Ruokakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 14.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Hanna Rinne
Ryhmät
RE4HA2
Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS002RR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

VKO 1

To 16.1. Kurssin esittely

Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät Matkamessu-tehtävän esittely.

Pe 17.1. MATKAMESSUT

Itsenäistä työskentelyä Matkamessu-tehtävän parissa

VKO 2

To 23.1. Matkamessu-tehtävän läpikäynti | Suomalainen ruokakulttuuri ja tehtävän esittely

Pe 24.1. Suomalainen ruokakulttuuri

VKO 3

To 30.1. Suomalainen ruokakulttuuri -tehtävien esitykset

Pe 31.1. Ruokakulttuurin kansainvälistyminen

VKO 4

To 6.2. Hotelli- ja ravintolamuseo | NAM YÖK HÄH - Mistä on ruokaperinteet tehty?

Pe 7.2. Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalintaan vaikuttavat tekijät

VKO 5

To 13.2. Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa

Pe 14.2. Nykypäivän ruokakulttuuri

HIIHTOLOMA 19.-25.2

VKO 6

To 27.2. Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet sekä etiketti

Käytännön harjoitukset sekä teoria

VKO 7

To 6.3. Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet sekä etiketti

Käytännön harjoitukset sekä teoria

VKO 8

To 13.3. Sosiaalisen median vaikuttajaseuranta -tehtävän esitykset

Kurssin yhteenveto, opintojaksopalaute

Pe 14.3. Oman oppimisen arviointia

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt kontaktiopetuksessa

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Matkamessut, yksilötehtävä
Suomalaisen ruokakulttuurin historia, ryhmätehtävä
Ruokakulttuurin kansainvälistyminen
Oppimispäiväkirja
Museovierailu, yksilötehtävä
Suomalainen ruokakulttuuri nyt, ryhmätehtävä
Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Sosiaalisen median vaikuttajaseuranta
Oman oppimisen arviointi

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

Siirry alkuun