LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership
Master of Business Administration, 90 ECTS


Master of Business Administration

  • Programme
  • Curricula
  • Implementations

Name and level of education

Tradenomi, YAMK-tutkinto

Admission requirements and applications

Ammattikorkeakoululaki 14.11.2014/932 §25.
Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua.

Scope and duration

Laajuus 90 opintopistettä, opiskeluaika 1,5-3 vuotta työn ohessa tai päätoimisena opiskeluna.

Recognition of learning

Opiskelija voi edetä opinnoissaan myös hyödyntämällä aiemmin hankittua tai opintojen aikana työssä karttuvaa osaamista.

Mode of study

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Itsenäisen opiskelun ja lähitapaamisten määrä riippuvat omasta opintosuunnitelmasta ja siihen valituista opintojaksoista. Opintojaksojen lähitapaamisia järjestetään arki-iltaisin, intensiivisesti arki- ja/tai lauantai-päivinä sekä virtuaalisesti.

Language of tuition

Tutkinnon opetuskielet ovat suomi ja englanti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää suomen kielen taitoa sekä vähintään kohtalaista englanninkielen luetun ymmärtämistä. Opinnäytetyön voi laatia suomen kielen lisäksi myös englannin kielellä, jos se on tarkoituksenmukaista kohdeorganisaation näkökulmasta.

Requirements and decrees

Tutkintoon kuuluvat opetussuunnitelman mukaiset opinnot sisältäen kaikille yhteisiä opintoja sekä suuntautumisopintoja, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.

Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö.

Study attainments and assessment

Opintojaksojen arviointikriteerit löytyvät opintojaksokuvauksista. Lue lisää arvioinnista Haaga-Helian tutkintosäännöstä.

Targets and structure

Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus antaa valmiudet työskennellä kompleksisissa liiketoimintaympäristöissä asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä esimerkiksi kehittämisprojektien johtajana, liiketoiminnan suunnittelu- ja johtotehtävissä, jonkin toiminnon vetäjänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen jälkeen valmistuneet pystyvät esimerkiksi toteuttamaan muutoshankkeita sekä kehittämään organisaation toimintaa ja kilpailukykyä eri osa-alueilla ja erilaisissa toimintaympäristöissä.

Opinnoissa opiskelija kehittää vaativassa asiantuntija- ja kehitystyössä edellytettävää ydinosaamista sekä opiskelijan valitsemaan suuntautumiseen liittyvää syventävää osaamista. Opinnot vahvistavat opiskelijoiden kykyä soveltaa uutta tutkimustietoa omaan toimintaympäristöönsä.

Tutkinnon rakenne:
Ydinopinnot 20 op
Suuntautumisopinnot 20 op
Opinnäytetyö 30 op
Vapaavalintaiset opinnot 20 op

Suuntautumiset:

Strateginen ajattelu ja johtaminen
Johtajuus ja henkilöstövoimarat
Elämystalous ja palveluiden kehittäminen
Myynnin ja asiakaskokemuksen johtaminen
Viestinnän ja markkinoinnin johtaminen
Digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet

Ydinosaamista tukevat yhteiset opinnot keskittyvät tutkimus- ja kehittämistaitoihin sekä osaamisiin, joita tarvitaan kehityshankkeissa ja muutosjohtamisessa. Opinnot vahvistavat opiskelijoiden analyyttistä ja kriittistä ajattelua sekä ongelmanratkaisutaitoja. Syventävää osaamista edistävät suuntautumisopinnot keskittyvät liiketoiminnan uudistamiseen ja johtamiseen liittyviin taitoihin ja osaamisiin.

Pasilan toimipisteen koulutuksessa on mahdollista valita kaikista suuntautumisista. Porvoossa pienen ryhmäkoon vuoksi suuntautuminen on ennalta määritelty.

Internationalisation

Opintojen sisällöissä ja oppimistehtävissä huomioidaan globalisoituvan toimintaympäristön edellyttämät osaamiset ja työelämässä tapahtuvat muutokset. Opiskelijoiden taustaorganisaatiot ovat usein kansainvälisiä yrityksiä ja yhteisöjä. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua Haaga-Helian kansainvälisiin opiskelijavaihto-ohjelmiin.

Work placement and cooperation with the business community

Opintojaksot hyödyntävät elinkeinoelämän ja yritysten asiantuntijoita ja/tai niillä ratkotaan organisaatioiden ja liiketoiminnan haasteita. Lisäksi opinnäytetyö on organisaatiossa toteutettava kehittämisprojekti.

Career opportunities

Tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa, mikä edesauttaa työelämän kehitystehtävien yhdistämisen opintoihin. Työn ja opintojen yhdistäminen vahvistaa taitoja ja osaamisia, joita tarvitaan uralla etenemisen. Koulutus antaa valmiudet toimia vaativissa johtamis- ja asiantuntijatehtävissä.

Postgraduate studies

Haaga-Helian ammatillinen opettajankoulutus

Alumni activities

Haaga-Heliassa järjestetään aktiivisesti alumnitoimintaa ja erilaisia alumnitapahtumia. Lue lisää alumnitoiminnasta ja jätä yhteystietosi, jotta voimme kertoa tulevista tapahtumistamme.

Contact information

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy

Pasilan toimipiste
Ratapihantie 13
00520 Helsinki
opintopalvelut.pasila(at)haaga-helia.fi

Porvoon toimipiste
Taidetehtaankatu 1
06100 Porvoo
opintopalvelut.porvoo(at)haaga-helia.fi

Koulutuksesta vastaavat:
Pasila: Anita Pösö, anita.poso(at)haaga-helia.fi
Porvoo: Anu Hakonen, anu.hakonen(at)haaga-helia.fi