Please select the curriculum by the start year of studies and track.
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja coachaavan keskustelun perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiprosessin suunnittelu ja toteuttaminen + kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Toteutus järjestetään viikonloppukurssina, joka sijoittuu kolmelle lauantaipäivälle: 7.9.2024 + 21.9.2024 + 5.10.202. Lähipäivät järjestetään Pasilan toimipisteessä. Ensimmäinen lähipäivä on lähtölaukaus coachingiin ja fasilitointiin, toisen lähipäivän teemana on ohjauskeskustelu, ja kolmas lähipäivä keskittyy coachaavan keskustelun jäsentämiseen ja malleihin, jotka auttavat ongelmien ja haastavien tilanteiden työstämisessä. Coaching ja fasilitointi kulkevat opintojaksolla rinnakkain. Opintojakson tarkempi ohjelma löytyy Moodle-oppimisympäristöstä ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Lähipäivät koostuvat keskusteluista, vuorovaikutteisista coaching- ja fasilitointiharjoituksista sekä orientoivista luentopuheenvuoroista. Lähipäivien lisäksi oppiminen edellyttää itseohjautuvaa perehtymistä aiheeseen, ja kahden henkilökohtaisen oppimisraportin laadintaa. Oppimisen tukena on kattava menetelmä- ja aineistopankki opintojakson Moodle-ympäristössä sekä vapaaehtoinen vertais- eli sparrausryhmätoiminta, johon jokainen osallistuja voi halutessaan liittyä.
Opintojaksosta on hyötyä kaikille master-opiskelijiolle, jotka haluavat kehittää valmentavaa työotettaan, coaching-taitojaan ja osaamistaan ryhmätyöskentelyn ohjaajana.
Anita Pösö
Opintojakson aineistot tulevat löytymään opintojakson Moodle-oppimisympäristöstä. Opintojakson suorittamiseen riittää Moodlen runsaaseen lähde- ja aineistomateriaaliin perehtyminen (valikoidusti ja oman harkinnan mukaan). Opiskelu ei edellytä minkään tietyn kurssikirjan hankkimista, mutta opintojaksolla esitellään alan kirjalllisuutta, johon tutustuminen on suositeltavaa.
Heta-Liisa Malkavaara
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasila Campus
Ei tenttiä.
Finnish
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
19.08.2024 - 11.10.2024
Opintojakso suoritetaan kahden henkilökohtaisen ja arvioitavan oppimisraportin avulla. Ne ovat yksilöllisiä suorituksia, vaikka oppiminen on vahvasti kollegiaalista lähipäivien ja sparrausryhmän avulla.
Oppimisraportti 1 (Matka coaching- ja fasilitointiosaamiseen, painoarvo 50 % arvioinnista) on omaan oppimiseen keskittyvä dokumentti, ja oppimisraportti 2 (Fasilitointikokeilu, painoarvo 50 % arvioinnista) kertoo oman, autenttisen ryhmäfasilitoinnin suunnittelusta, toteutuksesta ja reflektoinnista. Jokainen osallistuja vastaa itsenäisesti omasta fasilitointikokeilustaan, jonka voi toteuttaa omassa työyhteisössä, jossain muussa yhteisössä/organisaatiossa tai opintojaksolla muodostetussa sparrausryhmässä.
03.06.2024 - 16.08.2024
Opintojakso koostuu kolmesta lähipäivästä, joita ovat:
- lauantai 7.9.2024 klo. 9.00 - 15.45
- lauantai 21.9.2024 klo. 9.00 - 15.45 ja
- lauantai 5.10.2024 klo 9.00 - 15.45.
Koska kyseessä on viikonloppukurssi, laadukkaan oppimisen ja toiminnallisen menetelmätuntemuksen edellytyksenä on lähipäiviin osallistuminen (minimissään 2/3 lähipäivään osallistuminen). Lähipäivien lisäksi opintojaksolla sovitaan oppimisraporttien palauttamisen määräajasta. Kukin opiskelija vastaa lisäksi omaan fasilitointikokeiluunsa liittyvästä organisoinnista opintojakson aikana sekä omasta osallistumisestaan mahdollisiin sparrausryhmätapaamisiin.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereillä, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja business coachauksen perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiprosessin suunnittelu ja toteuttaminen + kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Opintojakson tavoitteena on auttaa opiskelijaa analysoimaan omia coaching- ja fasilitointivalmiuksia ja niiden kehittämistarpeita. Opintojakso tarjoaa perustietoa coachingista ohjausmenetelmänä, valmentavana työotteena ja vuorovaikutustaitona sekä fasilitoinnin merkityksestä ja hyödyntämisestä päätöksenteon, yhteiskehittelyn ja yhteisöllisen oppimisen välineenä.
Oppiminen tapahtuu workshopeissa, itsenäisesti perehtyen ja tiimeissä. Opintojaksolla on coaching-työpajoja ja paricoachingharjoituksia sekä fasilitointiharjoituksia. Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Toteutus järjestetään intensiivikurssina, joka sijoittuu kahdelle lauantaipäivälle: 26.10. ja 30.11 ja yhdelle perjantai-illalle 15.11. Lähipäivät järjestetään Pasilan toimipisteessä.
Opintojakson tarkempi ohjelma ja jäsennys näkyy Moodle-oppimisympäristössä ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Lähipäivät koostuvat keskusteluista, vuorovaikutteisista harjoituksista ja orientoivista luentopuheenvuoroista. Lähipäivien lisäksi oppiminen edellyttää itseohjautuvaa perehtymistä aiheeseen sekä osallistumista sparrausryhmätoimintaan.
Anita Pösö
Valitse ainakin yksi coachingia ja yksi fasilitointia käsittelevä kirja, jotka luet kurssin aikana ja käytät niiden antia myös tehtävissä. Hyviä teoksia ovat esim. seuraavat:
Jones, G. & Gorell, R. 2021. 50 top tools for coaching. Kogan Page.
Kantor, D. 2012. Reading the Room. Group Dynamics for Coaches and Leaders. John Wiley & Sons. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Rogers, J. 2016. Coaching skills. The definitive guide to being a coach. Fourth edition. McGraw-Hill.
Ruutu, S. 2020. Coachin työkalupakki. Alma Talent.
Räsänen, M. (toim.) 2007. Coaching ja johtajuus. Valmentava ote esimiestyössä. Edita.
Schwarz, R. 2017 (or older). The Skilled Facilitator. A Comprehensive Resource for Consultants, Facilitator, Managers, Trainers and Coaches. 3rd edition. Jossey-Bass. Hoboken, N.J. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Starr, J. 2009. The Coaching Manual: The Definitive Guide to the Process, Principles and Skills of Personal Coaching. 2nd edition. FT Press / Pearson Education Limited. Harlow, England. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Wilkinson, M. 2012. The Secrets of Facilitation: The SMART Guide to Getting Results with Groups. John Wiley & Sons. New York. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Lisäksi kurssin vaatimuksiin kuuluvat Moodlesta löytyvät artikkelit. Myös niitä hyödynnät tehtävissä.
Tiina Mehto
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasila Campus
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Finnish
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
21.10.2024 - 13.12.2024
Opintojaksolla on kolme palautettavaa tehtävää, jotka opiskelijan tulee palauttaa hyväksytysti suoritettuina saadakseen kurssiarvosanan. Tehtävät ovat seuraavat:
Tehtävä 1 (ennakkotehtävä), 20 % kurssiarvosanasta, palautus viimeistään ke 23.10.2024 klo 23:55. Tehtävän tavoitteena on esittäytyä ja arvioida omaa nykyistä coaching ja/tai fasilitointiosaamista. Tämä tehtävä vaaditaan opintojaksolle osallistumiseksi.
Tehtävä 2 (coaching), 40 % kurssiarvosanasta. Tehtävän tavoitteena on coachata toista opiskelijaa kolmessa erillisessä sessiossa ja analysoida omaa coachingosaamista. Erilliset ohjeet tulevat Moodleen.
Tehtävä 3 (fasilitointi), 40 % kurssiarvosanasta. Tehtävän tavoitteena on suunnitella fasilitoitu workshop, fasilitoida sessio ja dokumentoida suunnitelma. Erilliset ohjeet tulevat Moodleen.
Ennakkotehtävän tarkempi ohje on Moodlessa. Muiden tehtävien ohjeet avataan ennakkotehtävän palauttaneille ja la 26.10.2024 luennon jälkeen.
Huomaathan, että opintojakso on erittäin osallistava ja tapaamisissa teemme pienempiä tehtäviä ja harjoituksia. Pakollinen oman oppimisen itsearviointi tehdään workshop-tapaamisessa.
Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna opintojakson aikana aikataulunmukaisesti.
03.06.2024 - 18.10.2024
Opintojaksolla on yhteensä kolme tapaamista. Voidaksesi osallistua opintojaksolle, tulee sinun palauttaa ennakkotehtävä ajoissa ja olla paikanpäällä lauantain ensimmmäisessä tapaamisessa.
Opintojakso koostuu kolmesta lähipäivästä, joita ovat:
- lauantai 26.10.2024 klo. 9.00 - 15.45
- perjantai 15.11.2024 klo 17.40-20.30
- lauantai 30.11.2024 klo 9.00 - 15.45
Koska kyseessä on intensiivikurssi, laadukkaan oppimisen ja toiminnallisen menetelmätuntemuksen edellytyksenä on lähipäiviin osallistuminen. Opintojakson suorittamiseksi tulee osallistua kaikkiin kolmeen kertaan. Vain erittäin pakollisesta poissaolosta johtuen, joka on sovittu opettajan kanssa erikseen, voidaan tehdä poikkeus. Tämä kerta korvataan korvaavalla tehtävällä.
Kukin opiskelija ja ryhmä vastaa lisäksi omaan fasilitointikokeiluunsa liittyvästä organisoinnista opintojakson aikana sekä omasta osallistumisestaan sparrausryhmätapaamisiin.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Arviointi 1-5 ja arvioitavien tehtävien tarkemmat tehtäväksiannot ja kriteerit löytyvät Moodlesta.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja coachaavan keskustelun perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiajattelun sisäistäminen, fasilitointimenetelmiin tutustuminen ja kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Opintojakson tunnit koostuvat orientoivista luentopuheenvuoroista, keskusteluista ja coachaavan ja fasilitoivan otteen harjoittelusta.
Opintojaksosta on hyötyä kaikille master-opiskelijiolle, jotka haluavat kehittää valmentavaa työotettaan, coaching-taitojaan ja osaamistaan ryhmätyöskentelyn ohjaajana.
Anita Pösö
Opintojakson aineistot tulevat löytymään opintojakson Moodle-oppimisympäristöstä. Opintojakson suorittamiseen riittää Moodlen runsaaseen lähde- ja aineistomateriaaliin perehtyminen (valikoidusti ja oman harkinnan mukaan). Opiskelu ei edellytä minkään tietyn kurssikirjan hankkimista, mutta opintojaksolla esitellään alan kirjallisuutta, johon tutustuminen on suositeltavaa.
Heta-Liisa Malkavaara
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasila Campus
Ei tenttiä.
Finnish
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
13.01.2025 - 14.03.2025
Opintojakso suoritetaan kahden oppimisraportin avulla.
- Oppimisraportti 1 (Matka coaching- ja fasilitointiosaamiseen, painoarvo 60 % arvioinnista) on omaan oppimiseen keskittyvä dokumentti, joka kokoaa opitun sisällön yhteen.
- Oppimisraportti 2 (Fasilitoinnin reflektio, painoarvo 40 % arvioinnista) sisältää reflektoivan koosteen tunneilla tehdyistä fasilitointikokeiluista ja opitun soveltamisesta omissa verkostoissa ja/tai työkontekstissa.
25.11.2024 - 02.12.2024
Opintojakson tunnit toteutuvat tiistaisin 14.1. - 11.3.2025 klo 17.40 - 20.40 (Pasila). Poikkeuksena on tiistai 18.2., jolloin ei ole yhteistä kokoontumista. Tiistaitunnit 11.2. ja 11.3. toteutetaan lähtökohtaisesti etänä (Zoom), ellei opintojakson käynnistyttyä toisin sovita.
Opintojakso etenee seuraavien ydinteemojen avulla:
- Coaching ja fasilitointi ohjauskäsitteinä
- Coaching vuorovaikutuksena, asennoitumisena ja taitona
- Reflektiivisen ohjauskeskustelun harjoittelu
- Fasilitoinnin merkitys ja prosessi
- Fasilitointimenetelmien harjoittelu (toiminnan kohteena mm. ideointi ja päätöksenteko, tilannekartoitus ja yhteisen ymmärryksen laajentaminen, ongelmien kohtaaminen ja työstäminen)
- Coachaavan ja fasilitoivan keskustelun mallit ja kehykset
Opintojakson tarkempi ohjelma päivittyy Moodleen ennen opintojakson alkua.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereillä, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5 (ks. opintojakson tiedot). Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja coachaavan keskustelun perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiprosessin suunnittelu ja toteuttaminen + kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Toteutus järjestetään viikonloppukurssina, joka sijoittuu kolmelle lauantaipäivälle: 29.3. + 26.4. + 10.5.2025. Lähipäivät järjestetään Pasilan toimipisteessä. Ensimmäinen lähipäivä on lähtölaukaus coachingiin ja fasilitointiin, toisen lähipäivän teemana on ohjauskeskustelu, ja kolmas lähipäivä keskittyy malleihin, jotka auttavat tilannekartoituksessa, tavoittellisissa keskusteluissa ja haasteellisten tilanteiden työstämisessä. Coaching ja fasilitointi kulkevat opintojaksolla rinnakkain. Opintojakson tarkempi ohjelma löytyy Moodle-oppimisympäristöstä ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Lähipäivät koostuvat keskusteluista, vuorovaikutteisista coaching- ja fasilitointiharjoituksista sekä orientoivista luentopuheenvuoroista. Lähipäivien lisäksi oppiminen edellyttää itseohjautuvaa perehtymistä aiheeseen, ja kahden henkilökohtaisen oppimisraportin laadintaa. Oppimisen tukena on kattava menetelmä- ja aineistopankki opintojakson Moodle-ympäristössä sekä vapaaehtoinen vertais- eli sparrausryhmätoiminta, johon jokainen osallistuja voi halutessaan liittyä.
Opintojaksosta on hyötyä kaikille master-opiskelijiolle, jotka haluavat kehittää valmentavaa työotettaan, coaching-taitojaan ja osaamistaan ryhmätyöskentelyn ohjaajana.
Anita Pösö
Opintojakson aineistot tulevat löytymään opintojakson Moodle-oppimisympäristöstä. Opintojakson suorittamiseen riittää Moodlen runsaaseen lähde- ja aineistomateriaaliin perehtyminen (valikoidusti ja oman harkinnan mukaan). Opiskelu ei edellytä minkään tietyn kurssikirjan hankkimista, mutta opintojaksolla esitellään alan kirjallisuutta, johon tutustuminen on suositeltavaa.
Heta-Liisa Malkavaara
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasila Campus
Ei tenttiä.
Finnish
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
24.03.2025 - 16.05.2025
Opintojakso suoritetaan kahden henkilökohtaisen ja arvioitavan oppimisraportin avulla. Ne ovat yksilöllisiä suorituksia, vaikka oppiminen on vahvasti kollegiaalista lähipäivien ja sparrausryhmän avulla.
Oppimisraportti 1 (Matka coaching- ja fasilitointiosaamiseen, painoarvo 50 % arvioinnista) on omaan oppimiseen keskittyvä dokumentti, ja oppimisraportti 2 (Fasilitointikokeilu, painoarvo 50 % arvioinnista) kertoo oman, autenttisen ryhmäfasilitoinnin suunnittelusta, toteutuksesta ja reflektoinnista. Jokainen osallistuja vastaa itsenäisesti omasta fasilitointikokeilustaan, jonka voi toteuttaa omassa työyhteisössä, jossain muussa yhteisössä/organisaatiossa tai opintojaksolla muodostetussa sparrausryhmässä.
25.11.2024 - 02.12.2024
Opintojakso koostuu kolmesta lähipäivästä (Pasila), joita ovat:
- lauantai 29.3.2025 klo 9.00 - 15.45
- lauantai 26.4.2025 klo 9.00 - 15.45 ja
- lauantai 10.5.2025 klo 9.00 - 15.45.
Koska kyseessä on viikonloppukurssi, laadukkaan oppimisen ja toiminnallisen menetelmätuntemuksen edellytyksenä on lähipäiviin osallistuminen (minimissään 2/3 lähipäivään osallistuminen). Lähipäivien lisäksi opintojaksolla sovitaan oppimisraporttien palauttamisen määräajasta. Kukin opiskelija vastaa lisäksi omaan fasilitointikokeiluunsa liittyvästä organisoinnista opintojakson aikana sekä omasta osallistumisestaan mahdollisiin sparrausryhmätapaamisiin.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereillä, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5 (ks. opintojakson tiedot). Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Opintojakson tavoitteena on tukea sinua oman opinnäytetyösuunnitelmasi laatimisessa. Saat eniten hyötyä opintojaksosta, kun opinnäytetyön aihe on jo selvillä ja olet mahdollisesti ehtinyt tehdä aihe-ehdotuksen suuntautumisestasi vastaavalle opettajalle.
Verkkototeutuksella on 8 työpajaa /Zoomissa), jotka perustuvat "käänteinen luokkahuone" -malliin. On tärkeää, että valmistaudut työpajoihin tekemällä kunkin kerran ennakkotehtävän. Työpajojen tarkoitus on syventää ennakkotehtävillä hankittuja tietoja ja taitoja keskusteluilla ja harjoituksilla. (not translated)
Kari Hiekkanen
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu aineisto ilmoitetaan Moodle alustalla, joka aukeaa kurssin alussa. (not translated)
Nina Helander, Kari Hiekkanen
Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä. (not translated)
Pasila Campus
Monivalintatentti avoinna Moodlessa
Opiskelija tekee tentin itsenäisesti.
Tentin voi tehdä vain kerran. (not translated)
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
1 Monivalintatentti (painoarvo 70%)
2 Kurssiaktiivisuus (painoarvo 30%)
3 Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty/hylätty) (not translated)
03.06.2024 - 04.06.2024
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikko 1-5. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojakson tavoitteena on tukea sinua oman opinnäytetyösuunnitelmasi laatimisessa. Saat eniten hyötyä opintojaksosta, kun opinnäytetyön aihe on jo selvillä ja olet mahdollisesti ehtinyt tehdä aihe-ehdotuksen suuntautumisestasi vastaavalle opettajalle.
Verkkototeutuksella on 6 työpajaa Zoomissa, jotka perustuvat "käänteinen luokkahuone" -malliin. On tärkeää, että valmistaudut työpajoihin tekemällä kunkin kerran ennakkotehtävän. Työpajojen tarkoitus on syventää ennakkotehtävillä hankittuja tietoja ja taitoja keskusteluilla ja harjoituksilla.
Juha Olava
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu aineisto ilmoitetaan Moodle alustalla.
Juha Olava
Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä.
Pasila Campus
Monivalintatentti on avoinna Moodlessa lähes koko opintojakson ajan.
Opiskelija tekee tentin itsenäisesti.
Tentin voi tehdä vain kerran.
Finnish
03.02.2025 - 18.04.2025
1 Monivalintatentti
2 Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty/hylätty)
25.11.2024 - 02.12.2024
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikko 1-5. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Riina Iloranta
Riina Iloranta, Kevin Gore
Pasila Campus
Finnish
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 18.10.2024
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
The goal of the course is to support you in making your own thesis plan. You will get the most benefit from the course when the topic of the thesis is already clear and you have made a topic proposal to the teacher responsible for your specialisation.
The online implementation has 7 workshops (on Zoom) based on a "flipped classroom" model. It is important that you prepare for the workshops by doing a preliminary task each time. The purpose of the workshops is to deepen the knowledge and skills acquired in the preliminary assignments through discussions and exercises.
Anita Pösö
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät.
Other material available in Moodle.
Anita Pösö
The learning assignments support you in starting your working life-oriented research and development task, i.e. the thesis.
Pasila Campus
Multiple-choice exam open in Moodle at the end to the course
The student takes the exam independently.
You can take the exam only once.
Finnish
Depending on the thesis topic of the student.
13.01.2025 - 14.03.2025
1 Multiple choice exam, weigh 70 %, graded 1-5
2 Course activity, weigh 30 %, graded 1-5
3 Thesis plan, passed/failed
25.11.2024 - 02.12.2024
Classes in Zoom on Wednesdays at 17:40 - 20:30 during period 3
31 - 60
Course is graded 1-5
The grade consists of
1 Multiple choice exam, weigh 70 %, graded 1-5
2 Course activity, weigh 30 %, graded 1-5
3 Thesis plan, passed/failed
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojakson aikana opiskellaan tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä ja työstetään opinnäytetyösuunnitelma.
Tulethan kurssille, kun sinulla on suuntautumisen vetäjän hyväksymä aihe opinnäytetyöllesi tai sinulla on vähintään alustava idea opinnäytetyösi aiheesta.
Kurssi on online = tapaamiset verkossa (Zoom)
Ensimmäinen tapaaminen on 4.2.2025 klo 17:40 Zoomissa.
Linkki tapaamiseen jaetaan kurssin Moodle-sivujen kautta. Moodle-sivut aukeavat hyvissä ajoin ennen kurssin ensimmäistä tapaamista. (not translated)
Johanna Maaniemi
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu kirjallisuus ja aineistot ilmoitetaan Moodle alustalla kurssin alettua. (not translated)
Johanna Maaniemi
Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
03.02.2025 - 01.04.2025
Monivalintatehtävät
Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty / hylätty)
Muut mahdolliset tehtävät (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
Tarkka aikataulu ilmoitetaan kurssin alettua. (not translated)
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
- Opintojaksolla tarjoillaan omaopiskelumateriaali, jota koskevaa osaamista mitataan monivalintatentillä (arviointiasteikko 0-5).
- Toisena kurssitehtävänä opiskelija laatii version opinnäytetyösuunnitelmastaan, joka arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
- Opinnäytetyösuunnitelman tekemisen tukemiseksi tarjotaan 5 keskustelusessiota, joihin osallistuminen on suositeltavaa. Osallistumisaktiivisuus nostaa arvosanaa. (not translated)
Kevin Gore
Kurssikirja:
Katri Ojasalo, Teemu Moilanen, Jarmo Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät - Uudenlaista osaamista liiketoimintaan
HH:n kirjastossa on suuri määrä teosta verkkokirjana.
Muu oppimateriaali löytyy kurssisivustolta (Moodle). (not translated)
Kevin Gore
Pasila Campus
Finnish
24.03.2025 - 16.05.2025
1. Monivalintatentti
2. Alustava opinnäytetyösuunnitelma (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
- Kurssisivusto aukeaa viimeistään opintojakson virallisena aloituspäivänä 27.3.2025.
- Opintojakson tapaamiset järjestetään verkossa Zoom yhteydellä klo 17.40 alkaen.
Opintojakson tapaamiset:
27.03.2025
03.04.2025
10.04.2025
24.04.2025
08.05.2025
15.05.2025 (not translated)
31 - 60
Arviointi perustuu Haaga-Helian vakiintuneisiin arviointikriteereihin. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
The course consists of virtual learning and independent work.
100% virtual course
Forum discussions and participation is an important part of the course
Student can access the course material (video tutorials and materials) in Moodle
Kari Hiekkanen
AI-related business articles that are shared in the course.
Book: Artificial Intelligence: 101 Things You Must Know Today About Our Future by Lasse Rouhiainen
Lasse Rouhiainen
The studies and learning assignments seek to mirror everyday business in corporations and other organisations. The online material includes expert audio interviews from AI experts. Students may apply their learning within their current work environment.
Pasila Campus
This course features a final assignment, which consists of devising an artificial intelligence strategy for a company of your choice. This assignment will be completed at the end of the course.You can also redo this final assignment if you wish to improve your grade.
English
The course includes case studies illustrating how companies in Finland and internationally are utilizing artificial intelligence.
21.10.2024 - 13.12.2024
The course material includes videos and articles that students will study. Based on this material, students will complete quizzes independently at the end of each study module. At the end of the course, there is a final assignment, which involves creating an artificial intelligence strategy for a company.
03.06.2024 - 18.10.2024
21.10.2024 - 13.12.2024
61 - 150
Assessment criteria - grade 1
The student understands the basic concepts of artificial intelligence. S/he knows how AI can be used to create value for business. S/he can name different ways companies can use AI in their business processes
Assessment criteria - grade 3
The student has a good understanding of artificial intelligence and its application for creating value for business. S/he can create a simple artificial intelligence strategy plan
Assessment criteria - grade 5
The student has an excellent understanding of artificial intelligence and its application in creating value for business. S/he can create excellent artificial intelligence strategy plan and knows how to successfully apply AI
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Kari Hiekkanen
Lasse Rouhiainen, Kari Hiekkanen
Pasila Campus
English
19.05.2025 - 15.08.2025
25.11.2024 - 02.12.2024
61 - 150
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation
5 cr
H-5
Master’s Degrees
This course uses blended learning pedagogical approaches, such as flipped classroom, supported by three main learning forms: (1) online contact learning; (2) directed learning; and (3) self-directed Learning. A proportion of the course hours provide the opportunity for online learning contact between students and experts (the facilitators and industry partners). Six to eight interactive online contact learning sessions will be available to participants via interactive learning methods. The forms of directed learning used are individual and team learning activities. Self-directed learning is also an important part of this course, and participants are encouraged to develop their ability to learn on their own and thus to take more responsibility for setting the objectives of their study work. This course uses Moodle as the course’s virtual learning environment and Microsoft Teams and Zoom platforms for online learning contact sessions.
In short, this course provides:
* 24 hours of online contact teaching/learning
* 110 hours of directed and self-directed learning
* 1 hour of the assessment of one’s own learning
Recognition of prior learning (RPL)
If students have acquired the required competencies in previous work tasks, recreational activities or on another course, they can show their competencies via a demonstration. The demonstration must be agreed with the course teacher. More information and instructions for recognising and validating prior learning (RPL) are available at https://www.haaga-helia.fi/en/recognition-learning. Look at "Instructions to students (master)"
Riina Iloranta
This course will draw on a fair amount of both conceptual and empirical reading. It requires a high degree of personal study, and participants are expected to find relevant materials, read widely, and think critically. A modest amount of reading prior to each session is to be expected. Below, participants can find several indicative publications, which serve as background to the course. Other resources relevant for this course will be available on the course’s Moodle page.
* Aaker, D. A. & Joachimsthaler, E. (2009). Brand Leadership: Building Assets in an Information Economy. London: Free Press.
* Aaker, D. A. (2010). Building Strong Brands. London: Simon & Schuster.
* de Chernatony, L. (2006). From Brand Vision to Brand Evaluation: The Strategic Process of Growing and Strengthening Brands. 2nd Edition. Oxford: Butterworth-Heinemann.
* Hultén, B., Broweus, N. & van Dijk, M. (2009). Sensory Marketing. Basingstoke: Palgrave Macmillan.
* Jenkins, H., Ito, M. & Boyd, D. (2015). Participatory Culture in a Networked Era: A Conversation on Youth, Learning, Commerce, and Politics. Malden: Polity Press.
* Kalliomäki, A. (2014). Tarinallistaminen: Palvelukokemuksen Punainen Lanka. Helsinki: Talentum.
* Keller, K. (2007). Strategic Brand Management: Building, Measuring, and Managing Brand Equity. 3rd Edition. Upper Saddle River: Pearson Education.
* Keller, K. L., Apéria, T. & Geor, M. (2008). Strategic Brand Management: A European Perspective. Harlow: Pearson Education.
* Lindstrom, M. (2005). Brand Sense: How to Build Powerful Brands Through Touch, Taste, Smell, Sight and Sound. New York: Free Press.
* Moilanen, T. & Rainisto, S. (2009). How to Brand Nations, Cities and Destinations: A Planning Book for Place Branding. Basingstoke: Palgrave Macmillan.
* Schmitt, B. H. & Rogers, D. L. (2008). Handbook on Brand and Experience Management. Cheltenham: Edward Elgar Publishing.
Leena Korttilalli, Mario Passos Ascencao
Students will participate in learning activities that involve selected partner organisations or community members.
Pasila Campus
Moodle exam: Date to be announced later (DTBAL)
Finnish
This course fosters the development of an international mindset by incorporating international elements and examples into the learning content. The facilitators use instructional methods that are appropriate for culturally diverse participants. Some lessons or parts of them are conducted in English. The readings include international resources. The learning activities can also be done in English, and they encourage participants to explore and reflect on glocal issues and perspectives whilst contributing to intercultural competence.
24.03.2025 - 16.05.2025
* Pre-assignment
* Moodle exam
* Post-assignment (project)
25.11.2024 - 02.12.2024
Session 1: 26.03.2025, 17.40 - 20.30
Session 2: 02.04.2025, 17.40 - 20.30
Session 3: 09.04.2025, 17.40 - 20.30
Session 4: 16.04.2025, 17.40 - 20.30
Session 5: 23.04.2025, 17.40 - 20.30
Session 6: 30.04.2025, 17.40 - 20.30
Session 7: 07.05.2025, 17.40 - 20.30
Session 8: 14.05.2025, 17.40 - 20.30
15 - 30
* This course employs both formative and summative assessment methods.
The Haaga-Helia University of Applied Sciences grading scale is not a proportionate scale and does not therefore fully correspond to the ECTS grading scale. The difference is: the ECTS system is based on an expectancy of the distribution of different grades, the Finnish system is not. This means that in the Finnish system there is no rule or expectation as to how big a proportion of the participants in any given course can be given what grade; each student is graded on his/her individual performance, not in relation to the performance of others.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Kari Hiekkanen
Lili Aunimo, Dmitry Kudryavtsev
Pasila Campus
English
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 06.08.2024
31 - 50
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
H-5
Master’s Degrees
On suositeltavaa, että jokainen opiskelija opiskelee vähintään yhden kiertotalouskurssin. Vihreä siirtymä kiertotalouden mukaiseen malliin on yrityksen kilpailukyvyn ja olemassa olon edellytys. EU:n lainsäädäntö ohjaa voimakkaasti kaikkia yrityksiä kiertotalouteen.
Opintojaksolla kehitetään tiimissä toimeksiantajayritysten liiketoimintaa ja palveluita hyödyntäen ympäristö- ja ilmastopositiivisen yrityksen periaatteita, kiertotalouden liiketoimintamalleja ja palvelumuotoilua.
Tällä opintojaksolla pääpaino on yhteiskehittämisessä ja tiimityössä. Kehittämistä tuetaan yksilötehtävillä saatavalla osaamisella.
Opettajat toimivat tiimien valmentajina ja auttavat tiimejä kehittämään liiketoimintamalleja ja palveluja toimeksiantajayritykselle. (not translated)
Oppimateriaali annetaan opintojakson aikana (not translated)
Pirjo Purovesi, Satu Harkki
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä yritysten kanssa ja kehitetään yrityksen liiketoimintaa/palveluita kiertotalouden liiketoimintamalleja ja periaatteita noudattaen. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
21.10.2024 - 13.12.2024
Yksilötehtävät:
-Kiertotalouden perusteet (jos ei aikaisempaa pohjaa kiertotaloudesat)
-Kiertotalouden liiketoimintamallit (toimeksiantajayrityksen toimialalta)
-Käsikirja: Palvelumuotoilun/kiertotalouden menetelmät ja työkalut
Projektityö:
-Kehittämistehtävä yritykselle (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
Kesto 8 viikkoa:
Yksilötehtävät viikot 1-8
Tiimityö:viikot 2-8, toimeksiantajayritysten esittely on joko ensimmäisellä tai toisella viikolla
Lähi/onlineopetuksessa (kerran viikossa) annetaan tiimityön ohjausta ja tiimit kehittävät toimeksiantajayrityksen liiketoimintaa/palvelua. (not translated)
5 - 20
Yksilötehtävät 40 %
Tiimityö 60 % (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
The course requires students to have professional experience in corporate or organizational communication. You don't need to work in a communications role, but completing the course requires a practical level of understanding of organizational communications.
The course begins with two online and face-to-face teaching sessions and is then virtual, which the student completes independently in June–August.
In addition to the individual assignments, the course includes one mandatory virtual group discussion.
The learning platform is Moodle.
Competence goals
After completing the course, the student will be able to
• the main starting points of professional ethics
• ethical guidelines for communication in Finland and internationally
• takes ethical consideration and evaluation into account when planning and implementing communication
• identify the expectations related to the values ??and morals of different stakeholders/target groups, as well as the ethical risks of the organization and its operating environment
• identify your own professional value goals and ethical starting points
Contents
• Principles of professional ethics
• Own professional values
• Ethical problem areas of communication
• Ethical guidelines for communication in Finland and internationally
• Ethical consideration and evaluation in communication planning and implementation
• Principles of ethical management
Hanna Rajalahti
Available in Moodle at the start of the course. The material is available in both Finnish and English. For those hungry for learning, the university library's offerings on ethical aspects of communication and communication management are recommended.
Tiina Leppäniemi
Studies and assignments reflect the activities of expert work, companies and organizations.
Pasila Campus
An individual exam is performed during the course. There is no set schedule for the exam, but it must be taken during the validity period of the course.
Finnish
During the study period, we will familiarize ourselves with the international guidelines for communication ethics and the discussion of professionals in the field.
19.05.2025 - 15.08.2025
Section 1: Basic concepts: The student familiarizes himself with the starting points of professional ethics in general and communication ethics in particular, with the help of face-to-face teaching sessions, lecture recordings and literature, and takes an exam in Moodle.
Section 2: a) Reflection of own professional practice: The student independently familiarizes himself with the ethical guidelines of communication and reflects them on his own professional values ??and methods of operation. The assignment materials and instructions are in Moodle.
b) The student participates in a peer feedback discussion, where groups of three to five students discuss their analyses. The group prepares a memo of its discussion, which it returns to Moodle.
Section 3: Ethical management of organizational communication: The student learns about the development of ethical management of organizational communication. He uses what he learned in the previous sections and other material when analyzing communication management in organizations. The assignment is reported as an essay and returned to Moodle.
Small changes in the implementation plan are possible.
25.11.2024 - 02.12.2024
Check the study timetable in Tuudo or schedule planner.
31 - 60
The course is evaluated on a scale of H - 5. The evaluation criteria are presented on a scale of 1 - 3 - 5.
Grade 1
The student has familiarized himself with the guidelines for communication ethics. He recognizes the ethical problem areas of communication in his own environment and knows how to apply instructions to them.
Grade 3
In addition to the above, the student knows how to apply the ethical guidelines of communication when developing his own competence as a communication expert and when implementing the organization's communication. He knows how to choose and use different methods to solve ethical communication challenges in the organization.
Grade 5
In addition to the above, the student can consider and evaluate ethical perspectives when planning, implementing and managing the organization's communication. The student knows how to search for and analyze information in order to develop communication responsibly and ethically. He knows how to create new methods of operation and justify his own views successfully.
The learning tasks of the course are scored as follows:
During the study period, the student does assignments independently with a total maximum score of 100 = grade 5.
Grade matrix
90 – 100 p = 5
80 – 89 p = 4
70 – 79 p = 3
60 – 69 p = 2
50 – 59 p = 1
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
3 cr
H-5
Master’s Degrees
Tapaamiskerrat ovat Zoom-alustalla.
24.10, 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11, 5.12, 12.12
Kurssin kokemuksellisuuteen liittyy mindfulness harjoitteiden tekeminen sekä tunnilla että itsenäisesti. (not translated)
Kurssikirja:
Mindfulness työssä / Wihuri Antti-Juhani
Matkan varrella vinkkaamme oheiskirjallisuudesta, joka voi tukea omaa oppimista. Erityisesti kurssin alussa on kuitenkin hyödyllistä keskittyä kurssikirjaan. (not translated)
Monica Åberg, Mona Eskola, Nina Niemi
Kurssin sisältöä ja teemoja on soveltavissa omaan arkeen ja työelämään. (not translated)
Pasila Campus
Ei tenttiä (not translated)
Finnish
Mindfulness on kansainvälinen menetelmä (not translated)
21.10.2024 - 13.12.2024
Tehtävät ja palautukset:
Oma haasteeni, DL 31.10 (20 p.)
Reflektointi osa 1 ja harjoituskalenteri DL su 17.11 (25 p)
Reflektointi osa 1 ja 2 ja harjoituskalenteri DL su 15.12 (25 p.)
Itsenäinen harjoittaminen / harjoituskalenteri (30 p.) (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
24.10, 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11, 5.12, 12.12 (not translated)
Keskustele opettajan kanssa (not translated)
31 - 60
Arviointitaulukko opintojakson arvosanalle:
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5 (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Tapaamiskerrat ovat Zoom-alustalla.
Kurssin kokemuksellisuuteen liittyy mindfulness harjoitteiden tekeminen sekä tunnilla että itsenäisesti. (not translated)
Kurssikirja:
Mindfulness työssä / Wihuri Antti-Juhani
Matkan varrella vinkkaamme oheiskirjallisuudesta, joka voi tukea omaa oppimista. Erityisesti kurssin alussa on kuitenkin hyödyllistä keskittyä kurssikirjaan. (not translated)
Mona Eskola, Nina Niemi
Kurssin sisältöä ja teemoja on soveltavissa omaan arkeen ja työelämään. (not translated)
Pasila Campus
Ei tenttiä (not translated)
Finnish
Mindfulness on kansainvälinen menetelmä (not translated)
24.03.2025 - 16.05.2025
Tehtävät ja palautukset:
Oma haasteeni, (20 p.)
Reflektointi osa 1 ja harjoituskalenteri (25 p)
Reflektointi osa 1 ja 2 ja harjoituskalenteri (25 p.)
Itsenäinen harjoittaminen / harjoituskalenteri (30 p.) (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
Torstai ilta klo 17.40-20.30 Zoomissa (not translated)
Keskustele opettajan kanssa (not translated)
31 - 60
Arviointitaulukko opintojakson arvosanalle:
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5 (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Tapaamiskerrat ovat Zoom-alustalla.
Kurssin kokemuksellisuuteen liittyy mindfulness harjoitteiden tekeminen sekä tunnilla että itsenäisesti. (not translated)
Kurssikirja:
Mindfulness työssä / Wihuri Antti-Juhani
Matkan varrella vinkkaamme oheiskirjallisuudesta, joka voi tukea omaa oppimista. Erityisesti kurssin alussa on kuitenkin hyödyllistä keskittyä kurssikirjaan. (not translated)
Mona Eskola, Nina Niemi
Kurssin sisältöä ja teemoja on soveltavissa omaan arkeen ja työelämään. (not translated)
Pasila Campus
Ei tenttiä (not translated)
Finnish
Mindfulness on kansainvälinen menetelmä (not translated)
19.05.2025 - 15.08.2025
Tehtävät ja palautukset:
Oma haasteeni, (20 p.)
Reflektointi osa 1 ja harjoituskalenteri (25 p)
Reflektointi osa 1 ja 2 ja harjoituskalenteri (25 p.)
Itsenäinen harjoittaminen / harjoituskalenteri (30 p.) (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
Zoom
ma 19.5, ma 26.5, ma 2.6, ke 4.6, ma 11.8 ja to 14.8. (not translated)
Keskustele opettajan kanssa (not translated)
31 - 60
Arviointitaulukko opintojakson arvosanalle:
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5 (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
3 cr
H-5
Master’s Degrees
MAHDOLLISET KURSSIA KOSKEVAT TIEDUSTELUT MIRKA SUNIMENTOLLE etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi
Kurssilla on lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä verkossa ja pienryhmätyöskentelyä Pasilassa.
Palautteen perusteella lähiopetus on koettu erittäin hyödylliseksi. Kurssipalautteen keskiarvo keväältä 2024 oli 4,5/5 ja lähiopetus todettiin yksimielisesti parhaiten sopivaksi toteutusmuodoksi.
Molemmissa vaihtoehdoissa oppiminen etenee niin, että jokaisen teoriaosuuden jälkeen opittua analysoidaan ajankohtaista kriisiä tai valittua organisaatiota. Lopuksi on vapaaehtoinen kriisisimulaatioharjoitus Pasilassa.
Lähiopetukseen osallistumista suositellaan lämpimästi kaikille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kriisiviestinnästä. Myös osa tehtävistä on mahdollista tehdä ryhmissä lähiopetuksen aikana, jolloin itsenäisen työn osuus on pienempi.
Kurssin lopussa järjestetään kriisisimulaatio, jossa opittua pääsee testaamaan käytännössä, ja se toteutetaan, mikäli osallistujia on tarpeeksi. Osallistujat vahvistetaan sitovan ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautuminen simulaation tapahtuu kurssin loppupuolella.
Jos haluat lukea lisää simulaatiosta, kts juttu Haaga-Helian e-signalsissa
https://esignals.fi/kategoria/viestinta-ja-markkinointi/twitter-laulaa-ja-paine-on-kova-simulaatiossa-testataan-kriisiviestinnan-oppeja-kaytannossa/#78c2fa96 (not translated)
Hanna Rajalahti
Oppimisaineistot julkaistaan kurssin aikana. Lisäksi opiskelijoiden tulee hakea itsenäisesti tietoa valitsemistaan organisaatioista / toimialoista ja kriisitapauksista.
Mikäli kriisiviestinnästä ei ole juurikaan ennakkotietoa, suositellaan tutustumaan Vilma Luoma-Ahon toimittamaan Procomma Academicin "Särkymätön viestintä" -julkaisuun, jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta https://helda.helsinki.fi/handle/10138/286185
Sekä tuoretta Procomman artikkelikokoelmaa Poikkeuksellinen viestinta, jonka latauslinkki https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/344128/Poikkeuksellinen%20viestint%C3%A4.pdf (not translated)
Mirka Sunimento, Eeva Puhakainen
Useissa tehtävissä analysoidaan ajankohtaisia ja/tai opiskelijan omaan työhän liittyviä tapauksia. Ýksi ta useampi vierailija. (not translated)
Pasila Campus
Kurssilla on helppo aloitustentti, jolla vahvistetaan kurssiosallistuminen. Tentti pohjautuu pääasiassa aloituskerran materiaaleihin ja sisältöihin. Kurssiarvosana määräytyy aloitustentin, ja tehtävien pohjalta arviointikriteerien mukaan 15.12 mennessä palautettujen tehtävien perusteella. Tämän jälkeen mahdollinen täydentäminen tai arvosanan korottaminen tapahtuu tutkintosäännön mukaisesti. (not translated)
Finnish
Kurssilla käytetään osin materiaalia, jota ei ole julkaistu suomeksi, eli opiskelijan tulee olla kykenevä lukemaan englanninkielisiä tekstejä. Kurssilla analysoidaan myös kansainvälisiä tapauksia ja kriisiviestinnän ja -johtamisen erityispiirteitä eri maissa. (not translated)
21.10.2024 - 15.12.2024
Kurssi on myös suunniteltu niin, että tehtävät ja tentit tukevat toinen toisiaan, joten on suositeltavaa tehdä ne annetussa järjestyksessä. Tehtäviä voi tehdä myös parityönä, ja joitain tehtäviä pyritään tekemään / aloittamaan iltaopetuskertojen aikana. Kurssin arviointi perustuu 15.12 mennessä palautettuihin tehtäviin ja tehtyiden tentteihin. Myöhässä palautetuista tehtävistä ei "rankaista", mutta niistä ei saa palautetta. Toistuva myöhästely vaikuttaa myös kurssiarvosanaan, sillä arvosanassa 5 edellytetään että "Opiskelija hallitsee projektimaisen työskentelyn ja pysyy aikataulussa."
TEHTÄVÄ 1 TENTTI
Arviointi: 0 – 10 pistettä
TEHTÄVÄ 2 SIDOSRYHMÄANALYYSI
Arviointi: 0 – 10 pistettä.
TEHTÄVÄ 3 / TENTTI KRIISIEN ENNAKOINTI JA PRIORISOINT
Arviointi: 0-10 pistettä (hylätty/hyväksytty)
TEHTÄVÄ 4: TENTTI ODOTUSRISTIRIIDAT JA MAIN
Arviointi: 0 – 15 pistettä.
TEHTÄVÄ 5: KRIISIINVASTAAMISSTRATEGIAT
Arviointi: 0 – 15 pistettä.
TEHTÄVÄ 6 A: KRIISIVIESTINTÄVALMIUDEN ARVIOINTI
TEHTÄVÄ 6 B: ORGANISAATION LUOTETTAVUUS JA USKOTTAVUUS
Arviointi: 0 – 15 pistettä.
TEHTÄVÄ 7 A: LOPPUTEHTÄVÄ KRIISIVIESTINTÄSTRATEGIA / OHJEISTUS
Vaihtoehtona kriisisimulaatioon osallistuminen + reflektointi
Arviointi: 0 – 25 pistettä.
TEHTÄVÄ 7 B: KRIISISIMULAATIO
Vaihtoehtona tehtävä 7 A
Arviointi: 0 / 25 pistettä (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
Mahdolliset muutokset päivitetään lukkarikoneeseen, joten seuraathan sitä.
Aikataulu: Lukkarikoneen mukaan 24.10-12.12
Vahvistettu vierailija 21.11: Saferglobe: "Konfliktivalmius-konflikti" (not translated)
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) takia kurssin tuottaman osaamisen, voi hän osoittaa osaamisensa toteutuksen vastuuopettajan kanssa sovittavalla tavalla. Toteutuksen vastuuopettaja tiedottaa tarkemmin AHOTin soveltamisesta kurssin aloituksessa.
Tutustu myös AHOT-ohjeisiin https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
HUomioi, että work and study mallia ei lähtökohtaisesti sovelleta master-opiskeliuun. (not translated)
31 - 50
Arviointikriteerien mukaan. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
The subject of the implementation is responsible communication.
The implementation familiarizes the students with the central themes and practices of responsibility communication. The goal of the implementation is to provide capabilities to identify and implement responsible communication and to understand its importance in the operations of companies and organizations.
The implementation includes six recorded online lectures on responsibility (in cooperation with ProCom - Viestinnen ammattilaiset ry). In addition, the academic work ProComma 2021 Responsible communication is used as a source material. The implementation consists of an exam based on the material and an analysis task in which the student develops the responsibility communication of the case company. The form of implementation is virtual.
ProComma 2021 Responsible communication (ed. Eräranta, K. & Penttilä, V.)
Also other literature supporting the subject, according to the student's choices and interests. Pay particular attention to the theme of communication in the literature on responsibility, e.g.:
Change the world on social media: a philanthropist's handbook (Lahti, Meretniemi & Saukko-Rauta) 2022
Communication management: from strategy to results (Marjamäki & Vuorio) 2021
Sustainably successful!: responsibility on the management and board's agenda (Kurittu & Rankinen) 2023
Tiina Leppäniemi
Plenty of working life examples and case descriptions.
Pasila Campus
The course has two exams based on online material. Both exams have one retake opportunity if the student does not pass the exam.
Finnish
13.01.2025 - 16.05.2025
Exams based on the material and an essay assignment requiring development skills. Take a closer look at the Moodle workspace.
25.11.2024 - 02.12.2024
Independent performance schedule for the duration of the course.
Ei ole. (not translated)
30 - 50
The evaluation is based on two exams and an essay-type case development assignment.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Note: by the request of the training subscriber (degree program), starting in 2024, "Python for everyone" has been taken as the starting point instead of the previous "data analytics for everyone".
The course introduces basic features to analyze structured data and is supported by related material and assignments. Topics covered include:
- descriptive analytics
- diagnostic analytics
- time series analysis and forecasting
- introduction to machine learning.
All the necessary material will be found on Moodle including Q@A section whereby students are able to discuss matters concerning the course including assignments.
Veijo Vänttinen
Materials given in Moodle
Veijo Vänttinen
Pasila Campus
Neljä graded assignments issued throughout the course
Finnish
26.08.2024 - 13.12.2024
Four assignments:
- descriptive analytics
- diagnostic analytics
- time series analysis and forecasting
- machine learning
03.06.2024 - 23.08.2024
31 - 100
Four assignments:
- descriptive analytics, (0 - 5 points)
- diagnostic analytics, (0 - 5 points)
- time series analysis and forecasting, (0 - 5 points)
- machine learning, (0 - 5 points)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Opetus tapahtuu verkossa.
Toni Ernvall
Oppimateriaalit jaetaan pääosin Moodlen kautta.
Toni Ernvall
Pasila Campus
Tenttiä ei ole.
Finnish
13.01.2025 - 14.03.2025
Toteutuksen tehtävissä analysoidaan erilaisia datoja käyttäen kurssilla opittuja menetelmiä. Tehtävät ovat yksilötöitä.
25.11.2024 - 02.12.2024
31 - 60
Toteutuksen arvosana määräytyy tehtävien arvosanojen perusteella niiden keskiarvona.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Summary of course
*Online summer course
*Voluntary starting and keynote lecture (22.5. 2025 at 16.00-17.00 at Pasila campus/Teams), voluntary study visits and voluntary guidance
*Individual assignments
*Teaching languages: Finnish, English
Objectives and main contents:
- Design and innovation thinking
*Different service systems (stations, ports, tourism, experience, trade, culture, health, sports and school centers, hotels, restaurants)
-Pavel centers and ecosystems and their management and development
- Service innovations and service networks
Introduction of course
In the past two decades much has changed, yet one constant has persisted throughout: a shift away from merely producing and purchasing goods and services, to a focus on designing and experiencing value (consuming experiential value). Adopting the experience and transformation economy is a win-win situation, positively impacting customers, and the organisations that offer the experience.
In order “to realize the full benefit of staging services and experiences, however, businesses must deliberately design engaging transformation.
All these designed experiences are embedded into a system, and as the line between digital and non-digital experiences continues to dissolve, the systems become more complex. The design domain is full of design types – human-centered design, service design, interaction design, experience design, systemic design, sustainable design, user experience (UX) design, customer experience (CX) design, fashion design, interior design, set design, etc. In the past decades design thinking has gained prominence, among designers and managers, as the way to solve service challenges (problems and opportunities).
However, most organisations operate within complex service systems, and consequently in the recent years some researchers have started looking into system thinking as an alternative or supplement to design thinking (and services design) to design services and experiences.
Learning outcomes:
Upon completion of this course, the student is expected to be able to:
*knows the terminology related to the design for service systems, value networks and sustainable supply chains.
*understanding the fundamentals of design thinking and system thinking;
*think of services as systems of value and can adopt a systems mindset;
*review the fundamentals of the most prominent service management dominant logics;
*understand the contexts for service system design
*understand the value co-creation process in service systems and value networks;
*analyse service networks, demand driven supply and supply chains;
*apply value creating processes to an actual project;
*design service systems for a value network;
*solve service networks real-life problems and create real-life opportunities for service networks;
*manage and transform work contexts that are complex and unpredictable and which require new strategic approaches.
Course Contents:
*From design thinking to systems thinking
*Service management dominant logics and service systems
*Service design in the network economy
*The network concept and levels of network analysis
*Service networks types, structures and effects
*Inter-organisational, internal and external value networks in the service industry
*The value concept and value creating processes
*Service design for inter-firm, multichannel and omnichannel networks
Riina Iloranta
Conway, R., Masters, J., & Thorold, J. 2017. From Design Thinking to Systems Change: How to invest in innovation for social impact. London: RSA Action and Research Centre.
Deming, W. E. 2000. The New Economics for Industry, Government, Education. 2nd edition. Cambridge: MIT Press.
Jokinen, L. 2022. Ideation for future cruise ships. Collaborative interorganisational foresight in cruise ship concept ideation. Doctoral dissertation. Turku: University of Turku. In https://www.utupub.fi/bitstream/10024/153200/1/Annales%20E%2086%20Jokinen%20DISS.pdf
Jones, P. H. 2014. Systemic design principles for complex social systems. In G. S. Metcalf (Ed.), Social Systems and Design, Translational Systems Sciences (Vol. 1, pp. 91-128). Tokyo: Springer.
Ketonen-Oksi, S. 2019. The Role of Social Media in Value Cocreation and Innovation in Service Ecosystems. Academic Dissertation. Tampere University Dissertations. 70. Tampere: Tampere University.
Lähteenmäki, J. 2021. Managing the evolution of a platform business in network-centric ecosystems. Doctoral theses 146/2021. Helsinki: Aalto University publication series.
In https://aaltodoc.aalto.fi/server/api/core/bitstreams/e722e60a-68cf-455e-ab67-c1d1e889b0f8/content. (17.5. 2024.)
Mouazan, E. 2019. Managing Circular Business Models: Essays on Customer Value Creation, Dynamic Capabilities and Value Networks in the Circular Economy. Acta Wasaensia, 439. Vaasa: University of Vaasa. In https://osuva.uwasa.fi/bitstream/handle/10024/10038/978-952-476-900-6.pdf?sequence=2&isAllowed=y. (
Mario Passos Ascencao, Vesa Heikkinen
Cases: Hubs, clusters, service infrastructures, phygital (physical and digital) services, airports, shopping centres, culture centres, events, exhibition centres, sport centres, destinations, hotels, railways,
Pasila Campus
English
19.05.2025 - 22.08.2025
ASSIGNMENT 1: HOW CAN SYSTEMS THINKING BE USED TO DESIGN SERVICE SYSTEMS AND VALUE NETWORKS?
*Individuel literature review
ASSIGNMENT 2: IDEATE AND/OR DESIGN A SERVICE SYSTEM AND VALUE NETWORK FOR YOUR ORGANISATION
*Individuel assignment and/or in pairs or groups of 3 students
ASSIGNMENT 3: LEARNING OUTCOMES AND THE DEVELOPMENT OF MY OWN NETWORK
*Individuel assignment
Assignment 4: LEARNING OUTCOMES AND THE DEVELOPMENT OF MY OWN NETWORK
*Individuel assignment
25.11.2024 - 02.12.2024
15 - 50
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
4 cr
H-5
Master’s Degrees
Online toteutus ajalla 29.10 - 10.12.2024. (not translated)
Hanna Rajalahti
Opintojakson Moodlessa on tieteellisiä artikkeleja, oheismateriaaleja ja kirjallisuusluettelo. Osa oppimateriaaleista on englanninkielisiä (erit. tieteelliset artikkelit). (not translated)
Leena Korttilalli, Mona Eskola
Oppimistehtävät laaditaan yritykselle tai organisaatiolle (opiskelija valitsee itse).
Opintojaksolla on mahdollisesti vierailevia luennoitsijoita (ilmoitetaan erikseen). (not translated)
Pasila Campus
Ei tenttiä (ennakkotehtävä ja kolme pakollista oppimistehtävää). (not translated)
Finnish
Opintojaksolla hyödynnetään englanninkielisiä tieteellisiä artikkeleja ja englanninkielistä kirjallisuutta.
Luennoilla käsitellään myös kansainvälisiä esimerkkejä. (not translated)
21.10.2024 - 13.12.2024
Ennakkotehtävä (samalla karsiva tehtävä)
Kolme pakollista oppimistehtävää, jotka tehdään valitulle kohdeorganisaatiolle: 1) Pari- tai yksilötehtävänä Service Logic Business Model Canvas; 2) Asiakaspolun kehittäminen ja 3) Asiakaskokemuksen johtamisen nykytila-analyysi ja sen kehittäminen. (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
29.10.2024 itsenäistä etätyöskentelyä ennakkotehtävän parissa
Online tapaamiset tiistaisin klo 17:40 – 20:30 ajalla 29.10.-10.12.2024 seuraavasti:
5.11, 12.11, 19.11, 26.11, 3.12, 10.12. (not translated)
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen, kannattaa keskustella opinto-ohjaajan kanssa) (not translated)
31 - 60
Ennakkotehtävän painoarvo 10%, oppimistehtävä 1:n painoarvo 40%, oppimistehtävä 2:n painoarvo 20% ja oppimistehtävä 3:n painoarvo 30% kokonaisarvosanasta.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää kaikkien tehtävien suorittamista hyväksytysti. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Online-kurssi. Yksilötehtäviä, keskusteluja ja luentoja. (not translated)
Hanna Rajalahti
Oppimateriaali on koottu Moodleen. (not translated)
Riku Hytönen
Yksilötehtävänä osallistujat tekevät valitsemansa organisaation kehittämissuunnitelman. (not translated)
Pasila Campus
Ei tenttiä. (not translated)
Finnish
Kurssi on suomenkielinen, mutta oppimateriaali on pääosin englanninkielistä. (not translated)
24.03.2025 - 16.05.2025
Kurssin aiheet:
1. Johdatus kurssiaiheisiin sekä lopputehtävään
2. Asiakassuuntautunut myyntiorganisaatio
3. Kuinka organisaatiot kehittävät arvoa asiakkaalle
4. Sales enablement & AI
5. Myyntikulttuurin rakentaminen organisaatioissa
6. Kuinka (myynti)organisaation muutosta johdetaan
7. Tulevaisuuden myyntiorganisaatio
8. Loppuyhteenveto (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
Kevään jälkimmäinen periodi (not translated)
Ahotointi-mahdollisuus Haaga-Helian ohjeistuksen mukaisesti. (not translated)
31 - 60
Kehittämissuunnitelma max. 76 pistettä
Aktiivisuus online-opetuksessa max. 24 pistettä
Kokonaispisteet: max 100 pistettä
Pisteet/arvosana: -39/0, 40-49/1, 50-61/2, 62-74/3, 75-87/4, 88-100/5
Arviointi 1-5
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tuntee myynnin strategisen roolin ja osaa kuvata sen merkityksen myyntiorientoituneessa organisaatiossa. Hän tunnistaa ja osaa osittain selittää keskeiset rakenteet ja tekijät, jotka edistävät myyntiorientoituneen organisaation kehittymistä ja johtamista. Opiskelija tunnistaa organisaation myyntiprosessit sekä strategisen myynnin keskeiset tekijät.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa kuvata myynnin strategisen roolin ja merkityksen myyntiorientoituneessa organisaatiossa. Hän tunnistaa ja osaa selittää keskeiset rakenteet ja tekijät, jotka vaikuttavat myyntiorientoituneen organisaation kehittämiseen ja johtamiseen. Opiskelija tunnistaa myynnin prosesseja ja osaa kehittää niitä sekä strategista myyntiä organisaatiossa.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa määritellä myynnin strategisen roolin ja merkityksen myyntiorientoituneessa organisaatiossa. Opiskelijalla on erinomaiset valmiudet arvioida ja kehittää myyntiorientoituneen organisaation rakenteita ja toimintoja. Opiskelija tunnistaa organisaation myyntiprosesseja ja osaa kehittää sekä niitä että strategista myyntiä kokonaisvaltaisesti. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Kari Hiekkanen
Irma Mäkäräinen-Suni
Pasila Campus
English
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 18.10.2024
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
1 cr
H-5
Master’s Degrees
The course consists of online lectures and independent work according to set schedule.
Kari Hiekkanen
The course material is combination of recent academic articles, online webinars, white papers and other relevant and timely sources.
Kari Hiekkanen
Pasila Campus
No exam
English
24.03.2025 - 16.05.2025
Four short essays (peer reviewed)
07.01.2025 - 21.03.2025
First lecture: Mar 27th, 2025 @ 17.40 (online, Zoom)
31 - 60
The grading will be based on four peer-reviewed short reflection essays on selected themes.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, AIBUM Degree Programme in AI for Business Transformation, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
2 cr
H-5
Master’s Degrees
Haaga-Helian johdon kevään 2024 linjauksien mukaisesti tällä kurssilla on läsnäolokäytäntö.
Poissaolo yli 25 % aikataulun mukaisista tunneista voi alentaa kurssiarvosanaa 20 %.
Poissaolo yli 50 % johtaa kurssin hylkäämiseen.
Tämä opintojakson pedagoginen lähestymistapa on autonominen, iteratiivinen ja ketterä. Viikoittaisissa moduuleissa soveletaan kokeilevan oppimisen periaatetta, jossa opetus ja oppiminen rakentuu seuravasti:
- Alustus ja luento viikon aiheeseen
- Teemaan liittyvien tehtävien esittely
- Pienryhmätyöskentelyn avulla syventymistä viikon aiheeseen
Tämän lisäksi on itsenäistä tiedonhakua, keskustelua, testausta ja analysointia, sekä tehtäväpalautuksia Moodlessa. (not translated)
Hanna Rajalahti
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus jaetaan Moodlessa. (not translated)
Sari Haavisto
Analysoidaan tosielämän tapauksia ja opiskelijat voivat tehdä kokeiluja omalle työnantajalleen/valitsemalleen organisaatiolle. Vieraileva luennoitsija. (not translated)
Pasila Campus
HUOM!
Ei uusintamahdollisuuksia, koska arviointi perustuu pääasiassa kurssin aikana tehtyihin pienryhmäkeskusteluihin, analyyseihin ja työskentelyyn, sekä itsenäisiin tehtäviin.
Kurssin tärkeimmät arvioivat tehtävät ja arvioinnin perusteet ovat:
• 10 % tentti (motivaatio-orientaatiotehtävä)
• 10 % diplomi / sertifikaatti markkinointiteknologiaan liittyen (Hubspot tai vastaava)
• 60 % pienet kokeilut ja testit sekä viikoittainen Moodle-aktiivisuus ja Zoom-osallistuminen,
• 20 % Reflektiivinen essee omasta oppimisesta, jossa hyödynnetään vähintään yhtä vertaisarvioitua artikkelia TAI esitys tekoälyn käytöstä markkinoinnissa. (not translated)
Finnish
13.01.2025 - 14.03.2025
25.11.2024 - 02.12.2024
Zoom-tapaamiset torstaisin 17:40 – 20:30 (tiedot päivistä löytyy lukkarikoneesta).
Viikolla 8 ei ole kurssitapaamista
HUOM! Kurssilla on myös vierailijaluento, joka toteutetaan hybridinä. (not translated)
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Kari Hiekkanen
Jarmo Sarkkinen
Pasila Campus
Finnish
19.08.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
2 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojakso toteutetaan täysin virtuaalisena ilman lähi- tai virtuaalitapaamisia. Se perustuu omatoimiseen oppimiseen ja itsenäisiin tehtäviin, joissa voi edetä joustavan aikataulun puitteissa.
Kari Hiekkanen
Oppimateriaalit saatavilla kurssin Moodlessa.
Nina Helander
Pasila Campus
Finnish
24.03.2025 - 15.08.2025
25.11.2024 - 02.12.2024
61 - 100
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelijalla on perusymmärrys teknologian leviämiseen liittyvistä peruskäsitteistä ja malleista ja miten disruptiiviset teknologia voivat vaikuttavat liiketoimintaan ja yhteiskuntaan. Hän tunnistaa joitakin orastavia teknoloigioita ja trendejä ja osaa nimetä niiden mahdollisuuksia ja haasteita ylesellä tasolla.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelijalla on hyvä ymmärrys teknologian leviämiseen liittyvistä peruskäsitteistä ja malleista ja miten disruptiiviset teknologia voivat vaikuttavat liiketoimintaan ja yhteiskuntaan. Hän tuntee orastavia teknoloigioita ja trendejä laajasti ja kykenee tunnistamaan ja analysoimaan niiden mahdollisuuksia ja haasteita valitulla liiketoiminta-alueella.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelijalla on erinomainenymmärrys teknologian leviämiseen liittyvistä peruskäsitteistä ja malleista ja miten disruptiiviset teknologia voivat vaikuttavat liiketoimintaan ja yhteiskuntaan. Hän tuntee orastavia teknoloigioita ja trendejä laajasti ja kykenee tunnistamaan ja analysoimaan niiden konkreettisia mahdollisuuksia ja haasteita valitulla liiketoiminta-alueella.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Tämä opintojakson toteutus on online-toteutus, johon kuuluu kahdeksan online-tapaamista. Kukin kurssitapaaminen sisältää luento-osuuden sekä oppimistehtäviä pienryhmissä. Opettaja ilmoittaa Zoom-osallistumislinkin ennen opintojakson alkua.
Berg, O., Gustafsson, H. & Friedman, D. 2018. Digital workplace strategy & design: A step-by-step guide to an empowering employee experience. [Malmö]: Unicorn Titans AB.
Huhta, M. & Myllyntaus, V. 2021. Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus: Rakenna vetovoimainen työpaikka, jota tavoittelemasi työntekijät rakastavat ja kilpailijasi kadehtivat. Alma Talent. Helsinki. E-kirja. (https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.292998)
Luukka, P. 2019. Yrityskulttuuri on kuningas: Mikä, miksi, miten? Helsinki: Alma Talent.
Morgan, J. & Goldsmith, M. 2017. The Employee Experience Advantage. John Wiley & Sons, Incorporated.
Mosley, R. & Schmidt, L. 2017. Employer branding. Hoboken, John Wiley & Sons, Inc. NJ.
Vuorinen, T. 2013. Strategiakirja: 20 työkalua. Talentum. Helsinki. (Employer branding osuus)
Lisäksi muut opettajan ilmoittama oppimateriaali (ilmoitetaan kurssin alussa).
Haaga-Helian kirjaston sivuilta löytyy myös runsaasti kirjoja, artikkeleita ja e-kirjoja esim. hauilla: Employer Brand, työnantajabrändi, employee experience ja työntekijäkokemus
Margit Suurnäkki
Pasila Campus
Finnish
Osa oppimateriaaleista on kansainvälisiä ja englanninkielisiä.
24.03.2025 - 16.05.2025
Oppimismenetelmiä tällä kurssilla ovat verkkotapaamiset, itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely ja verkkotehtävät
25.11.2024 - 02.12.2024
Online-luentojen aikataulu (tiistai-iltaisin klo 17:40-20:30 Zoomin välityksellä): 25.3., 1.4., 8.4., 15.4., 22.4., 29.4., 6.5., ja 13.5.
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Kurssitoteutus on täysin virtuaalinen ja perustuu kolmeen itsenäisesti kirjoitettavaan raporttiin. (not translated)
Kurssimateriaali saatavilla Moodlessa, lisäksi tehtävät perustuvat itsenäiseen artikkeleiden ja tiedonhakuun. (not translated)
Anita Pösö
Kurssitehtävät perustuvat opiskelijoiden työnantajien työnantajabrändien ja omien työntekijäkokemusten analysointiin (not translated)
Pasila Campus
Ei tenttejä. (not translated)
Finnish
Kurssimateriaalit ovat osin englanninkielisiä ja kansainvälisestä kontekstista. (not translated)
21.10.2024 - 13.12.2024
Kurssin sisältö perustuu kolmeen tehtävään:
Orientaatio: reflektiivinen raportti case-yrityksestä (hyväksytty/hylätty)
Työnantajabrändin analyysi raportti (60% arvosanasta)
Työntekijäkokemuksen analysointi raportti (40% arvosanasta) (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
Ensimmäisen tehtävän palautus 27.10.2024
Työnantajabrändiraportti 24.11.2024
Työntekijäkokemusraportti 15.12.2024 (not translated)
61 - 100
Hyväksytysti suoritetut kurssit arvioidaan asteikolla 1-5. Arviointikriteerit on esitetty vuosiluokille 1, 3 ja 5.
Arvosana 5
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys vastaavat erinomaisesti opintojakson vaatimuksia. Opiskelija hallitsee syvällisesti opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija käyttää teorioita ja käsitteitä analyyttisesti ja kriittisesti tutkiessaan tosielämän tapauksia.
Arvosana 3
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys täyttävät kurssin vaatimukset hyvin. Opiskelija tuntee opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija tutkii teorioiden ja käsitteiden avulla tosielämän tapauksia.
Arvosana 1
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys täyttävät kurssin vaatimukset tyydyttävästi. Opiskelija tunnistaa suppeasti opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija tunnistaa kapeasti niiden vaikutukset käytäntöön. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Tämä opintojakson toteutus on online-toteutus, johon kuuluu kahdeksan online-tapaamista. Kukin kurssitapaaminen sisältää luento-osuuden sekä oppimistehtäviä pienryhmissä.
Opettaja ilmoittaa Zoom-osallistumislinkin ennen opintojakson alkua. (not translated)
Berg, O., Gustafsson, H. & Friedman, D. 2018. Digital workplace strategy & design: A step-by-step guide to an empowering employee experience. [Malmö]: Unicorn Titans AB.
Huhta, M. & Myllyntaus, V. 2021. Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus: Rakenna vetovoimainen työpaikka, jota tavoittelemasi työntekijät rakastavat ja kilpailijasi kadehtivat. Alma Talent. Helsinki. E-kirja. (https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.292998)
Luukka, P. 2019. Yrityskulttuuri on kuningas: Mikä, miksi, miten? Helsinki: Alma Talent.
Morgan, J. & Goldsmith, M. 2017. The Employee Experience Advantage. John Wiley & Sons, Incorporated.
Mosley, R. & Schmidt, L. 2017. Employer branding. Hoboken, John Wiley & Sons, Inc. NJ.
Vuorinen, T. 2013. Strategiakirja: 20 työkalua. Talentum. Helsinki. (Employer branding osuus)
Lisäksi muut opettajan ilmoittama oppimateriaali (ilmoitetaan kurssin alussa).
HH kirjaston sivuilta löytyy myös runsaasti kirjoja, artikkeleita ja e-kirjoja esim. hauilla: Employer Brand, työnantajabrändi, employee experience ja työntekijäkokemus (not translated)
Margit Suurnäkki
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
Osa oppimateriaaleista on kansainvälisiä ja englanninkielisiä. (not translated)
19.08.2024 - 11.10.2024
Oppimismenetelmiä tällä kurssilla ovat verkkotapaamiset, itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely ja verkkotehtävät. (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
Viikoittaiset kurssitapaamiset järjestetään Zoomin välityksellä torstai-iltaisin klo 17:40-20:30, yhteensä 8 kertaa. Kukin kurssitapaaminen sisältää luento-osuuden sekä oppimistehtäviä pienryhmissä.
Zoom-tapaamiset:
22.8., 29.8., 5.9., 12.9., 19.9., 26.9., 3.10. ja 10.10.
Opettaja ilmoittaa Zoom-osallistumislinkin ennen opintojakson alkua.
Osallistumalla ensimmäiseen tapaamiseen 22.8.2024 opiskelija vahvistaa paikkansa kurssilla. (not translated)
31 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Toteutus perustuu opiskelijan itsenäiseen opiskeluun syyslukukaudella 2024.
Toteutuksella on kaksi vapaaehtoista Zoom-opetuskertaa: tiistaisina 10.9 kello 17:40-20:00 ja perjantaina 25.10 kello 17:40-19.00.
Muuten oppimismenetelmät ovat klassisia: lukeminen, ajattelu, kirjoittaminen - ja myös videoiden katsominen ja kuuntelu, nykyisten organisaatiokontekstien tarkkailu ja/tai organisaatiokokemusten ja työkäytäntöjen reflektointi.
Oppimismenetelmät edistävät myös seuraavia metakompetensseja: ongelmanratkaisukyky sekä analyyttinen ja kriittinen ajattelu.
Opintojaksolle otetaan enintään 100 opiskelijaa. Ilmoittautuminen päättyy kun maksimiopiskelijamäärä on täyttynyt.
Anita Pösö
Oppimateriaali on saatavilla Moodlessa. Opintojaksolla hyödynnetään englanninkielisiä aineistoja.
Johanna Vuori
Opintojakson sisältö ja tehtävät liittyvät erilaisten organisaatioiden käytäntöihin.
Pasila Campus
Opiskelija valitsee ajankohdan.
Finnish
Opintojaksolla on kolme pääteemaa, joihin liittyy oma oppimistehtävänsä:
- Työn tulevaisuus > Lyhyt kirjallinen analyysi.
- Organisaatiot ja organisoituminen > Tentti
- Organisaation kehittäminen > Kirjallinen raportti.
19.08.2024 - 13.12.2024
Opintojaksolla on kolme pääteemaa, joihin liittyy oma oppimistehtävänsä:
- Työn tulevaisuus > Lyhyt kirjallinen analyysi.
- Organisaatiot ja organisoituminen > Tentti
- Organisaation kehittäminen > Kirjallinen raportti.
03.06.2024 - 16.08.2024
Opintojakso avautuu Moodlessa 19.8.2024
Toteutuksella on kaksi vapaaehtoista Zoom-opetuskertaa: tiistaisina 10.9 kello 17:40-20:00 ja perjantaina 25.10 kello 17:40-19.00.
Tehtävät pitää palauttaa 2.12.2024 mennessä, jotta saa arvosanan syyslukukauden aikana.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen Haaga-Helian Master-opiskelun ohjeiden mukaisesti.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
61 - 100
Assessment criteria - grade 1
The student is able to recognize some trends affecting the future of work and reflect her/his own work and role against the changes. S/he recognises the elements of organisational design and is able to explain some tensions in organisations. The student recognises different organisational concepts and ways to organise. S/he can define some approaches to organisational development and plan how to apply them in a development plan. S/he writes professional text.
Assessment criteria - grade 3
In addition to competences described in grade 1, s/he is able to identify ways how to develop agency at work. S/he can compare different organisational designs and their elements. S/he is able to distinguish different kinds of tensions and their consequences in organisations and explain how they emerge. S/he can select and compare different approach for organisational development and take multiple perspectives into account when planning how to apply them in practice. S/he recognises and reflects ethical questions related to change and development work. The level of student’s academic writing is mostly correct.
Assessment criteria - grade 5
In addition to competences in grade 1 and 3, the student can distinguish multiple perspectives affecting the future of work and able to evaluate which factors and trends will affect her/his own job and career. The student is able to critically assess the factors that affect her/his own work, organisational design and organisational development from different perspectives. This is demonstrated in reports comparing, justifying and using of different theoretical frameworks. The level of student’s academic writing is correct.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojakso toteutetaan 1. periodilla tiistai-iltaisin klo 17.40 – 20.30 Zoomissa. Hyväksytty suoritus edellyttää osallistumista vähintään puoleen tapaamisista. Ohjaajana KTT Eija Kärnä. Toteutustapa on yhteisöllinen ja keskusteleva. Luennot ovat tiiviitä ja työskentelyn aiheisiin johdattelevia. Keskustelut ja yhteiskehittäminen ovat kurssin parasta ydintä. Tapaamisten välissä opiskelijat tekevät pääosin tiedonhakua ja tiedon soveltamista käytäntöön yksilöinä. Kaikissa tehtävissä on oleellista vertailu ja pohdinta käytännön ja alan kirjallisuuden välillä.
Pedagogisina lähestymistapoina ovat flipped & experiental learning = käänteinen & kokemuksellinen oppiminen. Työskentelytapa edellyttää opiskelijalta itsenäistä tutustumista aiheisiin ja kirjallisuuteen, aiheiden peilailua käytäntöön ennen yhteisöllistä työskentelyä sekä osallistumista yhteiskehittämiseen ainakin jossain määrin. Työskentelytavat edistävät tiedon soveltamista ja opiskelijoiden kognitiivisia metataitoja, kuten ongelmanratkaisutaitoja, kriittistä ajattelua, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, koordinointikykyä ja joustavuutta. (not translated)
Anita Pösö
Työn muutokseen liittyvä materiaali (kaikki löytyvät sähköisinä)
Muu kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa tai aikana. Voit myös itse hakea vastaavaa kirjallisuutta.
· Deloitte 2024 Global Human Capital Trends Deloitte.com/insights/articles/global-human-capital-trends-2024
· Gartner: Future of Work Trends 2024, Gartner.com/articles/9-future-of-work-trends-for-2024
· World Economic Forum, Future of Jobs Report 2023 WEF_Future_of_Jobs_2023
· Ranki, S. 2023. HELP-katsaus : Työelämän muutosnäkymät. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-391-067-6
· Podcasteja: Työ 2030, Aalto yliopisto ja Työelämän tutkimus: Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast | Podcast on Spotify
· eOppiva ja Sitra: Näkymiä muutoskykyyn -koulutuskokonaisuus eoppiva.fi/koulutukset/nakymia-muutoskykyyn/
Organisaatioista ja organisoitumisesta esim:
• Child, J. 2015. Organization: Contemporary Principles and Practice, 2nd Edition. Wiley 2015
• Clegg, Hardy, Lawrence & Nord. The SAGE Handbook of Organization Studies. Second Edition
• Clegg, Kornberger, Pitsis, Mount. 2019. Managing & organizations: an introduction to theory and practice
• Luhman, John T. ; Cunliffe, Ann L. 2013. Key concepts in organization theory
• Hatch, Mary Jo. 2018. Organization theory: modern, symbolic, and postmodern perspectives
• Miles, J. A. 2012: Management and Organization Theory: A Jossey-Bass Reader
• Miles, J. A. 2014. New Directions in Management and Organization Theory
• Tukena voi hyödyntää: Harisalo, R. 2021. Organisaatioteoriat, Tietosanoma ja/tai Lämsä & Hautala/Päivike. Organisaatiokäyttäytymisen perusteet. Edita
Lisäksi kurssin muihin aiheisiin liittyvää kirjallisuutta ja artikkeleita. (not translated)
Eija Kärnä
Mahdollisesti vierailijaluento, vahvistetaan myöhemmin. Opintojakson tehtäviä ja teemoja peilataan opiskelijoiden työkonteksteihin ja organisaatioihin myös kv näkökulmia hyödyntäen. (not translated)
Pasila Campus
Ei kirjallista tenttiä. Suullisia ja yhteisöllisiä työskentelypajoja, joissa tuloksia ja työskentelyä arvioidaan. (not translated)
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
Oppimistehtävä 1: Omat oppimistavoitteet, työn muutos ja kestävä kehittäminen
1 a. (= Ennakkotehtävä, palautus ensimmäisen kurssiviikon aikana) Opiskelija kuvailee kurssikuvauksen ja oman työn ja ammatillisten kehittymistavoitteidensa pohjalta oppimistavoitteitaan kurssilla.
1 b. (= Ennakkotehtävä, palautus ensimmäisen kurssiviikon aikana) Opiskelija tutustuu työelämän muutoksen materiaaleihin kattavasti/valikoiden itseään kiinnostavia raportteja ja podcasteja, jotka koskevat työn muutosta, ja peilaa omaa osaamistaan, potentiaaliaan, työtään ja työyhteisönsä toimintatapoja ja kehitystä niihin. Pohdinta kootaan vapaamuotoiseen ajatuskarttaan (mindmap). Lähteet merkitään viitteinä ja kootaan lähdeluetteloon (ks. HH raportointiohjeet tai LibGuides)
1 c. Ensimmäinen viikkotehtävä. Opiskelija käy läpi eOppivan ja Sitran koulutusmateriaalin Muutosjoustavuudesta (30-60 min), lataa todistuksen suorituksesta ja liittää Moodleen. Lisäksi opiskelija kokoaa omat "heurekansa" ajatuskarttaan keskustelun pohjaksi.
Tuotokset palautetaan Moodleen ja niitä käydään läpi yhteisöllisesti keskustellen.
Oppimistehtävä 2: Organisaatiomallien ja organisoitumisen tarkastelu, vertailu ja arviointi
Tuntitehtäviä ryhmissä, vapaamuotoisia lyhyitä esityksiä tuntien aikana, tuotokset esim. tiivistelmät, taulukot, mindmapit, pp ym. dokumentoidaan Moodleen. Opiskelijat valmistautuvat yhteissessioiden aiheisiin hakemalla tietoa, lukemalla kirjallisuutta ja palauttamalla muistiinpanonsa yksilöinä Moodleen.
a. Tarkastellaan oman tai itselle tutun organisaation organisoitumista, toimivuutta ja jännitteitä. Valitaan vertailukohteiksi 1-2 muuta yritystä tai organisaatiota, joiden toimintatavoista itsellä on tai on yleisesti saatavilla tietoa esim. talousalan lehdissä. Valitut organisaatiot ovat mielellään kasvavia, kehittyviä ja menestyviä. Vertailut kootaan esim. vapaamuotoisiin taulukoihin.
b. Tarkastellaan itseorganisoituvien/-ohjautuvien organisaatioiden toimintaa ja vertaillaan esim. oman organisaation toimintaan. Tarkastelun pohjalta arvioidaan organisoitumismallien tehokkuutta, tuloksellisuutta ja mielekkyyttä. Lähteet ja viitteet merkitään.
Oppimistehtävä 3: Organisaation kehittäminen arvoa tuottaen.
3 a. Tutustutaan arvontuottamisen logiikoihin ja peilataan niitä oman organisaation arvontuottamiseen ja sen potentiaaliin
3 b. Tutustutaan kehittämisen menetelmiin.
3 c. Suunnitellaan, toteutetaan ja/tai reflektoidaan organisaation kehittämiseen liittyvää projektia. Yksilö/ryhmätoteutus (1-5 opiskelijaa) valitussa työorganisaatiossa, suullinen esitys 10-15 min (max) tai kirjallinen raportointi (max 5 sivua). Käytäntöä peilataan kattavasti alan kirjallisuuteen. Lähteet ja viitteet merkitään.
Oppimistehtävä 4: Oma ”take-away” kurssilta, oman oppimisen arviointi peilaten kurssitavoitteisiin, alan kirjallisuuteen, omaan työtilanteeseen/työelämään tai yrityksiin yleensä, raporttina, 1x A4 tai pp ja videona, max 10 min. Lähteet ja viitteet merkitään. Tavoitteena on tehdä näkyväksi omaa osaamistaan ja koota kurssilta itselle ja omaa työtä varten merkityksellisiä asioita, linkkejä, kirjavinkkejä yms, joita voi hyödyntää työelämässä. Huom. Ei kurssipalaute!
Lisäksi: Oman oppimisen arviointitehtävä Haaga-Helialle tehdään E-lomakkeella. (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
V1: Työn muutos, muutoskyvykkyys ja kestävä työn kehittäminen
V2: Muuttuvat käsitykset organisaatiosta ja toimijuudesta
V3: Organisaatioista organisoitumiseen
V4: Itseohjautuvuus ja itseohjautuvat organisaatiot
V5: Organisaation kehittäminen ja diagnostiset menetelmät
V6: Yhteiskehittäminen ja arvon tuottaminen
V7: Organisaation vuorovaikutteisia kehittämismenetelmiä
V8: Organisaation kehittämiseen liittyvä soveltava tehtävä, opiskelijoiden esityksiä, oppimisen arviointia (not translated)
Annetut kokonaispalautteet edellisessä toteutuksessa: mediaani 4.
Esimerkkejä avoimesta palautteeseta:
- Innostavat ja mielenkiintoiset luennot
- Lähikerroilla käytiin paljon asiaa, mutta aikaa oli myös keskusteluille ja pienryhmätyöskentelylle.
- Jatkossa lähipäivien ryhmätehtäviä vähemmän.
- Tärkeä ja ajankohtainen opintokokonaisuus. (not translated)
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 1
Opiskelija tunnistaa joitakin työn murroksen trendejä ja reflektoi omaa työtään muutoksia vasten. Opiskelija tunnistaa erilaisia organisaatiokäsityksiä, organisoitumistapoja sekä jännitteitä organisaatioissa. Hän osaa määritellä joitakin organisaation kehittämisen lähestymistapoja ja osaa soveltaa osaamistaan kehittämissuunnitelmassa. Opiskelija kirjoittaa asiatekstiä.
Arvosana 3
Edellisten lisäksi hän tunnistaa keinoja kehittää toimijuutta työssä. Hän soveltaa erilaisia organisaatiokäsityksiä organisaation toiminnan kuvaamiseen ja analysointiin. Hän osaa suositella sopivia organisoitumisen ja organisaation kehittämisen menetelmiä tilanteen ja tavoitteiden mukaan. Hän osaa eritellä organisointiin liittyviä jännitteitä sekä niiden syntyä ja seurauksia. Hän tunnistaa eri kehittämistapojen keskeisiä ominaisuuksia ja osaa soveltaa organisaation kehittämiseen liittyviä käsitteellisiä malleja käytännön tilanteiden suunnitteluun ja/tai analysointiin. Hän tunnistaa ja pohtii muutoksiin ja kehittämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on melko sujuvaa.
Arvosana 5
Edellisten lisäksi hän osaa erotella useita työn murroksen trendejä sekä osaa arvioida niiden vaikutuksia oman työnsä tulevaisuuteen. Opiskelija osaa monitahoisesti arvioida omaan työhönsä, organisoimiseen sekä organisaation kehittämiseen liittyviä tekijöitä eri näkökulmista. Tämän hän osoittaa kriittisesti vertailemalla, perustelemalla ja hyödyntämällä useita teoreettisia käsitteitä ja malleja. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on sujuvaa. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena. Opintojakso suoritetaan itsenäisenä yksilötyönä eikä siihen sisälly yhteisiä aikataulutettuja verkkotapaamisia. Työskentelytapa edellyttää opiskelijalta itsenäistä tutustumista opintojakson teemoihin kirjallisuuden avulla sekä tehtävien itsenäistä tekemistä.Tehtävät ovat yksilötehtäviä ja yhteisiä verkkokeskustelutehtäviä. Tehtävissä pohditaan omia kokemuksia erilaisista organisaatioista ja verrataan niitä alan kirjallisuuteen. Työskentelytavat edistävät opiskelijoiden kognitiivisia metataitoja, kuten ongelmanratkaisutaitoja ja kriittistä ajattelua.
Anita Pösö
Materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla lähempänä opintojakson alkua. Oppimateriaali sisältää mm. työelämäraportteja ja tieteellisiä artikkeleita. Osa materiaalista on englanninkielistä.
Margit Suurnäkki
Opintojakson tehtäviä ja teemoja peilataan opiskelijoiden työkonteksteihin ja organisaatioihin.
Pasila Campus
Oppimistehtävät palautetaan ja arvioidaan vaiheittain kurssin aikataulun mukaisesti. Osa kurssin tehtävistä on monivalintatehtäviä.
Finnish
Osa materiaalista on kansainvälisiä ja englanninkielisiä.
13.01.2025 - 14.03.2025
Opintojaksossa on kolme pääteemaa: Työn muutos, organisoituminen sekä organisaation kehittäminen. Jokaisesta teemasta on oppimistehtäviä. Tehtäviä on yhteensä 5 - 8 ja ne edellyttävät viikottaista työskentelyaikaa. Tehtävät suoritetaan määrätyssä järjestyksessä ja seuraavan tehtävän voi palauttaa vasta kun edellinen tehtävä on palautettu.
Esimerkki opintojakson tehtävästä: Lue yksi työn murrosta käsittelevä raportti (vaihtoehdot on annettu). Tee muistiinpanoja työhön vaikuttavista muuttujista ja trendeistä sekä peilaa näitä omaan työhösi. Piirrä miellekartta (mindmap), jossa avaat tätä reflektointia. Liitä miellekarttaan myös tiedot käyttämistäsi lähteistä.
25.11.2024 - 02.12.2024
AHOT tai opinnollistaminen on sovittava vähintään kolme viikkoa ennen opintojakson aloitusta HOPSissa ja edellyttää hyväksyttyä opiskelupaikkaa tällä toteutuksella. Ohjeet MyNetissä.
31 - 100
Arviointi perustuu opintojakson oppimistavoitteisiin (alla). Arviointiskaala enimmäispistemäärä on 100 pistettä, jolloin vähintään 50 pistettä = 1, vähintään 60 pistettä = 2, vähintään 70 pistettä = 3, vähintään 80 pistettä = 4 ja vähintään 90 pistettä = 5.
Kurssi arvioidaan arvosanoin 1, 2, 3, 4 ja 5 (Hylätty = 0) . Alla on kuvattu esimerkinomaisesti vaatimukset arvosanoille 1, 3 ja 5.
Arvosana 1:
Opiskelija tunnistaa joitakin työn murroksen trendejä ja reflektoi omaa työtään muutoksia vasten. Opiskelija tunnistaa erilaisia organisaatiokäsityksiä, organisoitumistapoja sekä jännitteitä organisaatioissa. Hän osaa määritellä joitakin organisaation kehittämisen lähestymistapoja ja osaa soveltaa osaamistaan kehittämissuunnitelmassa. Opiskelija kirjoittaa asiatekstiä.
Arvosana 3:
Edellisten lisäksi hän tunnistaa keinoja kehittää toimijuutta työssä. Hän soveltaa erilaisia organisaatiokäsityksiä organisaation toiminnan kuvaamiseen ja analysointiin. Hän osaa suositella sopivia organisoitumisen ja organisaation kehittämisen menetelmiä tilanteen ja tavoitteiden mukaan. Hän osaa eritellä organisointiin liittyviä jännitteitä sekä niiden syntyä ja seurauksia. Hän tunnistaa eri kehittämistapojen keskeisiä ominaisuuksia ja osaa soveltaa organisaation kehittämiseen liittyviä käsitteellisiä malleja käytännön tilanteiden suunnitteluun ja/tai analysointiin. Hän tunnistaa ja pohtii muutoksiin ja kehittämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on melko sujuvaa.
Arvosana 5:
Edellisten lisäksi hän osaa erotella useita työn murroksen trendejä sekä osaa arvioida niiden vaikutuksia oman työnsä tulevaisuuteen. Opiskelija osaa monitahoisesti arvioida omaan työhönsä, organisoimiseen sekä organisaation kehittämiseen liittyviä tekijöitä eri näkökulmista. Tämän hän osoittaa kriittisesti vertailemalla, perustelemalla ja hyödyntämällä useita teoreettisia käsitteitä ja malleja. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on sujuvaa.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
• Kurssi toteutetaan Online Zoomissa lukujärjestyksen aikataulun mukaisesti
• Kurssi on toimintatavoiltaan kokeileva ja yhteisöllinen
• Ennen opintojakson alkua tehdään ennakkotehtävä, jonka tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan ymmärrystä aihealueen kirjallisuustaustasta ja peilata aihetta omiin työelämäkokemuksiinsa.
• Pedagogisina lähestymistapoina ovat flipped ja experiental learning sekä value co-creation eli käänteinen ja kokemuksellinen oppiminen sekä yhteiskehittäminen.
• Oppimismenetelmät edellyttävät opiskelijalta kirjallisuuden lukemista ja tiedon peilaamista käytäntöön ennen jokaista tapaamiskertaa. Opiskelija tuottaa valmistautumisestaan muistiinpanot Moodleen yksilöllisinä viikkotehtävinä.
• Tapaamiset ovat pääsääntöisesti tekemällä oppimista ja yhteiskehittämistä pienryhmissä. Tapaamiset ja yhteiskehittäminen ovat kurssin ydin. Hyväksyttävä suoritus edellyttää osallistumista vähintään puoleen tapaamisista.
• Luennot ovat lyhyitä ja tiiviitä lähinnä työskentelyaiheisiin johdattelevia. Toteutukseen voi kuulua vierailuluento ja/tai yritysprojekteja.
• Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan. Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea.
Juha Olava
. Clegg, S. R., Schwitzer, J., Whittle, A. & Pitelis, C. 2017. Strategy: Theory and Practice. Sage Publications, useita painoksia tai
· Johnson, G., Whittington, R., Scholes, K., Angwin, D. & Regnér, P. 2017. Exploring strategy: text and cases. Pearson Education, useita painoksia tai
. Whittington, R. 2019. Opening strategy: professional strategists and practice change, 1960 to today. Oxford University Press 2019,
ja
· Aho, T. 2023. Kokeilukulttuuri - johda kasvua joka päivä. Alma Talent. tai
· Hassi, Paju & Maila 2015. Kehitä kokeillen – organisaation käsikirja. Talentum tai
· Hämäläinen, V., Maula, H. & Suominen, K. 2016. Digiajan strategia. AlmaTalent. Helsinki. tai
· Kilpinen, P. 2022. Inhimillinen strategia. AlmaTalent. Helsinki tai
· Kostamo, T. (toim.) 2017. Miten innostusta johdetaan. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Helsinki. tai
· Maula, H. & Maula, J. 2019. Design ja johtaminen. AlmaTalent. Helsinki
Ja/tai muu osoitettu/soveltuva englannin ja suomenkielinen strategiakirjallisuus ja ajankohtaismateriaali.
Eija Kärnä
Tehtävissä hyödynnetään opiskelijoiden omia kokemustaustoja ja työympäristöjä. Oppisisältöjä peilataan kiinnostavien työelämän organisaatioiden toimintamalleihin. Mahdollinen vierailuluento.
Pasila Campus
Ei kirjallista tenttiä. Suullisia ja yhteisöllisiä työskentelytapoja, joissa työskentelyä arvioidaan. Suullisia suorituksia voi korvata kirjallisilla reflektioilla sopimuksen mukaan.
Finnish
Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat kansainvälisen näkökulman opintojaksolle. Kansainvälisyys voi myös näkyä käsiteltävien tapausten muodossa, oppikirjoissa, artikkeleissa sekä tehtävissä.
21.10.2024 - 13.12.2024
1. Ennakkotehtävänä alan kirjallisuuteen tutustumista aihealueen näkökulmasta ja omien strategisten osaamisten ja ajatusten pohdintaa oman työyhteisön tilaan peilaten kirjallisuuden ja herätekysymysten avulla.
2. Viikkotehtävinä teoriataustaan tutustumista, yhteisöllistä yhteiskehittämistä, kirjallisuuden ja käytännön mallien kokeilevaa soveltamista oppimistilanteissa ja opiskelijoiden työkonteksteissa.
3. Oppimisen reflektointi kirjallisuuteen ja käytäntöön peilaten opintojakson lopussa.
03.06.2024 - 18.10.2024
Tiistai-illat 22.10.- 10.12. klo 17.40 – 20.30 Zoomissa
Keskeisiä aihealueita:
- Strategian merkityksellisyys ja tarinallistaminen
- Kokeilut, innovaatiot ja yhteiskehittäminen
- Innostava ja osallistava strategiatyön kulttuuri
- Dialoginen ja virtuaalinen strategiatyö
- Tunteet, luottamus ja psykologinen turvallisuus työyhteisössä
Englannin kielinen toteutus
Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5. (not translated)
31 - 60
Tehtävät ja niiden painotus
Ennakkotehtävä 10-20 %
Viikko- ja tuntitehtävät 50-60 %
Oppimisen reflektointi alan kirjallisuuteen peilaten 20-30 %
Arviointikriteeri - Arvosana 1
Opiskelija ymmärtää strategian, tunteiden ja kokeilujen merkityksen yhteisön kehittymisen, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Hän osaa hyödyntää joitakin malleja ja yhteisöllisiä menetelmiä kirjallisuudesta, tukea yhteiskehittämistä strategiatyössä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta työyhteisössä. Opiskelija ymmärtää henkilöstön ja muiden sidosryhmien osallistamisen ja innostamisen merkityksen ja mahdollisuudet strategiatyössä.
Arviointikriteeri - Arvosana 3
Edellisten lisäksi opiskelija osaa kuvata ja soveltaa kokeilevia ja yhteisöllisiä malleja strategiatyön tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi. Hän osaa hyödyntää erilaisia yhteisöllisiä menetelmiä strategiatyössä, tukea ja toteuttaa yhteiskehittämistä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta työyhteisössä ja eri sidosryhmien välillä.
Arviointikriteeri - Arvosana 5
Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida monipuolisesti kokeilevien ja yhteisöllisten mallien soveltumista strategiatyön, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi erilaisissa tilanteissa. Hän osaa hyödyntää monipuolisesti perustellen ja arvioiden yhteisöllisiä menetelmiä edistääkseen strategista keskustelua ja vuorovaikutusta yhteistyöverkostossa.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
• Kurssi toteutetaan Online Zoomissa lukujärjestyksen aikataulun mukaisesti
• Kurssi on toimintatavoiltaan kokeileva ja yhteisöllinen
• Ennen opintojakson alkua tehdään ennakkotehtävä, jonka tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan ymmärrystä aihealueen kirjallisuustaustasta ja peilata aihetta omiin työelämäkokemuksiinsa.
• Pedagogisina lähestymistapoina ovat flipped ja experiental learning sekä value co-creation eli käänteinen ja kokemuksellinen oppiminen sekä yhteiskehittäminen.
• Oppimismenetelmät edellyttävät opiskelijalta kirjallisuuden lukemista ja tiedon peilaamista käytäntöön ennen jokaista tapaamiskertaa. Opiskelija tuottaa valmistautumisestaan muistiinpanot Moodleen yksilöllisenä viikkotehtävänä.
• Tapaamiset ovat pääsääntöisesti tekemällä oppimista ja yhteisöllistä osaamisen kehittämistä pienryhmissä.
• Luennot ovat lyhyitä ja tiiviitä lähinnä työskentelyaiheisiin johdattelevia. Toteutukseen voi kuulua vierailuluento ja/tai yritysprojekteja.
• Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan. Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea.
Juha Olava
. Clegg, S. R., Schwitzer, J., Whittle, A. & Pitelis, C. 2017. Strategy: Theory and Practice. 2nd Ed. Sage Publications tai
· Johnson, G., Whittington, R., Scholes, K., Angwin, D. & Regnér, P. 2017. Exploring strategy: text and cases. 11th ed. Pearson Education Limited tai
. Whittington, R. 2019. Opening strategy: professional strategists and practice change, 1960 to today. Oxford University Press 2019,
ja
· Hassi, Paju & Maila 2015. Kehitä kokeillen – organisaation käsikirja. Talentum tai
· Hämäläinen, V., Maula, H. & Suominen, K. 2016. Digiajan strategia. AlmaTalent. Helsinki. tai
· Kilpinen, P. 2022. Inhimillinen strategia. AlmaTalent. Helsinki tai
· Kostamo, T. (toim.) 2017. Miten innostusta johdetaan. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Helsinki. tai
· Maula, H. & Maula, J. 2019. Design ja johtaminen. AlmaTalent. Helsinki
Ja/tai muu osoitettu/soveltuva englannin ja suomenkielinen strategiakirjallisuus ja ajankohtaismateriaali.
Eija Kärnä
Tehtävissä hyödynnetään opiskelijoiden omia kokemustaustoja ja työympäristöjä. Oppisisältöjä peilataan kiinnostavien työelämän organisaatioiden toimintamalleihin. Mahdollinen vierailuluento.
Pasila Campus
Ei kirjallista tenttiä. Suullisia ja yhteisöllisiä työskentelytapoja, joissa työskentelyä arvioidaan. Suullisia suorituksia voi korvata kirjallisilla reflektioilla sopimuksen mukaan.
Finnish
Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat kansainvälisen näkökulman opintojaksolle. Kansainvälisyys voi myös näkyä käsiteltävien tapausten muodossa, oppikirjoissa, artikkeleissa sekä tehtävissä.
24.03.2025 - 16.05.2025
1. Ennakkotehtävänä alan kirjallisuuteen tutustumista aihealueen näkökulmasta ja omien strategisten osaamisten ja ajatusten pohdintaa oman työyhteisön tilaan peilaten kirjallisuuden ja herätekysymysten avulla.
2. Viikkotehtävinä teoriataustaan tutustumista, yhteisöllistä yhteiskehittämistä, kirjallisuuden ja käytännön mallien kokeilevaa soveltamista oppimistilanteissa ja opiskelijoiden työkonteksteissa.
3. Oppimisen reflektointi kirjallisuuteen ja käytäntöön peilaten opintojakson lopussa.
25.11.2024 - 02.12.2024
Keskiviikko-illat klo 17.40 – 20.30 Zoomissa
Keskeisiä aihealueita:
- Yhteisöllinen ja osallistava strategiatyö
- Strategian merkityksellisyys ja tarinallistaminen
- Kokeilut, innovaatiot ja yhteiskehittäminen
- Tunteet, luottamus ja psykologinen turvallisuus strategiatyössä
Englannin kielinen toteutus
Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5. (not translated)
31 - 60
Tehtävät ja niiden painotus
Ennakkotehtävä 10-20 %
Viikko- ja tuntitehtävät 50-60 %
Oppimisen reflektointi alan kirjallisuuteen peilaten 20-30 %
Arviointikriteeri - Arvosana 1
Opiskelija ymmärtää strategian, tunteiden ja kokeilujen merkityksen yhteisön kehittymisen, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Hän osaa hyödyntää joitakin malleja ja yhteisöllisiä menetelmiä kirjallisuudesta, tukea yhteiskehittämistä strategiatyössä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta työyhteisössä. Opiskelija ymmärtää henkilöstön ja muiden sidosryhmien osallistamisen ja innostamisen merkityksen ja mahdollisuudet strategiatyössä.
Arviointikriteeri - Arvosana 3
Edellisten lisäksi opiskelija osaa kuvata ja soveltaa kokeilevia ja yhteisöllisiä malleja strategiatyön tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi. Hän osaa hyödyntää erilaisia yhteisöllisiä menetelmiä strategiatyössä, tukea ja toteuttaa yhteiskehittämistä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta työyhteisössä ja eri sidosryhmien välillä.
Arviointikriteeri - Arvosana 5
Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida monipuolisesti kokeilevien ja yhteisöllisten viitekehysten ja mallien soveltumista strategiatyön, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi erilaisissa tilanteissa. Hän osaa hyödyntää monipuolisesti perustellen ja arvioiden yhteisöllisiä menetelmiä edistääkseen strategista keskustelua ja vuorovaikutusta yhteistyöverkostossa.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
1 cr
H-5
Master’s Degrees
This course uses blended learning pedagogical approaches, such as flipped classroom, supported by three main learning forms: (1) contact learning; (2) directed learning; and (3) self-directed Learning. A proportion of the course hours provide the opportunity for learning contact between students and experts (the facilitator and industry partners). Three interactive contact learning days are available to participants via interactive learning methods. The types of directed learning used are individual and team learning activities. Self-directed learning is also an important part of this course, and students are encouraged to develop their ability to learn on their own and thus to take more responsibility for setting the objectives of their study work. This course uses Moodle as the course’s virtual learning environment. In short, this course provides:
* 24 hours of contact teaching/learning
* 110 hours of directed and self-directed learning
* 1 hour of assessment of one’s own learning
Recognition of prior learning
If students have acquired the required competences in previous work tasks, recreational activities or on another course, they can show their competences via a demonstration. The demonstration must be agreed with the course teacher. More information and instructions for recognising and validating prior learning (RPL) are available at https://www.haaga-helia.fi/en/recognition-learning Look at "Instructions to students (master)"
Riina Iloranta
This course will draw on a fair amount of both conceptual and empirical reading. It requires a high degree of personal study, and participants are expected to find relevant materials, read widely, and think critically. A modest amount of reading prior to each session is to be expected. Below, participants can find several indicative publications, which serve as background to the course. Other resources relevant for this course will be available on the course’s Moodle page.
>>>
* Boswijk, A., Peelen, E. & Olthof, S. 2012. Economy of Experiences (3rd ed.). Amsterdam: European Centre for the Experience Economy.
* Christensen, J. 2009. Global Experience Industries: The Business of the Experience Economy. Aarhus: Aarhus University Press.
* Gilmore, J. H., & Pine II, B. J. 2007. Authenticity: What Consumers Really Want. Boston: Harvard Business School Press.
* Jensen, R., & Aaltonen, M. 2013. The Renaissance Society: How the Shift from Dream Society to the Age of Individual Control will Change the Way You Do Business. New York: McGraw-Hill.
* Kuiper, G. & Smit, B. 2014. Imagineering: Innovation in the Experience Economy. CABI Publishing. Wallingford.
* O’Dell, T., & Billing, P. 2005. Experiencescapes: Tourism, Culture and Economy. Copenhagen: Copenhagen Business School Press.
* Pine II, B. J., & Gilmore, J. H. 2019. The Experience Economy: Competing for Customer Time, Attention, and Money (Revised ed.). Boston: Harvard Business Review Press.
* Sundbo, J. & Sørensen, F. (Eds) 2013. Handbook on the Experience Economy. Edward Elgar Publishing. Cheltenham.
Mario Passos Ascencao, Aarni Tuomi
Students will participate in learning activities related to different stakeholders.
Pasila Campus
N/A
Finnish
This course fosters the development of an international mindset by incorporating international elements and examples into the learning content. The facilitators use instructional methods that are appropriate for culturally diverse participants. Some lessons or parts of them are conducted in English. The readings include international resources. The learning activities can also be done in English, and they encourage participants to explore and reflect on glocal issues and perspectives whilst contributing to intercultural competence
13.01.2025 - 14.03.2025
* 4 Assignments
25.11.2024 - 02.12.2024
* Session 1: Sat 8.2.2025, 9:00-15:45
* Session 2: Sat 1.3.2025, 9:00-15:45
* Session 3: Sat 5.4.2025, 9:00-15:45
15 - 25
* This course employs both formative and summative assessment methods.
The Haaga-Helia University of Applied Sciences grading scale is not a proportionate scale and does not therefore fully correspond to the ECTS grading scale. The difference is: the ECTS system is based on an expectancy of the distribution of different grades, the Finnish system is not. This means that in the Finnish system there is no rule or expectation as to how big a proportion of the participants in any given course can be given what grade; each student is graded on his/her individual performance, not in relation to the performance of others.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
VIRTUAL NON-STOP (not translated)
Nina Koivisto
Moodlessa (not translated)
Nina Koivisto
Pasila Campus
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan näyttö annetaan loppuraportilla. Ennen loppuraporttia varten tehdään 5 harjoitustehtävää. (not translated)
Finnish
19.08.2024 - 13.12.2024
Tehtävä 1: Mitä on tulevaisuuksien tutkimus?
Tehtävä 2: Tulevaisuusbarometri
Tehtävä 3: Ennakointi
Tehtävä 4: Ideointi
Tehtävä 5: Työpaikkailmoitus
Tehtävä 6: Loppuraportti (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
non-stop
Ennakkotehtävä oltava palautettuna 30.9. mennessä, jotta pysyt mukana toteutuksella (not translated)
31 - 100
Voit valita oman tavoitearvosanasi kurssille:
- jos tähtäät erinomaiseen arvosanaan, palautat erinomaiset tehtävät 4 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät hyvään arvosanaan, palautat hyvät tehtävät 2 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät läpipääsyyn, palautat hyväksytyt tehtävät ennen kurssin loppumista (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
VIRTUAL NON-STOP (not translated)
Nina Koivisto
Moodlessa (not translated)
Nina Koivisto
Pasila Campus
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan näyttö annetaan loppuraportilla. Ennen loppuraporttia varten tehdään 5 harjoitustehtävää, joilla loppuraporttia rakennetaan. (not translated)
Finnish
13.01.2025 - 16.05.2025
Tehtävä 1: Mitä on tulevaisuuksien tutkimus?
Tehtävä 2: Tulevaisuusbarometri
Tehtävä 3: Ennakointi
Tehtävä 4: Ideointi
Tehtävä 5: Työpaikkailmoitus
Tehtävä 6: Loppuraportti
Tehtävillä 1-5 rakennetaan loppuraporttia, josta loppuarvosana annetaan. (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
non-stop (not translated)
31 - 100
Voit valita oman tavoitearvosanasi kurssille:
- jos tähtäät erinomaiseen arvosanaan, palautat erinomaiset tehtävät 4 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät hyvään arvosanaan, palautat hyvät tehtävät 2 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät läpipääsyyn, palautat hyväksytyt tehtävät ennen kurssin loppumista (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Participation in face-to-face teaching
The presentation materials and other written material shared by the teacher in the workshops are entered into Moodle.
Teaching bridges / workshops in Pasila and/or online depending on the locker machine.
The course is very interactive in nature and the workshops at the times marked in the locker follow the pedagogy of community learning
a) Introduction to the theme
b ) Group exercise related to the theme
c) Feedback and reflection
Please note that in addition to teaching sessions, students must reserve time for individual/group studies each week, as this 5-credit course only has about 20 hours of "teaching". Group work accounts for 30% of the grade and the rest is determined based on individual performance.
Hanna Rajalahti
Kotler P, Pfoertsch W and Sponholz, U. 2021. H2H Marketing - The Genesis of Human-To-Human Marketing.
+ lecturers´materials
Learning material will be published in the implementation plan / Moodle
Eeva Puhakainen
The course analyzes current working life cases and examples. Possibly a visitor.
Pasila Campus
Will be delivered on first meeting.
Finnish
Opetusmateriaali on suurelta osin kansainvälistä (ja osin englanniksi). (not translated)
13.01.2025 - 14.03.2025
Will be delivered on first meeting.
25.11.2024 - 02.12.2024
According Lukkarikone
If students have acquired the required competence in previous work tasks, recreational activities or on another course, they can show their competence via a demonstration and thus progress faster through their studies. More information and instructions for recognizing and validating prior learning (RPL) are available at
https://www.haaga-helia.fi/en/recognition-learning.
Instructions for course specific RPL requirements will be shared in the course Kick Off or student may also request those from the teacher by email.
31 - 50
Grade 1
Student is somehow able to describe the key concepts of H2H communication and marketing. He / She / recognizes theoretical frameworks related to the topic. He / She is able to apply H2H approach to marketing communication.
Grade 3
Student is able to describe the key concepts of H2H communication and marketing. He / She / is familiar with the main theoretical frameworks related to the topic. He / She is able to analyze and apply H2H approach to stakeholder and customer-driven communication and marketing.
Grade 5
The student has internalized the key concepts and theoretical frameworks of H2H communication and marketing very well.
The student is able to analyze, justify and apply the H2H approach to stakeholder and customer-driven communication and marketing.
The student is able to identify the opportunities in H2H approach in supporting strategic marketing communication.
Student's commitment to course schedule and responsibilities is at excellent level.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Importer testaus. Älä muuta tietoja (not translated)
Jukka Salmi
Pasila Campus
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
5 - 20
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership
H-5
Anna Kimberley
Pasila Campus
English
13.01.2025 - 16.05.2025
25.11.2024 - 02.12.2024
61 - 100
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Marjo-Riina Välimaa
Nina Helander, Jonna Järvinen, Johanna Maaniemi, Juha Olava, Riina Iloranta, Sanna Heiniö, Sakariina Heikkanen, Anu Hakonen, Kevin Gore, Anita Pösö, Kari Hiekkanen, Marjo-Riina Välimaa, Heidi Rajamäki-Partanen
Pasila Campus
Finnish
01.08.2024 - 16.05.2025
12.08.2024 - 16.08.2024
1 - 300
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
H-5
Master’s Degrees
Opintojakso rakentuu kolmelle ajankohtaiselle oppimisteemalle: valmentava johtajuus, yhteisöohjautuvuus ja konfliktinhallinta. Jokainen osallistuja tarkastelee ja kehittää omaa ammatillista rooliaan ja johtajuuttaan näiden teemojen kautta. Kevään 2025 kurssitoteutus koostuu yhteisistä tapaamisista (klinikoista), jotka tukevat teemoihin perehtymistä ja oman tietotaidon syventymistä. Klinikat koostuvat sekä orientoivista introista/luentopuheenvuoroista että yhteisestä ja itsenäisestä työskentelystä. Klinikat järjestetään lähiopetuksena (Pasila) ja online-tapaamisina verkossa. Yhteisten tapaamisten lisäksi opiskelu sisältää itsenäistä perehtymistä opintojakson teemoihin.
Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä esihenkilöasemassa työskentelyä. Opintojaksolle ovat tervetulleita kaikki master-opiskelijat, jotka haluavat syventyä em. oppimisteemoihin ja kehittää omaan työhönsä ja omaan ammatilliseen kontekstiinsa liittyvää johtajuutta.
Fisher R., Ury R., 1999 Getting to Yes
Gallo A., 2017 HBR guide to dealing with conflict,
Gamrasni, M. 2021 (toim.). Matkaopas yhteisöohjautuvuuteen
Hamel G., Zanini M., 2020 Humanocracy
Isotalus, P. & Rajalahti, H. 2017. Vuorovaikutus johtajan työssä
Laloux F., 2014 Reinventing Organizations
Soback, D. Valmentava johtajuus: opas voiman, viisauden ja myötätunnon herättämiseen. E-Kirja 2021
Salovaara P., 2020 Johtopäätös
Åhman, H., 2019 Keskusteluälykkyys painetilanteissa
Muut opetusmateriaalit Moodlessa.
Olli Laintila, Heta-Liisa Malkavaara
Opintojakso on hyvin osallistujalähtöinen. Oppimisteemoja työstetään osallistujien omien työelämäkokemusten ja -haasteiden kautta. Kurssi voi sisältää myös vierailjoita, jotka tarjoavat johtajuuteen liittyviä puheenvuoroja.
Pasila Campus
Ei tenttiä.
Finnish
Merkittävä osa aineistoista on kansainvälisiä ammatti- ja tutkimusjulkaisuja. Kansainvälisyys välittyy myös osallistujien omien työelämäkokemusten kautta.
24.03.2025 - 16.05.2025
Opintojakso arvioidaan henkilökohtaisten oppimistehtävien avulla. Oppimistehtävät keskittyvät oppimisteemojen sisäistämiseen ja soveltamiseen, ja niitä on yhteensä kolme:
1. Lähtötilanteen ja oman osaamisen reflektointi (orientoiva tehtävä, hyväksytty/hylätty)
2. Oppimisteemojen tietoperustaan perehtyminen (painoarvo 40 % arvioinnista)
3. Käytännön sovellus johtajuuden kehittämiseen (painoarvo 60 % arvioinnista).
25.11.2024 - 02.12.2024
Opintojakson tunnit (johtajuusklinikat) järjestetään kevään 2025 toisella periodilla keskiviikkoisin klo 17.40 - 20.30 seuraavina päivinä:
26.3. Startti (Pasila)
2.4. Valmentava johtajuus, klinikka 1 (Pasila)
9.4. Valmentava johtajuus, klinikka 2 (Pasila)
16.4. Yhteisöohjautuvuus, klinikka 1 (Pasila)
23.4. Yhteisöohjautuvuus klinikka 2 (Zoom)
7.5. Konfliktinhallinta, klinikka 1 (etätunnit, Zoom)
14.5. Kurssin yhteenveto ja mahdollinen ulkopuolinen puheenvuoro (Zoom)
Vappuaaton (30.4.) tunnit toteutetaan itsenäisen työskentelyn avulla (ei kalenteriin merkittyä yhteistä tapaamista). Itsenäinen tehtävä liittyy konfliktinhallintaan.
Opintojakso on mahdollista suorittaa näytöllä, joka osoittaa opiskelijan aiemmin hankitun osaamisen opintojakson teemoista. Lisätietoja Master-opintojen verkkosivuilta.
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereihin, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5. Arviointikriteerit löytyvät opintojakson tiedoista (opintojaksokuvauksesta).
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
After completing the course, the student knows how to plan and lead a creative process and multi-channel content production.
In the course, a group project is done, where a concept and content are created according to the given brief.
NOTE The teaching is partially shared with the sister implementation in English.
Hanna Rajalahti
Available in the Moodle when the course begins.
Leena Korttilalli, Kevin Gore
The group work focuses on the development of the organization chosen by the students.
Pasila Campus
-
Finnish
21.10.2024 - 13.12.2024
Creative concept and content plan to be done as a group work (weight: 60%)
Exam (40 %)
03.06.2024 - 18.10.2024
Intensive implementation, which consists of three workshops and group work between them.
Saturday 26 October 2024 from 9 am to 3 pm
Saturday 9 November 2024 from 9 am to 3 pm
Saturday 30 November 2024 from 9 am to 3 pm
In addition, the groups have the opportunity to receive coaching from the teacher (online) between the workshops at a separately agreed time.
Recognition of prior learning in accordance with the instructions on Haaga-Helia's student pages.
15 - 25
Passed courses are assessed on a scale of 1 to 5. The assessment criteria are presented for grades 1, 3 and 5.
Grade 1
The student is familiar with concepts, methods and knowledge related to all stages of the creative planning process: from customer and market insight to customer-centric concept planning and multichannel storytelling. S/he can operate as part of a creative team and knows how to plan a content concept and can produce customer-centric narrative content for digital channels for limited internal or external purposes.
Grade 3
In addition, the student understands and can evaluate concepts, methods and knowledge related to making strategic content marketing decisions for different types of business needs and market challenges. S/he can lead oneself and use various types of creative planning resources according to business/operational needs. S/he can deliver an effective content plan and produce attractive narrative content for digital channels based on customer and market insight. S/he can optimise creative planning process and various storytelling solutions successfully via multiple channels.
Grade 5
The student can critically evaluate and innovate customer-centric concepts, methods and knowledge related to developing content marketing solutions for various types of business needs and market challenges of the commissioning non-profit organisation. As part of a creative team, she/he can implement and manage creative planning processes constructively and effectively, while supporting the learning process of others. S/he can initiate and influence co-operation between different stakeholders and prioritise actions. S/he can proactively seek and analyse business critical and project specific information to continuously improve the creative planning process and to boost the success of various storytelling solutions in given contexts and on multiple digital platforms. He/she demonstrates excellent commitment to course responsibilities and assignments and is able to carry out the creative project / assignments according to the given deadlines.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
2 cr
H-5
Master’s Degrees
Itseopiskelu, oppimistehtävät, 100 % virtuaalitoteutus. Huom: kurssi ei sisällä lähiopetusta (kasvokkain / verkossa) eikä ryhmätöitä.
Anita Pösö
Kurssin alussa ilmoitettava kirjallisuus, artikkelit ja muu materiaali. Kaikki materiaalit ilmoitetaan kurssin Moodle-sivuilla.
Kirsi LaPointe
Yritysesimerkit, opintojaksolla tehdään omaan työyhteisöön liittyvä kehittämistehtävä
Pasila Campus
Opintojaksolla on useita erilaisia tehtäviä, joille kaikille on yksi palautuspäivä.
Finnish
Kansainväliset artikkelit ja yritysesimerkit
19.08.2024 - 13.12.2024
Kurssin tehtävät ilmoitetaan kurssin alkaessa kurssin Moodle-sivulla. Kaikki kurssin tehtävät perustuvat opiskelijan itsenäiseen työskentelyyn. Kurssi ei sisällä tapaamisia tai ryhmätöitä.
03.06.2024 - 16.08.2024
Tarkka aikataulu ja sisältö julkaistaan kurssin alettua kurssin Moodle-sivustolla.
Virtuaalikurssi ja itsenäinen opiskelu 135 h
61 - 100
Oppimistehtävät ja osallistuminen keskusteluun kurssin Moodle-sivustolla
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Itseopiskelu, oppimistehtävät, 100 % virtuaalitoteutus. Huom: kurssi ei sisällä lähiopetusta (kasvokkain / verkossa) eikä ryhmätöitä.
Anita Pösö
Kurssin alussa ilmoitettava kirjallisuus, artikkelit ja muu materiaali. Kaikki materiaalit ilmoitetaan kurssin Moodle-sivuilla.
Kirsi LaPointe
Yritysesimerkit, opintojaksolla tehdään omaan työyhteisöön liittyvä kehittämistehtävä
Pasila Campus
Opintojaksolla on useita erilaisia tehtäviä, joille kaikille on yksi palautuspäivä.
Finnish
Kansainväliset artikkelit ja yritysesimerkit
13.01.2025 - 16.05.2025
Kurssin tehtävät ilmoitetaan kurssin alkaessa kurssin Moodle-sivulla. Kaikki kurssin tehtävät perustuvat opiskelijan itsenäiseen työskentelyyn. Kurssi ei sisällä tapaamisia tai ryhmätöitä.
25.11.2024 - 02.12.2024
Tarkka aikataulu ja sisältö julkaistaan kurssin alettua kurssin Moodle-sivustolla.
Virtuaalikurssi ja itsenäinen opiskelu 135 h
61 - 100
Oppimistehtävät ja osallistuminen keskusteluun kurssin Moodle-sivustolla
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojaksolla perehdytään yksilön, ryhmän ja organisaation oppimiseen liittyviin näkemyksiin ja teorioihin kirjallisuuden ja aktiivisen yksilö- ja ryhmätyön avulla. Opiskelijat saavat ennen jokaista online-viikkotapaamista luettavakseen tekstin, joka orientoi viikkotapaamiseen teemaan ja muodostavaa pohjan viikkotapaamisen työskentelylle.
Anita Pösö
Opintojakson kirjallisuus ilmoitaan Moodlessa opintojakson alkaessa.Osa kirjallisuudesta on englanninkielistä.
Johanna Vuori
Opiskelijat reflektoivat oman organisaationsa oppimiskulttuuria ja sen kehittämistä.
Pasila Campus
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Finnish
21.10.2024 - 13.12.2024
Oppimispäiväkirja, joka kattaa koko kurssin työskentelyn.
03.06.2024 - 18.10.2024
Viikkotapaamiset online-ympäristössä 2. periodilla keskiviikkoisin 17.40 - 20.30. Linkki lähetetään 2. periodin alussa opiskelijoille sähköpostilla ja lisätään opintojakson Moodleen.
Opintojaksolta kerätään opiskelijapalautetta, jota hyödynnetään opintojakson kehittämisessä. (not translated)
31 - 60
Oppimispäiväkirja
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Online-oppitunnit, jossa opettaja alustaa uudet viikkoteemat ja ohjaa opiskelijoiden projektityötä.
Itsenäiset verkkotehtävät
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana. Projektityössä opiskelijat analysoivat valitun yrityksen kiertotalouden ja ympäristönvaikutuksen johtamista ja tekevät kehittämissuunnitelman. (not translated)
Opintojakson opetusalustaan Moodleen on koottu monipuolisesti lähteitä kurssin teemaan liittyen ja opiskelija voi hyödyntää niitä jatkossa esim. opinnäytetyössä tai alan asiantuntijatehtävissä. (not translated)
Satu Harkki
Opintojakson eri teemoja avataan opiskelijoille hyödyntäen eri organisaatioiden ja yritysten esimerkkejä.
Opintojakson projektityö tehdään hyödyntäen oikeaa organisaatiota/yritystä. Opiskelijat voivat tehdä projektityön esim. omalle työpaikalleen. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
Opintojakson sisältö sopii hyödynnettäväksi kansainvälisissä yrityksissä. (not translated)
21.10.2024 - 13.12.2024
Aloitustehtävä, jolla opiskelija vahvistaa ilmoittautumisensa.
Monivalintatehtävät luennoista ja viikon teemoista.
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana.
Oman osaamisen kehittymisen tehtävä (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
Viikko 1: Kiertotalous yleistä: keinot ja liiketoimintamallit ja muutostekijät jne.
Viikko 2: Johtaminen osa 1 (Strategia, visio, innovaatiot), projekti alkaa
Viikko 3: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 1
Viikko 4: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 2
Viikko 5: Johtaminen osa 2 (johtamisjärjestelmät: tavoitteet, mittarit ja seuranta sekä standardit)
Viikko 6: Kiertotalouden/ilmastoasioiden verkostot sekä muutosagenttina toimiminen
Viikko 7: Projektityö
Viikko 8: Projektiesitykset ja viimeisten tehtävien palautukset (not translated)
5 - 20
40% Yksilötehtävät
60% Projekti ja vertaissparraus ja –arviointi (joko ryhmässä tai yksilöinä) (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
2 cr
H-5
Master’s Degrees
Online-oppitunnit, jossa opettaja alustaa uudet viikkoteemat ja ohjaa opiskelijoiden projektityötä.
Itsenäiset verkkotehtävät
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana. Projektityössä opiskelijat analysoivat valitun yrityksen kiertotalouden ja ympäristönvaikutuksen johtamista ja tekevät kehittämissuunnitelman. (not translated)
Opintojakson opetusalustaan Moodleen on koottu monipuolisesti lähteitä kurssin teemaan liittyen ja opiskelija voi hyödyntää niitä jatkossa esim. opinnäytetyössä tai alan asiantuntijatehtävissä. (not translated)
Satu Harkki
Opintojakson eri teemoja avataan opiskelijoille hyödyntäen eri organisaatioiden ja yritysten esimerkkejä.
Opintojakson projektityö tehdään hyödyntäen oikeaa organisaatiota/yritystä. Opiskelijat voivat tehdä projektityön esim. omalle työpaikalleen. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
Opintojakson sisältö sopii hyödynnettäväksi kansainvälisissä yrityksissä. (not translated)
24.03.2025 - 16.05.2025
Aloitustehtävä, jolla opiskelija vahvistaa ilmoittautumisensa.
Monivalintatehtävät luennoista ja viikon teemoista.
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana.
Oman osaamisen kehittymisen tehtävä (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
Viikko 1: Kiertotalous yleistä: keinot ja liiketoimintamallit ja muutostekijät jne.
Viikko 2: Johtaminen osa 1 (Strategia, visio, innovaatiot), projekti alkaa
Viikko 3: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 1
Viikko 4: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 2
Viikko 5: Johtaminen osa 2 (johtamisjärjestelmät: tavoitteet, mittarit ja seuranta sekä standardit)
Viikko 6: Kiertotalouden/ilmastoasioiden verkostot sekä muutosagenttina toimiminen
Viikko 7: Projektityö
Viikko 8: Projektiesitykset ja viimeisten tehtävien palautukset (not translated)
5 - 15
40% Yksilötehtävät
60% Projekti ja vertaissparraus ja –arviointi (joko ryhmässä tai yksilöinä) (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
2 cr
H-5
Master’s Degrees
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
Hanna Rajalahti
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
Jussi Mertanen
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
Pasila Campus
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
Finnish
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
13.01.2025 - 14.03.2025
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
25.11.2024 - 02.12.2024
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
31 - 50
This course in in Finnish, so all the descriptions are in Finnish.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijoille kattava ymmärrys niistä tekijöistä, jotka vaikuttavat ihmisten toimintaan työorganisaatiossa. Aihepiiriä tarkastellaan kattavasti yksilö-, ryhmä- ja organisaatioteorioiden kautta. Kurssi luo perusvalmiudet tunnistaa ja analysoida erilaisia organisaatiokäyttäytymiseen liittyviä ilmiöitä sekä teoriassa että käytännössä.
Kurssi koostuu online-luennoista ja erilaisista oppimistehtävistä. Toteutustavasta riippuen tehtävät ovat joko yksilö- tai ryhmätehtäviä. Tehtävien tarkemmat ohjeet annetaan kurssin alettua.
Oppimateriaalit koostuvat aihepiiriin liittyvistä kirjoista ja / tai artikkeleistä. Kurssin oppimismateriaalit ilmoitetaan kurssin alussa
Johanna Maaniemi
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Toteutuksiin voi kuulua vierailuluentoja, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan.
Pasila Campus
Finnish
Kansainvälisyys näkyy käsiteltävien tapausten muodossa, oppikirjoissa, artikkeleissa sekä tehtävissä.
21.10.2024 - 13.12.2024
Kurssi tehtävät ilmoitetaan kurssin alussa
03.06.2024 - 18.10.2024
31 - 60
Arvosana 5
Opiskelijan osaaminen vastaa erinomaisesti kurssin vaatimuksiin. Opiskelija hallitsee syvällisesti kurssilla läpikäydyt teoriat ja käsitteet. Hän käyttää kurssilla opittuja käsitteitä ja teorioita analyyttisesti ja kriittisesti käytännön työelämän tilanteiden tarkasteluun.
Arvosana 3
Opiskelijan osaaminen vastaa kurssin tavoitteisiin hyvin. Opiskelija hallitsee hyvin kurssilla läpikäytyjä teorioita, käsitteitä ja näkökulmia. Hän käyttää kurssilla opittuja käsitteitä ja teorioita käytännön työelämän tilanteiden analysoitiin.
Arvosana 1
Opiskelijan osaaminen vastaa kurssin tavoitteisiin välttävästi. Opiskelija tunnistaa suppeasti kurssilla läpikäytyjä teorioita, käsitteitä ja näkökulmia. Hän osaa kertoa suppeasti niiden merkityksestä käytännön työelämän kannalta.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Teijo Javanainen, Atte Varsta, Petteri Tiljander
Pasila Campus
Finnish
02.09.2024 - 26.11.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
10 - 15
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
3 cr
H-5
Teijo Javanainen, Atte Varsta, Petteri Tiljander
Pasila Campus
Finnish
02.09.2024 - 26.11.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
10 - 15
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
4 cr
H-5
Teijo Javanainen, Atte Varsta, Petteri Tiljander
Pasila Campus
Finnish
02.09.2024 - 26.11.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
10 - 15
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
5 cr
H-5
Flipped learning -tyyppinen opiskelu, jossa on keskeistä, että opiskelija on valmistautunut lähiopetuskertoihin itsenäisesti ennen lähiopetuskertaa. (not translated)
Hanna Rajalahti
Opettajan osoittama materiaali kurssin alkaessa. (not translated)
Aarni Tuomi
Ajankohtaiset case-esimerkit. (not translated)
Pasila Campus
Kurssilla ei ole tenttiä. (not translated)
Finnish
Kansainvälinen lähdekirjallisuus; kansainvälisiä case-esimerkkejä. (not translated)
19.08.2024 - 11.10.2024
Kurssilla on yksilö- ja ryhmätehtäviä. Tarkempi ohjeistus julkaistaan kurssin alkaessa. (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
Lähiopetus Pasilassa. (not translated)
Ohjeet osaamisen tunnistamiseen: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study (not translated)
31 - 50
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tietää myynnin roolin ja strategisen merkityksen sekä osaa nimetä myynnin keskeiset prosessit ja työkalut. Opiskelija tunnistaa myynnin strategisia tavoitteita ja osaa määritellä strategisen asiakkuuden peruselementit. Hän kykenee kuvaamaan keskeisiä henkilökohtaisen myynnin menetelmiä ja coachingin periaatteita. Opiskelija pystyy asettamaan joitakin myynnin tavoitteita sekä tunnistaa keskeisiä arvon tuottamisen elementtejä. Opiskelija tuntee myynnin digitaalisia työkaluja.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija kykenee kuvaamaan myynnin roolia ja strategista merkitystä. Hän hallitsee myynnin keskeiset prosessit ja työkalut sekä kykenee kehittämään myynnin prosesseja. Opiskelija osaa asettaa myynnin strategisia tavoitteita ja määritellä strategisen asiakkuuden. Hän kykenee soveltamaan henkilökohtaisen myynnin menetelmiä, myyntitaidon psykologiaa ja coachingin periaatteita. Opiskelija pystyy asettamaan ja arvioimaan myynnin tavoitteita ja tuloksia sekä tuntee arvon tuottamisen periaatteet myynnissä. Opiskelija osaa hyödyntää keskeisiä myynnin digitaalisia työkaluja. Hän osaa analysoida ja kehittää strategista myyntiä organisaatiossa.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa analysoida, asettaa ja mitata myynnin strategisia tavoitteita sekä kehittää strategisia asiakkuuksia. Opiskelija hallitsee hyvin myynnin prosessit ja työkalut sekä pystyy kehittämään kokonaisvaltaisesti myynnin prosesseja ja menetelmiä. Hän kykenee soveltamaan tarkoituksenmukaisella tavalla henkilökohtaisen myynnin menetelmiä, myyntitaidon psykologiaa ja coachingin periaatteita. Opiskelija osaa monipuolisesti analysoida ja arvioida myynnin tavoitteita ja tuloksia sekä hallitsee hyvin arvon tuottamisen periaatteet myynnissä. Opiskelija käyttää taitavasti myynnin digitaalisia työkaluja. Hän osaa hyvin analysoida ja kehittää strategista myyntiä organisaatiossa. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Viikonlopputoteutus
Keskustelevat luennot ja ryhmäkeskustelut
Itsenäinen opiskelu (not translated)
Dugan, J. 2017. Leadership Theory (engl.)
Kaikki opintojaksolla tuotettu materiaali sekä artikkelit/videot Moodlessa. (not translated)
Eija Kjelin
Opiskelijat peilaavat omaa työelämäkokemustaan keskusteluissa. (not translated)
Pasila Campus
Monivalintatentti Moodlessa (not translated)
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
Ennakkotehtävä:
Kuuntele podcast: Moraalit(on) Mitä on inhmillisesti tehokas työelämä? Vieraana Jaako Sahimaa. Code of Conduct ja Helsingin Seudun kauppakamari. 21.2.2024, linkki: https://open.spotify.com/episode/3RmyAP01IO3cPeY59v7jou
- Pohdi, mitä ajatuksia podcast toi sinulle ihmiskuvasta ja johtajuuden tavoitteista. Keskustelemme aiheesta ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Keskustelu- ja reflektointitehtäviä opintojakson tapaamisissa.
Kaksi-kolme tehtävää sekä monivalintatentti.
Minä ja peilit: johtajuusvoimavarani (haastattelut) 30p.
Johtajuusteorian tiivistelmä (Yksi Powerpoint-dia) hyväksytty/hylätty dead line 5.9.2024.
Johtajuusteoriat-monivalintatentti 20p. Perustuu kurssikirjaan ja suositus, että tehdään viimeistään 5.9.2024, mutta ei välttämätöntä.
Johtajuuteni kehittäminen (päiväkirja tai haastattelut) 50p.
Kaikki pisteillä arvioitavat tehtävät on jätettävä viimeistään 20.10.2024. Erityistilanteissa voidaan lisäaikaa myöntää korkeintaan 28.2.2025 asti. Lokakuun jälkeen jätetyt tehtävät arvioidaan kuukausittain ilman henkilökohtaista palautetta. (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
Lähitapaamiset: 24.8, 7.9 ja 21.9. (not translated)
Jos sinulla on aikaisemmin hankittua teoreettista ja käytännön osaamista opintojakson sisällöistä, ohjeet ns. AHOT-käytäntöihin ovat Pepissä. Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamista (AHOT) on haettava ennen opintojakson toteutuksen alkua. (not translated)
31 - 50
Asteikko 0-100 tehtävien pisteet yhteenlaskettuna
Alle 50 pistettä = Hylätty
50 - 59 pistettä = 1
60 - 69 pistettä = 2
70 - 79 pistettä = 3
80 - 89 pistettä = 4
90 - 100 pistettä = 5
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa reflektoida omaa johtajuuttaan ja tunnistaa kehittämisen tarpeensa. Opiskelija asettaa itselleen tavoitteita ja rakentaa itsearvioinnin menetelmiä. Hän tunnistaa erilaisia lähestymistapoja johtajuuteen. Opiskelija pystyy toimimaan dialogisessa kehittymisprosessissa muiden ihmisten kanssa.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija reflektoi omaa johtajuuttaan monesta eri näkökulmasta hyödyntäen johtajuustutkimusta. Hän tunnistaa omat johtajuuden kehittämisen tarpeensa. Opiskelija asettaa itselleen perusteltuja tavoitteita ja rakentaa oman kehittymisensä seurantaa tukevia arviointimenetelmiä. Opiskelija pystyy rakentamaan vuorovaikutusverkostoja, joiden kautta hän pystyy saamaan kehittymiselleen tukea.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija reflektoi omaa johtajuuttaan monesta eri näkökulmasta syvällisesti ja kriittisesti hyödyntäen johtajuustutkimusta ja keräämäänsä aineistoa. Opiskelija asettaa itselleen toimintaympäristönsä huomioon ottaen perusteltuja tavoitteita ja rakentaa jatkuvaa kehittymistä tukevia arviointimenetelmiä oman johtajuutensa kehittämiseen. Opiskelija pystyy rakentavalla tavalla arvioimaan, hyödyntämään ja syventämään rakentamissaan dialogisissa yhteistyösuhteissa saamiaan kehittymisehdotuksia. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Mitä eri johtajuusteoriat kertovat meille johtajuudesta? Miten johtajuus nähdään, miten sitä rakennetaan ja kuka sitä toteuttaa? Entä miten johtajuus liittyy itseeni ja ammatilliseen kontekstiini? Kuinka hyvin tunnistan, miten toimin ja käyttäydyn, ja miten muut minut näkevät? Minkälaiset itsearvioinnin ja palautteenhankinnan menetelmät palvelevat itsetuntemukseni syventymistä ja oman johtajuuteni kehittymistä?
Tätä kaikkea tutkimme ja pohdimme yhteisellä oppimismatkallamme. Opintojakson juoni rakentuu kahdenlaisille peileille. Tutustut valikoimaan johtajuusteorioita, joita käytämme teoriapeileinä. Toiminnalliset peilit ovat puolestaan relflektiotyökaluja ja -menetelmiä, joiden avulla tutkailet itseäsi niin omin kuin muiden silmin. Valitset ja kokeilet eri menetelmiä, ja arvioit niiden hyödyllisyyttä. Kaikki peilaaminen tähtää johtajuutta koskevan ymmärryksesi syventymiseen ja itsetuntemuksesi kasvuun.
Kyseessä oleva toteutus on Pasilassa järjestettävä lähitoteutus 15.1. - 12.3.2025. Sessiot sisältävät mm. tietoiskuja, johtajuusteorioiden pohdintaa ja soveltamista, lukupiirikeskusteluja, reflektiomenetelmiin tutustumista ja oman oppimistehtävän edistämistä. Fokuksessa on yhteinen työskentely ja keskustelu. Sessioihin ei tarvitse valmistautua etukäteen, ellei toisin yhteisesti sovita jonkun tietyn teeman osalta.
Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä esihenkilöpositiossa toimimista. Opintojakso soveltuu kaikille master-opiskelijoille, jotka haluavat perehtyä johtajuuteen ja kehittää omaa johtajuuttaan.
Dugan (2017): Leadership Theory. Cultivating Critical Perspectives. Kurssikirja löytyy e-kirjana Haaga-Helian kirjastosta. Sitä voi lukea myös online-versiona. Kirjaa käytetään koko opintojakson ajan niin opintojakson tuntityöskentelyssä kuin itsenäisen perehtymisen tukena. Opintojaksolle valitut osiot ja luvut kerrotaan heti opintojakson käynnistyttyä. Muu mahdollinen materiaali ilmoitetaan opintojakson Moodle-sivulla.
Heta-Liisa Malkavaara
Kaikki sisältö peilautuu osallistujien omiin työelämäkokemuksiin.
Pasila Campus
Ei tenttiä.
Finnish
Kurssikirja tarjoaa laajan kattauksen niin johtajuustutkimuksen historiaan kuin tämän päivän johtajuusteorioihin. Mukana on myös diversiteettiin liittyviä näkökulmia. Myös osallistujien omat työelämäkokemukset voivat nostaa globaaleja teemoja yhteiseen keskusteluun.
13.01.2025 - 14.03.2025
Opintojakso suoritetaan yhden henkilökohtaisen oppimistehtävän avulla. Siinä opiskelija raportoi oppimisestaan, joka liittyy johtajuusteorioihin ja oman johtajuuden reflektointiin. Oppimistehtävä rakentuu vaiheittain opintojakson aikana, ja se punoo opitun sisällön yhdeksi kokonaisuudeksi. Oppimistehtävässä otetaan kantaa siihen, miten oma käsitys johtajuudesta on muuttunut, laajentunut tai syventynyt aiheeseen perehtymisen myötä.
25.11.2024 - 02.12.2024
Opintojakson tunnit sijoittuvat keskiviikkoiltoihin 15.1. - 12.3. klo 17.40 - 20.30 (Pasila). Poikkeuksena on ke 19.2. jolloin ei ole yhteistä tapaamista. Keskiviikkoillat 12.2. ja 12.3. järjestetään lähtökohtaisesti etänä (Zoom), ellei toisin sovita. Opintojakson ohjelmasta ja toimintatavasta sovitaan yhdessä opintojakson käynnistyttyä.
Opintojakso etenee seuraavien sisältöteemojen kautta:
Orientaatio johtajuuden pohdintaan ja peileihin
Teoriapeilin 1 johtajuusteoriat: Katse persoonaan
Teoriapeilin 2 johtajuusteoriat: Katse käyttäytymiseen, tehokkuuteen ja vaikuttamiseen
Teoriapeilin 3 johtajuusteoriat: Katse ryhmiin ja ihmisten välisiin suhteisiin
Teoriat ja reflektiomenetelmät oman peilauksen työkaluina
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn myötä opintojakson tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa kompetenssinsa erikseen sovittavan näytön avulla. Osaamisen näytöstä (aiemmin hankittu osaaminen) on lisätietoja Master-opintojen sivulla.
31 - 50
Opintojakso arvioidaan arviointikriteerien avulla (ks. opintojakson tiedot). Oppimistehtävien arviointi pohjautuu näihin opintojakson arviointikriteereihin, ja oppimistehtävää koskevat tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
This course is a fully virtual course without any set time slots for meetings, with the exception of an online group exam - you advance at your own pace within the time frame of the course; i.e. between 13.1.-16.5.2025. The absolute final deadline to finish all tasks in order to receive a grade is Friday the 30th of May.
Juha Olava
Course material recommended on Moodle
Eeva Aarnio, Satu Harkki
Pasila Campus
The student must participate in an online group exam on one of the three given alternative dates. The three dates reflect an initial exam date and two re-takes.
The dates are:
Wednesday 5th March 16-19
Thursday 3rd April 17-20
Monday 5th May 9-12
English
13.01.2025 - 16.05.2025
The course is divided into five thematic topics; each of which carries either an individual task or participation in a group exam. In addition you must make a short reflection of your learning at the end with pass/fail grading.
25.11.2024 - 02.12.2024
This course is a fully virtual course without any set time slots for meetings, with the exception of an online group exam - you advance at your own pace within the time frame of the course; i.e. between 13.1.-16.5.2025. The absolute final deadline to finish all tasks in order to receive a grade is Friday the 30th of May.
Currently there are no alternative implementations. Next implementation fall 2025.
31 - 100
The course grading is as follows:
Task 1, 3 and 4. Graded 0-5. 25% each
Online group exam. Graded 0-5. 25%
Tasks 2 and 5 and Reflection of learning. Graded Pass/fail.
All must be completed with a passing grade to complete the course.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, STROME Degree Programme in Strategising in Organisations, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, AVBUM Degree Programme in Sustainable Aviation Business, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
5 cr
H-5
Master’s Degrees
VIRTUAL NON-STOP
Opiskelija työskentelee itsenäisesti DL:n huomioiden (not translated)
Kari Hiekkanen
Moodlessa (not translated)
Ralf Rehn
Pasila Campus
Toteutuksella ei ole tenttejä, osaaminen näytetään oppimistehtävin (not translated)
Finnish
19.08.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
NON-STOP (not translated)
61 - 100
Oppimistehtävien painotettu keskiarvo asteikolla 1 - 5 (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Opintojakso on muodoltaan hyvin käytännönläheinen ja vaatii osallistujalta aktiivista otetta. 10 opintopisteen kokonaisuus tarkoittaa 270h työtä/ opiskelija.
Opintojakson aikana työskennellään elinkeinolta tulleen oikean toimeksiannon parissa 3-4 henkilön tiimeissä. Opintojakson aikana käydään läpi palvelumuotoilun teoria, prosessi sekä menetelmiä käytännönläheisesti toimeksiantoon liittyen. Opintojakson tehtävät liittyvät tiimin toimeksiantoon jota tiimi työstää yhdessä koko opintojakson ajan. Lähipäivät ja mahdolliset opettajien tiimien sprraussessiot tukevat työn etenemistä. (not translated)
Riina Iloranta
Tämä opintojakso vaatii sitoutunutta itsenäistä opiskelua, ja siksi osallistujien odotetaan lukevan aineistoa laajasti. Osallistujille tarjotaan yksi keskeinen kirja, joka toimii kurssin tausta-aineistona. Moritz, S. 2005. Service Design: A Practical Access to an Evolving Field. Köln International School of Design. London.
Muita opintojakson kannalta merkityksellisiä aineistoja ja mahdollista luettavaa on nähtävissä Moodlessa tai niitä voi lainata tai lukea HH-kirjastoissa. (not translated)
Riina Iloranta, Mario Passos Ascencao, Vesa Heikkinen
Opintojakso on tiiviisti linkittynyt työelämään, sillä työskentely ja oppiminen tapahtuu elinkeinolta tulleiden toimeksiantojen kautta. (not translated)
Pasila Campus
- (not translated)
Finnish
19.08.2024 - 27.01.2025
Opintojaksolla on 5 tehtävää, jotka arvioidaan asteikolla 1-5. Tehtävien palautus sijoittuu opintojakson loppupuolelle.
Tehtävä 1: Prosessikuvaus ja työkalujen arviointi, ryhmä 30%
Tehtävä 2: Palvelukirja, ryhmä 40%
Tehtävä 3: Palveluratkaisun esittely, ryhmä 10%
Tehtävä 4: SDN case-kuvaus, ryhmä 10%
Tehtävä 5: Vertaisarviointi, yksilö 10% (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
30.8.2024 9-15.45
31.8.2024 9-15.45
25.10.2024 9-15.45
26.10.2024 9-15.45
16.11.2024 9-15.45
10.1.2025 9-15.45
AHOT (not translated)
31 - 50
1-5 (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Upon successful completion of the course, the student is able to
- Understand and describe brand management and its significance as a strategic tool in the global business environment
- Apply theories of branding, communication and marketing to practical contexts
- Recognise and address the interests of various stakeholder groups
- Create and sustain networks of collaboration with internal and/or external partners
- Apply problem identification, analysis and solving in real-life cases.
The assignments in the course also teach the skills needed in Master's studies, such as information search, reading research articles and critical writing.
The course is recommended as an introduction to the Communication and Marketing Management studies.
NB. From autumn 2023 onwards, this course is implemented as contact classes within a 8-week period.
Hanna Rajalahti
Available in Moodle when the course begins.
Ville Lahtinen
The learning assignments utilize the students' professional expertise and reflect the organizations' current challenges.
Pasila Campus
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
Individual and group assingments, and an exam.
03.06.2024 - 16.08.2024
Contact classes on Wednesdays between August 21 - October 13, 2023 at 5:40 - 8:30 pm.
Recgonition of prior learning following Haaga-Helia's instructions for Master education.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
31 - 50
Assessment criteria
Assessment criteria - grade 1
The student is familiar with the basics of brand management and the various aspects of communication and marketing as strategic tools for business management. S/he identifies key concepts, processes and tools of branding, communication and marketing. S/he identifies opportunities for branding and areas for development in an organization.
Assessment criteria - grade 3
The student is able to design solutions that benefit business based in theories of branding, communication and marketing. S/he can utilize key concepts, processes and tools related to branding, communication and marketing when justifying her/his own choices to practical business needs. S/he can evaluate and develop brand management processes and activities for the internal and/or external needs of an organization.
Assessment criteria - grade 5
In addition to the criteria above, the student can critically evaluate and develop concepts, processes and knowledge related to brand management. S/he can integrate brand perspectives into the company’s business planning and management processes in different contexts. The student can develop new ways of working and justify his/her own views successfully. S/he is able to identify key stakeholders in terms of brand management and to justify strategic choices and prioritize activities in a stakeholder-driven manner. The student has professional project like approach to learning and stays on schedule.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
HUOM Tämä on opiskelijoiden itsenäiseen opiskeluun perustuva virtuaaliopintojakso, täysin ilman opettajan läsnäoloa, ja lähinnä tarkoitettu STROM-koulutuksen opiskelijoille.
Ota tämä huomioon, jos haluat valita tämän toteutuksen sen sijaan, että osallistuisit lähiopetukseen perustuvaan toteutukseen.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- ymmärtää ja kuvata brändin merkityksen strategisen työkaluna globaalissa liiketoimintaympäristössä
- hakea ja käyttää soveltuvia brändäyksen, viestinnän ja markkinoinnin teorioita
- tunnistaa ja puhutella eri sidosryhmien kiinnostuksenkohteita
- tunnistaa, analysoida ja ratkaista ongelmia aidoissa yrityselämän tilanteissa.
Opintojakson tehtävät opettavat myös Master-opinnoissa tarvittavia taitoja, kuten tiedonhankintaa, tutkimusartikkelien lukemista ja kriittistä kirjoittamista. (not translated)
Leena Korttilalli
Available in Moodle
Leena Korttilalli
Oppimistehtävät hyödyntävät opiskelijoiden asiantuntemusta ja heijastavat organisaatioiden ajankohtaisia haasteita. (not translated)
Pasila Campus
Tutkintosäännön mukaan, ilmoitetaan kurssin aloituksessa. (not translated)
Finnish
Oppimateriaali on suurelta osin kansainvälistä. (not translated)
21.10.2024 - 14.03.2025
Individual assignments and an exam.
03.06.2024 - 18.10.2024
Course available in Moodle 21.10.2024 - 14.3.2025.
Recgonition of prior learning following Haaga-Helia's instructions for Master education.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
31 - 60
Assessment criteria - grade 1
The student is familiar with the basics of brand management and the various aspects of communication and marketing as strategic tools for business management. S/he identifies key concepts, processes and tools of branding, communication and marketing. S/he identifies opportunities for branding and areas for development in an organization.
Assessment criteria - grade 3
The student is able to design solutions that benefit business based in theories of branding, communication and marketing. S/he can utilize key concepts, processes and tools related to branding, communication and marketing when justifying her/his own choices to practical business needs. S/he can evaluate and develop brand management processes and activities for the internal and/or external needs of an organization.
Assessment criteria - grade 5
In addition to the criteria above, the student can critically evaluate and develop concepts, processes and knowledge related to brand management. S/he can integrate brand perspectives into the company’s business planning and management processes in different contexts. The student can develop new ways of working and justify his/her own views successfully. S/he is able to identify key stakeholders in terms of brand management and to justify strategic choices and prioritize activities in a stakeholder-driven manner. The student has professional project like approach to learning and stays on schedule.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Juha Olava
Mariitta Rauhala, Lauri Larjavaara
Pasila Campus
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
31 - 50
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
H-5
Master’s Degrees
Kurssi on täysin virtuaalinen toteutus, jossa opiskelija opiskelee itsenäisesti aiheeseen liittyviä teorioita ja soveltaa sitten oppimaansa kurssitehtäviin.
Juha Olava
Linkit oppimateriaaleihin löytyy Moodlesta. Käytämme pääsääntöisesti Haaga-Helian kirjaston e-kirjoja.
Mariitta Rauhala, Heli Kortesalmi
Tehtävät perustuvat yrityksistä otettuihin esimerkkitapauksiin.
Pasila Campus
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan se suoritetaan viiden aihealueen tehtäviä tekemällä. Aihealueet ovat:
Strategia mittareiksi
Pitkän tähtäimen suunnittelu laskelma
Investointilaskelmat ja rahoitus
Strategiasta budjettiin
Katetuotto ja kannattavuuslaskenta.
Kurssin ensimmäisen tehtävän palautus on 15.2.2025 mennessä. Tehtävän palauttaminen aikataulun mukaan varmistaa kurssipaikan. Opiskelijat jotka eivät ole palauttaneet tehtävää aikataulun mukaan poistetaan kurssilta.
Finnish
Aiheet toimivat kansainvälisessä ympäristössä
13.01.2025 - 16.05.2025
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan se suoritetaan viiden aihealueen tehtäviä tekemällä. Aihealueet ovat:
Strategia mittareiksi
Pitkän tähtäimen suunnittelu laskelma
Investointilaskelmat ja rahoitus
Strategiasta budjettiin
Katetuotto ja kannattavuuslaskenta.
Ensimmäinen tehtävä pitää palauttaa 15.2.2025 mennessä mikäli haluaa pysyä kurssilla.
25.11.2024 - 02.12.2024
Moodle on auki ja tehtäviä voi suorittaa aikavälillä 15.1. - 10.5.2025. Mikäli tarvitset arvosanan jo toukokuun alussa esimerkiksi valmistumista varten, olethan yhteydessä opettajaan.
Mikäli sinulla on jo kurssin aihealueiden osaamista, ole yhteydessä kurssin opettajiin AHOT menettelystä. Kirjoita dokumentti, jossa vertaat kurssivaatimuksia omaan työkokemukseesi ja osaamiseesi. (AHOT = aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen).
61 - 100
Tehtävistä saa pisteitä ja arvosana määräytyy sen mukaan.
Jokaisen aihealueen painoarvo on 20% lopullisesta arvioinnista.
Tehtävät ovat yksilötöitä.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Kurssi järjestetään ONLINE verkkototeutuksena ja viikottaiset kurssitapaamiset järjestetään virtuaalisesti.
1. Armstrong, M. 2021. Armstrong’s handbook on strategic human resource management. KoganPage. (e-kirja)
2. McDonnell, A. & Wiblen, S. 2021. Talent Management. A Research Overview. Routledge. Luvut 2 ja 3.
3. Viitala, R. 2021. Henkilöstöjohtaminen. Luvut Henkilöstöstrategia ja Työhyvinvoinnin johtaminen.
4. Muu oppimateriaali ilmoitetaan Moodle-oppimisympäristössä kurssin alussa.
Kirsi LaPointe
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Toteutuksiin voi kuulua vierailuluentoja ja/tai yritysprojekteja. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan.
Pasila Campus
Finnish
Osa oppimateriaaleista ja case-tutkimuskista on kansainvälisiä ja englanninkielisiä.
19.08.2024 - 11.10.2024
Oppimismenetelmiä tällä kurssilla ovat verkkotapaamiset, itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely ja verkkotehtävät.
Arvioitavat tehtävät:
1. tehtävä: Henkilöstöjohtamisen rooli organisaation strategiassa, essee (25 %)
2. tehtävä: Osaamisen johtaminen, verkkokeskustelutehtävä (25 %)
3. tehtävä: Esitys valitusta HR-strategian osa-alueesta, ryhmätyö (25 %).
4. tehtävä: Monivalintatehtävä, SHRM käsitteet (25 %)
03.06.2024 - 16.08.2024
Opintojakson toteutus sijoittuu aikavälille 19.8.-11.10.2024
Luennot pidetään Zoomissa. Opettaja ilmoittaa osallistumislinkin ennen kurssin alkua.
31 - 60
Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle kattava kuva henkilöstövoimavarojen johtamisesta ja kehittämisestä yhtenä yrityksen strategisesti tärkeänä menestystekijänä. Opintojaksolla käsitellään strategisen henkilöstöjohtamisen teorioita, malleja ja vastuualueita niin henkilöstöfunktion kuin organisaation johdon näkökulmasta.
Kurssin jälkeen opiskelija:
• Osaa henkilöstöjohtamisen taustalla vaikuttavat teoriat, käsitteet ja mallit
• Ymmärtää henkilöstöjohdon roolin liiketoiminnan strategisena kumppanina
• Osaa henkilöstöjohtamisen keskeiset vastuualueet ja ymmärtää niiden strategisen merkityksen
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 5
Opiskelijan osaaminen vastaa erinomaisesti kurssin vaatimuksiin. Opiskelija hallitsee syvällisesti kurssilla läpikäydyt teoriat ja käsitteet. Hän käyttää kurssilla opittuja käsitteitä ja teorioita analyyttisesti ja kriittisesti käytännön työelämän tilanteiden tarkasteluun.
Arvosana 3
Opiskelijan osaaminen vastaa kurssin tavoitteisiin hyvin. Opiskelija hallitsee hyvin kurssilla läpikäytyjä teorioita, käsitteitä ja näkökulmia. Hän käyttää kurssilla opittuja käsitteitä ja teorioita käytännön työelämän tilanteiden analysoitiin.
Arvosana 1
Opiskelijan osaaminen vastaa kurssin tavoitteisiin välttävästi. Opiskelija tunnistaa suppeasti kurssilla läpikäytyjä teorioita, käsitteitä ja näkökulmia. Hän osaa kertoa suppeasti niiden merkityksestä käytännön työelämän kannalta.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
1 cr
H-5
Master’s Degrees
Virtual course based on 100 % student individual work. The course does not include any meetings or teamwork.
Only one deadline for the course assignments: 1st of December, 2024.
Learning materials are available in the course Moodle pages when the course begins.
Anita Pösö
The studies and learning assignments mirror everyday business in corporations and other organisations.
Pasila Campus
Ei tenttejä (not translated)
Finnish
Kurssimateriaalit sisältää englanninkielisiä ja kansainvälisestä kontekstissa olevia lähteitä. (not translated)
09.09.2024 - 13.12.2024
Kurssilla on viisi oppimistehtävää, jotka tulee tehdä annetussa järjestyksessä.
Orientaatiotehtävä (hyväksytty/hylätty)
SHRM -käsitteet ja mallit Moodle quiz (25% arvosanasta)
Osaamisen johtaminen -tehtävä (25% arvosanasta)
Suorituksen johtamine Moodle quiz (25% arvosanasta)
Työhyvinvointi raportti (25% arvosanasta) (not translated)
03.06.2024 - 06.09.2024
Tehtävät suoritettava viimeistään 13.12.2024 mennessä. (not translated)
61 - 100
Hyväksytysti suoritetut kurssit arvioidaan asteikolla 1-5. Arviointikriteerit on esitetty vuosiluokille 1, 3 ja 5.
Arvosana 5
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys vastaavat erinomaisesti opintojakson vaatimuksia. Opiskelija hallitsee syvällisesti opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija käyttää teorioita ja käsitteitä analyyttisesti ja kriittisesti tutkiessaan tosielämän tapauksia.
Arvosana 3
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys täyttävät kurssin vaatimukset hyvin. Opiskelija tuntee opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija tutkii teorioiden ja käsitteiden avulla tosielämän tapauksia.
Arvosana 1
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys täyttävät kurssin vaatimukset tyydyttävästi. Opiskelija tunnistaa suppeasti opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija tunnistaa kapeasti niiden vaikutukset käytäntöön. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Virtual course based on 100 % student individual work. The course does not include any meetings or teamwork.
Only one deadline for the course assignments: 16 May 2025.
Learning materials are available in the course Moodle pages when the course begins.
Anita Pösö
The studies and learning assignments mirror everyday business in corporations and other organisations.
Pasila Campus
Ei tenttejä (not translated)
Finnish
Kurssimateriaalit sisältää englanninkielisiä ja kansainvälisestä kontekstissa olevia lähteitä. (not translated)
03.02.2025 - 16.05.2025
Kurssilla on viisi oppimistehtävää, jotka tulee tehdä annetussa järjestyksessä.
Orientaatiotehtävä (hyväksytty/hylätty)
SHRM -käsitteet ja mallit Moodle quiz (25% arvosanasta)
Osaamisen johtaminen -tehtävä (25% arvosanasta)
Suorituksen johtamine Moodle quiz (25% arvosanasta)
Työhyvinvointi raportti (25% arvosanasta) (not translated)
25.11.2024 - 02.12.2024
The deadline for all course assignments is 16 May 2025.
61 - 100
Hyväksytysti suoritetut kurssit arvioidaan asteikolla 1-5. Arviointikriteerit on esitetty vuosiluokille 1, 3 ja 5.
Arvosana 5
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys vastaavat erinomaisesti opintojakson vaatimuksia. Opiskelija hallitsee syvällisesti opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija käyttää teorioita ja käsitteitä analyyttisesti ja kriittisesti tutkiessaan tosielämän tapauksia.
Arvosana 3
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys täyttävät kurssin vaatimukset hyvin. Opiskelija tuntee opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija tutkii teorioiden ja käsitteiden avulla tosielämän tapauksia.
Arvosana 1
Opiskelijan tiedot ja ymmärrys täyttävät kurssin vaatimukset tyydyttävästi. Opiskelija tunnistaa suppeasti opintojaksolla esitetyt teoriat ja käsitteet. Opiskelija tunnistaa kapeasti niiden vaikutukset käytäntöön. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Kyseessä on aikaan ja paikkaan sitomaton virtuaalitoteutus:
-Ei pakollisia luentoja
-Ei ryhmätöitä
-Kurssin tehtävät on rytmitetty väljästi (not translated)
Juha Olava
Kaikki oppimateriaali löytyy vaivattomasti verkosta klikkaamalla kurssisivuston linkkejä. Materiaali julkaistaan kurssisivuston avautuessa. Kurssilla on nauhoitettavia luentoja, joihin osallistuminen on vapaehtoista.
2 nauhoitettavaa vapaaehtoista verkkoluentoa pidetään ZOOMissa osoitteessa https://haaga-helia.zoom.us/j/6716711068 Meeting ID: 671 671 1068
Ensimmäinen luento 27.8. klo 17.00
Toinen luento 10.9. klo 17.00 (not translated)
Juha Olava
Osassa tehtäviä voi hyödyntää tylöelämäkokemuksia. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
19.08.2024 - 11.10.2024
Kurssilla on monivalintatehtävä ja kaksi toisistaan poikkeavaa kirjoitustehtävää. Yksityiskohdat ilmoitetaan kurssisivustolla. (not translated)
03.06.2024 - 16.08.2024
Opintojakso sivusto aukeaa syksyn 2024 ensimmäisen periodin alkaessa. Silloin avautuu kurssisivusto (Moodle) ja opiskelun voi aloittaa välittömästi. (not translated)
61 - 150
Arviointikriteerit ilmoitetaan kurssisivustolla. (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Kyseessä on ajasta ja paikasta riippumaton virtuaalikursi:
-Ei pakollisia sessiota
-Ei ryhmätöitä
-Väljä opiskelurytmitys (not translated)
Juha Olava
Kaikki materiaali on linkkien takana kurssin verkkosivustolla Moodlessa. Materiaali ilmoitetaan verkkosivuston avautuessa. (not translated)
Juha Olava, Olli Laintila
Omia työelämän kokemuksia pääsee hyödyntämään opintojakson tehtävissä. (not translated)
Pasila Campus
Finnish
21.10.2024 - 13.12.2024
Opintojaksolla on monivalintatehtävä ja kaksi (2) kirjoitustehtävää. (not translated)
03.06.2024 - 18.10.2024
Kurssisivusto aukeaa viimeistään opintojakson virallisena aloituspäivänä 21.10.2024 ja sen jälkeen opiskelun voi aloittaa heti.
Opintojaksolla tarjoillaan 2 vapaaehtoista nauhoitettavaa Zoom luentoa. Ajankohdat:
1. luento 29.10.2024 klo 17.
2. luento 12.11.2024 klo 17. (not translated)
61 - 150
Arviointikriteerit ilmoitetaan kurssisivustolla (Moodle). (not translated)
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
5 cr
H-5
Master’s Degrees
The course is fully virtual and includes no classroom or online sessions. Feedback is given on tasks bi-weekly. The student can advance at their own speed individually.
Course material on Moodle
Annika Konttinen, Minna-Maari Harmaala
Pasila Campus
No exams on the course. Quizzes on Moodle at the student's own pace.
English
19.08.2024 - 16.05.2025
Quizzes and assignments on Moodle. Five assignments with grading 0-5 and two pass/grade assignments. All weighted equally in final grade. All assignments must be completed with passing grade to pass course.
03.06.2024 - 16.08.2024
Course is available to students 19.8.2024-13.5.2025
No alternatives at this time.
61 - 100
Quizzes and assignments on Moodle. Five assignments with grading 0-5 and two pass/grade assignments. All weighted equally in final grade. All assignments must be completed with passing grade to pass course.
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
5 cr
H-5
Master’s Degrees
Margit Suurnäkki, Vesa Heikkinen
Pasila Campus
Finnish
01.10.2024 - 03.12.2024
06.05.2024 - 28.10.2024
Ennakkotehtävä: saatavilla 1.10., palautus viimeistään 10.11.
Arviointi hyväksytty/täydennettävä/hylätty
Intensiiviviikko: 13.11.–16.11. (ke-la) 09.00–16.00
Haaga-Helian Pasilan kampuksella,
Reflektoiva yksilötehtävä: palautus viimeistään 26.11.
Arviointi: opettaja-arviointi ja kirjallinen vertaisarviointi toiselta opiskelijalta. Ohjeet vertaisarviointiin kerrotaan Moodle-oppimisalustalla. Vertaisarvioitava työ osoitetaan viimeistään 27.11 ja vertaisarviointi tulee tehdä viimeistään 3.12. mennessä. Vertaisarvioinnin arviointi hyväksytty/hylätty. (not translated)
15 - 60
LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations
H-5
Continuous Learning
There is no implementations attached to this degree programme.
Tradenomi, YAMK-tutkinto
Ammattikorkeakoululaki 14.11.2014/932 §25.
Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua.
Laajuus 90 opintopistettä, opiskeluaika 1,5-3 vuotta työn ohessa tai päätoimisena opiskeluna.
Opiskelija voi edetä opinnoissaan myös hyödyntämällä aiemmin hankittua tai opintojen aikana työssä karttuvaa osaamista.
Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Itsenäisen opiskelun ja lähitapaamisten määrä riippuvat omasta opintosuunnitelmasta ja siihen valituista opintojaksoista. Opintojaksojen lähitapaamisia järjestetään arki-iltaisin, intensiivisesti arki- ja/tai lauantai-päivinä sekä virtuaalisesti.
Tutkinnon opetuskielet ovat suomi ja englanti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää suomen kielen taitoa sekä vähintään kohtalaista englanninkielen luetun ymmärtämistä. Opinnäytetyön voi laatia suomen kielen lisäksi myös englannin kielellä, jos se on tarkoituksenmukaista kohdeorganisaation näkökulmasta.
Tutkintoon kuuluvat opetussuunnitelman mukaiset opinnot sisältäen kaikille yhteisiä opintoja sekä suuntautumisopintoja, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.
Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö.
Opintojaksojen arviointikriteerit löytyvät opintojaksokuvauksista. Lue lisää arvioinnista Haaga-Helian tutkintosäännöstä.
Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus antaa valmiudet työskennellä kompleksisissa liiketoimintaympäristöissä asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä esimerkiksi kehittämisprojektien johtajana, liiketoiminnan suunnittelu- ja johtotehtävissä, jonkin toiminnon vetäjänä tai itsenäisenä yrittäjänä.
Koulutuksen jälkeen valmistuneet pystyvät esimerkiksi toteuttamaan muutoshankkeita sekä kehittämään organisaation toimintaa ja kilpailukykyä eri osa-alueilla ja erilaisissa toimintaympäristöissä.
Opinnoissa opiskelija kehittää vaativassa asiantuntija- ja kehitystyössä edellytettävää ydinosaamista sekä opiskelijan valitsemaan suuntautumiseen liittyvää syventävää osaamista. Opinnot vahvistavat opiskelijoiden kykyä soveltaa uutta tutkimustietoa omaan toimintaympäristöönsä.
Tutkinnon rakenne:
Ydinopinnot 20 op
Suuntautumisopinnot 20 op
Opinnäytetyö 30 op
Vapaavalintaiset opinnot 20 op
Suuntautumiset:
Strateginen ajattelu ja johtaminen
Johtajuus ja henkilöstövoimarat
Elämystalous ja palveluiden kehittäminen
Myynnin ja asiakaskokemuksen johtaminen
Viestinnän ja markkinoinnin johtaminen
Digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet
Ydinosaamista tukevat yhteiset opinnot keskittyvät tutkimus- ja kehittämistaitoihin sekä osaamisiin, joita tarvitaan kehityshankkeissa ja muutosjohtamisessa. Opinnot vahvistavat opiskelijoiden analyyttistä ja kriittistä ajattelua sekä ongelmanratkaisutaitoja. Syventävää osaamista edistävät suuntautumisopinnot keskittyvät liiketoiminnan uudistamiseen ja johtamiseen liittyviin taitoihin ja osaamisiin.
Pasilan toimipisteen koulutuksessa on mahdollista valita kaikista suuntautumisista. Porvoossa pienen ryhmäkoon vuoksi suuntautuminen on ennalta määritelty.
Opintojen sisällöissä ja oppimistehtävissä huomioidaan globalisoituvan toimintaympäristön edellyttämät osaamiset ja työelämässä tapahtuvat muutokset. Opiskelijoiden taustaorganisaatiot ovat usein kansainvälisiä yrityksiä ja yhteisöjä. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua Haaga-Helian kansainvälisiin opiskelijavaihto-ohjelmiin.
Opintojaksot hyödyntävät elinkeinoelämän ja yritysten asiantuntijoita ja/tai niillä ratkotaan organisaatioiden ja liiketoiminnan haasteita. Lisäksi opinnäytetyö on organisaatiossa toteutettava kehittämisprojekti.
Tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa, mikä edesauttaa työelämän kehitystehtävien yhdistämisen opintoihin. Työn ja opintojen yhdistäminen vahvistaa taitoja ja osaamisia, joita tarvitaan uralla etenemisen. Koulutus antaa valmiudet toimia vaativissa johtamis- ja asiantuntijatehtävissä.
Haaga-Helian ammatillinen opettajankoulutus
Haaga-Heliassa järjestetään aktiivisesti alumnitoimintaa ja erilaisia alumnitapahtumia. Lue lisää alumnitoiminnasta ja jätä yhteystietosi, jotta voimme kertoa tulevista tapahtumistamme.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Pasilan toimipiste
Ratapihantie 13
00520 Helsinki
opintopalvelut.pasila(at)haaga-helia.fi
Porvoon toimipiste
Taidetehtaankatu 1
06100 Porvoo
opintopalvelut.porvoo(at)haaga-helia.fi
Koulutuksesta vastaavat:
Pasila: Anita Pösö, anita.poso(at)haaga-helia.fi
Porvoo: Anu Hakonen, anu.hakonen(at)haaga-helia.fi