•   Ruokakulttuuri HOS002RR1A-3009 13.01.2025-16.05.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksolla ei ole tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %). Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10) Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    21.1

    Kurssin esittely

    Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät

    Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta



    11.2

    Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus



    11.3.

    Suomalainen ruokakulttuuri

    Maakuntien perinneruoat -esitykset



    7.4.

    Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
    Ruokatrendit



    28.4

    Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä

    Ruokamatkailu strategia

    Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen

    Ryhmä
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB5HA1
    Opettaja

    Mirjami Willman, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5