Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.
Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa ja -keskustelussa.
Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.
Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa ja -keskustelussa.
Haagan toimipiste
Näyttökeskustelu sopimuksen mukaan.
Suomi
Näyttötehtäviin sisältyy ruokakulttuurin kuvaamista myös kansainvälisestä näkökulmasta.
01.08.2025 - 31.12.2025
Näyttö-prosessin aloittaminen Lähetä sähköpostia vastuuopettajajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen vastuupettaja LinkedIn-verkostoosi. Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtäväviä ja lisäksi teet 15 minuuttia pitkän äänitallenteen ruokakulttuurin käsitteistä, ruokakäyttäytymisestä ja trendeistä sekä vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteista. Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi ruokakulttuurin keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi. Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodlessa.
01.08.2025 - 28.11.2025
Opiskelija sopii näyttöraportin palautuspäivän ja näyttökeskustelun ajankohdan oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.
Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
Tällä toteutuksella ei ole opetusta.
Jari Karjalainen, Hanna Rinne
1 - 40
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian AMK-tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi tutkinnon opiskelijoille
oppimateriaali on tallennettu Moodleen
toteutus sisältää yritysesimerkkejä ja benchmerkkausta
Haagan toimipiste
tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
uusinta tentti Examissa
Suomi
20.10.2025 - 12.12.2025
Oppimispäiväkirjat (3), yksilötehtävä - 3x10 p. (4/10) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - yht. 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, ryhmätehtävä - yht. 25p (10/25) Jouluruoka palvelukokonaisuus, ryhmätehtävä - 25 p. (10/25) Ravintolamuseo vierailu (hyväksytty/hylätty)
11.08.2025 - 17.10.2025
Aikataulu löytyy Moodlesta
Mikäli hallitset opintojaksolla läpikäytävät asiakokonaisuudet, ole yhteydessä opettajaan näyttötehtävn osalta.
Jari Karjalainen, Ville Parkkinen
15 - 40
Pisterajat koko opintojaksolle
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistetä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.
Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %). Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
02.01.2025 - 10.01.2025
21.1
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
11.2
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
11.3.
Suomalainen ruokakulttuuri
Maakuntien perinneruoat -esitykset
7.4.
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit
28.4
Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä
Ruokamatkailu strategia
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.
Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %). Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
07.01.2025 - 10.01.2025
27.1
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
24.2
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
25.3.
Suomalainen ruokakulttuuri
Maakuntien perinneruoat -esitykset
15.4.
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit
13.5.
Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä
Ruokamatkailu strategia
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5