Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen Laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opettajan jakama opetusmateriaali
Suomi
12.08.2024 - 25.07.2025
20.11.2023 - 20.11.2023
Kalle Räihä, Hanna Moisio, Pekka Heikkilä
1 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Haagan toimipiste
Suomi
19.08.2024 - 11.10.2024
Hanna Moisio
20 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen Laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opettajan jakama opetusmateriaali
Suomi
14.08.2023 - 26.07.2024
20.11.2023 - 20.11.2023
Kalle Räihä, Hanna Moisio, Pekka Heikkilä
1 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
Moodlessa oleva materiaali harjoituksineen.
Oheislukemiseksi suositellaan teosta:
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, P. & Saranpää, T. Restamark.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Kaksi tenttiä:
Tentti 1) Budjetointi
Tentti 2) Kysynnän hintajousto, tuoteryhmä- ja osastokohtainen laskenta
Opettaja järjestää kaksi uusintakertaa. Niistä tiedotetaan kurssilla.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
15.01.2024 - 17.05.2024
Oppimistehtävä operatiivisista tunnusluvuista.
02.01.2024 - 12.01.2024
1. 15.1.2024 kertausta, budjetoinnin perusteet, tulosbudjetti
2. 12.2.2024 Budjetointiharjoituksia
3. 11.3.2024 Operatiiviset tunnusluvut
4. 8.4.2024 Kysynnän hintajousto
5. 6.5.2024 Tuoteryhmä- ja osastokohtainen laskenta
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Hanna Moisio
15 - 50
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1: 35%
Tentti 2: 50%
Oppimistehtävä 15%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointiasteikko
Arvosana 5: 90 - 100 pistettä
Arvosana 4: 80 - 89
Arvosana 3: 70 - 79
Arvosana 2: 60 - 69
Arvosana 1: 45 - 59
Arvosana 0: 0 - 44
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Haagan toimipiste
Suomi
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
Mariitta Rauhala
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Haagan toimipiste
Suomi
21.08.2023 - 13.10.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
Pekka Heikkilä
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5