Ruokakulttuuri (5op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.08.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Ville Parkkinen
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
RR1HA1Ruokatuotanto, päivä, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS002RR1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Aikataulu löytyy Moodlesta
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.
Oppimateriaalit
oppimateriaali on tallennettu Moodleen
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian AMK-tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi tutkinnon opiskelijoille
Työelämäyhteydet
toteutus sisältää yritysesimerkkejä ja benchmerkkausta
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
uusinta tentti Examissa
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Oppimispäiväkirjat (3), yksilötehtävä - 3x10 p. (4/10)
Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - yht. 20 p. (8/20)
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, ryhmätehtävä - yht. 25p (10/25)
Jouluruoka palvelukokonaisuus, ryhmätehtävä - 25 p. (10/25)
Ravintolamuseo vierailu (hyväksytty/hylätty)
Arviointitavat
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Pisterajat koko opintojaksolle
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistetä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5