Haagan toimipiste
Suomi
23.10.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 20.10.2023
Pasi Tuominen, Opri Laamanen
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
lähiopetus
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
Oppimisalustan aineistot ja muu opettajien osoittama aineisto
esimerkit alalta vierailu alan yritykseen, vierailuluennoitsijat
Haagan toimipiste
ei tenttiä
Suomi
alan esimerkit ja materialit
23.10.2023 - 15.12.2023
Oppimistehtävä 1: Mediaseuranta, yksilötehtävä, palautus Oppimistehtävä 2: Osallistuminen yritysvierailu tai vierailuluentoon, Oppimistehtävä 3: Oma pohdinta elämysalasta, palautus Oppimistehtävä 3: Mystery shopping, ryhmätehtävä, palautus Yhteensä 100 pistettä
14.08.2023 - 20.10.2023
Tehtävät ja niiden tarkat kuvaukset annetaan toteutuksen alettua (ohjeet, määräajat ja palautuslaatikot)
Work & Study ja näyttö HH käytäntöjen mukaan
Hanna Rinne, Maija Niemelä
15 - 40
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
90–100 pistettä 5
80–89 pistettä 4
70 - 79 pistettä 3
60 - 69 pistettä 2
50 - 59 pistettä 1
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Suomi
14.08.2023 - 29.07.2024
10.02.2023 - 10.02.2023
Salla Ursin, Jaana Laaksonen
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
lähiopetus
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät
Artikkelit:
Gentile, C., Spiller, N., Noci, G. 2007. How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal. 25, 5, s. 395-410.
Kirjat/e-kirja:
Karkulehto, S., Venäläinen, J. 2016. Kulttuurin arvo elämystalouden aikana. Teoksessa: Karkulehto, S., Lähdesmäki, T. & Venäläinen, J. (toim.) Elämykset kulttuurina ja kulttuuri elämyksinä. Kulttuuritutkimuksen näkökulmia elämystalouteen.
Pine, B.J.II, Gilmore, J. 2020. The Experience Economy. Competing for Customer Time, Attention, and Money.
Sundbo, J. & Sørensen, F. 2013. Handbook on the experience economy.
Tarssanen, S. (toim.) 2009. Elämystuottajan käsikirja.
Listaa saatetaan päivittää kurssin aikana.
Esimerkit alalta Mystery Shopping Alan yrityksiin tutustuminen Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden reflektointi
Haagan toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
21.08.2023 - 15.12.2023
Oppimistehtävät ja niiden painoarvot Tehtävä 1. Mediaseuranta – 15/100 pistettä. Tehtävä 2. Tutustuminen yritykseen – 25/100 pistettä Tehtävä 3. Mystery Shopping – 25/100 pistettä Tehtävä 4. Verkostot, klusterit ja unelmien työpaikka – 35/100 pistettä
14.08.2023 - 18.08.2023
Tarkka aikataulu moodlessa
Work & Study
Näyttö
Mirjami Willman, Hanna Rinne
15 - 40
Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:
50 p tai alle 0 hylätty
51 – 60 p 1 välttävä
61 – 70 p 2 tyydyttävä
71 – 80 p 3 hyvä
81 – 90 p 4 kiitettävä
91 – 100 p 5 erinomainen
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Suomi
01.08.2022 - 31.07.2023
31.05.2019 - 31.05.2019
Salla Ursin, Jaana Laaksonen
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja –myyntiä
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Kirjallisuusluettelo, videomateriaalit, artikkelit ja luentoesitykset löytyvät opintojakson Teams-alustalta
Haagan toimipiste
Suomi
16.01.2023 - 19.05.2023
Tehtävä 1. Oppimispäiväkirja (yksilötehtävä) 40 p. Mystery shopping Trendit - Elämystalous nyt ja tulevaisuudessa Sidosryhmät ja verkostot Tehtävä 2. Ryhmäkeskustelu (Teams) 20 p. Tiivistelmät oppimispäiväkirjasta Annettujen aihealuiden käsittely ryhmässä Kirjallinen yhteenveto Tehtävä 3. Ryhmänäyttö: Akvaariokeskustelu 40 p. Palvelualan toimijat ja konseptit Trendit ja alan kehitys Vieraanvaraisuus ja palvelukulttuuri
09.01.2023 - 13.01.2023
Mirjami Willman, Hanna Rinne
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5