Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.
Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %). Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
02.01.2025 - 10.01.2025
21.1
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
11.2
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
11.3.
Suomalainen ruokakulttuuri
Maakuntien perinneruoat -esitykset
7.4.
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit
28.4
Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä
Ruokamatkailu strategia
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.
Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %). Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
07.01.2025 - 10.01.2025
27.1
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
24.2
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
25.3.
Suomalainen ruokakulttuuri
Maakuntien perinneruoat -esitykset
15.4.
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit
13.5.
Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä
Ruokamatkailu strategia
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Haagan toimipiste
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
12.08.2024 - 18.10.2024
VKO 1
Ti 22.10.
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
To 24.10.
Suomalaisen ruokakulttuurin historia
Perinneruokatehtävän esittely (paritehtävä)
VKO 2
Ti 29.10.
Kulttuurin kehitys, orientointi tehtävien läpikäynti
To 31.10
Restomessut
VKO 3
Ti 5.11.
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Perinneruoka tehtävän esitykset
To 7.11.
Suomalainen ruokakulttuuri, ruokamatkailu strategia
VKO 4
Ti 12.11.
Ruokatrendit
To 14.11.
Ravintolamuseo-vierailu
Tapaaminen paikan päällä klo 12.00 Kaapelitehdas (klo 12-15)
VKO 5
Ti 19.11.
Suomi joulu modernisti -ryhmätehtävän tarkempi esittely
Menusuunnittelu ja ruokalistat
To 21.11.
Perinneruoat, keittiössä 8-14
VKO 6
Ti 26.11
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
To 28.11.
Ryhmätehtävä: joulu-menun valinta, roolituksen jakaminen, aikataulutus
VKO 7
Ti 3.12
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
To 5.12.
Ruokakulttuuri henkilökuvaukset -ryhmätyö esitykset
Muut opintojakso esitykset
VKO 8
Ti 10.12.
Kurssin päätösateria valitun menun perusteella, kurssin yhteenveto, opintojaksopalaute
To 12.12.
Ryhmien itsenäistä työskentelyä
Jari Karjalainen, Ville Parkkinen
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämä kyseinen toteutus on suunnattu Ruokatuotannon restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
15.01.2024 - 17.05.2024
Opintojaksolla on 4 pakollista tehtävää, joista kaikki on läpäistävä. 1. Oppimispäiväkirjat (3 kpl) - 3x10 p. yht. 30 p. (läpäisyyn väh. 4/10 /opk) 2. Maakuntien perinneruoat - raportti + esitys - 20p (läpäisyyn väh. 8/20) 3. Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat - esitys 25 p. (läpäisyyn väh. 10/25) 4. Palvelukokonaisuus - 25 p. - raportti (läpäisyyn väh. 10/25)
08.01.2024 - 12.01.2024
Haagan kampus
tiistai 6.2.2024 klo 14-17
tiistai 23.4.2024 klo 14-17
tiistai 14.5.2024 klo 14-17
Jari Karjalainen, Tiina Yrjölä
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5