Ruokaelämys-projektiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: HOS013AS2A

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Suunnitella ja toteuttaa ruokaelämys-projektin, Toimia sidosryhmien kanssa yhteistyössä, Soveltaa elämysteorioita ja elämyksellisyyttä tukevia teknologioita ruokaelämyksiä luodessa, Arvioida estetiikan merkitystä ruoka- ja ravintolapalveluissa, Valita ruokatuotteelle soveltuvat juomat

Sisältö

Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokaelämys-projektin suunnittelu ja toteuttaminen, Elämysteoriat ja estetiikka, Elämyksellisyyttä tukevat teknologiat, Ruoan ja juoman yhdistäminen, Elämystuotteiden kaupallistaminen.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Opintojakso on tarkoitettu Keittiömestari -suuntautumisen valinneille opiskelijoille.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Suunnitella ja toteuttaa ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman ruokaelämys-projektin toteutusta varten. Osaa huomioida sidosryhmät, elämysteoriat ja elämyksellisyyden elementit projektin toteutuksessa. Ymmärtää ruoka- ja juomatuotteen valintaan vaikuttavat tekijät. Tunnistaa toteutuksen kehityskohteet.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Suunnitella ja menestyksekkäästi toteuttaa ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia kattavan projektisuunnitelman ruokaelämys-projektin toteutusta varten. Osaa soveltaa elämysteorioita sekä elämyksellisyyden ja estetiikan elementtejä projektin toteutuksessa sidosryhmät huomioiden. Osaa valita ruokaelämystä tukevat ruoka- ja juomatuotteet. Osaa arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa suunnitella ja johtaa menestyksekkään ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia perusteellisen projektisuunnitelman ja kehittää toimintaa ruokaelämys-projektin aikana. Osaa kriittisesti arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta ja esittää kehitysideoita. Osaa soveltaa ja arvioida elämysteorioita sekä elämyksellisyyden ja estetiikan elementtejä projektin toteutuksessa sidosryhmät huomioiden

Oppimateriaalit

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun