Ruokakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 12.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2024 - 15.03.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Jari Karjalainen
- Hanna Rinne
- Ryhmät
-
RE4HA2Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS002RR1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tunnit keskiviikko ja torstai klo 14.00- 16.45
Viikko 3.
Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys,| Kehitysvaiheet maailmalla |
Viikko 4.
Suomalainen ruokakulttuuri, | Kehitysvaiheet meillä |
Viikko 5
Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, |
Viikko 6
Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, |
Viikko 7
Nykypäivän ruokakulttuuri
Viikot 9-10
Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen harjoitukset sekä Etiketti ja eri tilaisuuksien kulku (mahdollisesti torstaisin klo 14-18)
Viikko 11
Yhteenveto ja opintojaksopalautteet
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Oppimistehtävät
Oppimipäiväkirja: Orientaatio ja reflektio osaamisen kehittymisestä, yksilö
Ruoka- ja juomalista analyysi eri liiketoimintaympäristöissä, ryhmä
Some -vaikuttajan seuranta, ryhmä
Vieraanvaraisuus ja palveluosaamisen käytännön harjoitukset, yksilö
Arviointitavat
Oppimipäiväkirja: Orientaatio (10%) ja reflektio (10%) osaamisen kehittymisestä, yksilö
Ruoka- ja juomalista analyysi eri liiketoimintaympäristöissä (50%), ryhmä
Some -vaikuttajan seuranta (10%), ryhmä
Vieraanvaraisuus ja palveluosaamisen käytännön harjoitukset (20%), yksilö