Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa majoitus-, ravintola- ja matkailualan yritystoimintaan liittyen:
- Laskea toiminnan keskeiset operatiiviset tunnusluvut
- Huomioida kannattavuuteen vaikuttavat tekijät (hinnoittelu, kysyntäanalyysi, kustannusrakenne)
- Tehdä ja tulkita tuote-, asiakasryhmä- ja tulosyksikkökohtaisia kannattavuuslaskelmia
- Hyödyntää toimintolaskennan periaatteita
- Operatiivisen budjetoinnin perusteet
- Hyödyntää Excel taulukkolaskentaa kannattavuuden suunnittelussa
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opiskelija tunnistaa keskeiset tuloksellisuuden elementit ja osaa laatia yrityksen tulossuunnitelman, hän hallitsee taulukkolaskennan peruskäytön tulossuunnittelussa. Hän osaa nimetä raporteista perustekijät yrityksen taloudelliseen menestymiseen.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia yrityksen perusbudjetit huomioiden tulostekijät ja hallitsee taulukkolaskennan peruskäytön tulossuunnittelussa. Hän osaa laskea tuloksellisuuden tunnusluvut ja analysoida raporteista yrityksen taloudelliseen menestymiseen johtaneita tekijöitä asiakasryhmittäin ja toiminnoittain.
Opiskelija osaa itsenäisesti laatia yrityksen perusbudjetit huomioiden tulostekijät ja hallitsee taulukkolaskennan käytön talouden suunnittelussa. Hän osaa laskea tuloksellisuuden tunnusluvut ja analysoida raporteista yrityksen taloudelliseen menestymiseen johtaneet tekijät asiakasryhmittäin ja toiminnoittain sekä kehittää liiketoimintaa niiden avulla.