Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja –myyntiä
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.
Artikkelit:
Gentile, C., Spiller, N., Noci, G. 2007. How to Sustain the Customer Experience: An Overview of Experience Components that Co-create Value with the Customer. European Management Journal. 25, 5, s. 395-410.
Kirjat/e-kirja:
Karkulehto, S., Venäläinen, J. 2016. Kulttuurin arvo elämystalouden aikana. Teoksessa: Karkulehto, S., Lähdesmäki, T. & Venäläinen, J. (toim.) Elämykset kulttuurina ja kulttuuri elämyksinä. Kulttuuritutkimuksen näkökulmia elämystalouteen.
Pine, B.J.II, Gilmore, J. 2020. The Experience Economy. Competing for Customer Time, Attention, and Money.
Sundbo, J. & Sørensen, F. 2013. Handbook on the experience economy.
Tarssanen, S. (toim.) 2009. Elämystuottajan käsikirja.
Listaa saatetaan päivittää kurssin aikana.
Esimerkit alalta Mystery Shopping Vierailija luennot ja käynnit
Haagan toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
15.01.2024 - 17.05.2024
Oppimistehtävät ja niiden painoarvot Tehtävä 1. Mediaseuranta – 15/100 pistettä. Tehtävä 2. Tutustuminen yritykseen – 25/100 pistettä Tehtävä 3. Mystery Shopping – 25/100 pistettä Tehtävä 4. Verkostot, klusterit ja unelmien työpaikka – 35/100 pistettä
08.01.2024 - 12.01.2024
Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:
50 p tai alle 0 hylätty
51 – 60 p 1 välttävä
61 – 70 p 2 tyydyttävä
71 – 80 p 3 hyvä
81 – 90 p 4 kiitettävä
91 – 100 p 5 erinomainen
Work & Study
Näyttö
Maija Niemelä, Joel Pakalén
15 - 40
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5