Ruokakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 14.03.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Mirjami Willman
- Hanna Rinne
- Ryhmät
-
RE4HA2Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS002RR1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
VKO 1
To 16.1. Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät Matkamessu-tehtävän esittely.
Pe 17.1. MATKAMESSUT
Itsenäistä työskentelyä Matkamessu-tehtävän parissa
VKO 2
To 23.1. Matkamessu-tehtävän läpikäynti | Suomalainen ruokakulttuuri ja tehtävän esittely
Pe 24.1. Suomalainen ruokakulttuuri
VKO 3
To 30.1. Suomalainen ruokakulttuuri -tehtävien esitykset
Pe 31.1. Ruokakulttuurin kansainvälistyminen
VKO 4
To 6.2. Hotelli- ja ravintolamuseo | NAM YÖK HÄH - Mistä on ruokaperinteet tehty?
Pe 7.2. Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalintaan vaikuttavat tekijät
VKO 5
To 13.2. Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa
Pe 14.2. Nykypäivän ruokakulttuuri
HIIHTOLOMA 19.-25.2
VKO 6
To 27.2. Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet sekä etiketti
Käytännön harjoitukset sekä teoria
VKO 7
To 6.3. Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet sekä etiketti
Käytännön harjoitukset sekä teoria
VKO 8
To 13.3. Sosiaalisen median vaikuttajaseuranta -tehtävän esitykset
Kurssin yhteenveto, opintojaksopalaute
Pe 14.3. Oman oppimisen arviointia
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt kontaktiopetuksessa
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Matkamessut, yksilötehtävä
Suomalaisen ruokakulttuurin historia, ryhmätehtävä
Ruokakulttuurin kansainvälistyminen
Oppimispäiväkirja
Museovierailu, yksilötehtävä
Suomalainen ruokakulttuuri nyt, ryhmätehtävä
Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Sosiaalisen median vaikuttajaseuranta
Oman oppimisen arviointi
Arviointitavat
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.