•   Ruokakulttuuri HOS002RR1A-3011 20.10.2025-12.12.2025  5   (RR1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian AMK-tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi tutkinnon opiskelijoille

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    oppimateriaali on tallennettu Moodleen

    Työelämäyhteydet

    toteutus sisältää yritysesimerkkejä ja benchmerkkausta

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
    uusinta tentti Examissa

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    20.10.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Oppimispäiväkirjat (3), yksilötehtävä - 3x10 p. (4/10) Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - yht. 20 p. (8/20) Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, ryhmätehtävä - yht. 25p (10/25) Jouluruoka palvelukokonaisuus, ryhmätehtävä - 25 p. (10/25) Ravintolamuseo vierailu (hyväksytty/hylätty)

    Ilmoittautumisaika

    11.08.2025 - 17.10.2025

    Aikataulu

    Aikataulu löytyy Moodlesta

    Ryhmä
    • RR1HA1
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Mikäli hallitset opintojaksolla läpikäytävät asiakokonaisuudet, ole yhteydessä opettajaan näyttötehtävn osalta.

    Opettaja

    Jari Karjalainen, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Pisterajat koko opintojaksolle

    40–59 pistettä: arvosana 1

    60–69 pistettä: arvosana 2

    70–79 pistetä: arvosana 3

    80–89 pistettä: arvosana 4

    90–100 pistettä: arvosana 5

    Koulutus

    RESRU Ruokatuotannon johtaminen

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5