Majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristö, 9 op - HOT2RH006
Opintojakson kieli
Suomi
Opettaja
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
hahmottaa matkailuklusterin ja hotelli- ravintola-alan osana sitä
tuntee hotelli- ja ravintolaelinkeinon rakenteet
tuntee hotelli- ja ravintola-alan eri organisaatioihin liittyvät työtehtävät
tietää hotelli- ja ravintola-alan yrityksen turvallisuus- ja laatutekijät
ymmärtää toimialan globaalin luonteen ja osaa seurata tärkeimpiä kehityssuuntia
Sisältö
Hotelli- ja ravintolaelinkeino matkailuklusterin osana Matkailuklusteri ja elinkeino eilen, tänään ja huomenna
Tilastot alan viimeaikaisesta kehityksestä
Hotellien ja ravintoloiden tyypit ja organisaatiot
Keskeiset toimijat ja partnerit
Käytännön asiakaspalvelu- ja myyntitaidot
Sosiaalinen media ja muut viestintäkanavat ja niiden seuraaminen
Lainsäädäntö hotelli-, ravintola- ja matkailualalla
Turvallisuus ja vastuullisuus
Vastuullinen anniskelu ja anniskeluvastaavan pätevyys
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksessa.
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa ja nimeää alan työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa ohjata omaa toimintaansa alan työtehtävissä.
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa soveltaa lakeja työtehtävissään ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla.