Haagan toimipiste
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
12.08.2024 - 18.10.2024
Terhi Oksanen-Alén, Sini Garam, Ville Parkkinen, Maija Niemelä
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
lähiopetus
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
Oppimisalustan aineistot ja muu opettajien osoittama aineisto
esimerkit alalta vierailu alan yritykseen, vierailuluennoitsijat
Haagan toimipiste
ei tenttiä
Suomi
alan esimerkit ja materialit
21.10.2024 - 13.12.2024
Oppimistehtävä 1: Mediaseuranta, yksilötehtävä, palautus Oppimistehtävä 2: Osallistuminen yritysvierailu tai vierailuluentoon, Oppimistehtävä 3: Oma pohdinta elämysalasta, palautus Oppimistehtävä 3: Mystery shopping, ryhmätehtävä, palautus Yhteensä 100 pistettä
12.08.2024 - 18.10.2024
Tehtävät ja niiden tarkat kuvaukset annetaan toteutuksen alettua (ohjeet, määräajat ja palautuslaatikot)
Work & Study ja näyttö HH käytäntöjen mukaan
Jari Karjalainen, Hanna Rinne, Maija Niemelä
15 - 40
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
90–100 pistettä 5
80–89 pistettä 4
70 - 79 pistettä 3
60 - 69 pistettä 2
50 - 59 pistettä 1
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
lähiopetus
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai vierailuluennot
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tutustuminen ja niiden testaus
Oppimisalustan aineistot
Vierailut alan yrityksiin, vierailuluennoitsijat.
Haagan toimipiste
Käytännön työskentelyyn orientoiva tentti, (vk 36)
Suomi
Toimialan kansainväliset esimerkit ja aineistot.
19.08.2024 - 11.10.2024
Mystery Shopping, 20/100 pistettä Oppimispäiväkirja , 50/100 pistettä Käytännön testi, 10/100 pistettä Käytännön päivien reflektoiva tehtävä, 10/100 pistettä Käytännön päivät 5 pistettä/päivä, 10/100 pistettä Vähintään kolme tehtävävää tulee suorittaa, jotta arvosana voidaan antaa. Huomioi kuitenkin vähimmäispistemäärä toteutuksen läpäisemiseksi.
12.08.2024 - 16.08.2024
Lähiopetus tiistaisin ja torstaisin klo 11 - 13.45
Poikkeuksena viikot 36 ja 37, jolloin käytännön työskentely perjantait 6. ja 13.9 klo 9 - 16.
Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.
Work & Study ja näyttö HH käytäntöjen mukaan
Jaana Laaksonen, Jari Karjalainen, Ville Parkkinen, Opri Laamanen
15 - 40
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
90–100 pistettä 5
80–89 pistettä 4
70 - 79 pistettä 3
60 - 69 pistettä 2
50 - 59 pistettä 1
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
lähiopetus
toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät
Artikkelit:
Gentile, C., Spiller, N., Noci, G. 2007. How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal. 25, 5, s. 395-410.
Kirjat/e-kirja:
Karkulehto, S., Venäläinen, J. 2016. Kulttuurin arvo elämystalouden aikana. Teoksessa: Karkulehto, S., Lähdesmäki, T. & Venäläinen, J. (toim.) Elämykset kulttuurina ja kulttuuri elämyksinä. Kulttuuritutkimuksen näkökulmia elämystalouteen.
Pine, B.J.II, Gilmore, J. 2020. The Experience Economy. Competing for Customer Time, Attention, and Money.
Sundbo, J. & Sørensen, F. 2013. Handbook on the experience economy.
Tarssanen, S. (toim.) 2009. Elämystuottajan käsikirja.
Listaa saatetaan päivittää kurssin aikana.
Esimerkit alalta Mystery Shopping Alan yrityksiin tutustuminen Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden reflektointi
Haagan toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
19.08.2024 - 13.12.2024
Oppimistehtävät ja niiden painoarvot Tehtävä 1. Mediaseuranta – 15/100 pistettä. Tehtävä 2. Tutustuminen yritykseen – 25/100 pistettä Tehtävä 3. Mystery Shopping – 25/100 pistettä Tehtävä 4. Verkostot, klusterit ja unelmien työpaikka – 35/100 pistettä
12.08.2024 - 16.08.2024
Tarkka aikataulu moodlessa
Work & Study
Näyttö
Hanna Rinne, Sirpa Turunen
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:
50 p tai alle 0 hylätty
51 – 60 p 1 välttävä
61 – 70 p 2 tyydyttävä
71 – 80 p 3 hyvä
81 – 90 p 4 kiitettävä
91 – 100 p 5 erinomainen
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Suomi
14.08.2023 - 29.07.2024
10.02.2023 - 10.02.2023
Salla Ursin, Jaana Laaksonen
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja –myyntiä
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Artikkelit:
Gentile, C., Spiller, N., Noci, G. 2007. How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal. 25, 5, s. 395-410.
Kirjat/e-kirja:
Karkulehto, S., Venäläinen, J. 2016. Kulttuurin arvo elämystalouden aikana. Teoksessa: Karkulehto, S., Lähdesmäki, T. & Venäläinen, J. (toim.) Elämykset kulttuurina ja kulttuuri elämyksinä. Kulttuuritutkimuksen näkökulmia elämystalouteen.
Pine, B.J.II, Gilmore, J. 2020. The Experience Economy. Competing for Customer Time, Attention, and Money.
Sundbo, J. & Sørensen, F. 2013. Handbook on the experience economy.
Tarssanen, S. (toim.) 2009. Elämystuottajan käsikirja.
Listaa saatetaan päivittää kurssin aikana.
Esimerkit alalta Mystery Shopping Vierailija luennot ja käynnit
Haagan toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
15.01.2024 - 17.05.2024
Oppimistehtävät ja niiden painoarvot Tehtävä 1. Mediaseuranta – 15/100 pistettä. Tehtävä 2. Tutustuminen yritykseen – 25/100 pistettä Tehtävä 3. Mystery Shopping – 25/100 pistettä Tehtävä 4. Verkostot, klusterit ja unelmien työpaikka – 35/100 pistettä
08.01.2024 - 12.01.2024
Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:
50 p tai alle 0 hylätty
51 – 60 p 1 välttävä
61 – 70 p 2 tyydyttävä
71 – 80 p 3 hyvä
81 – 90 p 4 kiitettävä
91 – 100 p 5 erinomainen
Work & Study
Näyttö
Maija Niemelä, Joel Pakalén
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5