Ruokapalvelut elämystaloudessa (5op)

Opintojakson tunnus: HOS004RR1A

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Intro

Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ruoka-alan monipuoliseen maailmaan. Opit myös turvalliset työtavat ammattikeittiössä. Tämä opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruoka-alan toimintakentästä.

Osaamistavoitteet

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ruokaketjun toimintatapoja tänään sekä tunnistaa tulevaisuuden toimialan muutoksia. Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset ja hygieeniset toimintatavat.

Sisältö

Opintojakson sisältöltöjä ovat: Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja elintarvikehygienia. Elintarvikealan muutokset, teknologian muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimateriaalit

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei edeltävyysvaatimuksia

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Opiskelija osaa kuvailla ruokapalveluiden toimintaympäristöä ja rakenteita. Tunnistaa ruoka-alan turvallisuuteen ja keittiöhygieniaan vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Tunnistaa toimialan muutokseen vaikuttavia tekijöitä.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa arvioida toimialan rakenteita. Osaa analysoida muutokseen vaikuttavia tekijöitä ja hyödyntää uutta tietoa ruoka-alalla. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Lisätiedot

RESRU22 opsissa vastaava opintojakso oli HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto.

Siirry alkuun