CONTACT: Opiskelu perustuu kontaktiopetukseen ja opintojakson kahteen tenttiin
BLENDED: Opiskelu perustuu monimuoto-opetukseen sisätäen ohjattua kontaktiopetusta viidellä lähiopetuskerralla ja itsenäiseen palautettavien etätehtävien tekoon Excelillä jokaisen opetuskerran jälkeen.
Moodlessa jaettava oppimateriaali
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
CONTACT: Opintojaksolla kaksi Excelillä tehtävää tenttiä
BLENDED: Opintojaksolla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kunkin kontaktiopetuskerran jälkeen palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Etätehtäviä ei voi uusia.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
01.08.2025 - 31.05.2026
CONTACT: Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät BLENDED: Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja kontaktiopetuskertojen jälkeen palautettavat arvioitavat etätehtävät.
01.08.2025 - 15.05.2026
NÄYTTÖ (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen näytöllä): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi NÄYTTÖ –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Kalle Räihä, Pekka Heikkilä
1 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
Moodlessa oleva materiaali harjoituksineen.
Oheislukemiseksi suositellaan teosta:
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, P. & Saranpää, T. Restamark.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Kaksi tenttiä:
Tentti 1) 10.9.
Tentti 2) 10.10.
Opettaja järjestää kaksi uusintakertaa. Niistä tiedotetaan kurssilla.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
18.08.2025 - 10.10.2025
Oppimistehtävä operatiivisista tunnusluvuista, oltava tehtynä viimeistään 22.9.
Tunnit tiistaisin ja torstaisin lukujärjestyksen mukaan.
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi näyttömenettelystä.
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Hanna Moisio
15 - 40
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1: 40%
Tentti 2: 45%
Oppimistehtävä 15%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointiasteikko
Arvosana 5: 90 - 100 pistettä
Arvosana 4: 80 - 89
Arvosana 3: 70 - 79
Arvosana 2: 60 - 69
Arvosana 1: 45 - 59
Arvosana 0: 0 - 44
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.
Muut valinnaiset oppimistavat:
CONTACT: Opiskelu perustuu kontaktiopetukseen ja opintojakson kahteen tenttiin
BLENDED: Opiskelu perustuu monimuoto-opetukseen sisätäen ohjattua kontaktiopetusta viidellä lähiopetuskerralla ja itsenäiseen palautettavien etätehtävien tekoon Excelillä jokaisen opetuskerran jälkeen.
Moodlessa jaettava oppimateriaali
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
CONTACT: Opintojaksolla kaksi Excelillä tehtävää tenttiä
BLENDED: Opintojaksolla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kunkin kontaktiopetuskerran jälkeen palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Etätehtäviä ei voi uusia.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
19.08.2024 - 31.07.2025
CONTACT: Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät BLENDED: Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja kontaktiopetuskertojen jälkeen palautettavat arvioitavat etätehtävät.
01.08.2024 - 31.05.2025
NÄYTTÖ (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen näytöllä): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi NÄYTTÖ –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Kalle Räihä, Pekka Heikkilä
1 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Haagan toimipiste
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
02.01.2025 - 10.01.2025
Hanna Moisio
15 - 50
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen Laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opettajan jakama opetusmateriaali
Haagan toimipiste
Suomi
19.08.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
Mariitta Rauhala
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
Moodlessa oleva materiaali harjoituksineen.
Oheislukemiseksi suositellaan teosta:
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, P. & Saranpää, T. Restamark.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Kaksi tenttiä, joiden päivämäärät sovitaan ensimmäisellä kerralla.
Opettaja järjestää kaksi uusintakertaa. Niistä tiedotetaan kurssilla.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 18.10.2024
Tunnit tiistaisin ja torstaisin lukujärjestyksen mukaan.
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Mariitta Rauhala
15 - 40
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1: 35%
Tentti 2: 50%
Oppimistehtävä 15%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointiasteikko
Arvosana 5: 90 - 100 pistettä
Arvosana 4: 80 - 89
Arvosana 3: 70 - 79
Arvosana 2: 60 - 69
Arvosana 1: 45 - 59
Arvosana 0: 0 - 44
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5