•   Kannattavuuden suunnittelu ECO001RE1A-3013 21.10.2024-13.12.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa majoitus-, ravintola- ja matkailualan yritystoimintaan liittyen:
    - Laskea toiminnan keskeiset operatiiviset tunnusluvut
    - Huomioida kannattavuuteen vaikuttavat tekijät (hinnoittelu, kysyntäanalyysi, kustannusrakenne)
    - Tehdä ja tulkita tuote-, asiakasryhmä- ja tulosyksikkökohtaisia kannattavuuslaskelmia
    - Hyödyntää toimintolaskennan periaatteita
    - Operatiivisen budjetoinnin perusteet
    - Hyödyntää Excel taulukkolaskentaa kannattavuuden suunnittelussa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opiskelijalla tulee olla suoritettuna opintojakso Yrityksen talous ennen tämän opintojakson suorittamista.
    Sisältö
    Operatiiviset tunnusluvut
    Palvelujen hinnoittelun vaikutus kysyntään ja kannattavuuteen
    Tuoteryhmäkohtainen kannattavuuslaskenta
    Tulosyksikkökohtainen kannattavuuslaskenta
    Toimintolaskennan hyödyntäminen kannattavuuden suunnittelussa
    Yrityksen budjetoinnin perusteet
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa keskeiset tuloksellisuuden elementit ja osaa laatia yrityksen tulossuunnitelman, hän hallitsee taulukkolaskennan peruskäytön tulossuunnittelussa. Hän osaa nimetä raporteista perustekijät yrityksen taloudelliseen menestymiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa itsenäisesti laatia yrityksen perusbudjetit huomioiden tulostekijät ja hallitsee taulukkolaskennan peruskäytön tulossuunnittelussa. Hän osaa laskea tuloksellisuuden tunnusluvut ja analysoida raporteista yrityksen taloudelliseen menestymiseen johtaneita tekijöitä asiakasryhmittäin ja toiminnoittain.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa itsenäisesti laatia yrityksen perusbudjetit huomioiden tulostekijät ja hallitsee taulukkolaskennan käytön talouden suunnittelussa. Hän osaa laskea tuloksellisuuden tunnusluvut ja analysoida raporteista yrityksen taloudelliseen menestymiseen johtaneet tekijät asiakasryhmittäin ja toiminnoittain sekä kehittää liiketoimintaa niiden avulla.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen Laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
    Opettajan jakama opetusmateriaali

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    21.10.2024 - 13.12.2024

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 18.10.2024

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RR3HA1
    Opettaja

    Mariitta Rauhala

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5