•   Elämystalous työkenttänä HOS002RE1A-3026 19.08.2024-11.10.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
    Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
    Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
    Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
    Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
    Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
    Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
    Sisältö
    Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
    Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
    Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
    Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
    Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    lähiopetus
    toimialoihin tutustuminen
    elinkeinovierailut lähiympäristöön tai vierailuluennot
    elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
    alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
    palvelukonsepteihin tutustuminen ja niiden testaus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisalustan aineistot

    Työelämäyhteydet

    esimerkit alalta vierailu alan yritykseen, vierailuluennoitsijat RestoMessut 10.10 joilla tutustutaan alan yrityksiin

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    alan esimerkit ja materialit

    Ajoitus

    19.08.2024 - 11.10.2024

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävä 1:Mystery shopping 25 p Oppimistehtävä 2: Oppimispäiväkirja 60 p Oppimistehtävä 3: Käytännöt -testi 15 p

    Ilmoittautumisaika

    12.08.2024 - 16.08.2024

    Aikataulu

    Lähiopetus tiistaisin ja torstaisin kello 14.-16.45
    Käytännön harjoittelu perjantaina 15.9. ja maanantaina 2.10. klo 11 - 17
    Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.


    Johdanto elämystalouteen ja vieraanvaraisuusalaan
    ti 22.8. Tervetuloa kurssille- kurssin esittely (sisältö, ohjelma, tehtävät, arviointi)
    Johdanto elämystalouteen ja eläysklusteriin
    to 25.8. Elämystuote on palvelutuote
    Palveluosaamisen ja vieraanvaraisuuden perusteet. Mitä on vieraanvaraisuus?

    Alan toimijat ja yhteistyöverkostot
    Ti 29.8. Klusteri, alan toimijat ja työroolit
    To 31.8. Alan työroolit, ohjeistus Mystery Shopping - tehtävään

    Majoitus- ja ravintola-ala
    Ti 5.9. Ei lähiopetusta Vierumäkipäivä
    To 7.9 Majoitus-ja ravintola-ala

    Käytännön harjoitteluun liittyvä itsenäinen opiskelu ja käytännön harjoittelu
    ti 12.9. Ei lähiopetusta - itsenäinen opiskelu Moodlen ohjeistuksen mukaan
    to 14.9. Ei lähiopetusta - itsenäinen opiskelu Moodlen ohjeistuksen mukaan

    pe 15.9. klo 11 - 17 Käytännön harjoittelu Pro-keittiö

    ti 19.9. ei lähiopetusta
    to 21.9. ei lähiopetusta

    Yritysvierailut / vierailuluennot
    ti 26.9. Yritysvierailut / vierailuluennot
    to 28.9. Yritysvierailut / vierailuluennot

    ma 2.10. klo 11 - 17 Käytännön harjoittelu Pro-keittiö

    Matkailu - ja tapahtuma-ala
    ti 3.10. Vierailuluento
    to 5.10. Matkailu-ja tapahtuma-ala

    Oppimispäiväkirjan palautus 8.10.

    Resto-messut ja Mystery Shopping tehtävän purku
    ti 10.10. Resto-messut Haaga klo 10 - 14
    to 12.10. Mystery Shopping - tehtävän purku

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1PC1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study ja näyttö

    Opettaja

    Ulla Kuisma, Päivi Forsblom, Jaana Laaksonen, Annette Toivonen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
    90–100 pistettä 5
    80–89 pistettä 4
    70 - 79 pistettä 3
    60 - 69 pistettä 2
    50 - 59 pistettä 1

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5