Business English | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| LEA2HR002 | Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan palvelukulttuurin johtaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| HOT1RH008 | Yrittäjyys ja majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan aloittaminen | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PLA6HARUOKAT18-3 | 
                                             
                           Työharjoittelu
                         
                                                                    (Valitaan opintopisteitä: 30 )  | 
                30 | |||||||||||||||||||||||||
| PLA6HA003 | Harjoittelu ammattialalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PLA6HA004 | Harjoittelu ammattialalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PLA6HA013 | Harjoittelu erikoistumisalalla | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| PLA6HA011 | Harjoittelu erikoistumisalalla | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ||||||||||||||||||
| PLA6HA012 | Harjoittelu erikoistumisalalla | 10 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HA001-1005 | 
                                             
                           Opinnäytetyö
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                15 | |||||||||||||||||||||||||
| THE7HH901 | Opinnäytetyö, vaihe 1 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HH902 | Opinnäytetyö, vaihe 2 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HH903 | Opinnäytetyö, vaihe 3 | 5 | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | ajoitettu | |||||||||||||||||||||
| THE7HH904 | Kypsyysnäyte | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| ALC1RH002-1003 | 
                                             
                           Anniskeluvastaavan pätevyys
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                0 | |||||||||||||||||||||||||
| ALC1RH002A | Anniskelumääräysten hallinta | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| HYG1RH001 | Hygieniaosaaminen | 0 | |||||||||||||||||||||||||
| RUOKAT21-HOTRA21-HOTRA15-VAPAASTIVALITTAVAT | 
                                             
                           Vapaasti valittavat opinnot
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan opintopisteitä: 15 )  | 
                15 | |||||||||||||||||||||||||
| EXP8RL400 | Kiertotalous matkailualalla | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| COM8HA002 | ONT-tukikurssi: Tieteellinen kirjoittaminen ja lukeminen | 2 | |||||||||||||||||||||||||
| COM8RH021 | Neuvottelu, kokous ja vaikuttaminen | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| CUL8HA003 | Monikulttuurisuus ja kulttuurienvälinen osaaminen | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| ENT8LH101 | NY Start-up korkeakoulu -ohjelma | 10 | |||||||||||||||||||||||||
| FPR8RH026 | Ravintolan gastronomia | 6 | |||||||||||||||||||||||||
| FPR8RH028 | Ruoka ja Media | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| LEA8RL002 | Hyvä esimies on viestintätaitoinen - hyvä vuorovaikutus on lakiin perustava velvollisuus | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| MAR8RH024 | Koulumarkkinointi | 1 | |||||||||||||||||||||||||
| RES8RH021 | Viinikurssi | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| RES8RH022 | Oluet ja pubit | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| RES8RH023 | Väkevät juomat ja cocktailit | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| RES8RH025 | Viinin ja ruuan yhdistäminen | 6 | |||||||||||||||||||||||||
| RES8RH035 | Syventävä viinikurssi | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| SWE8HA001 | Träna svenska | 2 | |||||||||||||||||||||||||
| TIG8RH027 | Excel operatiivisen laskennan apuvälineenä hotelli-, ravintola- ja matkailualalla | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| SWE8HA002 | Svenska för företagsledare | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| SWE8HA005 | Svenska i hotell, restaurang och turismbranchen (intensive) | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| OTH8HH011 | Tutortoiminta, vertaistutor | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| OTH8HH013 | Tutortoiminta, vastuututor | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| OTH8HH014 | Tutortoiminta, Callidus-tutor | 1 | |||||||||||||||||||||||||
| OTH8HH005 | Ammatilliset ajankohtaistapahtumat | 1 | |||||||||||||||||||||||||
| OTH8HA400 | AMK-opiskelutaidot väyläopiskelijoille | 2 | |||||||||||||||||||||||||
| WOR8RZ001 | Yritysvastuu - (virtuaalinen non-stop) | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| ENT8LH400 | Ny Start up korkeakoulu: Part 1 Let´s Innovate | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| ENT8LH401 | Ny Start up korkeakoulu: Part 2 Let´s Do Business | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 66 | 55 | 64 | 15 | 33 | 33 | 35 | 20 | 29 | 35 | 15 | 16.5 | 16.5 | 16.5 | 16.5 | 17.5 | 17.5 | 10 | 10 | 14.5 | 14.5 | 17.5 | 17.5 | 7.5 | 7.5 |