Ruokakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 12.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2024 - 15.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Jari Karjalainen
Hanna Rinne
Ryhmät
RE4HA2
Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS002RR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tunnit keskiviikko ja torstai klo 14.00- 16.45
Viikko 3.
Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys,| Kehitysvaiheet maailmalla |
Viikko 4.
Suomalainen ruokakulttuuri, | Kehitysvaiheet meillä |
Viikko 5
Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, |
Viikko 6
Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, |
Viikko 7
Nykypäivän ruokakulttuuri
Viikot 9-10
Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen harjoitukset sekä Etiketti ja eri tilaisuuksien kulku (mahdollisesti torstaisin klo 14-18)
Viikko 11
Yhteenveto ja opintojaksopalautteet

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

Oppimistehtävät

Oppimipäiväkirja: Orientaatio ja reflektio osaamisen kehittymisestä, yksilö
Ruoka- ja juomalista analyysi eri liiketoimintaympäristöissä, ryhmä
Some -vaikuttajan seuranta, ryhmä
Vieraanvaraisuus ja palveluosaamisen käytännön harjoitukset, yksilö

Arviointitavat

Oppimipäiväkirja: Orientaatio (10%) ja reflektio (10%) osaamisen kehittymisestä, yksilö
Ruoka- ja juomalista analyysi eri liiketoimintaympäristöissä (50%), ryhmä
Some -vaikuttajan seuranta (10%), ryhmä
Vieraanvaraisuus ja palveluosaamisen käytännön harjoitukset (20%), yksilö

Siirry alkuun